Listopad ! 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Tysia33 dasz radę! W tych czasach serio nie jestvtak ciężko jak kiedyś, teraz jak masz jakis problem czy watpliwosci to odpalasz internet i szukasz odpowiedzi 🙂 Rodzinka pomoze, polozna, pediatra. Wiele rzeczy serio robi sie instynktownie i na pewne nie zrobisz dziecku krzywdy. Taki maluszek wiele do szczescia nie potrzebuje, grunt zeby było jedzonko, sucha pieluszka i mama do tulenia 👍
Moniiiikaaaa, Tysia33 lubią tę wiadomość
11.02.2016r Aniołek
-
Paolina91 wrote:Tysia33 dasz radę! W tych czasach serio nie jestvtak ciężko jak kiedyś, teraz jak masz jakis problem czy watpliwosci to odpalasz internet i szukasz odpowiedzi 🙂 Rodzinka pomoze, polozna, pediatra. Wiele rzeczy serio robi sie instynktownie i na pewne nie zrobisz dziecku krzywdy. Taki maluszek wiele do szczescia nie potrzebuje, grunt zeby było jedzonko, sucha pieluszka i mama do tulenia 👍
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa i wsparcie! -
Bassia wrote:Tysia będzie dobrze 😘😘😘!!! Też się trochę czuje jak pierworódka 😉 Moje już takie duże ,że zapomniałam jak to było
Dziewczyny które wizytują dzisiaj -Kciuki zaciśnięte
O kurcze będzie ponad 9 lat różnicy u Ciebie 🙂 Pewnie wyprawka wszystko tez od poczatku czy zostawiałaś sobie cos po dzieciaczkach? Byl plan ze kiedyś bedzie to trzecie?11.02.2016r Aniołek
-
Paolina91 wrote:O kurcze będzie ponad 9 lat różnicy u Ciebie 🙂 Pewnie wyprawka wszystko tez od poczatku czy zostawiałaś sobie cos po dzieciaczkach? Byl plan ze kiedyś bedzie to trzecie?
Niestety, nic a nic nie mam po dzieciach. Wszystko muszę od początku kupować . Ja zawsze chciałam 3 dzieci ale jak moja córka miała 2 lata a syn 4 (czyli jakies 7 lat temu) rozstałam się z moim byłym i jakoś zawsze powtarzałam ,że nic na siłę . Miałam w myślach ,że nigdy już nie będę miała więcej dzieci. Zawsze powtarzałam ,że tylko się zdecyduje jak poznam tego jedynego i tak się stało 🤭😁Paolina91 lubi tę wiadomość
-
Melduję, że maluch ma całe 2.15 cm i słyszałam bicie serduszka. Cudowne uczucie
Niercierpliwa v2.0, Virad, Czykoty, Moniiiikaaaa, Bassia, żona_męża, Malamii26, Pauliśka, Rożaa, Paolina91, Tysia33, Alexis, blair., kkasia lubią tę wiadomość
Aniołek 2015
Leon 21.07.2016 ❤
Aniołek 2018
Aniołek 2018 -
Pieknie Porzeczka.
Trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki. Pamietam Cie z innego watku.
Ja dzis zalatwilam sobie skierowanie. Musialam czekac w samochodzie az gin wystawi ale sie udalo. w Diagnistyce bylam sama. Mam nadzieje ze bylo bezpiecznie.Porzeczka17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
casteam wrote:A w Holandii praktycznie zero badan. Jest tylko jedno pobranie krwi i tu okreslaja te podstawy jak grupa krwi, hiv, toksoplazmowa. Cukier sprawdzaja glukometrem co wizyte. Nie ma badan moczu czy glukozy (glukoze robia jak sa ku temu przeslanki)
Podobnie jest w UK . 3 razy (z tego co pamiętam ) pobierają krew przez całą ciążę. Co najśmieszniejsze to miałam z moim synem cukrzycę ciążowa ( ciąża prowadzona i zakończona w Polsce) Mimo ,że miałam duże prawdopodobieństwo z córką i nawet kilka razy miałam cukier w moczu Nigdy mi nie wykonali krzywej cukrowej . Jedyne co to tymi kazali dodatkowo krew pobrać tylko na glukozę. Jak to się mówi tu się ciąża prowadzi sama ! Mam tylko nadzieję ,że sytuacja się poprawi i będę mogła lecieć do Polski zrobić badania! -
Tez bylam dzis w laboratorium bo wyszedl mi dziwny wynik toxoplazmozy. IGM wyszlo ujemne ale IGG prawie 500! Przegrzebalam wyniki z poprzednich ciaz w pierwszej miałam igm ujemne a igg 1500 wiec juz w ogole kosmos chyba bylam wtedy świeżo po zakazeniu moze dlatego stracilam te ciaze 😩 w ciazy z synkiem igm ujemne a igg 74 wiec ok a tu teraz znowu te przeciwciala takie wysokie?? Ktoras z Was wie czy mozna drugi raz zarazic sie toxo? Zrobilam sobie dzis na wlasna reke toxo igg avidnosc żeby miec orientacje czy to znow cos swiezego czy nie bo juz panikuje. Wyniki za uwaga DWA TYGODNIE!! 🤦♀️ Bosko...11.02.2016r Aniołek
-
Nie wydaje mi się, żeby było można zarazić się drugi raz toxo. Najważniejsze, że igm jest ujemne.
Ja też już dostałam swoje wyniki i generalnie wszystko ok, nie sądziłam, że nawet cytomegalię przechodziłam, mam przeciwciała. Toxo tak jak i w poprzednich ciążach igg i igm ujemne co mnie stresuje okrutnie, bo to jednak ryzyko świeżego zarażenia jest... -
Mój lekarz mi mówił, że nie można się drugi zaraz zarazić toxo tak więc nie ma znaczenia wielkość przeciwciał w klasie IgG, czy jest to 500 czy 1500, najważniejsze, że są dodatnie i tyle.
-
Pauliśka wrote:Tak, ale w przypadku reaktywacji wirusa, ryzyko przejścia na płód jest tylko 1%,więc już nie jest takie groźne jak pierwotne zakażenie.