X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne lista obecnych ciężarówek :)
Odpowiedz

lista obecnych ciężarówek :)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    MOja babcia też ma na imię Helena ;) a druga babcia Róża

No bo to właśnie imię pokolenia naszych babć. W moim pokoleniu tego imienia nie było w ogóle. Tak to jest, że imiona wracają. Tak jak Franek, Staszek itd - to też imiona naszych dziadków.

Więc po dziadkach owszem, a po rodzicach nikt nie daje. Np. w pokoleniu naszych starych królowały imiona: Danuta, Krystyna, Jadwiga, Bogdan itd - teraz zupełnie niepopularne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 00:04

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makcza fajnie sie czyta wiesci, ze ktos dostrzega cos pozytywnego w pobycie w szpitalu i jeszcze trafi na przyjaznych ludzi tak powinno byc cholera na co dzien.

Martynika lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    makcza fajnie sie czyta wiesci, ze ktos dostrzega cos pozytywnego w pobycie w szpitalu i jeszcze trafi na przyjaznych ludzi tak powinno byc cholera na co dzien.

No, mam nadzieję, że przy porodzie też tak będzie. Tylko, cholera, kiedy?!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza to jedziemy na jednym wózku:) hyh mój młody też się nie spieszy, wszystkie próby przyspieszenia porodu palą na panewce;/ już brakuje mi pomysłów:) zastanawiam się ile dni po terminie wywołują poród? orientujecie się jak to u Was wygląda?

niunia lubi tę wiadomość

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka82, ja byłam wczoraj na OCT, jutro idę drugi raz. Lekarka w szpitalu mówiła, że zwykle badanie jest powtarzane do 3 razy i wtedy. Ordynator powiedział mi, że u niego na oddziale zwracają uwagę na termin z USG 1 trymestru - a u mnie minął 11 kwietnia. Nie wiem, jaka będzie jutro decyzja, zobaczymy.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • saszka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka witaj w klubie :) ja od jakiegoś tygodnia nie zaprzątam sobie głowy tymi sposobami, bo doszłam do wniosku, że zostały wymyślone po to żeby kobiety w ciąży czymś się zajęły w czasie oczekiwania i nie traciły nadziei. teraz prowadzę normalny tryb życie i się nie przejmuję tym kiedy urodzę. jedynie martwi mnie to, że waga małego ostatecznie może mnie zakwalifikować do cc, co mi się nie uśmiecha, ale z tym też już się pogodziłam, bo i tak nie mam na to wpływu. Ja termin miałam tak jak Makcza, na wczoraj w związku z czym kładę się do szpitala w najbliższą środę, czyli pierwszy dzień 42go tygodnia i zakładam, że w czwartek coś zaczną działać.

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszka, mnie niepokoi wyłącznie waga małej (4kg na USG), poza tym nie mam się czym przejmować i też żadnych "sposobów" nie uskuteczniam. Może oprócz seksu, w którym jeszcze do niedawna nie było nic dziwnego, a teraz oprócz tego, że dziwnie, to jeszcze zabawnie :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe patrzac na Wasze przetrzymanie, to liste oddam chyba w dzien cesary, zeby choc na chwile byc na podium;)
    Bo tak to sama sie wcisne na chama, a tak to nie wiem czy nie bede 10 przy takim obrocie sprawy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 11:21

FeliceGatto lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, czy Ewelina już urodziła. Od wczoraj jest w szpitalu, rozwarcie coś ruszyło, dziś miała kroplówkę z oxy dostać. Mam nadzieję, że już urodzi, biedna jest już z półtora tygodnia po terminie.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Tak. Byłam tam kilka godzin i leżałam w takim miejscu, gdzie kręciło się dużo personelu - obok stołu z komputerami, więc widziałam cały przekrój zmiany. Najlepsze były studentki - np. jak wstawałam z łóżka, to mi kapcie podstawiały pod stopy :) No i ten ordynator, i położne - jedna mi zaproponowała przyniesienie gazety. A lekarz robiący USG na dzień dobry zażartował - "o, już widać, że pani w ciąży". Lekarka, która mnie badała przy wpisie odwiozła mnie potem windą na górę, do sali, gdzie ktg. No dużo takich miłych drobiazgów, serio jestem w szoku. Z warunkami natomiast gorzej. Leżałam w tej "trójce" z boksami, urody marnej, toaleta na korytarzu kiepska. Tych odnowionych sal nie widziałam. No ale wg mnie to mało ważne.

To jednak są jeszcze normalni i pomocni ludzie. Super. Oby każda tak trafila z nas:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Kota Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    A jeszcze taka drobna przykrość - podobno dużo dziewczynek ostatnio dostaje imię Helena. Tu na forum nie "spotkałam" żadnej, ani wśród znajomych (choć wszystkim się podoba). W zeszłym roku też nie było to imię zbyt popularne. Może akurat teraz w Krakowie taka moda? Niby nic, ale...

Makcza Helnie to faktycznie piekne imie i sama chcialam nazwac tak corke, ale maz postawil veto :/ Wsrod naszych znajomych mamy 3 malutkie Helenki i jeszcze jedna ma sie urozic w czerwcu wiec imie robi sie popularne, ale nie przejmowalabym sie tym bo jest sliczne.

Makcza lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saszka ja też termin miałam na wczoraj:) tylko, że niecierpliwie się już i to bardzo:( u mnie brak skurczy, macica nie reaguje, szyjka nie dojrzała do porodu;/ dzisiaj ktg a do szpitala dopiero we wtorek i to już na leżenie...
    i bardzo bym nie chciała aby mnie tam trzymali bez jakichkolwiek działań... ehhh;/
    Makcza Ciebie chociaż biorą na OCT i wypuszczają :D i już coś się robią bo słyszałam, że taka próba może spokojnie zakończyć się akcją więc już działają:) zazdroszczę:)
    ja wagą się nie martwię, bynajmniej nie w tym sensie, że będzie za duży, jak już to mały... bo póki co waży około 3kg mój kruszynek :|

niunia lubi tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • saszka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm, tak się zastanawiam, co jest gorsze - takie oczekiwanie bez jakichkolwiek oznak zbliżającego się porodu jak u Ciebie kasienka, czy taki nawał objawów, skurczy, skrócona przygotowana szyjka i wieczny ból podbrzusza jak u mnie, i chyba doszłam do wniosku, że ani to ani to :P ale tej wagi małego to Ci zazdroszczę :)

ja mam taki niecny plan, że jak mnie do tego szpitala wezmą w środę, to niech robią co chcą, a jak w czwartek na dyżurze będzie mój cudowny gin, to już mu nie odpuszczę i nie dam spokoju dopóki nie zrobi czegoś żeby ruszyło!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj saszka ja najpierw miałam zagrożenie przedwczesnym porodem bałam sie strasznie pózniej urodziłam po terminie i chyba gorze jest to oczekiwanie kiedy czy to juz czy nie. :)

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zgadzam z Miriam:) takie oczekiwanie jest okropne, wczoraj po naszych wspólnych próbach "wykurzenia" młodego z jego przytulnego domku miałam jakieś bóle brzucha i krzyża ale nie wiem czy to w coś więcej mogłoby się przerodzić:) a dzisiaj już nic znowu :| i kolejne oczekiwanie :)
    zazdroszczę mamuśkom, które to już mają za sobą i swoje skarby przy sobie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 12:46

niunia lubi tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, że to czekanie może wykończyć :p W sobotę kolejne badanie w szpitalu, zapytam się o ten test oksytocynowy, może też mi zrobią.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój gin w ogóle o tym nie wspominał :| nie wiem czy w szpitalu to robią czy od razu tylko podają kroplówkę... za dużo niewiadomych :)

niunia lubi tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszka, a jaka waga u Ciebie wychodzi?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • saszka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszłym tygodniu w środę średnia waga była około 3800. Trzy tygodnie wcześniej było 3200, więc zakładając podobne tempo teraz może być już nawet i 4kg! Brzmi to dla mnie przerażająco :/

• Makcza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To identycznie jak u mnie, od 30 tyg. do wczoraj miałam 3 USG i rosła dokładnie 200g tygodniowo.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ