💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Asqa 87 wrote:Ja się musiałam trochę odłączyć od grupy ale już wracam. Też mam termin na 30 listopada więc mój stary będzie miał prezent urodzinowy ( sam jest z 28 listopada). Jutro będę mieć wyniki nifty i mam nadzieję, że nerw już mi przejdzie. Przez to wszystko mam często migreny . Jutro też prenatalne USG keep finger cross.
W tak razie trzymam kciuki✊❤️ ja już nie mogę się doczekać piątku🥰💃'87 🕺'88
• I transfer 7.01.2021r.
- blastocysta 5.1.1. świeżaczek
5dpt = bhcg 21
7dpt = bhcg 51 krwawienie jednodniowe
11dpt = bhcg 147,4
13dpt 💔🖤 bhcg 94
• II criotransfer 12.03.2021r.
- blastocysty 3.1.1. i 3.1.1. ❄️❄️🙏
5dpt = bhcg 25 II prog = 79,5
7dpt = bhcg 96 II prog > 80
11dpt = bhcg 292 II prog >80
13dpt = bhcg 545
17dpt = bhcg 2889
26dpt = bhcg 35655 II prog >80
28dpt jest ♥️ 8mm miłości
...Bogusław urodzony 12.11.2021r.♥️
• III criotransfer 1.12.2022r.
- blastocysta 4.1.1❄️🙏
7dpt = bhcg 32 II prog = 72,96
9dpt = bhcg 55
11dpt = bhcg 107 II próg = 64,82
13dpt = bhcg 251
21dpt = bhcg 3362
27dpt = zarodek 2mm, serduszka brak
32dpt 💔🖤 serduszka brak
Koniec walki. -
Ruddaa wrote:Dziś wkroczyłam w 14 tydzień i jest pierwszy dzień bez wymiotów . Mało tego zjadłam pomidora i jajko i nie zwymiotowała
. Tez mam 2,5 latka w domu i próbuje go odpielucjowac 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️Z córka tez miałam do 16 tyg wymioty ... i tez się nie cieszę z ciąży ....Tylko u mnie to jeszcze życie się rozsypało ...
ja wasnie wrocilam ze szpitala, 3 dni...,ze powodu wykonczenia wymiotami tam trafilam ;/ z corka w I ciazy tez 2 x bylam w szpitalu..
ogolem leki i kroplowki malo pomogly, nawet tam wymiotowalam.
lekarz kazal zmienic nastawienie, mam sie cieszyc ze wymiotuje bo to lepiej rokuje na ciaze, ze zdrowa mocna ciaza...... ajj aby to bylo tak latwe ;p
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Zakupiłam sobie detektor i trochę musiałam się naszukać, żeby znaleźć, ale chyba w końcu znalazłam, mam nadzieję, że to serduszko a nie jakaś moja żyła 😂 Ale ogólnie dźwięk to jak muzyka dla moich uszu ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 13:26
futuremama, Gosiaczek, Kamilla lubią tę wiadomość
-
beamyx wrote:Ja detektorem znajduje cały czas w jednym i tym samym miejscu i nisko bardzo.
Szyjki nie miałam też mierzonej, ale jak zapytałam to Pani Doktor powiedziała, że jest ok..beamyx lubi tę wiadomość
-
Ja z Wrocławia
Co do długości szyjki to nikt mi nie podawał długości tylko sprawdzali czy jest ok, pozamykana itd.
I nie porównujcie długości między sobą bo to jest mocno indywidualne, ważne żeby się nie skracała póki co Ale powyżej 3cm jest norma
U mnie malucha też na dole detektorem łapię i ostatnio już bez zakłóceń takie prawdziwe bicie serduszka. Nie umiem tego określić
Wczoraj dałam starszakowi żeby też posłuchał i on z takim szczęściem wymalowanym na twarzy "mamo, Ty tam naprawdę masz dzidziusia!" 🤣Gosiaczek lubi tę wiadomość
-
Ja mam znowu małe obawy ( ale nie panikę) czy nie będzie wielowodzia u mnie. Mam mega wielki brzuch (jak w 6-7 miesiącu). Wszyscy zwracają na to uwagę. I o ile wizualne uwagi mam w poważaniu, to zaczęłam się zastanawiać czy to normalne. Przypomniało mi się o tym wielowodziu i troszkę się martwię. Jednym z objawów są też problemy z oddychaniem, a ja właśnie je mam już dłuższy czas! Tylko zwalalam na karb powikłań po covidzie. Wielowodzie diagnozuje się dopiero po 16 tygodniu, ja w 15, więc albo cos się zaczyna dziać, albo naprawdę mam taki wielki bęben bez przyczyny 🙈 znacie kogoś, kto miał wielowodzie? Jak to wyglądało?
-
castaway wrote:Ja mam znowu małe obawy ( ale nie panikę) czy nie będzie wielowodzia u mnie. Mam mega wielki brzuch (jak w 6-7 miesiącu). Wszyscy zwracają na to uwagę. I o ile wizualne uwagi mam w poważaniu, to zaczęłam się zastanawiać czy to normalne. Przypomniało mi się o tym wielowodziu i troszkę się martwię. Jednym z objawów są też problemy z oddychaniem, a ja właśnie je mam już dłuższy czas! Tylko zwalalam na karb powikłań po covidzie. Wielowodzie diagnozuje się dopiero po 16 tygodniu, ja w 15, więc albo cos się zaczyna dziać, albo naprawdę mam taki wielki bęben bez przyczyny 🙈 znacie kogoś, kto miał wielowodzie? Jak to wyglądało?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 21:56
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Hej kobietki!
Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas
Niestety nie da się kliknąć tutaj w link, istnieje opcja jedynie kopiowania i wklejenia:)
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdb1P-yoAMo-BWNFHIkZTgqAdC1Ih4wbEHIKnnoTQvfg7S3yA/viewform -
castaway wrote:Ja mam znowu małe obawy ( ale nie panikę) czy nie będzie wielowodzia u mnie. Mam mega wielki brzuch (jak w 6-7 miesiącu). Wszyscy zwracają na to uwagę. I o ile wizualne uwagi mam w poważaniu, to zaczęłam się zastanawiać czy to normalne. Przypomniało mi się o tym wielowodziu i troszkę się martwię. Jednym z objawów są też problemy z oddychaniem, a ja właśnie je mam już dłuższy czas! Tylko zwalalam na karb powikłań po covidzie. Wielowodzie diagnozuje się dopiero po 16 tygodniu, ja w 15, więc albo cos się zaczyna dziać, albo naprawdę mam taki wielki bęben bez przyczyny 🙈 znacie kogoś, kto miał wielowodzie? Jak to wyglądało?
O kurczę, ale mnie teraz nastraszyłaś. Ja również mam spory brzuch i już od dawna zastanawiam się, czy to normalne. W piątek mam wizytę u lekarza wiec się o to zapytam....83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Powodzenia dzisiaj dziewczyny 💪✊❤️💃'87 🕺'88
• I transfer 7.01.2021r.
- blastocysta 5.1.1. świeżaczek
5dpt = bhcg 21
7dpt = bhcg 51 krwawienie jednodniowe
11dpt = bhcg 147,4
13dpt 💔🖤 bhcg 94
• II criotransfer 12.03.2021r.
- blastocysty 3.1.1. i 3.1.1. ❄️❄️🙏
5dpt = bhcg 25 II prog = 79,5
7dpt = bhcg 96 II prog > 80
11dpt = bhcg 292 II prog >80
13dpt = bhcg 545
17dpt = bhcg 2889
26dpt = bhcg 35655 II prog >80
28dpt jest ♥️ 8mm miłości
...Bogusław urodzony 12.11.2021r.♥️
• III criotransfer 1.12.2022r.
- blastocysta 4.1.1❄️🙏
7dpt = bhcg 32 II prog = 72,96
9dpt = bhcg 55
11dpt = bhcg 107 II próg = 64,82
13dpt = bhcg 251
21dpt = bhcg 3362
27dpt = zarodek 2mm, serduszka brak
32dpt 💔🖤 serduszka brak
Koniec walki. -
Lekarz sprawdza na wizycie poziom wód i gdyby coś nie tak było pewnie by Ci powiedział -
U mnie również brzuszek mały, delikatnie podbrzusze odstaje, ale też jak więcej chodzę to szybciej się męczę, już nie mogę się doczekać kiedy poczuje pierwsze ruchy maluszka ☺
-
Nie wiem dlaczego ale weszłam na grudniowki i sie zastanawiam co to za nowe osoby 🤣🙈
I tak je czytałam sobie przez 3 dni 🤣
My w poniedziałek mieliśmy prenatalne, wszystko ok
Maluch mial prawie 6 cm, ciaza młodsza o 5 dni niż OM (ale podejrzewałam, bo zaszłam po planowanej owulacji)
Za tydzień wizyta, może płeć mi powie😅
Chociaz przeczuwam, że będzie trzeci syn.. 🙈Atena37a, castaway, futuremama lubią tę wiadomość
-
Paju wrote:Nie wiem dlaczego ale weszłam na grudniowki i sie zastanawiam co to za nowe osoby 🤣🙈
I tak je czytałam sobie przez 3 dni 🤣
My w poniedziałek mieliśmy prenatalne, wszystko ok
Maluch mial prawie 6 cm, ciaza młodsza o 5 dni niż OM (ale podejrzewałam, bo zaszłam po planowanej owulacji)
Za tydzień wizyta, może płeć mi powie😅
Chociaz przeczuwam, że będzie trzeci syn.. 🙈 -
97 gram szczęścia i wszystko dobrze. Potwierdził mi lekarz chłopska.
Futuremama ja też Wrocław 😍😍
Jutro mąż wraca po 3 miesiącach . Zupa krem zrobiona, chłodnik dla mnie, jutro kotlety mielone i młoda kapusta. Dom prawie ogarnięty.Kasian, castaway, Gosiaczek, Paju, futuremama lubią tę wiadomość
-
A ja wizytę dopiero za tydzień mam, po 4 tygodniach. Na ostatnim USG było wszystko okej ale im dłużej czas ucieka tym bardziej się boje czy wszystko okej. Mam wrażenie że ustały mi wszystkie objawy, czasami pobolewal mnie brzuch teraz nic, miałam krwinki w nosie teraz nic, byłam bardzo zmęczona, teraz czuję się jakbym nie była w ciazy. Jak ja wytrzymam do tej środy... Chyba zacznę chodzić po ścianach
-
Liversiak wrote:A ja wizytę dopiero za tydzień mam, po 4 tygodniach. Na ostatnim USG było wszystko okej ale im dłużej czas ucieka tym bardziej się boje czy wszystko okej. Mam wrażenie że ustały mi wszystkie objawy, czasami pobolewal mnie brzuch teraz nic, miałam krwinki w nosie teraz nic, byłam bardzo zmęczona, teraz czuję się jakbym nie była w ciazy. Jak ja wytrzymam do tej środy... Chyba zacznę chodzić po ścianach