X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne lista obecnych ciężarówek :)
Odpowiedz

lista obecnych ciężarówek :)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    MOja babcia też ma na imię Helena ;) a druga babcia Róża

No bo to właśnie imię pokolenia naszych babć. W moim pokoleniu tego imienia nie było w ogóle. Tak to jest, że imiona wracają. Tak jak Franek, Staszek itd - to też imiona naszych dziadków.

Więc po dziadkach owszem, a po rodzicach nikt nie daje. Np. w pokoleniu naszych starych królowały imiona: Danuta, Krystyna, Jadwiga, Bogdan itd - teraz zupełnie niepopularne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 00:04

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makcza fajnie sie czyta wiesci, ze ktos dostrzega cos pozytywnego w pobycie w szpitalu i jeszcze trafi na przyjaznych ludzi tak powinno byc cholera na co dzien.

Martynika lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    makcza fajnie sie czyta wiesci, ze ktos dostrzega cos pozytywnego w pobycie w szpitalu i jeszcze trafi na przyjaznych ludzi tak powinno byc cholera na co dzien.

No, mam nadzieję, że przy porodzie też tak będzie. Tylko, cholera, kiedy?!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza to jedziemy na jednym wózku:) hyh mój młody też się nie spieszy, wszystkie próby przyspieszenia porodu palą na panewce;/ już brakuje mi pomysłów:) zastanawiam się ile dni po terminie wywołują poród? orientujecie się jak to u Was wygląda?

niunia lubi tę wiadomość

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka82, ja byłam wczoraj na OCT, jutro idę drugi raz. Lekarka w szpitalu mówiła, że zwykle badanie jest powtarzane do 3 razy i wtedy. Ordynator powiedział mi, że u niego na oddziale zwracają uwagę na termin z USG 1 trymestru - a u mnie minął 11 kwietnia. Nie wiem, jaka będzie jutro decyzja, zobaczymy.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • saszka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka witaj w klubie :) ja od jakiegoś tygodnia nie zaprzątam sobie głowy tymi sposobami, bo doszłam do wniosku, że zostały wymyślone po to żeby kobiety w ciąży czymś się zajęły w czasie oczekiwania i nie traciły nadziei. teraz prowadzę normalny tryb życie i się nie przejmuję tym kiedy urodzę. jedynie martwi mnie to, że waga małego ostatecznie może mnie zakwalifikować do cc, co mi się nie uśmiecha, ale z tym też już się pogodziłam, bo i tak nie mam na to wpływu. Ja termin miałam tak jak Makcza, na wczoraj w związku z czym kładę się do szpitala w najbliższą środę, czyli pierwszy dzień 42go tygodnia i zakładam, że w czwartek coś zaczną działać.

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszka, mnie niepokoi wyłącznie waga małej (4kg na USG), poza tym nie mam się czym przejmować i też żadnych "sposobów" nie uskuteczniam. Może oprócz seksu, w którym jeszcze do niedawna nie było nic dziwnego, a teraz oprócz tego, że dziwnie, to jeszcze zabawnie :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe patrzac na Wasze przetrzymanie, to liste oddam chyba w dzien cesary, zeby choc na chwile byc na podium;)
    Bo tak to sama sie wcisne na chama, a tak to nie wiem czy nie bede 10 przy takim obrocie sprawy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 11:21

FeliceGatto lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, czy Ewelina już urodziła. Od wczoraj jest w szpitalu, rozwarcie coś ruszyło, dziś miała kroplówkę z oxy dostać. Mam nadzieję, że już urodzi, biedna jest już z półtora tygodnia po terminie.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Tak. Byłam tam kilka godzin i leżałam w takim miejscu, gdzie kręciło się dużo personelu - obok stołu z komputerami, więc widziałam cały przekrój zmiany. Najlepsze były studentki - np. jak wstawałam z łóżka, to mi kapcie podstawiały pod stopy :) No i ten ordynator, i położne - jedna mi zaproponowała przyniesienie gazety. A lekarz robiący USG na dzień dobry zażartował - "o, już widać, że pani w ciąży". Lekarka, która mnie badała przy wpisie odwiozła mnie potem windą na górę, do sali, gdzie ktg. No dużo takich miłych drobiazgów, serio jestem w szoku. Z warunkami natomiast gorzej. Leżałam w tej "trójce" z boksami, urody marnej, toaleta na korytarzu kiepska. Tych odnowionych sal nie widziałam. No ale wg mnie to mało ważne.

To jednak są jeszcze normalni i pomocni ludzie. Super. Oby każda tak trafila z nas:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Kota Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    A jeszcze taka drobna przykrość - podobno dużo dziewczynek ostatnio dostaje imię Helena. Tu na forum nie "spotkałam" żadnej, ani wśród znajomych (choć wszystkim się podoba). W zeszłym roku też nie było to imię zbyt popularne. Może akurat teraz w Krakowie taka moda? Niby nic, ale...

Makcza Helnie to faktycznie piekne imie i sama chcialam nazwac tak corke, ale maz postawil veto :/ Wsrod naszych znajomych mamy 3 malutkie Helenki i jeszcze jedna ma sie urozic w czerwcu wiec imie robi sie popularne, ale nie przejmowalabym sie tym bo jest sliczne.

Makcza lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saszka ja też termin miałam na wczoraj:) tylko, że niecierpliwie się już i to bardzo:( u mnie brak skurczy, macica nie reaguje, szyjka nie dojrzała do porodu;/ dzisiaj ktg a do szpitala dopiero we wtorek i to już na leżenie...
    i bardzo bym nie chciała aby mnie tam trzymali bez jakichkolwiek działań... ehhh;/
    Makcza Ciebie chociaż biorą na OCT i wypuszczają :D i już coś się robią bo słyszałam, że taka próba może spokojnie zakończyć się akcją więc już działają:) zazdroszczę:)
    ja wagą się nie martwię, bynajmniej nie w tym sensie, że będzie za duży, jak już to mały... bo póki co waży około 3kg mój kruszynek :|

niunia lubi tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • saszka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm, tak się zastanawiam, co jest gorsze - takie oczekiwanie bez jakichkolwiek oznak zbliżającego się porodu jak u Ciebie kasienka, czy taki nawał objawów, skurczy, skrócona przygotowana szyjka i wieczny ból podbrzusza jak u mnie, i chyba doszłam do wniosku, że ani to ani to :P ale tej wagi małego to Ci zazdroszczę :)

ja mam taki niecny plan, że jak mnie do tego szpitala wezmą w środę, to niech robią co chcą, a jak w czwartek na dyżurze będzie mój cudowny gin, to już mu nie odpuszczę i nie dam spokoju dopóki nie zrobi czegoś żeby ruszyło!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj saszka ja najpierw miałam zagrożenie przedwczesnym porodem bałam sie strasznie pózniej urodziłam po terminie i chyba gorze jest to oczekiwanie kiedy czy to juz czy nie. :)

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zgadzam z Miriam:) takie oczekiwanie jest okropne, wczoraj po naszych wspólnych próbach "wykurzenia" młodego z jego przytulnego domku miałam jakieś bóle brzucha i krzyża ale nie wiem czy to w coś więcej mogłoby się przerodzić:) a dzisiaj już nic znowu :| i kolejne oczekiwanie :)
    zazdroszczę mamuśkom, które to już mają za sobą i swoje skarby przy sobie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 12:46

niunia lubi tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, że to czekanie może wykończyć :p W sobotę kolejne badanie w szpitalu, zapytam się o ten test oksytocynowy, może też mi zrobią.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój gin w ogóle o tym nie wspominał :| nie wiem czy w szpitalu to robią czy od razu tylko podają kroplówkę... za dużo niewiadomych :)

niunia lubi tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszka, a jaka waga u Ciebie wychodzi?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • saszka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszłym tygodniu w środę średnia waga była około 3800. Trzy tygodnie wcześniej było 3200, więc zakładając podobne tempo teraz może być już nawet i 4kg! Brzmi to dla mnie przerażająco :/

• Makcza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To identycznie jak u mnie, od 30 tyg. do wczoraj miałam 3 USG i rosła dokładnie 200g tygodniowo.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ