💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez miałam podobny przyrost z 44 do 156 po 48h. A w poprzedniej ciazy z synem miałam z 44 do 100 po 49 h. Wiec tez mi przemknęło przez mysl ze ciąża bliźniacza ale nie ma co dywagować nad tym o czym nie mam pojęcia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 12:38
Luna_5 lubi tę wiadomość
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
dzięki Dziewczyny trochę mnie pocieszyłyście / uspokoiłyście
Też jutro powtarzam, ale chyba już ostatni raz i zobaczymy jak dalej rośnie.
Ja biorę Pregnę Plus i DHA, w pierwszej ciąży ten zestaw się sprawdziłWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 13:15
-
Ja idę zaraz odebrać wyniki drugiej bety i też się stresuję. Ale z drugiej strony czuję że wszystko w porządku 😊z racji tego że jest to moja pierwsza ciąża może dziewczyny z większą wiedzą podziela się na co zwrócić uwagę? Np słyszałam że trzeba zwracać uwagę na to co się je, żeby dokładnie myć warzywa i owoce (może jakiś sposób dokładny?). Co np z kosmetykami i ewentualnie innymi aspektami? 😊Sorka jeśli głupie pytanie 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 15:05
-
Ja 'cierpliwie' czekam na wyniki pierwszej bety 🙈
A biorę na razie dalej pragnę start i gold omega 3 i witaminę c.
Na razie nie zmieniam bo w tych wszystkich preparatach ciążowych jest żelazo którego się niby nie zaleca jak nie ma się niedoborów, więc zrobię najpierw badanie żelaza 🙃
U mnie występuje zadyszka, mega szybko się męczę, jedna prosta czynność i muszę się położyć i dysze jak lokomotywa 🙈 i kłuje podbrzusze i uczucie jakbym miała zakwasy w podbrzuszu i pachwinach -
Beza właśnie w mama dha nie masz żelaza. Mi ono póki co nie potrzebne więc nie mam zamiaru brać. W pierwszej ciąży dopiero na końcówce jak mi morfologia kompletnie poleciała to dopiero lekarz kazał żelazo brać.
Dziewczyny super przyrosty❤
A jak wasze objawy, bo mnie oczywiście jak cyce mniej bolą to zaraz czarne wizje🙈 -
uszminkowane_serce wrote:Ja idę zaraz odebrać wyniki drugiej bety i też się stresuję. Ale z drugiej strony czuję że wszystko w porządku 😊z racji tego że jest to moja pierwsza ciąża może dziewczyny z większą wiedzą podziela się na co zwrócić uwagę? Np słyszałam że trzeba zwracać uwagę na to co się je, żeby dokładnie myć warzywa i owoce (może jakiś sposób dokładny?). Co np z kosmetykami i ewentualnie innymi aspektami? 😊Sorka jeśli głupie pytanie 🙈
Z tym myciem warzyw i owoców no to wiadomo że myć trzeba, w ciąż pewnie większą uwaga powinna być temu poświęcona bo np. Ja nie mam przeciwciał na toxoplazmozę więc jakbym w ciąży złapała to nie byłoby wesoło.
Co jest ciekawe bo niektórzy twierdzą że to kocia choroba, ja kociara byłam od dziecka i ratowałam wszelkie zwierzątka a jednak tego kontaktu nie było. -
futuremama wrote:Beza właśnie w mama dha nie masz żelaza. Mi ono póki co nie potrzebne więc nie mam zamiaru brać. W pierwszej ciąży dopiero na końcówce jak mi morfologia kompletnie poleciała to dopiero lekarz kazał żelazo brać.
A jak wasze objawy, bo mnie oczywiście jak cyce mniej bolą to zaraz czarne wizje🙈
Mnie cyce w ogóle mało bolą i mam wrażenie że jeszcze coraz mniej 🙈 -
Beza27 wrote:Oo, to sobie zapisze jakbym chciała zmienić 🙂
Mnie cyce w ogóle mało bolą i mam wrażenie że jeszcze coraz mniej 🙈
Z każdą ciążą człowiek powinien być mądrzejszy... W moim przypadku to nie działa😂MamaDi, Luna_5 lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:Beza właśnie w mama dha nie masz żelaza. Mi ono póki co nie potrzebne więc nie mam zamiaru brać. W pierwszej ciąży dopiero na końcówce jak mi morfologia kompletnie poleciała to dopiero lekarz kazał żelazo brać.
A jak wasze objawy, bo mnie oczywiście jak cyce mniej bolą to zaraz czarne wizje🙈 -
futuremama wrote:Dużo jest różnych teorii ale jak dla mnie wszystko z umiarem po prostu. Wiadomo jakieś surowe mięso czy ryby lepiej unikać szerokim łukiem, o serach pleśniowych też tak mówią ale np. Turek jest z pasteryzowanego mleka więc myślę że odrobina nikomu nie zaszkodzi.
Z tym myciem warzyw i owoców no to wiadomo że myć trzeba, w ciąż pewnie większą uwaga powinna być temu poświęcona bo np. Ja nie mam przeciwciał na toxoplazmozę więc jakbym w ciąży złapała to nie byłoby wesoło.
Co jest ciekawe bo niektórzy twierdzą że to kocia choroba, ja kociara byłam od dziecka i ratowałam wszelkie zwierzątka a jednak tego kontaktu nie było.
Dziękuję bardzo 😊😊 co do kotów to się boję bo w święta zaraziliśmy od kota mojej cioci grzybem 🙈i teraz mam do nich dystans 😁 -
Ja tam ograniczam wszystko. Zielonej herbaty nie piję, kawy, serów plesniowych, mięsa surowego, tuńczyka. 😂
A jeśli chodzi o objawy, to tez mnie już mniej piersi bolą, ale zrobił mi się zupełnie inny ksztalt, takie stożki z nich się robią. I są znacznie wieksze. 🙈
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
Hej Dziewczyny,
Ja myślę,że wszystko z umiarem bez panikowania zielona herbate pilam rzadko ale nie ograniczałam, kawę jak przestałam do pracy chodzić tez ograniczałam ale 1 lekka dziennie jesli organizm przyzwyczajony chaosu nie powinna wprowadzić, surowego mięsa faktycznie nie jadłam, a sushi tylko zestaw pieczony w 1 ciazy mega sie zaskoczyłam ze mam przeciwciała na toxoplazmoze przebyta bardzo dawno (toxoawidnosc) a nawet nie wiem kiedy, ale pewnie za dziecka jak ciągle u babci na wsi na koty małe polowałam i wszystkie chciałam oswajac:))
Kosmetyki na pewno im bardziej naturalne tym lepiej,wszystkie co dla dzieci tez ok,na pewno nie jakies skomplikowane kremy z kwasami czy innymi wspomagaczami.
Robilam dzisiaj bete pierwszy raz i wyniosła 50. Jutro mam wizytę u mojej gin, oczywiście nie ludze sie ze cokolwiek zobaczy tak wcześnie ;// i pewnie będę sobie wkręcać ze może pozamaciczna albo inne historie.. norma nawet w 3 ciazy ale chociaż podpowiedź witaminy i badania na kolejną wizytę.
Co do objawów to zaczynam byc nerwowa jak przy pms level hardLipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
Co do objawów to mnie piersi nie bolą ale są takie ciężkie... Nie wiem czy wy też tak macie? Ogólnie to bardzooo spać mi się chce i szybciej się męczę ale staram się funkcjonować normalnie żeby jednak nie świrować za bardzo.
-
Ehh dziewczyny. Koleżanka z przychodni mnie nastraszyła, ze to nic pewnego, ze jeszcze usg nie było i wszystko moze się zdarzyć. ( A ja sama się wystarczająco Stresuję...
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
Nareszcie są wyniki 14dpo
Beta 214,50 mIU/ml
Progesteron 27,90 ng/ml 🥰
Mnie tylko tak szczypią piersi i swędzą delikatnie, cieszę się z tego bo pamietam jak po dupku miałam ich dość bo tak bolały i wyglądały jakby miały wypaść że skóry z och nagłą objętością i nie chcę ponownie tego przeżywać 🙈
Ale z drugiej strony mam strasznie mało objawów a to też stresujące 🤷🏻♀️🙈futuremama, Karooolcia :) lubią tę wiadomość
-
MeggiGirl wrote:Ehh dziewczyny. Koleżanka z przychodni mnie nastraszyła, ze to nic pewnego, ze jeszcze usg nie było i wszystko moze się zdarzyć. ( A ja sama się wystarczająco Stresuję...
-
Beza27 wrote:Nareszcie są wyniki 14dpo
Beta 214,50 mIU/ml
Progesteron 27,90 ng/ml 🥰
Mnie tylko tak szczypią piersi i swędzą delikatnie, cieszę się z tego bo pamietam jak po dupku miałam ich dość bo tak bolały i wyglądały jakby miały wypaść że skóry z och nagłą objętością i nie chcę ponownie tego przeżywać 🙈
Ale z drugiej strony mam strasznie mało objawów a to też stresujące 🤷🏻♀️🙈Beza27, KasiaMama lubią tę wiadomość