💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Futuremama jak masz takie doświadczenia za sobą, to się nie dziwię, że się zdenerwowałas. Ale też każda ciąża inna, może teraz będziesz chodzić z miękką do końca 😊 panika to najgorszy doradca, ale bardzo cię rozumiem. Ja w tamtej ciąży miałam miękka, skurcze co chwilę , też ok 3cm, i pod koniec ciąży leżałam, a potem wyjść nie chciała i jeszcze trzeba było wywoływać. Dzieci w przedszkolu, kopyta do góry, dpoczywaj i zamawiaj. Mojej już gluty przeszły, dziś wróciła do przedszkola, mąż z kręgosłupem lepiej, wrócił dziś do pracy i się biorę za odpoczywanie po ciężkim tygodniu.
futuremama lubi tę wiadomość
-
Internety mówią że z kolejna ciążą może szybciej robić się miękka.
Panika to zdecydowanie najgorszy doradca😁 ale spoko, już umówiłam sobie za miesiąc wizytę u niego prywatnie, jak się nic nie będzie działo to grzecznie czekam😁
Super że u Ciebje córka i mąż lepiej. A był na jakiejś kontroli u lekarza? -
beamyx wrote:My po badaniach III trymestru, wszystko dobrze. Mały ma 1700g. Dziewczyny na jakich poziomach macie Afi? Magnez raczej odstawiają koło 36 tc.
-
futuremama wrote:Internety mówią że z kolejna ciążą może szybciej robić się miękka.
Panika to zdecydowanie najgorszy doradca😁 ale spoko, już umówiłam sobie za miesiąc wizytę u niego prywatnie, jak się nic nie będzie działo to grzecznie czekam😁
Super że u Ciebje córka i mąż lepiej. A był na jakiejś kontroli u lekarza?
Na kontroli nie, bo dostać się ortopedy, go graniczy z cudem, ale skończył serie zastrzyków, koleżanka fizjo go masowała kilka razy, tapy mu naklejała i jest o niebo lepiej. Musi jeszcze trochę ćwiczeń rozciągających wdrożyć i wierzę,że będzie znów dobrze. -
beamyx wrote:My po badaniach III trymestru, wszystko dobrze. Mały ma 1700g. Dziewczyny na jakich poziomach macie Afi? Magnez raczej odstawiają koło 36 tc.
U mnie AFI wynosiło 14,6.83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Beamyx u mnie AFI 10,3😉
Castaway no to super. Mój ma rwę kulszową także jak coś to neurolog a w najgorszym momencie neurochirurg. Na szczęście właśnie rehabilitacją, zatrzymani i lekami udało się go wyprowadzić na prostą i od tamtej pory aż tak źle już nigdy nie było.
Internety zostawiam, jedynie chxe dziś koszulę i biustonosze zamówić😊castaway lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj zrobiłam zamówienie apteczne, do połowy października chce mieć już całą wyprawkę skompletowaną i wezmę się za prasowanie, prać już zaczęłam, ale pochowam sobie narazie w worki, żeby się nie kurzyło nic, torbę też już zaczęłam pomału pakować, jeszcze zostało trochę rzeczy do kupienia, ale mam nadzieję, że wyrobię się ze wszystkim, a wy jak dziewczyny stoicie z wyprawką? Dużo już macie gotowe? 🤔
-
Olaa..32 wrote:Ja dzisiaj zrobiłam zamówienie apteczne, do połowy października chce mieć już całą wyprawkę skompletowaną i wezmę się za prasowanie, prać już zaczęłam, ale pochowam sobie narazie w worki, żeby się nie kurzyło nic, torbę też już zaczęłam pomału pakować, jeszcze zostało trochę rzeczy do kupienia, ale mam nadzieję, że wyrobię się ze wszystkim, a wy jak dziewczyny stoicie z wyprawką? Dużo już macie gotowe? 🤔
Wozek juz czeka na odbior, jeszcze tylko wielkie prasowanie.
Polecicie jakies przescieradelka do gondoli?ps nie wiem jak u Was ale u mnie pogoda sloneczna , trzeba korzystac ze spacerow 😉castaway lubi tę wiadomość
34 lata, AMH 3,6
Słabe parametry nasienia ICSI 06.2020
I transfer 02.07 nadzieja zgasła 31.07
II transfer 21.12 bhcg 1,1😔
III transfer 12.02.2021 3-dniowca
8dpt bhcg 44 prog 32
10dpt bhcg 95 prog 39
12 dpt bhcg 287 prog 41
14 dpt bhcg 629 prog 38
19 dpt bhcg 3877 prog 28
25 dpt bhcg 18596 prog 37 ❤
31 dpt 1 cm szczęścia 😊
8 tc 1,69 cm, rosnę 😊
bhcg 111513, prog 35
9 tc 2,48 cm, mam stópki 😊
10t1d 3,6 cm 😊
11 tc 4,39 cm 😊
12t1d 5,74 cm 😊
Nifty: Zdrowy Chłopak! 💪
12t3d 6,79 cm 😊
14t3d 8,92 cm
20t2d 360 gram Człowieka
21t3d 460 gram ❤
29t6d 1348 gram ❤
35t 2d 2520 gram ❤
36 t 3d 2750 gram ❤
30.10.2021 r moja miłość Aleksander ❤
❄❄❄❄❄cdn
Nie zwyciężaj
Nie broń się
Nie poddawaj się
"Żyj! Powiedziała nadzieja... bez Ciebie nie mogę- powiedziało cicho życie"
-
Mieliśmy wczoraj wjechać do Ikei po komodę i pudełka do szuflad zaraz po lekarzy. Niestety sprawy losowe zdecydowały że musieliśmy wracać do domu. Na szczęście udało się w domu zamówić do pkt i w sobotę już będę odbierać. Więc mam nadzieję że Maciuś kolejny tydzień będzie chodził do żłobka a ja wypiore i przygotuje ciuszki itp dla malutkiej 😀
35 lata
Starania od 2018
29.03.2019 -nadżerka
05.04.2019 usunięcie nadżerki
15.10.2019 start I iv protokół krotki
26.10.2019 punkcja 10 oocytow, 8 komorek, 6zaplodnionych i 6 zarodkow, do 5-doby zostaly 4
31.10.2019 transfer 1 blastki ⛄
12dpt 476,5, 14dpt 888,2
18.11.2019-18dpt (5+2) pęcherzyk i ciałko żółte 🎉
27.11.2019 -27dpt ❤️
10.07.2020 godz.19.45 Synek 3580g szczęścia 😍 38tc 5dzien
02.2021 wracamy po rodzeństwo
20.02.2021 transfer 1blastki ⛄
03.03.2021 - 11dpt - 600
05.03.2021 - 13dpt - 1443
26.03.2021- ❤️
Zostań z nami ....🍀🍀🍀
29.10.2021 godz. 8.55 córeczka 3460g szczęścia 😍38tc 3dzien
Czekaja ⛄⛄ -
Alicja w Krainie Czarów wrote:U mnie poszlo do przodu, czekam na ostatnie zamowienia. Za tydzien mam remont i chce torbe spakowac na w razie czego. Zreszta to mnie troche uspokoi. Bo zaczynam panikowac jakby np. Aptek w poblizu nie bylo 😂
Wozek juz czeka na odbior, jeszcze tylko wielkie prasowanie.
Polecicie jakies przescieradelka do gondoli?ps nie wiem jak u Was ale u mnie pogoda sloneczna , trzeba korzystac ze spacerow 😉
U mnie również cieplutko, 26 stopni pokazuje i dlatego korzystam z pogody i wyprałam część ubranekWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 13:40
beamyx lubi tę wiadomość
-
U nas wyprawka już gotowa😊 Wczoraj odebraliśmy fotelik i bazę do fotelika. Na początku tygodnia odebrałam również laktator i dziś jeszcze przyszło zamówienie z zestawem butelek i innymi akcesoriami do karmienia.
Wczoraj tez zrobiłam ostatnie dwa prania ubranek. Wyprasuje je jutro i będzie z głowy. Zostaje spakowanie torby do szpitala i czekamy na Małą☺️Olaa..32, castaway lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:U nas wyprawka już gotowa😊 Wczoraj odebraliśmy fotelik i bazę do fotelika. Na początku tygodnia odebrałam również laktator i dziś jeszcze przyszło zamówienie z zestawem butelek i innymi akcesoriami do karmienia.
Wczoraj tez zrobiłam ostatnie dwa prania ubranek. Wyprasuje je jutro i będzie z głowy. Zostaje spakowanie torby do szpitala i czekamy na Małą☺️castaway lubi tę wiadomość
-
My większość mamy gotowe, nie mamy jeszcze łóżeczka, dostawki, aptekę będę ogarniać niedługo. Ciuszki już poprane , poprasowane, poukładane. Torbę mam zaczętą i ciągle coś dorzucam.
Olaa..32, castaway lubią tę wiadomość
4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️ -
My dzisiaj po badaniu i mała waży 1850g 31+6 😊 raczej duża nie będzie, ponoć jest tydzień do tyłu. Ale oboje z mężem byliśmy dosyć mali.
Mój mąż jak zobaczył ciuszki powieszone na suszarce to zrobił takie dziwne oczy i pyta "ale Ty nie zamierzasz jeszcze rodzić?" haha wystraszył się biednyalauda, castaway lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja kupiłam zestaw startowy butelek Avent - chyba są tam 4 butelki. Mam nadzieje, ze to wystarczy w razie początkowych problemów z kp. Tam również jest w zestawie smoczek ale ja będę starała się nie podawać smoczka Małej (no chyba, ze tylko to będzie w stanie ja uspokoić).
Do tego zamówiłam torebki do przechowywania mleka, muszle laktacyjne i kompresy. Chciałam jeszcze zakupić osłonki na brodawki ale nie byłam pewna jaki rozmiar, wiec z tym poczekam … Może wcale nie będę musiała ich używać, a jak już to doradzę się położnej, jakie mam kupić.
Aaa.. i jeszcze zamówiłam kolektor mleka - tak radziła polozna na szkole rodzenia. Chociaż na ten moment ciężko mi sobie wyobrazić, ze będę miała aż taki nawał, ze będą mogła go kiedykolwiek użyć 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 19:18
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
O jeżu... To chyba tylko ja zostalam do tyłu ze wszystkim? Mam tylko to co po małej (wanienka, łóżeczko) i ubranka, ale nawet jeszcze nie poprane, torba nie tknięta 🙈 chcąc nie chcąc poczułam mobilizującą presję 😂
Ja kupuję 2 butelki. I tak trzeba myć w miarę na bieżąco, bo mleko kiśnie i śmierdzi, potem ja to w butelkach czuję. I dwa smoczki, one są zazwyczaj pakowane po 2 sztuki.