💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja butelkę będę kupować z suavinex, kupię jedną, bo jednak planuje karmić piersią, więc mam nadzieję, że nawet ta jedna się nie przyda, smoczek też planuje kupić, ale wolałabym jednak, żeby mój mały był bezsmoczkowy, chyba, że będzie miał bardzo silny odruch ssania, kompresy na brodawki też mogą się przydać i muszle laktacyjne, laktator też planuje kupić, upatrzony mam z firmy neno, nie jest jakiś drogi a bardzo polecany i woreczki do sterylizacji, w aptece zakupiłam jeszcze fermaltiker na pobudzenie laktacji, chyba, że będę miała bardzo duży nawał to wtedy nie będę tego piła, ale w razie W wolę mieć
-
Alauda ale to nie o tyle o nawał chodzi co po prostu jak karmisz z jednej piersi to z drugiej często "cieknie". Także zamiast w pieluchę czy wkładkę ma się wchłaniać to można zebrać.
Także kolektor też kupuje, butelkę póki co jedna z lovi. Laktator miałam na starcie kupić z neno ale z tym się zastanawiam. I kompresy z multimam na pewno.
Smoczki też kupuję z lovi. -
futuremama wrote:Alauda ale to nie o tyle o nawał chodzi co po prostu jak karmisz z jednej piersi to z drugiej często "cieknie". Także zamiast w pieluchę czy wkładkę ma się wchłaniać to można zebrać.
Także kolektor też kupuje, butelkę póki co jedna z lovi. Laktator miałam na starcie kupić z neno ale z tym się zastanawiam. I kompresy z multimam na pewno.
Smoczki też kupuję z lovi. -
Dzięki futuremama, nawet nie wiedziałam po co jest ten kolektor😀 Myślałam, ze jak jest nawał pokarmu to samo mleko z piersi leci … a tu chodzi o coś innego. Może się wiec przydać 😊
Ja kupiłam właśnie laktator neno uno. Nie chciałam wydawać majątku na laktator, bo mam nadzieję, ze będzie jedynie przydatny do rozkręcenia laktacji i może później na jakieś wyjątkowe sytuacje. A miał całkiem dobre opinie….Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 20:23
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Jak ktoś myśli ze zostal do tylu to ja na pewno bardziej jestem do tylu z przygotowaniem. Ale dzisiaj zaczelam i zaczelam od pakowania mojej torby do szpitala, narazie pakuje kosmetyczkę. W następnym tygodniu kładę tapetę z kwiatkami tam gdzie będzie stało lozeczko z komoda które kupuje za miesiacxd powoli pola ubranek się powieksza👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Zamawiałyście ostatnio coś na bonprixie? Jeśli tak to długo czekałyście na wysyłkę?
Czekam na paczkę z Gemini i zazwyczaj dpd dawało znać o której mniej więcej będą a teraz cisza. Chciałam na zakupy jeszcze skoczyć no ale póki co czekam grzecznie w domu.
Wyprałam ten materiał z dostawki bo kupiliśmy używaną, korzystam póki rzeczywiście ciepło i sobie schnie😁
W przyszłym tyg pewnie uda mi się spakować torbę to będę już spokojniejsza😊 -
Hej dzirwczyny,
Na czym polega sączenie się wód płodowych? Czy miewała któraś z Was taki objaw?
Mnie lekarz na każdej wizycie o to pyta ale ja nie wiem. Biorę luteinę i wiadomo ze coś tam wycieka. Na toalecie nie raz jak usiądę tez coś poleci nie tedy niż ma…33 lata | AMH 3,8
1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔
Start IVF I - 13.11.20 punkcja
❄️❄️❄️❄️❄️ (3 zarodki prawidłowe genetycznie, dwa nieprawidłowe)
1 FET • 14.01.21 ❌
2 FET • 14.03.2021 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹🌸
3 FET • 04.11.23 ❌
IVF II 21.11.23
7.12 punkcja
❄️❄️❄️ (2 zarodki prawidłowe genetycznie, jeden nieprawidłowy)
4 FET • 27.03.2024 ❌
5 FET • 13.07.2024 ❌
✅Kariotypy
✅Czynnik V (Leiden)
✅Czynnik V (R2)
✅Czynnik II (protrombina)
✅CD 138
✅EndomeTrio
❌MTHFR
❌PAI-1
❌Trombofilie
Cross Match 23,4 %
Allo MRL ?
IVF III start sierpień
❄️❄️ - 6 dobowa, PGT-A ✅✅ -
Awokado30 najlepiej zaopatrz się w papierki lakmusowe, są dostępne internetowo w gemini, albo gdzieś w aptekach stacjonarnie chociaż u mnie nigdzie nie można było dostać i będziesz dużo spokojniejsza. Papierek się odbarwi wtedy na niebiesko. Dziwne, że lekarz na każdej wizycie o to pyta.. To poważne i nie wolno tego bagatelizować.
4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️ -
Beamyx szczerze to się wciąż zastanawiam. Dla mnie też jest słaby, z drugiej strony powinien być dosyć twardy.
Mam zapisany jeden z fiki miki gdzie wymiary pasują. Co prawda niby dedykowany jest do lionelo ale ma 89x50 a neste ma 52 wiec wydaje mi się że byłby ok.
Także póki co nie zamówiłam ale pewnie jednak go kupię -
Jeśli chodzi o laktator to ja też zakupiłam Neno Uno. Zastanawiałam się jeszcze nad Neno Bella, ale ostatecznie brak kabelków w Uno mnie przekonały Mam nadzieję, że będzie się sprawdzał, chciałabym karmić piersią, ale wiem też, że mam płaskie brodawki to na pewno będzie przydatny, żeby je trochę powyciągać. Zastanawiałam się jeszcze nad Canpola laktatorem, ale jednak opinie są mieszane, a z tego neno głównie są dobre.
Jejku kompletowanie tej wyprawki jest takie ekscytujące, najchętniej kupiłoby się wszystko
Dziewczyny pochwalcie się jakie macie łóżeczka? Albo jakie planujecie kupić + jaki materac do nich, lubię czytać Wasze typy, bo sama jestem zielona w temacie. -
Ja zamówiłam lataktor neno angelo, to jakaś ulepszona wersja tego neno uno, no zobaczymy jak się sprawdzi.
Ja łóżeczko zamówiłam takie
Ale jest bardzo długi czas oczekiwania, od 4 do 6 tygodni, już 4 tygodnie minęły, mam nadzieję, że jeszcze troszkę i przyjdzie w końcu, a materacyk będę zamawiać ze strony woodiesWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2021, 17:38
Liversiak lubi tę wiadomość
-
Ola ja też kupiłam laktator Neno Angelo 😁
Łóżeczko kupiłam najprostsze białe na Allegro, materacyk Fiki Miki sensitive ☺️
Z wyprawki zostały mi tylko zakupy apteczne - witamina D3, coś od gorączki itp, podkłady poporodowe, podpachy i majtki wielorazowe już mam 😁
Melduje, że zakończyłam dzisiaj misje pranie. Z prasowaniem jestem troszkę do tyłu - wyprasowałam dopiero ubranka rozm. 56 i prześcieradła do gondoli, dostawki i łóżeczka 😆Liversiak lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie dzisiaj ogarnęłam ostatnie prasowanie. Musiałam prasować na siedząco, bo stojąc czy chodząc mam non stop twardnienie brzucha i kłucia.
Miałam dzis wizytę u lekarza i wspomniałam o tym. Na szczęście na poród na razie się nie zapowiada😊
Wg usg Mała waży już 2.1kg i tak jak czułam - główka ciagle na górze😉83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:Ja właśnie dzisiaj ogarnęłam ostatnie prasowanie. Musiałam prasować na siedząco, bo stojąc czy chodząc mam non stop twardnienie brzucha i kłucia.
Miałam dzis wizytę u lekarza i wspomniałam o tym. Na szczęście na poród na razie się nie zapowiada😊
Wg usg Mała waży już 2.1kg i tak jak czułam - główka ciagle na górze😉alauda lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pytanie może głupie, ale nie wiem co kupic... w tych wszystkich listach wyprawkowych piszą o bluzach dla dziecka? Macie moze przyklad? Boje sie, ze kupie coś niepotrzebnie doradzcie
I pytanko jaka planujecie czapke i stroj na wyjscie ze szpitala?
Wogole temat ubranek mnie przerasta ... .😂34 lata, AMH 3,6
Słabe parametry nasienia ICSI 06.2020
I transfer 02.07 nadzieja zgasła 31.07
II transfer 21.12 bhcg 1,1😔
III transfer 12.02.2021 3-dniowca
8dpt bhcg 44 prog 32
10dpt bhcg 95 prog 39
12 dpt bhcg 287 prog 41
14 dpt bhcg 629 prog 38
19 dpt bhcg 3877 prog 28
25 dpt bhcg 18596 prog 37 ❤
31 dpt 1 cm szczęścia 😊