💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiaczek wrote:Aluda to sie najdlas stresu tak chyba jak ja.. No wiec zadzwonili z gyncentrum....odebralam. Wyszlo mi ryzyko posrednie trisomi 21 1 do 800 z kawalkiem...podstawowe ryzyko moalam 1 do 280 niby wzrislo ale jednak...zachwcaja do dalszej diagnostyki. Niby nie jest wysokie to ryzyko ale spokojna a juz nie jestem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 17:49
-
Gosiaczek, nie martw się! Ja mam większe ryzyko od Ciebie - ryzyko podstawowe 1:141, a skorygowane 1:267 ale już przestałam się przejmować.
Wczoraj lekarz, który przeprowadzał prenatalne usg i omawiał ze mną wyniki, mnie uspokoił. Powiedział, ze w związku z tym, ze wyniki genetyczne wyszły dobrze, niepotrzebna jest dalsza diagnostyka.
Dzisiaj moja lekarz również potwierdziła, ze amniopunkcja nie jest konieczna. A ryzyka są wysokie ze względu na mój wiek i na przezierność karku, reszta parametrów jest ok, tak samo biochemia.
Jedynie o co można się przyczepić do biochemii, to to, że wykazuje większe ryzyko preeklampsji przed 37 tygodniem ciąży (1:67). Wiec genetyk również zalecił Acard (który już biorę) - jedynie mam przerwę teraz aby zatrzymać krwawienie z polipa.
Może zdecyduj się na testy genetyczne? Są drogie ale nie jest to badanie inwazyjne, wiec nie ma żadnego ryzyka poronienia. Chociaż jak rozmawiałam z lekarzem, to powiedział, ze ryzko poronienia jest obecnie bardzo małe. Niby mówi się, ze wynosi około 1% ale tak naprawdę jest dużo dużo mniejsze .. ALE zawsze to ryzyko istnieje.83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Gosiaczek wrote:Kosc nosowa obecna, przeziernisc byla 2,54 a dxidzia niby 7 cm...niby sie miesilo w normie ale....zasiali ziarno niepewnosci..
Gosiaczek lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny witajcie ! ❤️
Jestem żyje i mam się dobrze wraz z moim maluszkiem, który już sporo urósł 6,64cm ❤️
Długo mnie tu nie było bo tez i dużo się działo, dziewczyny które, pamiętają mój wpis o umowie o prace i ZUS.
Jestem oficjalnie na zwolnieniu od 17 kwietnia, wiec już odpoczywam i nie mam stresów.
Z narzeczonym również się przeprowadziliśmy wiec tez stad moja nie obecność.
Ale już do was wracam podzielić się świeżutką z dziś nowiną dziś miałam test pappa oraz usg prenatalne I trym.
Lekarz powiedział ze na 70% „dziewuszka” moja mała uparta gwiazda (uparta bo przy badania układała się za kością 😂😂)
Dziewczyny tak wam coś powiem ze chyba sobie „wygadałam tą moją córeczkę”
Super cieszę się ze dzidzia zdrowa i wszystko jest oki, i wkoncu mam czas żeby poodpoczywać w ciąży i wrócić do was już ❤️❤️.castaway, alauda lubią tę wiadomość
[/url] -
Moj najmłodszych synek tez mial orzeziernisc 2,5 ale ryzyko wyszło niskie i nie zalecono mi dalszej diagnostyki.
Gosiaczek lubi tę wiadomość
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Hej Dziewczyny, widzę że zaczela się fala badan prenatalnych. Ja tez juz po, wczoraj byłam i wszystko było w normie jeśli chodzi o parametry,a teraz czekam jeszcze na wyniki pappy. Dostałam tez L4 więc nareszcie bede miala szanse się poudzielac na forum, bo tak czytałam przed zaśnięciem i odpływałam.. co do płci to lekarz nie byl w stanie jednoznaczne określić ze względu na ułożenie dziecka, natomiast w poprzednich ciążach tez dowiedziałam się w 16 i 20 tyg..maz chciałby chłopca,wiadomo a mi wystarczyło info wczoraj,że wszystko w porządku:))
Starsze tez wróciły do przedszkola i zlobka i od razu nastała ogolnie lepsza atmosfera w domu, moje akurat uwielbiają swoje przedszkola.
Mam pytanie do dziewczyn, które już się szczepiły na covid w ciazy, jak sue czułyście po? Ja jestem umówiona na za miesiąc, lekarka jak najbardziej byla za i sugerowała właśnie 2 trymestr i mrna.
Największe zmęczenie juz chyba mija.. ja na bakterie w moczu tez sok z czystej żurawiny z apteki piłam.
Życzę Wam udanej majówki;))
Lipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
Mi dzien po szczepieniu zrobiło mi się ciemno przed oczami jak raz szybko wstałam i trochę się źle czułam ale potem poszlam na spacer 5- kilometrowy do pepco i było ok. Ogolnie czułam dyskomfort ale niewielki.👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Aniołek85 wrote:Mi niby niemoc minęła ale mam momenty totalnego zjazdu mocy. Jak mnie głód bierze to w sekundę czuje się tak jakbym tydzień nie jadła. Masakra powiem. Ale i tak e porównaniu do dwóch tygodni temu, jest naprawdę nieźle.
Jakie macie zachcianki ?
Ja sok pomidorowy, pomidory, chleb, kefir
Ja mam ogromnego lenia, aż mąż się o mnie martwi czemu nie ćwiczę ani na spacery nie chodzę. Raz że bym tylko spala dwa że na spacerze po 10 min robi mi się słabo i szukam ławki. Przed ciążą jeździłam konno i byłam bardzo aktywna a teraz zmiana o 180st.
Co do smaków mam tak samo - zabije za pomidory, truskawki, spring rolsy ale widok ogórków kwaszonych powoduje u mdlosci.
Dzięki za odpowiedź w sprawie badań prenatalnych - jeden lekarz mi namieszał strasznie w głowie, strasznie namawia na pappe a odmawia mi nifty. -
Dziewczyny miłego weekendu wam życzę, u mnie pogoda ciulowa, mam nadzieję, że chociaż u was 🌞 świeci 🤗
-
nick nieaktualnyWitam w deszczowy poranek, mi akurat taka pogoda trochę sprzyja - miałam gdzieś pojechać na majówkę, ale na czwartkowej wizycie okazało się że kolo płodu zrobił się krwiak. Do dodam, że nie mam żadnych krwawień, plamień, skurczów, a ciąża też bezobjawowa.
W efekcie mam prowadzić oszczędzający tryb. A to nie w moim stylu, eh.
Dostałam luteinę dowcipnie.
Cały tydzień do czasu kontroli tak zorganizowałam aby jak najmniej chodzić i częściej leżeć. Liczę że tydzień czasu takiego trybu życia mi pomoże 🌞
https://naforum.zapodaj.net/ca0ae79c9299.jpg.html
Jak dotąd ciąża rozwija się prawidłowo 😃
Z miesiączki - pozna owulacja termin 30.11, a z USG 3/4.12
Pozdrawiam serdecznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 07:54
-
Atena37a wrote:Witam w deszczowy poranek, mi akurat taka pogoda trochę sprzyja - miałam gdzieś pojechać na majówkę, ale na czwartkowej wizycie okazało się że kolo płodu zrobił się krwiak. Do dodam, że nie mam żadnych krwawień, plamień, skurczów, a ciąża też bezobjawowa.
Cały tydzień do czasu kontroli tak zorganizowałam aby jak najmniej chodzić i częściej leżeć. Liczę że tydzień czasu takiego trybu życia mi pomoże 🌞
Pozdrawiam serdecznie
Czyli kontrolę masz już za tydzień? Dbaj o siebie i się oszczędzaj, oby krwiak wchłonął się jak najszybciej🤞🏼Atena37a lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Dziewczyny, wiecie jak szybko pojawia się e-zwolnienie na pacjent.gov?
Zaczęłam się teraz zastanawiać, czy moja lekarka wypisała mi to L4 czy nie. Myślałam, że działa to na podobnej zasadzie jak e-recepta, kiedy powiadomienie o wystawieniu recepty pojawia się niemal natychmiast.
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
nick nieaktualnyAlauda idę do tego samego ginekologa w piątek, a na wtorek do innej na podgląd. I tak miałam do niej wizytę umówioną.
Na L4 się nie znam, bo nigdy nie bylam
Przewertowałam internety i badania kliniczne i wiem że od kilku lat podają kobietom kwas alfaliponowy w takich i zagrożonych ciążach. Pobiegłam do apteki 🤔 generalnie to odpoczywam jak nigdy w majówkę. Zawsze bałam się ze w ciąży musiałabym tyle leżeć. -
alauda wrote:Dziewczyny, wiecie jak szybko pojawia się e-zwolnienie na pacjent.gov?
Zaczęłam się teraz zastanawiać, czy moja lekarka wypisała mi to L4 czy nie. Myślałam, że działa to na podobnej zasadzie jak e-recepta, kiedy powiadomienie o wystawieniu recepty pojawia się niemal natychmiast. -
Atena37a wrote:Witam w deszczowy poranek, mi akurat taka pogoda trochę sprzyja - miałam gdzieś pojechać na majówkę, ale na czwartkowej wizycie okazało się że kolo płodu zrobił się krwiak. Do dodam, że nie mam żadnych krwawień, plamień, skurczów, a ciąża też bezobjawowa.
Pozdrawiam serdecznieAtena37a lubi tę wiadomość
-
Olaa..32 wrote:Załóż sobie konto na ZUS.pl, tam będziesz miała wgląd do wszystkich zwolnień, też właśnie miałam taką sytuację, że na pacjent.gov nie widziałam L4 i założyłam sobie na zusie i tam od razu widoczne było
Właśnie wczoraj założyłam sobie tam profil, ale tez nic nie widziałam. Teraz jak napisałaś, zalogowałam się jeszcze raz i dopiero zauważyłam, ze jest tam zakładka „Ubezpieczony” i tam znalazłam swoje L4.
Dzięki Ola!☺️83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Mimi, ja miałam krew pobieraną w poniedziałek i już w środę lekarz dzwonił, że są wyniki. Ale chyba normalnie czeka się dłużej ....
Ja tez nie chciałam robić pappy ale lekarz namówił mnie na badanie, ponieważ pokazuje tez potencjalne ryzyko na problemy z łożyskiem w późniejszym okresie ciąży.
Nie martw się na zapas, na pewno wszystko będzie dobrze🤗😊83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Mimi mi z pappą ryzyka wyszły porównywalne do tych które na usg wyszły bez pappy. Także jak usg jest ok to bym się nie stresowała. Robiłam w czw a w pn już miałam wynik ale oczywiście dla mnie to czarna magia była.