Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Spokojnie. Jesli obraz usg jest ok. To bym sie tym pappa tak nie martwila. Aczkolwiek domyslam się, ze czujesz niepokoj. A co lekarz na to?
-
nick nieaktualnymale_m wrote:Mamy deskę z taką wbudowaną nakładką dla maluchów, ale jak na razie również nie koniecznie ma ochotę tam siadać. W pieluszce jasne, ale już w ściągniętej nie bardzo. Także obstawiłam obie opcje na wszelki wypadek zobaczymy w którą stronę to pójdzie .
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ale trisomia 13 powinna wyjść na obrazie usg. A jaka mialas statystykę z samego usg?
-
Ewelina92, z tego co wiem leukocyty w moczu mogą świadczyć o infekcji. Najlepiej jest w takim wypadku zrobic dodatkowo posiew. A z morfologią u mnie tez różnie, raz mam mniej leukocytów, a teraz w badaniu mialam mniej erytrocyotw. Za każdym razem coś mam przekroczone albo poniżej normy. Lekarz mówił zeby sie tym nie przejmować.
Ewelina92 lubi tę wiadomość
-
coma wrote:A jak niskie masz to białko?
Ja też dziś miałam wyniki Pappy i tak myślałam, że jakby coś wyszło źle to zrobiłabym chyba sanco a nie amniopunkcję jednak (ze względu na prawidłowe USG). A Ty co myślisz?
Amnio nie wchodzi w gre. Jeżeli już będziemy decydować się na sanco. -
jestem po prenatalnych. Po tych antybiotykach i infekcji szłam w dużym stresie na badania. Wszystkie pomiary prawidłowe. Dzidzia prawie 7 cm. Pappę zrobiłam dla świętego spokoju, ale zaleceń nie było.
No i czekamy na dziewczynkę!
Sisi trzymam kciuki za Twoje prenatalne i chyba zamykamy listę, czy jeszcze ktoś czeka na prenatalne?Kijanka, coma, Zlaania1, Magdalen, male_m, Domcias, momo, Szczesliwa_mamusia, sisi, Cecylia lubią tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
robiłam morfologię krwi i morfologię moczu kilka dni temu. Jeszcze w trakcie łykania antybiotyków na infekcję bakteryjną. I wyszły mi podwyższone neutrofile i niskie limfocyty. Nieznacznie odbiegające od normy. W moczu wszystko ok, poza minimalnie niższym ciężarem właściwym.
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
Szczesliwa_mamusia wrote:Dobrze,ze siada w pieluszce. Moze nie jest jeszcze jego czas. Przyjdzie moment i zacznie robic
Może nie. Spróbować nie zaszkodzi. Po kąpieli to pierwszy siada na nocniku siedzi 3 sekundy po czym stwierdza że jest siku i trzeba wylać i tak milion razy zanim mu się znudzi. Nocnik oczywiście pusty no ale zabawa jest .Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
male_m wrote:To są dopiero maleństwa, raptem 1 kg... A jakie wyzwanie przed mamą z taką ilością maluchów .2017 #1
2019 #2
-
U mnie z pappy wyszło prawdopodobieństwo trisomii 21 1:9500, a pozostałe zespoły poniżej 1:20000. Usg było ok ale lekarz radził zrobić pappę, albo ze wzgędu na poronienia albo chciał mnie naciągnąć bo to jego przychodnia mam 32 lata. Koleżanka ma 36 i jej wyszło 1:250 dla zespołu Downa, ale lekarz ją uspokoił i kazał sie nie przejmować, dalszych badań nie będzie robić.
-
Ostatnio lekarz zwiększył mi dawkę euthyroxu z 12,5 na 25 (ponieważ tsh wyszło 2,5). Byłam przekonana że tym razem tsh sporo spadnie, a tu niespodzianka, wyszło 3,04! Miałyscie tak że mimo zwiększonej dawki wynik wyszedł wyższy?
-
momo wrote:Ostatnio lekarz zwiększył mi dawkę euthyroxu z 12,5 na 25 (ponieważ tsh wyszło 2,5). Byłam przekonana że tym razem tsh sporo spadnie, a tu niespodzianka, wyszło 3,04! Miałyscie tak że mimo zwiększonej dawki wynik wyszedł wyższy?
-
W poprzedniej ciąży skoczylo mi tej do 12. Obecny lekarz mówi że coś było nie tak. Jeśli tej rośnie to zwiększasz dawkę. Masz możliwość zadzwonić do swojego Endo skonsultować? Mi z 50 do 125 dawkę podniesiono. Oczywiście nie od razu bo przechodzi się stopniowo. Teraz biorę jeszcze jodid dodatkowo i na razie tej ładnie się trzyma.
A pamiętasz żeby przyjmować euthyrox na czczo? No i nie z innymi lekami. A ft4 jakie masz? Bo to jest też ważne.