💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ofelia85 wrote:U mnie z kalkulatora 24.11., z USG 17-19.11.
Cieszę się nawet z kilku dni szybciej bo ciąży nie lubię . Nie wiem czy któraś jeszcze wymiotuje ? Ale ja prawie codzinnie, od 3 dni mam anginę ropna ;( antybiotyk silny . I 3 dni wyjęte z życia . A ogólnie to już miesiąc Naparqde nie mogę się doczekać kiedy ciąża się skończyfuturemama lubi tę wiadomość
-
Gosiaczek wrote:I po wizycie...maluch wyglada juz na 16 tc i wazy 163 gramy 😃 spytalam lekarza co sadzi o szczepieniu powiedzal ze jest zakecane od 18 tyg i tuljo Phaizerem ale dal mi do zrizumienia ze on nie zaleca...nie mogl tego powiedziec wprost ake jasno dal mi do zrozumienia.... A i najwazniejsxe nje mam cukrzycy!! I uspokoili mnie ( polizna i lekarz) ze moje sanpoczucie po tym tescie bylo jak ajbardziej normalne...
-
Joasia89 wrote:Ojej kawał dzidziusia już 😁 u mnie dwa dni temu bylo 100gram 🙂 a było to 14+6Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Olaa..32 wrote:Wczoraj byłam na wizycie i szczerze zgłupiałam, bo ginekolog badając mnie usg mówiła, że plamienie mogło wystąpić przez to, że początek łożyska jest blisko szyjki i przez nadmierne chodzenie mogło ucisnąć szyjkę i mogło dojść do pęknięcia jakiegoś naczynka i muszę się dużo oszczędzać, nie dźwigać, jak spacer to tylko na świeżym powietrzu i dla mnie to jest dziwne, bo na opisie prenatalnych mam napisane, że łożysko jest wysoko na przedniej ścianie, mówiła, że powinno się podnieść, ale na ten moment dużo odpoczywać, szyjka długa zamknięta, z maleństwem również wszystko dobrze, tylko teraz te łożysko zaczęło mnie martwić, ponoć dużo kobiet na początku ma nisko łożysko a później ładnie się podnosi
U mnie na pierwszych prenatalnych tylna ściana wysoko, tydzień później też z tyłu ale nisko, a 1,5 tyg później na przedniej ścianie🤷♀️ -
Sorki dziewczyny, nie było mnie ostatnio w ogóle. Wzięłam to l4 ale jeszcze jakieś tematy w pracy do domknięcia, mała ma jakąś jelitówkę. Ogólnie jest ok, rozpiera ją energia ale jednak biegunki miała więc s domu cały czas. Jeden dzień też młody został bo go ząb bolał i w pn mamy dentystę więc też zostaję.
Ja się źle czuję i potrzebuje odpocząć więc z nadzieją wypatruję wt kiedy powinnam już zostać sama w domu, z zamkniętymi tematami.
Muszę się ruszyć z ćwiczeniami i bardziej wody i witamin pilnować, mam nadzieję że wtedy poczuję się lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2021, 22:19
-
No ja też liczyłam na ten drugi trymestr no i póki co się przeliczyłam. Tzn. jest lepiej bo mdłości praktycznie odpuściły ale cała reszta...
Czekam aż dzidzia urośnie i trochę do góry pójdzie bo teraz najchętniej co chwilę bym latała bo mi ciśnie na pęcherz.
Dzisiaj pół dnia przespałam🙈
Castaway gratulacje córeczki😊 ja już też chcę listopad, chociaż najpierw trochę lepszego samopoczucia żeby na zakupach poszaleć🤣 póki co tylko oglądam no i sypialnię ogarnęliśmy -
Ruddaa wrote:Poproszę zmianę u mnie z 18 na 14 listopada - dziękuje
Cieszę się nawet z kilku dni szybciej bo ciąży nie lubię . Nie wiem czy któraś jeszcze wymiotuje ? Ale ja prawie codzinnie, od 3 dni mam anginę ropna ;( antybiotyk silny . I 3 dni wyjęte z życia . A ogólnie to już miesiąc Naparqde nie mogę się doczekać kiedy ciąża się skończy
ja dalej wymiotuje... od 5 tc a juz 13... ;/ z corcia mialam do 16 tyg, jak teraz bedzie dluzej to serio sie porycze naprawde.. juz teraz mam kryzys, mysle znowu czy nie isc do szpitala zeby mnie troche wzmocnili ale kurde mam tą 2,5 latke w domu i tak mi szkoda ją zostawic........ bralam torecan i dupa nie pomaga nawet to, mniej wymiotuje z tym ale nadal i spie wtedy jeszcze wiecej, bez sensu to wszystko. ja mam totalnie dosc, nie umiem sie cieszyc z tej ciazy ;/ ;/
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:ja dalej wymiotuje... od 5 tc a juz 13... ;/ z corcia mialam do 16 tyg, jak teraz bedzie dluzej to serio sie porycze naprawde.. juz teraz mam kryzys, mysle znowu czy nie isc do szpitala zeby mnie troche wzmocnili ale kurde mam tą 2,5 latke w domu i tak mi szkoda ją zostawic........ bralam torecan i dupa nie pomaga nawet to, mniej wymiotuje z tym ale nadal i spie wtedy jeszcze wiecej, bez sensu to wszystko. ja mam totalnie dosc, nie umiem sie cieszyc z tej ciazy ;/ ;/
-
mimi00 wrote:Byłam na wizycie, najszybsze usg w moim życiu, lekarz skwitował ze wszystko dobrze, nic pozatym uroki nfz 1 czerwca idę prywatnie i nie wyjdę dopóki nie poznam płci 😎 przytyłam tylko 1kg
28 czerwca mam połówkowe:)
Cieszę się że wszystko dobrze:) -
Paulinaaa wrote:ja dalej wymiotuje... od 5 tc a juz 13... ;/ z corcia mialam do 16 tyg, jak teraz bedzie dluzej to serio sie porycze naprawde.. juz teraz mam kryzys, mysle znowu czy nie isc do szpitala zeby mnie troche wzmocnili ale kurde mam tą 2,5 latke w domu i tak mi szkoda ją zostawic........ bralam torecan i dupa nie pomaga nawet to, mniej wymiotuje z tym ale nadal i spie wtedy jeszcze wiecej, bez sensu to wszystko. ja mam totalnie dosc, nie umiem sie cieszyc z tej ciazy ;/ ;/
Dziś wkroczyłam w 14 tydzień i jest pierwszy dzień bez wymiotów . Mało tego zjadłam pomidora i jajko i nie zwymiotowała
. Tez mam 2,5 latka w domu i próbuje go odpielucjowac 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️Z córka tez miałam do 16 tyg wymioty ... i tez się nie cieszę z ciąży ....Tylko u mnie to jeszcze życie się rozsypało ...