💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny💓
Dawno Nas tu nie było Moja corczeka rośnie, mamusia na pełnych obrotach mimo ze tak jak wspomniałam 19 lipca moja szyjka miała 2,95 mm. Pozniej po twoich tygodniach miałam 3.1, a 9 lipca 3,6.
Oststnie badanie miałam w ten wtorek i wyszło ze ma 2,8. Idzie zwariować.
Od lekarza usłyszałam ze jest w normie ale mam więcej odpoczywać, nie leżeć, tylko się oszczędzać.
My mamy już prawie pokoik gotowy. Tapeta położona, komoda skręcona, lampa powieszona, łóżeczko i fotel stoi.
Ubranka z metkami ułożone ale jeszcze nie poprane. Wózek jest, nosidełko, materacyk i pościel w drodze. Kupiłam tez 4 kocyki , 2 ręczniki.
Niby dużo, ale jeszcze sporo przed nami.
Ja mam termin na 30 listopada wiec porównując się do niektórych dziewczyn z wątku, jestem o cały miesiąc dłużej.
A to pokój naszej księżniczki 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2021, 08:43
Simons_cat, futuremama, Olaa..32, asiek96, castaway, Atena37a, Kasian lubią tę wiadomość
33 lata | AMH 3,8
1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔
Start IVF I - 13.11.20 punkcja
❄️❄️❄️❄️❄️ (3 zarodki prawidłowe genetycznie, dwa nieprawidłowe)
1 FET • 14.01.21 ❌
2 FET • 14.03.2021 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹🌸
3 FET • 04.11.23 ❌
IVF II 21.11.23
7.12 punkcja
❄️❄️❄️ (2 zarodki prawidłowe genetycznie, jeden nieprawidłowy)
4 FET • 27.03.2024 ❌
5 FET • 13.07.2024 ❌
✅Kariotypy
✅Czynnik V (Leiden)
✅Czynnik V (R2)
✅Czynnik II (protrombina)
✅CD 138
✅EndomeTrio
❌MTHFR
❌PAI-1
❌Trombofilie
Cross Match 23,4 %
Allo MRL ?
IVF III start sierpień
❄️❄️ - 6 dobowa, PGT-A ✅✅ -
Awokado, piękny pokoik 😍
Awokado30 lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Awokado to już dużo macie😁 A tapeta cudowna😍😍😍
Ja jestem dalej w lesie. Miałam się brać jak tylko dzieci przedszkolu będą... taaa🤣
Póki co dalej ich rzeczy ogarniam🙈 w przyszłym tyg już jest plan żeby normalnie dopiero po drugim daniu ich odbierać więc trochę dłużej. Ja mam co prawda wizyty I parę innych rzeczy do załatwienia ale to i tak łatwiej będzie. Ikea już na przyszłą sb ustalona, a w nd jednodniowa wycieczka.
Na pewno puszczę zamówienie apteczne to szybko przyjdzie i biorę się za torbę powoli😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2021, 09:16
-
Castaway a masz opcje żeby chociaż zakupy przez neta zamówić albo jakieś obiady?
Mała i tak pewnie w przedszkolu je.
Współczuję bo niestety mój mąż też ma problemy z kręgosłupem i jak mu wracało to nie był w stanie się z podłogi podnieść😔 a co dopiero mówić o zrobieniu czegokolwiek😔 -
Awokado pokoik prześliczny 😍 Ja póki co też daleko w lesie 🤣 Mam jedynie ciuszki, jakieś kocyki, ręcznik, ale i tak dużo trzeba jeszcze dokupić, łóżeczko zamówione 3 tygodnie temu, ale czas realizacji jest nawet do 6 tygodni, więc nadal czekamy, fotelik chyba już w tym miesiącu kupimy a wózek pewnie już na sam koniec, bo to chyba będzie najdroższy wydatek na raz 🙄
-
Awokado, piękny pokoik😍 Ja na ten moment nie mam pomysłu, żeby urządzać pokoik dla dziecka. „Przystosujemy” pokój gościnny na pokój dziecięcy. Nie chcemy na razie wyrzucać kanapy, ponieważ pewnie będę tam spała przez pierwsze tygodnie/miesiące a Mała w łóżeczku obok.
Chcielibyśmy mieć jeszcze jedno dziecko wiec jeśli się uda, to wtedy będziemy myśleć jak ogarnąć ten pokój. Albo byłby pokój dla dwóch dziewczynek albo będziemy musieli w naszym mieszkaniu wygenerować jeszcze jeden pokój dla chłopca. Na szczęście mamy taka możliwość.
Ale jakieś dekoracje ścienne na pewno do pojawienia się Małej ogarniemy (już się rozglądam☺️).
Ja wczoraj poprasowalam i posegregowalam ciuszki. Jeszcze czekają mnie dwa prania ale domowilam kilka ciuszków, wiec czekam jedynie na paczki, żeby ruszyć z ostatnia turą.
Kupione/zamówione mamy już chyba wszystko. Co zostało, to spakowanie torby do szpitala.
Mam przeczucie, ze u mnie i tak skończy się cc, bo czuję, ze Mała ciagle siedzi pupą w dół ale zobaczymy … może jeszcze nas zaskoczy😊
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Dziewczyny jakie pampersy kupujecie? Najlepiej takie, które można dostać stacjonarnie, bo zamówiłam 4 paczki z bamboolove, ale chcę też kupić jakieś inne, które też są fajne, ale można dostać np. w Rossmannie
futuremama lubi tę wiadomość
-
Olaa..32 wrote:Dziewczyny jakie pampersy kupujecie? Najlepiej takie, które można dostać stacjonarnie, bo zamówiłam 4 paczki z bamboolove, ale chcę też kupić jakieś inne, które też są fajne, ale można dostać np. w Rossmannie
Awokado przecudny pokoik, a jak mi się podoba ta podłoga 😍 w domu który budujemy będę miała wszędzie w jodełkę.
U mnie pokoju dla dziecka brak, bo sami mieszkamy kątem u teściów i mała będzie miała łóżeczko w naszej sypialni.
Z przygotowań praktycznie wszystko już mam, zostały tylko jakieś maści, kremy i inne apteczne pierdółki. Kupowałam wszystko dosyć systematycznie. Teraz tylko zrobię pranie i gotowe. Ahh i jeszcze mąż musi pomalować stojak pod kosz Mojżesza 🙂Awokado30 lubi tę wiadomość
-
Olaa..32 wrote:Dziewczyny jakie pampersy kupujecie? Najlepiej takie, które można dostać stacjonarnie, bo zamówiłam 4 paczki z bamboolove, ale chcę też kupić jakieś inne, które też są fajne, ale można dostać np. w Rossmannie
Ja na początek kupiłam Bambiboo i Pampers Pure Protection - kupione w Rossmanie, jeszcze jak była promocja jakiś czas temu.83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
-
Joasia89 wrote:Ja mam babydream fun&fit z Rossmanna, lupilu z Lidla, pampers active baby, jakieś z aldi, i zamówiłam na allegro huggies elite soft, z oficjalnego sklepu huggies jest promocja, za pół ceny są pieluchy rozmiar 1 i 2 i darmowa wysyłka, ale tylko po jednym opakowaniu na konto 🙂. Także ja mam pieluch kilka rodzajów, będziemy próbować które nam podejdą 🙂
Awokado przecudny pokoik, a jak mi się podoba ta podłoga 😍 w domu który budujemy będę miała wszędzie w jodełkę.
U mnie pokoju dla dziecka brak, bo sami mieszkamy kątem u teściów i mała będzie miała łóżeczko w naszej sypialni.
Z przygotowań praktycznie wszystko już mam, zostały tylko jakieś maści, kremy i inne apteczne pierdółki. Kupowałam wszystko dosyć systematycznie. Teraz tylko zrobię pranie i gotowe. Ahh i jeszcze mąż musi pomalować stojak pod kosz Mojżesza 🙂 -
Olaa..32 wrote:Właśnie słyszałam dobre opinie o tych z babydream i z huggies, też właśnie wolę mieć kilka rodzajów, bo tak naprawdę nie wiemy, które podpasują maluchowi
-
Joasia89 wrote:Tak, ponoć te huggies są super, a te z babydream lepsze są te fun&fit (1 w białym opakowaniu) niż te zwykłe (w żółtym)
-
Olaa..32 wrote:Właśnie te z fun fit na grupie na fb dziewczyny polecają, chyba kupię po jednej paczce i te z babydream i te z huggies, ale zastanawiam się jaki wziąć rozmiar z tych huggies, czy 1 czy 2
-
Dziewczyny a jakie pakiety ubranek bierzecie dla malucha do szpitala? W szpitalu, w którym chce rodzić to nic nie muszę brać dla dziecka, ale wolę mieć swoje w razie W i na stronie szpitala jest napisane, że jeżeli chce się wziąć swoje ubranka to body i pajacyk 3 komplety, ale body na długi rękaw czy na krótki lepiej, bo domyślam się, że body będą zakładane pod pajacyk 🤔
-
Podobno na oddziałach położniczych jest bardzo ciepło…. Ja tez nie potrzebuję brać ciuszków, jedynie na wyjście. Ale pewnie zapakuję po 2 sztuki body na krótki i długi rękaw. Akurat ubranka dużo miejsca w torbie nie będą zajmować😉83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:Podobno na oddziałach położniczych jest bardzo ciepło…. Ja tez nie potrzebuję brać ciuszków, jedynie na wyjście. Ale pewnie zapakuję po 2 sztuki body na krótki i długi rękaw. Akurat ubranka dużo miejsca w torbie nie będą zajmować😉
-
Alicja w Krainie Czarów wrote:Trzymaj się, moze masz kogos w otoczeniu kto pomoże?
Wszyscy są dobrzy w deklaracjach, ale jak na horyzoncie się pojawiają problemy, to człowiek zostaje sam. Mój tata leczy się onkologicznie,jest bardzo schorowany, siostra mieszka 50m ode mnie, bez auta. Teściowie raz do rany przyłóż, raz nie. Gdyby to mój mąż wokół mnie i dziecka skakał, to pewnie by mu pomogli, ale jak ja skacze wokoł nich, to wszyscy udają,że jest ok. Mieszkam na wsi, więc tu nie ma cateringów. Nie chcę też obarczać innych problemami i tak jedziemy na oparach.
Ja będę używać zwykłego Pampersa.
Co do ubranek do szpitala, to wezmę pewnie kilka kompletów body+ legginsy. Nigdy nie zakładałam body + jeszcze pajacyk. Dla mnie to przegrzewanie. Zawsze albo jedno albo drugie + kocyk. A w szpitalu to przy pierwszym w zasadzie prawie wcale nie użyłam ubranek swoich, tam pielęgniarki spowijały dzieci. Robiły to w 5 sekund, super sprawa, ja nigdy się tego tak nie nauczyłam.
Avokado cudowny pokoik!