X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też stawiamy na fotelik z bazą koniecznie ale który będziemy wybierać w przyszłym tygodniu.
    Wózek już do nas jedzie.

Padam dziewczyny, mieliśmy dzisiaj tą sesję brzuszkową w domu i to jak to mnie zmęczyło to się w głowie nie mieści. Przebrałam się, zjadłam obiad i padłam na kanapę i nie wstaje już dziś.
    Nie sądziłam że to takie męczące 😅 ale efektów sesji nie mogę się doczekać 🤗

Ceci, WiolaP lubią tę wiadomość

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
    🍀12.03- 700g malucha
    🍀10.04- 1160g dżentelmena

preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:
    Ooo cudownie. Dziękuję!
    To jest to?
    IMG-2592.png
    jak wstawić obrazek na forum
    Tak,chyba wlasnie ta :)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Pati1985 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelcia wrote:
    Dziewczyny, a co myślicie o lataniu samolotem jeszcze w maju ? :) zastanawiam się nad szybkim wyjazdem ale jakoś mam wątpliwości..
    Ja pytałam lekarza o kilkugodzinną podróż samochodem to powiedział że nie jest to podróż samolotem, nie ma różnicy ciśnień więc mogę. To zrozumiałam że samolotem to już nie bardzo.

• Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Nam dzisiaj jeszcze spodobał się future design inspiro i wybieraliśmy między tymi dwoma. Ale ten się lepiej prowadziło, jak to powiedział mój mąż „ten jedzie jakby miał wspomaganie”. Minus taki, że on się wydaje dość mały, ale my i tak po jakimś 1,5 roku pewnie przyjedziemy już na kompaktową spacerówkę, więc aż tak mi to nie robi. A zbyt dużego wózka też nie chcemy, wolimy bardziej kompaktowe. No i nauczona doświadczeniem po starszym dziecku kupuję takie rzeczy, które wiem, że dość szybko potem sprzedam i nie będą mi zalegały w piwnicy. A na baliosa z drugiej ręki na pewno szybko znajdę chętnych 😆 w sumie to był jeden z głównych powodów dla których go wzięłam. Bo chciałam wcześniej maxi cosi, ale one nie są tak popularne i bałam się, że będę się z nim bujać za długo jak przyjdzie czas zmiany.

Na jaki się zdecydowałaś ostatecznie?

No właśnie u mnie odpadł ze względu na to ,że jest maly ;)
    Kupiłam juname termo elegant

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    No właśnie u mnie odpadł ze względu na to ,że jest maly ;)
    Kupiłam juname termo elegant

Każdy ma swoje potrzeby, ja wszystkie duże wózki odrzucałam na początku 😄 no mam nadzieję, że z 1,5 roku posłuży, a potem wymienimy na taka typowa mniejszą spacerówkę. W sumie nie chcieliśmy kupować dzisiaj, ale pan sprzedawca kupił mnie tym, że powiedział, że nam go przetrzymają na magazynie ile chcemy 😁 teraz trochę żałuję, bo mam ochotę go sobie jeszcze pooglądać i powozić w nim kota 🐈‍⬛

preg.png
  • aniluaP19 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, chwileczkę tu mnie nie było 😏
    Tydzień temu byliśmy na wizycie u swojego ginekologa
    wszystko w porządku, nasz chłopczyk rośnie sobie, ważył 1100g 🩵
    Zalecone mam więcej czasu odpoczywać ☺️
    Kolejna wizyta u ginekologa 7.05 i zdecydowaliśmy się na trzecie badania prenatalne 5.05

My już kupiliśmy wózek, wybraliśmy ROAN ivi 2.0 wersja Vintage 🤎
    I fotelik z bazą Cybex Cloud G 🤗
    Powoli wspólnie z mężem wszystko kompletujemy 😉😅

MayMasza lubi tę wiadomość

👩🏻-31l
    👨🏻‍🦲-38l
    04.25 • CB 💔

17.11.25 USG • Maleństwo ♥️ 🫶🏻
    5,9mm • 7tc 🍀
    30.12.25 - I Prenatalne USG
    70,5mm • 13tc 💙

💊 Acard 150 • Clexane💉
    preg.png
‹‹ 328 329 330 331 332
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ