💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, w temacie seksu w ciąży wczoraj był live na instagramie Zaufaj Położnej. Zostawiam link do zapisanego nagrania. Może któraś będzie miała ochotę obejrzeć.
https://www.instagram.com/tv/CTffsiNDhwV/?utm_source=ig_web_copy_linkfuturemama, Liversiak lubią tę wiadomość
-
Jestem już po usg III trymestru, wszystko jest dobrze, mały waży 1536g, zdjęcia 3d nie udało się zrobić, bo miał pępowinę na twarzy 😅
alauda, futuremama, castaway, Nadzieja, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
nimsi wrote:Hej dziewczyny:-) ja dopiero się biorę za wyprawkę 🙈 jaki rożek polecacie?
nimsi lubi tę wiadomość
-
Matylda waży już 2100... I średni wiek ciążowy jest 32+6, więc prawie półtora tygodnia do przodu. Trochę się martwię, że wykluje się już w połowie października, a ja jestem niegotowa. 🙈🙈🙈
futuremama, Olaa..32, castaway, alauda, WalkaTrwa, Simons_cat lubią tę wiadomość
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
Meggi wiesz że u nas jakoś koło połowy października wypada ciąża donoszona🤣 Także oczywiście niech się nie spieszą za bardzo ale tak do tego terminu chcę się ogarnąć i kto wie które z tych rzekomo listopadowych maluchów będzie jednak październikowym😁
Moja mama zdziwiona jak powiedziałam że powoli zaczynam kupować rzeczy dla małej. "To JUŻ kupujesz?" Także ten... któraś z Was pisała że teściowa nie rozumiała zakupów przed porodem, tu chyba podobne myślenie🤦♀️
Ja typowo rożka nie kupuję tylko otulacze muślinowe i kocyk bambusowy😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 19:51
nimsi lubi tę wiadomość
-
Futuremama, tak to moja teściowa! 😉Na szczęście po rozmowie z moim mężem przestała się w tych sprawach udzielać.
Nie wyobrażam sobie czekać z zakupami do samego końca, a tak jak piszesz pewnie wiele z Nas będzie już „rozpakowane” w październiku😊83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Ja też myślę,że sporo z nas rozpakuje się w październiku, zwłaszcza te, które mają termin na początku listopada, a będą mieć wywoływany w 38 czy 39.
Moja teściowa ostatnio stwierdziła, że mam brzuch nisko dlatego, że za dużo autem jeżdżę 🙈 "Bo tak ludzie mówią". Także tego 😁 -
Castaway o widzisz, kolejna mądrość🤣 Mi się aż nie chce jechać i słuchać tego wszystkiego ale moja mama mieszka w małej miejscowości, bez auta także robimy jej przynajmniej raz miesiącu takie większe zakupy, szczególnie te cięższe rzeczy. A tym bardziej że niewiadomo co będzie w październiku. Co prawda jest tam mój brat i mam nadzieję że potem jej pomoże trochę bo no z noworodkiem ja odpadam.
-
A u mnie ( a propo tesciowych i etc) ona i jej siostra próbuja mnie namówić zeby był nie Zbigniew tylk Zbyszko w papierach. Pal licho co brzmi lepiej ale sam fakt jak to probują przeforsować tak mnie wk..wia że nie ma takiej opcji
wiecie:
"Zrobicie jak chcecie bo to wasza dacyzja ale...."
Także Zbyszek będzie Zbigniewiem i tyle.
Dziś pranie ciag dalszy plus ogarnianie chaty.castaway, Kasian lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:Meggi wiesz że u nas jakoś koło połowy października wypada ciąża donoszona🤣 Także oczywiście niech się nie spieszą za bardzo ale tak do tego terminu chcę się ogarnąć i kto wie które z tych rzekomo listopadowych maluchów będzie jednak październikowym😁
Moja mama zdziwiona jak powiedziałam że powoli zaczynam kupować rzeczy dla małej. "To JUŻ kupujesz?" Także ten... któraś z Was pisała że teściowa nie rozumiała zakupów przed porodem, tu chyba podobne myślenie🤦♀️
Ja typowo rożka nie kupuję tylko otulacze muślinowe i kocyk bambusowy😊
Niby tak, ale jakoś byłam przeświadczona, że u nas to będzie siedziała do połowy listopada, a tu w drugą stronę. Lepiej, żeby się urodziła w październiku, bo później to już w ogóle będzie klockiem. 🤣
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
Niech te matki, babki i inne teściowe powiedzą że za wcześnie na wyprawkę rodzicom wczesniaków 😉 nigdy nie wiadomo co czeka nas za rogiem 🙂 u mnie też dzisiaj druga pralka wyprania, zostały jeszcze ciemne kolory i pieluchy, prześcieradła, ręczniki.
Co do rozka to ja sama uszyłam, z jednej strony bawełna z drugiej wafel i wypełnienie 300g. Wydaje mi się taki gruuuby... A szyłam z tutorialu na internecie 🙄 chciałam jeszcze coś uszyć dla małej, np osłonki czy prześcieradełka do kompletu do kosza ale tak mi się nie chce ze szok. Dopadły mnie chyba wszystkie możliwe boleści ciążowe, łącznie z zespołem cieśni obu nadgarstków 😔 -
Dziewczyny, a powiedzcie mi taką rzecz, czy istnieją jakieś zależności między tym, w jakim terminie urodziła się matka dziecka, a dziecko? Chodzi mi o to, że moja mama urodziła mnie 2 tygodnie po terminie, mojego brata 3 dni. I zastanawiam się, czy to ma jakieś znaczenie, czy jest to kompletnie indywidualne.
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
Meggi mój brat się urodził dokładnie w dniu terminu, ja jakiś miesiąc wcześniej... syn 5 dni po terminie, córka 4 dni przed...
Chyba bardziej przy drugim dziecku będą patrzeć że może jakaś zależność jest. Mnie przynajmniej gin pytał i od razu rozmawialiśmy co mam robić jak termin minie, no i potem przy porodzie pytali ile trwał pierwszy. -
Dobra apteka poszła, koszule do karmienia wiem jaki krój chcę ale do porody wciąż nie wiem czy byle jaka czy jednak szukać rozpinanej...
Miała któraś z Was do czynienia z tymi jednorazowymi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2021, 11:46
-
futuremama wrote:Dobra apteka poszła, koszule do karmienia wiem jaki krój chcę ale do porody wciąż nie wiem czy byle jaka czy jednak szukać rozpinanej...
Miała któraś z Was do czynienia z tymi jednorazowymi?futuremama lubi tę wiadomość
-
Joasia89, ja również mam coraz większy problem z zespołem cieśni nadgarstka. Albo nie mogę zgiąć palców a jak już zegnę, to później palce nie chcą mi odskoczyć i muszę drugą dłonią „odkliknać” je w górę.
Ja zamawiałem koszule w Chealse Clark - odpinane po bokach (do karmienia), jak i po całej długości po środku (do kangurowania). Tylko kurczę zamówiłam chyba za duży rozmiar…. Myślałam, ze bardziej nabiorę wagi ale jak teraz widzę, to na spokojnie zamieściłabym się w M. Będę wyglądać jak w worku po kartoflach - trudno 😉
Jedną zamówiłam w kolorze granatowym i po praniu jak mąż wyciągał je z pralki to zapytał się: co to za ciuchy robocze?!?! Wiec już wiem, ze grantowa będzie tą do porodu😀83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Ja mam koszulę rozpinaną przez całą długość z przodu i przez całe plecy z tyłu. Właśnie chcę jak najbardziej zminimalizować ryzyko bycia gołą xD
Ogólnie szału dostaję z tymi koszulami, bo są takie cholernie długie, a ja jestem krótka, więc koszula, którą kupiłam jest mi trochę za duża, ale już za późno na wymianę, bo się zgapiłam
Co do rożka ja kupiłam bawełniany na Auchan z myślą o szpitalu, że później się wypierze w wysokiej temperaturze i nie będzie szkoda, jak coś się stanie. Ale marzy mi się inny. Ale tu już wchodzą zachciewajki. Może sobie zażyczę na prezent
U mnie leci trzecie pranie, a jeszcze nie doszłam do ciuszków. Zaczęłam najpierw od pieluch, ręczników, kocyków i prześcieradeł.
Apteka już cała prawie.
Trochę przyspieszyłam, bo moje bobo mały brzuszek ma i mało waży, przez co lekarka roztoczyła przede mną już najczarniejsze scenariusze. Także dmucham na zimne i zagęszczam ruchy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2021, 12:26
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%