💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Kluuska95 wrote:Ja w pierwszej ciazy ruchy poczulam dosyć późno i ogólnie nie czułam ruchów tak intensywnie jak inne kobiety z forum. Zrzucałam to na łożysko usadowione na przedniej ścianie. Ciekawa jestem czy teraz będę lepiej czuła
-
Ja juz po badaniach prenatalnych. Lekarz mowil ze nie widzi odchylen ale wyniki mam dopiero za tydzień. Wszystko wskazuje na dziewczynkę wiec bedzie u nas odmiana. Chyba pójdę w najbliższych czasie do pepco pokupuje troche różowych body:p ale nie ma co się spieszyć, niedlugo lato nareszcie do nas zawita , ja się cieszę bo wreszcie będę mogła wskoczyć w letnie sukienki:D
Atena37a, castaway, Olaa..32, Alicja w Krainie Czarów, alauda, Nadzieja, futuremama, XWEJAX, Kluuska95, beamyx lubią tę wiadomość
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
MeggiGirl wrote:Dziewczyny, myślicie, że to możliwe, bym dziś poczuła ruchy? Takie jakby jelit, ale bardziej w podbrzuszu. To było wieczorem, gdy już leżałam w łóżku. Czy to nie za wcześnie? Pierwsza ciąża.
U każdej z nas przyjdzie ten moment że nie będzie wątpliwości
Zwłaszcza że na początku zdarzy się to raz na jakiś czas więc tym bardziej trudniej mieć pewność czy to było to czy coś innego
A dziewczyny jak mają łożysko na przedniej ścianie to i koło 24tc dopiero czują także naprawdę różnie to bywaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 19:17
-
Ja doszłam do punktu że serio stwierdzam że po prostu nie wyrobię. Także szykuje się na rozmowę z lekarzem o l4 i nie wiem czy na wejściu mam z nim gadać czy jak.
Jak o tym myślę to wiem czemu powinnam a pójdę do lekarza i pewnie glupio mi się będzie odezwać🙈 -
futuremama wrote:Ja doszłam do punktu że serio stwierdzam że po prostu nie wyrobię. Także szykuje się na rozmowę z lekarzem o l4 i nie wiem czy na wejściu mam z nim gadać czy jak.
Jak o tym myślę to wiem czemu powinnam a pójdę do lekarza i pewnie glupio mi się będzie odezwać🙈
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Gosiaczek u mnie córka też NT miała 2,5 i wszystko jest ok. Tak naprawdę nawet jak masz mniejsze ryzyko to możesz być tym jednym przypadkiem. Pewności nie ma nigdy.
U koleżanki wyszła przeziernośc ponad 6. Zrobiła nifty i to wykluczyło niby te wady ale lekarze powiedzieli że to i tak nie wyklucza całkowicie czy nie będzie czegoś innego. No i i tak zrobili amniopunkcję, wygląda ok ale prawdopodobnie mała ma jakąś wadę serduszka choć szczerze dalej nic pewnego. Teraz mała zwolniła trochę z wzrostem także wciąż i tak stres, czekają bo niedługo ma termin.
Ale to musicie sami podjąć decyzję żeby potem nie żałować że kogoś nie posłuchaliście i nie zrobiliście. -
Ja powiedziałam na pierwszej wizycie w 7 tygodniu, że źle sie czuje, mam silne mdłości i nie jestem w stanie normalnie funkcjonować i ze chciałabym l4 ale jeszcze bez kodu B. Było to prawdą, dostałam zwolnienie. Nie dałabym rady w pracy w takim stanie...
Na kolejnej wizycie juz normalnie z kodem B. Nie było z tym najmniejszego problemu. Chodzę prywatnie i na nfz, w sumie temu na nfz to bym się bala trochę wspominać o l4, strasznie nieprzyjemmy typ.
-
Dzis mi mdłości wróciły, rano nawet 🤮🤮
Eh.. juz myślałam, że minęło.. ale niestety 😖 ile jeszcze bo funkcjonować nie idzie..
Najgorzej, że po wodzie mam odruch wymiotny 🙈 różne herbaty wysuszają mi gardło, więc i to zwiększa mdłości.. jedyne co wchodzi super to sok jabłkowy 100% i syrop malinowy do rozrabiania z wód 😅
Mialam trochę dietę trzymać bo cukier do kontroli ale nie idzie 🙈 -
A ktoras mama tez die spodziewa trzeciego dziecka? Moj brat ostatnio mowil ze rozmawial z koleżanką z pracy ktora ma trójkę i mowils ze przy trzecim to juz się nie przejmowała i olewała jak plakal. Ja sobie szczerze tego nie wyobrażam i dla mnie potrzeby najmłodszego dziecka sa zawsze najważniejsze bo jest ono najbardziej bezbronne i zależne ode mnie. Jak coś to będę nosić w nosidełku i robić coś przy innych dzieciach czy sprzątać. Ale ba pewno będę reagowsc na placz i potrzeby swojego dzieciatka.👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Liliowa wrote:A ktoras mama tez die spodziewa trzeciego dziecka? Moj brat ostatnio mowil ze rozmawial z koleżanką z pracy ktora ma trójkę i mowils ze przy trzecim to juz się nie przejmowała i olewała jak plakal. Ja sobie szczerze tego nie wyobrażam i dla mnie potrzeby najmłodszego dziecka sa zawsze najważniejsze bo jest ono najbardziej bezbronne i zależne ode mnie. Jak coś to będę nosić w nosidełku i robić coś przy innych dzieciach czy sprzątać. Ale ba pewno będę reagowsc na placz i potrzeby swojego dzieciatka.
Ja będę miała trzecie.
Na pewno nie będę olewać.
Dla mnie aktualnie najmłodszy jest cały czas malutki i tak nieraz jak na niego patrze, to myślę sobie kurcze, jak on juz urósł 😂
Wiadomo, że jak siedzisz na kibelku a dziecko zacznie płakać to kończysz co musisz, ale bez przesady z tym płaczem.
Ja tez będę juz miala dość, duże towarzystwo (7 i 5 lat) wiec oni też nie potrzebują juz tyle uwagi co 2latek.
Ale mialam ich z różnica idealnie 2lat i nie miałam sytuacji żebym musiała olewać jednego bo drugi płakał, jakoś gładko szlo.. bardziej moje potrzeby kulały 🙈 -
AgiJ8602 wrote:Pytanie do dziewczyn co robią zastrzyki W brzuch, też wam się robią zgrubienia albo wielkie siniaki?
Zgrubienia mogą się pojawić; ale najczęściej pojawiają się gdy dużo się kłuje w ta sama okolice. Staraj się zmieniać miejsca wkłucia. -
AgiJ8602 wrote:Pytanie do dziewczyn co robią zastrzyki W brzuch, też wam się robią zgrubienia albo wielkie siniaki?
4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️ -
Cześć dziewczyny! Czy spotkała się któraś z Was z kontrolą z Zusu podczas L4 ciążowego ? Mam okazję wyjechać na 4 dni ale trochę się zastanawiam czy jest szansa żeby mnie skontrolowali ?
MeggiGirl lubi tę wiadomość
-
Liversiak wrote:Cześć dziewczyny! Czy spotkała się któraś z Was z kontrolą z Zusu podczas L4 ciążowego ? Mam okazję wyjechać na 4 dni ale trochę się zastanawiam czy jest szansa żeby mnie skontrolowali ?
Mojego męża kontrolowali, gdy miał nogę w gipsie, więc szczerze mówiąc odpuściłabym sobie wyjazdy na zwolnieniu.
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko