💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
MeggiGirl wrote:Dziewczyny, jestem załamana. Lekarka stwierdza zaczątki łożyska przodującego. Dostałam zwolnienie, mam się oszczędzać. Potwornie się boję.
Test pappa okej, zdrowa dziewuszka.MeggiGirl lubi tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Gosiaczek wrote:Spokojnie....ja miałam centralnie przodujące...podniosło się ok 32 tyg...nie miałam krwawień...Luteina dopochwowo i oszczędzanie....
Ja dostałam magnez plus scopolan. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
nick nieaktualnyDzień dobry,
Jutro badania prenatalne, dziś mnóstwo pracy - bynajmniej nie będę myśleć. Stresują mnie te badania tak jak ciąża.
Czy w GYNCENTRUM, w dniu, w którym robią prenatalne i pobierają krew, wyniki PAPPA będą na CITO "już", czy się czeka?
Początek czerwca chcemy spędzić nad morzem w Jastrzębiej Górze, rezerwacja zrobiona ale zaliczke wpłacę po badaniu, akurat terminy pasują 😃
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania✊
Gosiaczek lubi tę wiadomość
-
Atena37a wrote:Dzień dobry,
Jutro badania prenatalne, dziś mnóstwo pracy - bynajmniej nie będę myśleć. Stresują mnie te badania tak jak ciąża.
Czy w GYNCENTRUM, w dniu, w którym robią prenatalne i pobierają krew, wyniki PAPPA będą na CITO "już", czy się czeka?
Początek czerwca chcemy spędzić nad morzem w Jastrzębiej Górze, rezerwacja zrobiona ale zaliczke wpłacę po badaniu, akurat terminy pasują 😃
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania✊Atena37a lubi tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Atena jak tego samego dnia pobierają krew to raczej wyliczą Ci ryzyko na podstawie usg a dopiero potem będą korygować jak będą wyniki krwi.
Nie słyszałam o tym żeby gdziekolwiek tego samego dnia były wynik, zawsze to kilka dni trwa.
Kurczę tak o morzu piszecie, ja też chcę😁 chociaż się waham bo to dla nas 500km więc kawałek.Atena37a lubi tę wiadomość
-
Teraz się zmieniło...podają tylko ryzyko wg wieku, po usg nie dają...łącza z krwią i dopiero podają....w tym roku morze sobie daruje, tez mam 500-600 km...futuremama skąd jesteś? Ja z Sosnowca. Myśle ze jedli się gdzieś wybierzemy to góra 2,5 h id domu żeby w razie w można było wrócić tego samego dnia...Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
nick nieaktualny
-
nimsi wrote:Hej 🙂 dziewczyny czy którejś z Was gin mierzył już szyjkę?Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Gosiaczek wrote:Mi gin na wizycie pierw robi usg przez pochwę i wtedy bada szyjkę...mówił ze wysoko, pozamykane a potem usg przez brzuch. Codzienne standardowo mnie nie bada...mówi ze na usg wszystko widzi...!?
Mi mierzyła wczoraj na USG dopochwowym. I niestety ma 32 mm a to dopiero 14 sty tydzień...😬 -
nimsi wrote:Mi mierzyła wczoraj na USG dopochwowym. I niestety ma 32 mm a to dopiero 14 sty tydzień...😬
-
nick nieaktualnyGosiaczek wrote:Teraz się zmieniło...podają tylko ryzyko wg wieku, po usg nie dają...łącza z krwią i dopiero podają....w tym roku morze sobie daruje, tez mam 500-600 km...futuremama skąd jesteś? Ja z Sosnowca. Myśle ze jedli się gdzieś wybierzemy to góra 2,5 h id domu żeby w razie w można było wrócić tego samego dnia...
Wolę góry od morza, ale... Mam taką wydolność organizmu w ciąży, że zostałyby mi dolinki a ja to bardziej typ wysokogórski 😃 może we wrześniu jakiś trip w góry 🌞Gosiaczek lubi tę wiadomość
-
nimsi wrote:Hej 🙂 dziewczyny czy którejś z Was gin mierzył już szyjkę?
Mi pani mierzyła wczoraj, chyba 48 mm. Powiem Wam, że dla mnie to nie do ogarnięcia jak oni to sprawdzają. 🙈
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
Kasian wrote:Widzę że idziemy rownym tempem, ja też 30.11. termin😁 a na genetykę idę w piątek ❤️
Niepokoi mnie od niedzieli lekkie plamienie brunatne ale nie zmienia się ono ani nie mam przy tym bólu więc dr każe czekać do piątku.
Powodzenia Ci życzę e czwartek❤️❤️❤️
Ja się musiałam trochę odłączyć od grupy ale już wracam. Też mam termin na 30 listopada więc mój stary będzie miał prezent urodzinowy ( sam jest z 28 listopada). Jutro będę mieć wyniki nifty i mam nadzieję, że nerw już mi przejdzie. Przez to wszystko mam często migreny . Jutro też prenatalne USG keep finger cross.Kasian lubi tę wiadomość
-
nimsi wrote:Mówił że spoko czy coś? Kurde nigdy nie może być spokoju 😑
-
Asqa 87 wrote:Ja się musiałam trochę odłączyć od grupy ale już wracam. Też mam termin na 30 listopada więc mój stary będzie miał prezent urodzinowy ( sam jest z 28 listopada). Jutro będę mieć wyniki nifty i mam nadzieję, że nerw już mi przejdzie. Przez to wszystko mam często migreny . Jutro też prenatalne USG keep finger cross.
Dzisiaj przyszły mi dwie paczuszki z klubu enfamil i bebilon, nawet fajne, w enfamil były foto kartki a w bebilonie karteczki kontrastowe i też foto kartki, ale fajniejsze jak te w enfamilu, bo nie widać na nich napisu firmy, no i oczywiście poradnik, na pewno się przyda 😊Kasian lubi tę wiadomość