🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
My też stawiamy na fotelik z bazą koniecznie ale który będziemy wybierać w przyszłym tygodniu.
Wózek już do nas jedzie.
Padam dziewczyny, mieliśmy dzisiaj tą sesję brzuszkową w domu i to jak to mnie zmęczyło to się w głowie nie mieści. Przebrałam się, zjadłam obiad i padłam na kanapę i nie wstaje już dziś.
Nie sądziłam że to takie męczące 😅 ale efektów sesji nie mogę się doczekać 🤗
Ceci, WiolaP, Ananabanana, Silvia lubią tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena
🍀29.04- prenatalne III trymestru, 1700g synka

-
Tak,chyba wlasnie taEliora wrote:

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Ja pytałam lekarza o kilkugodzinną podróż samochodem to powiedział że nie jest to podróż samolotem, nie ma różnicy ciśnień więc mogę. To zrozumiałam że samolotem to już nie bardzo.Karmelcia wrote:Dziewczyny, a co myślicie o lataniu samolotem jeszcze w maju ?
zastanawiam się nad szybkim wyjazdem ale jakoś mam wątpliwości.. -
wandapanda wrote:Nam dzisiaj jeszcze spodobał się future design inspiro i wybieraliśmy między tymi dwoma. Ale ten się lepiej prowadziło, jak to powiedział mój mąż „ten jedzie jakby miał wspomaganie”. Minus taki, że on się wydaje dość mały, ale my i tak po jakimś 1,5 roku pewnie przyjedziemy już na kompaktową spacerówkę, więc aż tak mi to nie robi. A zbyt dużego wózka też nie chcemy, wolimy bardziej kompaktowe. No i nauczona doświadczeniem po starszym dziecku kupuję takie rzeczy, które wiem, że dość szybko potem sprzedam i nie będą mi zalegały w piwnicy. A na baliosa z drugiej ręki na pewno szybko znajdę chętnych 😆 w sumie to był jeden z głównych powodów dla których go wzięłam. Bo chciałam wcześniej maxi cosi, ale one nie są tak popularne i bałam się, że będę się z nim bujać za długo jak przyjdzie czas zmiany.
Na jaki się zdecydowałaś ostatecznie?
No właśnie u mnie odpadł ze względu na to ,że jest maly
Kupiłam juname termo elegantSynek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Domi93 wrote:No właśnie u mnie odpadł ze względu na to ,że jest maly

Kupiłam juname termo elegant
Każdy ma swoje potrzeby, ja wszystkie duże wózki odrzucałam na początku 😄 no mam nadzieję, że z 1,5 roku posłuży, a potem wymienimy na taka typowa mniejszą spacerówkę. W sumie nie chcieliśmy kupować dzisiaj, ale pan sprzedawca kupił mnie tym, że powiedział, że nam go przetrzymają na magazynie ile chcemy 😁 teraz trochę żałuję, bo mam ochotę go sobie jeszcze pooglądać i powozić w nim kota 🐈⬛ -
Hej Dziewczyny, chwileczkę tu mnie nie było 😏
Tydzień temu byliśmy na wizycie u swojego ginekologa
wszystko w porządku, nasz chłopczyk rośnie sobie, ważył 1100g 🩵
Zalecone mam więcej czasu odpoczywać ☺️
Kolejna wizyta u ginekologa 7.05 i zdecydowaliśmy się na trzecie badania prenatalne 5.05
My już kupiliśmy wózek, wybraliśmy ROAN ivi 2.0 wersja Vintage 🤎
I fotelik z bazą Cybex Cloud G 🤗
Powoli wspólnie z mężem wszystko kompletujemy 😉😅
MayMasza, wandapanda, Precelek 🥨, Ananabanana, Pani Bocianowa, kikix0o, Czarna_owieczka, emciak, Kirby lubią tę wiadomość
-
Pani Bocianowa wrote:Kolejny raz nieśmiało wspomnę o zwykłym xylometazolinie 🫠
A możemy to stosować ?
Bo uratowalouratowało by mi to moje nieprzespane noce
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena
🍀29.04- prenatalne III trymestru, 1700g synka

-
Missi wrote:My też stawiamy na fotelik z bazą koniecznie ale który będziemy wybierać w przyszłym tygodniu.
Wózek już do nas jedzie.
Padam dziewczyny, mieliśmy dzisiaj tą sesję brzuszkową w domu i to jak to mnie zmęczyło to się w głowie nie mieści. Przebrałam się, zjadłam obiad i padłam na kanapę i nie wstaje już dziś.
Nie sądziłam że to takie męczące 😅 ale efektów sesji nie mogę się doczekać 🤗
Jako fotograf mogę powiedzieć, że często słyszę od ludzi, którym robię zdjęcia, że po sesji padają jak muchy i to nie tylko kobiety w ciąży 😅😅
Ja ostatnio w sumie też się zmęczyłam robiąc sobie sama mini sesję 😅
Zmęczenie, zmęczeniem, ale potem efekty będą piękne 🥰
-
Ja dziś zaczęłam 3 trymestr - z przytupem, bo od krzywej. Zdecydowałam się jednak zrobić to badanie, bo strasznie szybko tyje w tej ciąży - na plusie już 15 kg. Ale wyniki wyszły dobre.
Co do fotelika, to my mamy po pierwszym dziecku Cybex Cloud T bodajże, wpinaliśmy go na pasy, ale jak finanse pozwolą, to tym razem może dokupimy bazę obrotową 😀.
Wózek mam Bebetto Luca i jest bardzo fajny, już kiedyś o nim pisałam.
Dziewczyny, które mają dzieci z niewielką różnicą wieku (około 2 lat) - jak załatwiałyście sprawę spacerów 1 dorosły + 2 dzieci? Starsze w spacerówce, a młodsze w chuście lub nosidle / jakiś wózek podwójny gondola + spacerówka / starsze na nogach, a młodsze w gondoli (są takie hamaczki)? Zaczął mnie zastanawiać ten temat 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 23:13
Synek 05.2024 ❤️ -
Missi wrote:A możemy to stosować ?
Bo uratowalouratowało by mi to moje nieprzespane noce
Ja jestem uzależniona od lat, ale w ciąży ograniczyłam do 1-2 razy dziennie. Moja gina wie o tym, mówi że kropienie raz dziennie nie jest w stanie zaszkodzić, musiałabym wlać sobie do nosa wiadro, a jak ktoś już nie może wytrzymać to pozwala pacjentkom raz dziennie zakropić bo lepsze to niż niespanie 😌
Ja bez tego żyć nie mogę, więc myślę że jakby mi ktoś powiedział że w ciąży w ogóle nie można, to na ciążę bym się chyba nie zdecydowała 😅 udusiłabym się i koniec, po chłopie 💁♀️😁
Missi lubi tę wiadomość
-
Rozumiem, że przyzwyczajenie robi swoje, ale trochę mnie jednak to martwi. W ciąży wszystko, co się stosuje regularnie, warto jeszcze raz przemyśleć albo skonsultować z innym lekarzem dla pewności. Każdy organizm reaguje inaczej, więc chyba lepiej dmuchać na zimne, niż potem się zastanawiać. Ale wiadomo, łatwo się mówi - nawyki to ciężka sprawa.
-
larindas wrote:Rozumiem, że przyzwyczajenie robi swoje, ale trochę mnie jednak to martwi. W ciąży wszystko, co się stosuje regularnie, warto jeszcze raz przemyśleć albo skonsultować z innym lekarzem dla pewności. Każdy organizm reaguje inaczej, więc chyba lepiej dmuchać na zimne, niż potem się zastanawiać. Ale wiadomo, łatwo się mówi - nawyki to ciężka sprawa.
Witaj na naszym wątku, chyba się nie znamy? 🧐🤨
Nie czuję potrzeby konsultacji kropli do nosa z innym lekarzem, ale dzięki za troskę 😝
Witam Was dziewczyny o 7 rano 🤦♀️🫶
Dziś miałam znów nieśpiącą noc, siku byłam chyba z 5 razy, było mi niewygodnie 🤦♀️ W ogóle mam wrażenie że wybudza mnie nawet moje własne przekręcanie się w łóżku. Mam nadzieję że tak nie zostanie już do końca, bo mi się to zdarza co raz częściej 😭
I uwaga kupiłam wanienkę, w końcu bez odpływu o taką
https://allegro.pl/oferta/wanienka-dla-dziecka-zestaw-4w1-tega-wanna-duza-termometr-lezaczek-stojak-17576884187
Missi lubi tę wiadomość
-
Precelek 🥨 wrote:A w którym tygodniu i dniu taka waga? U mnie ostatnio na usg w 28+5 taka sama waga i wyszło, że to 34 centyl.
Mój pasek ma opóźnienie 3 dni. Muszę zmienić.
Teraz mam 29+2 więc przy pomiarach było 28+4 i mi coś mówiła że to 59 centyl ( albo coś koło tego jak dobrze pamiętam)
Także nie wiem. Powiedziała mi że to w normie to już nie dopytywałam. -
U nas różnica wieksza bo 3.5 roku ale córka na dłuższe spacery tez nie jwst jeszcze wyrywna bo nogi bolą wiec zdecyduje sie na podest na kółkach do wózka. Myslalam o hamaku ale boje sie ze juz bedzie przeciążać wózek za bardzo. Wyjdzie w praniu. Natomiast do młodszych dzieci hamak jak najmlbatdziej widziałam wielokrotnie,sprawdzał sie. Niektórzy decydowali sie na podwojby wózek ale to przecież o wiele wiekszy koszthypatia92 wrote:Ja dziś zaczęłam 3 trymestr - z przytupem, bo od krzywej. Zdecydowałam się jednak zrobić to badanie, bo strasznie szybko tyje w tej ciąży - na plusie już 15 kg. Ale wyniki wyszły dobre.
Co do fotelika, to my mamy po pierwszym dziecku Cybex Cloud T bodajże, wpinaliśmy go na pasy, ale jak finanse pozwolą, to tym razem może dokupimy bazę obrotową 😀.
Wózek mam Bebetto Luca i jest bardzo fajny, już kiedyś o nim pisałam.
Dziewczyny, które mają dzieci z niewielką różnicą wieku (około 2 lat) - jak załatwiałyście sprawę spacerów 1 dorosły + 2 dzieci? Starsze w spacerówce, a młodsze w chuście lub nosidle / jakiś wózek podwójny gondola + spacerówka / starsze na nogach, a młodsze w gondoli (są takie hamaczki)? Zaczął mnie zastanawiać ten temat 🙂.
hypatia92 lubi tę wiadomość

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
U nas synek tez 3,5 roku i juz od dłuższego czasu chodzi z nami na spacery na nóżkach.Zaczynalismy od krótkich tras a potem coraz dluzsze.
Gratuluję wszystkim dziewczynom które wkraczają w 3 trymestr🥰
Ja dzis jako tako ząb nadal boli ale już znośnie,udalo mi sie nawet co nieco przespać w nocy z tym ze wybudzalam sie dosłownie co godzine🤷 -
U nas jakoś jak miał 2,5 to już był bunt na wózek, a w tym samym czasie popsuł się mechanizm składania, więc spacerówka wylądowała na śmietniku i już później nie kupowaliśmy żadnego wózka. Wtedy robił większe dystanse niż teraz i nie marudził, bo jak jest starszy to ciągle jakieś ale. Ale pewnie dużo zależy od temperamentu dziecka i przede wszystkim od tego czy ucieka. Ja chyba w tym wieku na początek bym nie inwestowała w wózek podwójny tylko może jakiś hamaczek, ale ciężko mi się wypowiadać na ten temat, bo dwójki małych dzieci nigdy nie miałam pod opieką nawet 😁
Pani Bocianowa, masz jeszcze gdzieś tą listę wyprawkową? Bo bym sobie zerknęła czego jeszcze mi brakuje (na pewno łóżeczko, wanienka, fotelik) 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 09:07
-
Ja tez mam dziecko 3,5 roku, bardzo lubił wózek ale jako część przygotowania do rodzeństwa kilka miesięcy temu mocno ograniczyliśmy i w końcu schowaliśmy do piwnicy żeby nie kusił. Na ten moment po prostu wybieramy krótsze trasy, chyba że ma rowerek to wtedy może jeździć bez końca.07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Oj tak rowerek, zapomniałam o tym😜Czasami sie zastanawiam czy ten rowerek to wybawienie czy kara😅fantaghiro wrote:Ja tez mam dziecko 3,5 roku, bardzo lubił wózek ale jako część przygotowania do rodzeństwa kilka miesięcy temu mocno ograniczyliśmy i w końcu schowaliśmy do piwnicy żeby nie kusił. Na ten moment po prostu wybieramy krótsze trasy, chyba że ma rowerek to wtedy może jeździć bez końca.