X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad ! 2020
Odpowiedz

Listopad ! 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej ciazy nie mam żadnych plamien. Jedynie to brzuch mnie troche boli ale bywalo gorzej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żona_męża wrote:
    Bassia mój M wrócił z pracy wyprzytulał, ojojał nade mną, a ja starałam się uspokoić i jest trochę lepiej, ale niestety dalej plamie w kolorze cappucino, brzuch delikatnie ćmi a głowa jak bolała tak boli.

Niecierpliwa mnie odrzuciło od kawy, herbaty, mięsa i słodyczy 🙈

W pierwszej ciąży miałam straszny bol glowy. Jak się okazalo bol trwal od 9tc do porodu. Glowa bolala 24h na dobe. Ale to tak ze nawet lezac ciezko bylo glowa ruszyc. Próbowałam wszystkiego i niestety tylko porod pomogl. W tej ciazy mam tez bol glowy ale mniejszy. Boli ale jestem w stanie pracowac. Raz tylko wzielam paracetamol. Prawdopodobnie jest jakis ucisk na nerwy i niestety nic z tym nie zrobimy :(
    Oby to było chwilowe.

Ja niestety znowu wysyp pryszczy, szczególnie na plecach ale to hormony wiec wiadomo :) i niestety znowu mam opryszczke :(

Ja zyje tylko na waflach ryzowych i pomidorach. Gorzej znosze te ciąże pod względem jedzeniowym. Aczkolwiek wczoraj obiad sie przyjął :)

• Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandraaa wrote:
    Przerazajace są te plamienia, a niestety większość z nas je ma 😣

Magda o której masz jutro wizytę?
    Ktoś jeszcze jutro idzie podglądnąć maluszka :)?

A bierzecie Magnez kobietki? Mi sie wydaje, zw po nim nie mam bólów brzucha (biorę 4 tabletki dziennie).

Zona meza a kiedy Twoja następna wizyta? Odooczywaj kochana bardzo dużo i nie przemęczaj się. Oby minęły plamienia u nas wszystkich 😣😣

Ja biorę jedna tabletkę. W pierwszych tygodniach miałam intensywne bóle podbrzusza. Magnez pomógł:)

Aleksandraaa lubi tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam jutro pierwsza wizyte. Nie u swojego lekarza bo on jest ordynatorem w szpitalu do ktorego zgromadzili wszystkie ciezarne z calego miasta. A pietro nizej na innym oddziale zdiagnozowano wirusa u ponad 20 osob. Nie ma z nim zadnego kontaktu. Nie zazdroszcze mu.

Znalazlam innego ktory nie pracuje w szpitalu.

Ja mam tylko mdlosci ale gorsze niz w pierwszej ciazy. Synek mial drzazgi i wyciagalam mu zdezynfekowana spirytusem igla. Jak powachalam ten spirytus to tak mnoe zemdlilo ze szok. Organizm sam wie jak sie bronic.
    W pierwszej ciazy odrzucalo mnie od rosolu :) Teraz tego nie ma.

Trzymam kciuki za plamiace dziewczymy - zeby to byly tylko straszaki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 07:54

• Brunetka27 Debiutantka

Wysłany: 31 marca 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy mogę do Was dołączyć?
    Mam 28 lat, jestem w drugiej ciazy synek ma skonczone 9 lat, obecnie jestem w 9 tygodniu ciazy planowana data porodu 04 listopad 😊 w 6 tygodniu (rowno 6 tyzien) bylam na usg i widzialam zarodka z bijacym serduszkiem 😍

Alexis, Moniiiikaaaa, Niercierpliwa v2.0, żona_męża, blair., Tysia33, Zula36, Aleksandraaa, Malamii26, Czykoty lubią tę wiadomość

Wysłany: 31 marca 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika kciuki jutro na wizycie:)
    Brunetka witamy:)

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandraaa wrote:
    Przerazajace są te plamienia, a niestety większość z nas je ma 😣

Magda o której masz jutro wizytę?
    Ktoś jeszcze jutro idzie podglądnąć maluszka :)?

A bierzecie Magnez kobietki? Mi sie wydaje, zw po nim nie mam bólów brzucha (biorę 4 tabletki dziennie).

Zona meza a kiedy Twoja następna wizyta? Odooczywaj kochana bardzo dużo i nie przemęczaj się. Oby minęły plamienia u nas wszystkich 😣😣

Same zaczęłyście brać magnez czy lekarz wam polecił? Chyba też będę musiała zacząć bo zaczynam „czuć” więzadła jakby były przykurczone. Czuję się jak dziecko we mgle bo to moja pierwsza ciąża w dodatku podwójna, a IQ szympansa nie pomaga 🙈 Moja wizyta dopiero 28.04 bo byłam w tamtym tygodniu.
    Dziś na szczęście bez bólu głowy się obudziłam, a przy aplikacji luteiny jedna maleńka plamka.
    Malami26 co do badań to mój lekarz kazał mi żadnych nie robić na następną wizytę bo ryzyko jest za duże.

💙💙 bliźniacza mama
  • Rożaa Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki dokładnie bierzecie magnez? jakiej firmy?

Mój lekarz zlecił mi wykonanie całego pakietu badań pierwszego trymestru. Wizytę mam dopiero za miesiąc i w sumie nie wiem kiedy pójść do labu i te badania wykonać. Chyba zrobię to jeszcze w tym tygodniu, później może być tylko jeszcze większy problem przez tego wirusa i to że prawie wszystko jest zamknięte

• żona_męża Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różaa jakie badania masz zlecone?

💙💙 bliźniacza mama

Wysłany: 31 marca 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam brać sama magnez bo te skurcze potrafiły mnie w nocy wybudzic i były bardzo dokuczliwe.
    Ja biorę jedna tabletkę z 130 mg magnezu.
    Ja jak patrzę na skierowanie do lab to magnezu nie mam.
    U mnie jest morfologia, mocz, glukoza, wr
    Hiv hcv, toxo i jeszcze jedno, którego nie mogę rozczytac:)
    Edit: odczyt coombsa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 09:35

żona_męża lubi tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    Ja zaczęłam brać sama magnez bo te skurcze potrafiły mnie w nocy wybudzic i były bardzo dokuczliwe.
    Ja biorę jedna tabletkę z 130 mg magnezu.
    Ja jak patrzę na skierowanie do lab to magnezu nie mam.
    U mnie jest morfologia, mocz, glukoza, wr
    Hiv hcv, toxo i jeszcze jedno, którego nie mogę rozczytac:)
    Edit: odczyt coombsa

A z jakiej firmy jest ten magnez? Te badania już robiłam przed tą wizytą w tamtym tygodniu więc pewnie dlatego nie zlecił nic nowego. Radzę ci jeszcze zrobić posiew moczu bo na wynik czeka się do 7 dni a jeśli wyjdzie coś w badaniu ogólnym to i tak zleci ci posiew, ale to tylko z mojego doświadczenia 😊
    Ach jaka pyszna buła z żółtym serem!

💙💙 bliźniacza mama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie męczą ero sny i orgazmy przez sen. Mdłości tez się jakieś pojawiają. Czy któraś z was odważyła się współżyć ?

• Rożaa Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morfologia+płytki
    mocz ogólny
    grupa krwii
    glukoza
    tsh
    hiv
    hcv
    hbs
    toxo igg
    toxo igm

żona_męża lubi tę wiadomość

• Rożaa Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frelcia tak, ja się odważyłam przedwczoraj, jakoś tydzień po ustaniu plamień. wszystko okej, trochę stresa mieliśmy ale ja uwielbiam seks w ciąży i już nie mogłam dłużej czekać :P

• żona_męża Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożaa wrote:
    morfologia+płytki
    mocz ogólny
    grupa krwii
    glukoza
    tsh
    hiv
    hcv
    hbs
    toxo igg
    toxo igm
    Dzięki czyli wszystko co już zrobiłam 😊

💙💙 bliźniacza mama
  • Magda603 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandraaa wizytę mam dopiero przed 20 :(

Aleksandraaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożaa wrote:
    frelcia tak, ja się odważyłam przedwczoraj, jakoś tydzień po ustaniu plamień. wszystko okej, trochę stresa mieliśmy ale ja uwielbiam seks w ciąży i już nie mogłam dłużej czekać :P

Mnie martwią te erotyczne sny i skurcze po 🙈 szkoda ze nie ma na ten temat sensownych naukowych artykułów 🙈

Wysłany: 31 marca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żona_męża wrote:
    A z jakiej firmy jest ten magnez? Te badania już robiłam przed tą wizytą w tamtym tygodniu więc pewnie dlatego nie zlecił nic nowego. Radzę ci jeszcze zrobić posiew moczu bo na wynik czeka się do 7 dni a jeśli wyjdzie coś w badaniu ogólnym to i tak zleci ci posiew, ale to tylko z mojego doświadczenia 😊
    Ach jaka pyszna buła z żółtym serem!
    U mnie to jest olimp trimag b6, taki akurat miałam w domu,
    I też na śniadanie buła z serem:D tyle rzeczy wyciągnęłam A zapachniał mi ser no i tyle zostało:)
    Dzięki za radę z posiewem.
    Robiłaś na NFZ czy prywatnie ?

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • Rożaa Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze frelcia ja jeszcze w tej ciąży takich snów nie miałam, więc nie wiem ale może to twój organizm wysyła Ci jakieś sygnały czego potrzebuje hyhy :D kto wie

• żona_męża Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    U mnie to jest olimp trimag b6, taki akurat miałam w domu,
    I też na śniadanie buła z serem:D tyle rzeczy wyciągnęłam A zapachniał mi ser no i tyle zostało:)
    Dzięki za radę z posiewem.
    Robiłaś na NFZ czy prywatnie ?
    Dzięki, wyślę M po pracy do apteki żeby coś dobrego przyniósł 😊 buła z serem wjeżdża u mnie codziennie, nic innego nie przyswajam 😂
    Niecierpliwa co do badań to mam pakiet opieki medycznej i z niego robię wszystkie badania za free. Co do próbki na posiew to musi być w osobnym (jałowym) pojemniku i najlepiej się podmyć przed pobraniem żeby w jak najmniejszym stopniu była zanieczyszczona 😊

💙💙 bliźniacza mama
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ