💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniołek nie plotki niestety😔 jak czytam że dziewczyna miała skurcze co 2-3min i ja odesłali to sobie nie wyobrażam...
Kolega z pracy ma termin tak jak ja, mieli tam rodzić, lekarka stamtąd, muszą mieć wysoki stopień referencyjności ze względu na ryzyko powikłań przy porodzie i też nie wiedzą co teraz... nikt konkretnie nie jest w stanie powiedzieć co się będzie działo. Trochę jak z klinikami lipiec/sierpień a to przecież ten sam zarząd czy jak by to nazwać... -
Liliowa wrote:A jakie macie koszule do karmienia? Skad? Ja jedna kupilam coala z allegro i jedna grantaowa od mamyginekolog. Chcialabum jeszcze jakas dokupicCzarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
castaway wrote:A dokad miala isc dziewczyna że skurczami co 2-3 minuty? Do domu? 😳😳
-
Matko, skurcze co 2 - 3 minuty, to zaraz parte idą... Jak można odesłać wtedy kobietę? Żeby na parkingu przed szpitalem urodziła?
Nie zazdroszczę sytuacji, ale może właśnie część rodzących będzie się decydowała na szpitale w pobliżu i jakoś się to wszystko rozblokuje... Obu tak było. Futuremama na wszelki wypadek tym razem wyjedź wcześniej😉 -
Castaway i tak dużo dziewczyn rodzi "w okolicy" a tu dalej młyn. Ja drugie też planowałam w innym szpitalu ale tak się zbierałam że no nie zdążylibyśmy🤣
To jest chyba najgorsze że nie wiesz kiedy się zacznie i ile masz czasu😁
Ale póki co względna cisza na froncie, także spokojnie do weekendu dotrwa, a dla niej chyba najlepiej żeby potem jeszcze tydzień posiedziała😊 -
Ja na miejscu tej kobiety położyłabym się chyba na podłodze i zakomunikowała, ze rodzę tutaj. Musiałby ktoś pomoc. Chociaż z drugiej strony patrząc jaka jest czasami znieczulica w naszym kraju, to można było by mieć wątpliwości, czy ktoś się tobą zainteresuje czy raczej nie 😕83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Ja mam zamiar rodzić poza Wrocławiem i mi się bardzo nie podoba sytuacja we Wrocławiu. 😅 Już i tak w Oleśnicy podobno na salach 2os leżą po 4 dziewczyny, a jak teraz pójdzie szturm dodatkowy to serio modlę się, żeby doczołgać się do terminu i będziemy rozważać dodatkowo Strzelin, bo dalej od Wrocławia, niż Oleśnica i większa szansa na luz, i spokój. 🙄 Stresuję mnie to fest.Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
alauda wrote:Ja na miejscu tej kobiety położyłabym się chyba na podłodze i zakomunikowała, ze rodzę tutaj. Musiałby ktoś pomoc. Chociaż z drugiej strony patrząc jaka jest czasami znieczulica w naszym kraju, to można było by mieć wątpliwości, czy ktoś się tobą zainteresuje czy raczej nie 😕
Wizytuje dziś, już sie nie mogę doczekać 😁 -
Ja właśnie czekam na przyjęcie do szpitala. Najprawdopodobniej będę musiała już tu zostać do rozwiązania.
KTG nie wyszło najgorzej ale są za duże skoki raz w tą raz w drugą stronę (może spowodowane jest to ułożeniem Małej). Do tego jest podejrzenie małowodzia + moj wiek i nadciśnienie przewlekłe. Wszystko to złożyło się na to, ze chcą mieć nas pod obserwacją i wtedy zadecydują, ile jeszcze czekać z cc.
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Moje dziecię w 16 dni przytyło prawie 1 kg 😱😱😱 waży 3400, a moje ciało do porodu się nie szykuje🙈 jak weszłam do gabinetu to mój lekarz mówi " Ooo wszedł brzuch i długo długo nic, potem pani " Chyba będzie cesarka. Ale zobaczymy." Ale jak zmierzył małą, to się potwierdziło 😱 ale będą decydować dopiero przy porodzie jak zmierzą miednice i dziecko. Nie boję się cc, ale boję się, że będę gdzieś na granicy i każą mi rodzic SN i mnie porozrywa, moje zylaki w pochwie będą mieć armagedon.
-
Simions ja przy drugim chciałam Strzelin no ale jak mieliśmy jazdę próbną to jakoś godzinkę musieliśmy na dojazd liczyć.
A teraz z koleżanką pielęgniarka rozmawiałam i ma znajomych na Borowskiej to też potwierdziła że zamykają, dużo lekarzy się zwolniło stąd też problemy ale też nikt nie wie dokładnie na ile. Ona stwierdzila że niech zamykają i płacą im postojowe bo podobno masakra jest. Także ten...
A nasza mała rzeczywiście zjechała sobie trochę niżej, tak mi się wydawało a teraz już jestem pewna. Żołądek jest wdzięczny trochę za to miednica i pęcherz niekoniecznie🤣Simons_cat lubi tę wiadomość
-
Castaway nigdy nie wiadomo. Mi też mówili że nic się nie szykuje a tydzień później urodziłam. Także niech nie straszy😁 Wiadomo że dobrze mieć różne warianty przedyskutowane ale do terminu tyle czasu że wszystko się może wydarzyć😊
Alauda a na jakim poziomie wyszły wody? Z tym nadciśnieniem to chyba i tak byłby powód wystarczający żeby wziąć Cię na obserwację. Nie zazdroszczę ale wiadomo lepiej żeby mieli to pod kontrolą😊