X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirt- u mnie termin na 21listopada :-) moze po prenatlnych bedzie wiadomo co sie kryje w brzuszku. Co do miekscowosci- okolice Warszawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 15:49

• coma Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:32

uIHap1.png
  • Magdalen Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit to proszę wpisz mnie na 2.11, płeć może w pon będę znać 🙂
    Ja Was cały czas podczytuje ale nie zawsze mam czas coś odpisać, mąż na urlopie to mam się czym zająć.
    Co do mdłości to też myślałam, że najgorsze za mną, było już kilka niezłych dni, za to 3 ostatnie to masakra pod względem wymiotów, zwracalam wszystko prócz śniadania.
    Brzuch też już mam widoczny, tak jak piszecie, zwłaszcza wieczorami 🙂 zasnych ciążowych spodni nie mam jeszcze, stacjonarnie nigdzie nie mogę trafić a przez neta ciężko znaleźć coś fajnego w fajnej cenie, w rezultacie chodzę albo w legginsach albo w jeansach z rozpietym guzikiem 🙂

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Przypomnij mi - kiedy masz prenatalne?
    Coma i mamuska rodzimy razem:) z tym ze wg usg moj moze buc starszy i pewnie termin sie przesunie

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi ja też z rozpiętym guzikiem i rozporkiem chodzę po domu, bo mnie uciska trochę. Mam nadzieję, pamiętać żeby się zapiąć przed wyjściem na ulicę ;)

U mnie tez objawy ucichły już parę dobrych dni, a dziś rano w drodze do pracy musiałam zaparkować na zwrócenie kolacji..

I kolejne z serii moich głupich pytań. Jak reagujecie jak ktoś wam robi komentarze o ciąży, typu kiedy dziecko, już najwyższy czas, powinnaś zacząć o tym myśleć itp typowe wnerwiające zaczepki? Ja zanim zaszłam i się starałam bez powodzenia to raczej mi się przykro robiło i starałam się jakoś to w żart obrócić, ale dziś jak mi strzeliła jedna babka pytanie kiedy moja kolej na dziecko to się cała czerwona zrobiłam i nie wiedziałam jak temat zmienić. Ja jeszcze nikomu nie powiedziałam o ciąży i zdecydowanie nie chce mówić tym z bezczelnymi zaczepkami.
    Ale jakoś mój cięty język stępiał w tym temacie. W pracy już parę razy mi się takie komentarze czy pytania zdarzyły, bo jest więcej babek w ciąży a ja jestem prawie najstarsza. No i co ja mam niby powiedzieć, ze nie myśle o tym albo że nie chcę.. w sumie i tak się niedługo wyda bo mi brzuch rośnie... no ale nie chcę im na razie mówić, mam dużo osób na liście, które bym chciała poinformować wcześniej...

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:

I kolejne z serii moich głupich pytań. Jak reagujecie jak ktoś wam robi komentarze o ciąży, typu kiedy dziecko, już najwyższy czas, powinnaś zacząć o tym myśleć itp typowe wnerwiające zaczepki? Ja zanim zaszłam i się starałam bez powodzenia to raczej mi się przykro robiło i starałam się jakoś to w żart obrócić, ale dziś jak mi strzeliła jedna babka pytanie kiedy moja kolej na dziecko to się cała czerwona zrobiłam i nie wiedziałam jak temat zmienić. Ja jeszcze nikomu nie powiedziałam o ciąży i zdecydowanie nie chce mówić tym z bezczelnymi zaczepkami.
    Ale jakoś mój cięty język stępiał w tym temacie. W pracy już parę razy mi się takie komentarze czy pytania zdarzyły, bo jest więcej babek w ciąży a ja jestem prawie najstarsza. No i co ja mam niby powiedzieć, ze nie myśle o tym albo że nie chcę.. w sumie i tak się niedługo wyda bo mi brzuch rośnie... no ale nie chcę im na razie mówić, mam dużo osób na liście, które bym chciała poinformować wcześniej...

Wszystko zależy od relacji z pytającym.
    Jakbym chciała taką osobę zbyć, to bym powiedziała: "jak będzie, to będzie", "na luzie", "mamy to pod kontrolą", tudzież w wersji dla wierzących "jak Bóg da".
    Można też z rozbrajającym uśmiechem na twarzy oznajmić "teraz".
    Ja miałam w poprzedniej ciąży taką sytuację, że wróciłam z wakacji, byłam chyba w 8 tygodniu i weszłam na ploteczki do koleżanki, która zaczęła opowiadać o swoim dziecku. Ponarzekała sobie, że chodzi niewyspana, po czym zapytała: "no a Ty kiedy planujesz?". Odpowiedziałam coś w stylu: "Już nie muszę planować". :)
    Myślę, że nie ma powodu, żeby mieć wyrzuty sumienia z powodu drobnych kłamstewek w tym temacie. Rozsądne kobiety wiedzą, dlaczego co po niektórym nie spieszy się szczególnie z przekazywaniem takich informacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 16:54

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit to i ja poproszę o dopisanie do listy. Termin 24 listopada. Miasto: Warszawa , płeć jeszcze nie znana 😊

Rubii lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu podzieliłam się nowina w pracy i w rodzinie. Trochę mnie jeszcze to stresuje. Np gratulacje. Ale np reakcja cioci która się poplakala ze szczęścia albo sąsiad rodziców już straszy pan jak mama mu powiedziała że będą dziadkami to też się chlopisko wzruszylo i w takich chwilach wiem że dobrze zrobiłam że im powiedziałam w końcu tyle czasu i oni czekali na nasze dziecko.

natki89 lubi tę wiadomość

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie ukryje ciazy wsrod tych ktorzy mnie widuja. Tak mi brzuch wywalilo, ze jedna babka sie zorientowala mimo ze mialam ubrana kurtke zimowa !!! Staram sie maskowac, ale widocznie slabo mi to wychodzi.
    Rodzina jeszcze nie wie, ale po prenatalnych im powiemy, bo jeszcze sie dowiedza od kogos przypadkowego...

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Przypomnij mi - kiedy masz prenatalne?
    10maja mam u doktora,a 13 mam na nfz

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Coma i mamuska rodzimy razem:) z tym ze wg usg moj moze buc starszy i pewnie termin sie przesunie
    To i tak umowna data ;-) z synkiem mialam termin na 12 grudnia,a urodzilam 1 grudnia :-)
    Mam nadzieje,ze tym razem tez urodze troszke wczesniej,ewentualnie w terminie. Bo na 1 grudnia muszę być w domu. Na 2 urodzinki synka. A z Wojtkiem leżałam tydzien w szpitalu, więc musze wziac pod uwage,ze moze byc podobnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 17:36

• Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziś robiłam sobie badania na wtorkową wizytę, i TSH u mnie wynosi 0,009 mU/I. Jest zdecydowanie za niskie, któraś z Was może tak ma/miała? Troche się wystraszyłam, bo na początku ciąży było w normie a teraz taki spadek.

d29db7a339.png
  • momo Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w galerii, bo też już nie dopinam spodni (i muszę chodzić z rozpiętym guzikiem :-p ). Tylko w 2 sklepach znalazłam ubrania ciążowe (np w hm mówią, że mają tylko przez internet) - lc waikiki i kiabi. W lc waikiki nawet spoko ceny są, spodenki za 60zl i legginsy 30. Nic nie spada z brzucha, więc polecam. W kiabi za to jest bardzo duży wybór jeansow, ale za ok 90zl.

p19uvfxmg5bshduy.png
    12.08- 1192g szczęścia ❤ 👧
    7.11 - planowana data
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, wstepnie mam termin na poczatek grudnia, niemniej Was tez podczytuje jakby mial wypasc koniec listopada ;)

Kurczaczek, wyglada na nadczynnosc tarczycy. Bierzesz euthyrox aby obnizyc poziom TSH? Najlepiej umow sie do endokrynologa i skonsultuj z nim ten wynik. Optymalnie jest miedzy 1 a 2.

Wy jestescie juz pewnie po badaniu PAPP-A i macie wieksza wiedze w tym temacie. W jakim terminie mozna wykonac badanie PAPP-A? Czytam i podawane sa rozne przedziale czasowe (od 9t, od 10t, od 11t), troche pogubilam sie. Czy PAPP-A wykonywalyscie przed prenatalnym USG aby gin mial wynik na prenatalnym?

Kurczaczek89 lubi tę wiadomość

Coreczka 11.2019 <3
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przekazuje info poki sa miejsca,ze serwis mamo to ja organizuje bezplatne warsztaty dla kobiet w ciazy oraz tych z dziecmi do 1 roku.dla tych w ciazy osobny termin i tych z dziecmi tez. Dla dziewczyn z Wroclawia warsztaty beda 13.05 od 17.00-20.30. Dla uczestnikow przewidziane upominki,na stronie sewrisu jest program o czym beda :) ja juz sie zapisalam,mozna przyjsc z osoba towarzyszaca a bedzie to w hotelu :)

Domcias, Gumcia1989 lubią tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • kudłata Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek89 wrote:
    Hej dziewczyny, dziś robiłam sobie badania na wtorkową wizytę, i TSH u mnie wynosi 0,009 mU/I. Jest zdecydowanie za niskie, któraś z Was może tak ma/miała? Troche się wystraszyłam, bo na początku ciąży było w normie a teraz taki spadek.

Ja mam 0.008. dwukrotnie badany i ani drgnie. Po majówce robię ostatni raz badanie i endokrynolog mowi że zostawiamy to tak jak jest. Też się stresowałam, ale widać taki urok mojej ciąży. Nie biorę żadnych leków.

Kurczaczek89 lubi tę wiadomość

3b12e8ab79.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek, bierzesz leki na tarczyce? U mnie tez na początku TSH spadło do 0,277. Endokrynolog kazała przyjmować Euthyrox na zmiane 75/100 i po dwoch tygodniach TSH wzrosło do 0,97. W notatce od lekarza mam zapisane, ze w ciazy powinno utrzymywac sie na poziomie 0,5-1,5.

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Hihi ja też z rozpiętym guzikiem i rozporkiem chodzę po domu, bo mnie uciska trochę. Mam nadzieję, pamiętać żeby się zapiąć przed wyjściem na ulicę ;)

U mnie tez objawy ucichły już parę dobrych dni, a dziś rano w drodze do pracy musiałam zaparkować na zwrócenie kolacji..

My się długo staraliśmy i jak ktoś z rodziny pytał mnie o dziecko to szlak mnie trafiał i odpowiadałam,że będę miała same koty😂
    Strasznie mnie wkurzaja takie pytania zawsze mam jakas cieta riposte.
    Teraz juz wszyscy wiedza,ze w ciazy jestem to jedt spokoj.

A jezeli chodzi o trudnosci z zajsciem w ciazy to wiedziala mama siostra i siostra meza wiec chociaz z tej strony mialam spokoj.

oar8s65gim9bi84v.png

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy to normalne ale prawie codziennie czuje promieniowanie podobne jak na okres w brzuchu, takie ciśnienie, napięcie nie wiem nawet jak to opisać rozpieranie. Na pewno nie rozciąganie pachwin itp, nie są to skurcze, bóle A takie rozzieranie promieniowanie. Macie cos takiego, straszny dyskomfort czuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 19:32

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Ostatnio to kiedy? Z tydzien temu?:)
    We środę 😉

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ