💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje baby ma 4,63 cm, teza sue, serce bije 😘😍 dostałam skierowanie na orenatalne które już mam umówione na 26 kW. I mam zrobić krzywą cukrowa bo ten cukier mam nieciejawy. Ja akurat to wszystko mam na Nfz więc nie narzekam. Tylko do endo chodzę teraz prywatnie...
Olaa..32, Zenka, futuremama, castaway, XWEJAX, Nadzieja lubią tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
U mnie waga stoi w miejscu chociaż tydzien temu juz myślałam że przytylam a teraz jednak waga spadła do tej startowej. W pierwszym trymestrze w drugiej ciazy nic nie przytylam a potem tyłam tak 1,5kg na miesiąc.
Ja idę na krzywa w środę. Mam nadzieje ze nie zwymiotuje bo mdlosci juz mi ustąpiły.
Salvie super wieści!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 14:56
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Będziesz musiała zwiększyć dawkę hormonu (o ile coś już bierzesz na tarczyce) a jak masz gdzieś w pobliżu endokrynologa prywatnie to ja bym się wybrała albo chociaż teleporada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 17:48
4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️ -
Mam dawkę 100 na 75 naprzemiennie i to jest dawka zwiększona po teście ciążowym, martwię się bardzo wizytę mam w poniedziałek dlatego dzisiaj zrobiłam na świeżo badania niestety nie dodzwoniłam się do mojego lekarza i teraz będę się martwić do poniedziałku.
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
Mi lekarka zaleciła brac 125 mg a ja jej mowilam ze zawsze ba początku coazy zwiekszam o 40-50% dawki więc wychodzi ze powinnam brac co najmniej dawkę 150 i w ostateczności się ze mną zgodziła bo jest takim lekarzem ze idzie na rękę. I brałam 150 cały miesiąc i co ?? Tsh mam 2,1 czyli nadal dawka jakby ciut za mala. Wizyte mam juz we wtorek.
Zarezerwowałam dla naszej rodzinki dwa wyjazdy nad morze w lipcu i sierpniu. Każdy po tydzien. Znalazlam niedrogo ośrodek family w dziwnowku gdzie jest sala zabaw, basen kryty za darmo ale niestety pani powiedziała mi że większość pokoi i domków była już zarezerwowana w tym sezonie wysokim w styczniu. I mowila ze to dlatego ze ludzie boją się jechać za granicę misja bony turystyczne. No cóż, zarezerwuje tam za rok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 08:14
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Hej dziewczyny, powiem wam, że odkąd wykryto u mnie tą cukrzycę to mam doła, staram się trzymać dietę i po posiłkach ten cukier nie jest zły, są pewne odchylenia po obiedzie czy kolacji, ale tak naprawdę uczę się tego co mi podnosi cukier a co nie, ale na czczo cukier jest już za wysoki i tu nie wiem co robić, bo ostatnią kolację jem o 21:30 a wstaję przed godziną 8, mam nadzieję, że uda mi się to jakoś umormować i nie skończy się na insulinie nocnej 🙄 Niby ciąża to najpiękniejszych stan w życiu kobiety, ale ja póki co nie potrafię się cieszyć, ciągle myśli w głowie czy z dzidzią będzie wszystko ok i czy ten za wysoki cukier nie zaszkodził, już nie mogę się doczekać aż urodzę 😕
-
Olaa..32 wrote:Hej dziewczyny, powiem wam, że odkąd wykryto u mnie tą cukrzycę to mam doła, staram się trzymać dietę i po posiłkach ten cukier nie jest zły, są pewne odchylenia po obiedzie czy kolacji, ale tak naprawdę uczę się tego co mi podnosi cukier a co nie, ale na czczo cukier jest już za wysoki i tu nie wiem co robić, bo ostatnią kolację jem o 21:30 a wstaję przed godziną 8, mam nadzieję, że uda mi się to jakoś umormować i nie skończy się na insulinie nocnej 🙄 Niby ciąża to najpiękniejszych stan w życiu kobiety, ale ja póki co nie potrafię się cieszyć, ciągle myśli w głowie czy z dzidzią będzie wszystko ok i czy ten za wysoki cukier nie zaszkodził, już nie mogę się doczekać aż urodzę 😕
Liliowa lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o kolację i śniadania to przetestuj różne pieczywa. Czasami coś co jest dla diabetyków może podnieść cukier, a z pozoru zwykła ciemna bułka nie. Nie ma jednego uniwersalnego schematu, kazdy organizm jest inny. Uważaj na ziemniaki. Makarony durum albo pełnoziarniste, ryż brązowy, kasza gryczaną. Panierkę do kotletów z mielonej ciecierzycy. Testuj, testuj, testuj i zapisuj po czym cukier dobry, po czym winduje w górę.
-
Właśnie dieta to jest metoda prób i błędów, na grupie na fb jedna dziewczyna pisała, że po chlebie razowym cukier jej skakał a później spróbowała zwykły chleb i cukier w normie, dlatego to, że po posiłku mi wyjdzie za wysoki to się nie przejmuje, bo wtedy wiem, że to muszę odrzucić i próbować czegoś innego, jeszcze rano spróbuję przed mierzeniem na czczo trochę pochodzić, bo wczoraj zmierzyłam od razu po wstaniu i wyniósł 101, dzisiaj jak wstałam to poszłam do łazienki zrobić siku i cukier niższy jak wczoraj a też czytałam, że po wstaniu przed mierzeniem dobrze jest pochodzić i wtedy mierzyć, no zobaczymy, mam nadzieję, że nie będzie tak źle
-
Wszystkie rady wezmę pod uwagę 😊 Dzisiaj jestem nawet zadowolona, bo po każdym posiłku cukry w normie, mam nadzieję, że dieta wpadnie mi w nawyk i się już tak przyzwyczaje, że nie będę zwracać uwagi na to, że jadam inaczej niż zwykle, dla dzidziusia trzeba się poświęcić 😊
-
Cześć, przepraszam, że tak wcinam się w wątek, ale widzę na tapecie temat cukrzycy, który niestety mnie dotyczy.. Jestem w 9t3d ciąży, moje wyniki krzywej to 96 mg/dl na czczo, 232 po godzinie i 96 po dwóch godzinach. Kilka dni wcześniej glukoza wyszła na poziomie 94 (przekroczona o 2 wd norm ciążowych) i na tej podstawie dostałam skierowanie na krzywą. Czy to nie dziwne, że drugi wynik jest taki wysoki, a po godzinie wraca do punktu wyjścia?
Dopiero jutro dostanę skierowanie do diabetologa i zastanawiam się, czy czeka mnie insulina? Przez mdłości i jadłowstręt które mam od ok. 7 tygodnia na ten moment nie jestem w stanie wprowadzić diety.12.2019 r. - diagnoza po pół roku starań - obniżone parametry nasienia
02.2020 r. - operacja żylaków powrózka nasiennego - brak poprawy
11.2020 r. - start procedury in vitro
03.2021 r. - udany trzeci transfer -
Eh mnie też czeka badanie krzywej....nigdy nie byłam na żadnej diecie....Juz myślałam ze będzie dobrze jeśli chodzi o mdłości i wymioty to wróciły skubane ...Też mam Haszimoto ...przed ciąża brałam dawkę 50 na tyg a weekend 75 teraz 75/100 naprzemienne. Za czym wyniki się unormuja po nowej dawce trzeba 3-4 tyg...może dlatego tsh skacze?!Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼