X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Tony Autorytet

Wysłany: 18 maja 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po, ale ekspres 😂 wszystko w porządku. Ja nie wiem o co chodzi, ale pani dr mówi, że raczej dziewczynka 🤷‍♀️ ale w ogóle się na tym nie skupiła, powiedziała, że dopiero za 2-3tyg będzie wiadomo na pewno. Także dalej nie wiem jaka płeć 🤷‍♀️

Sherlook, oficjalnie niby nie ma ale ludzie się boją, szczególnie ciężarne. Zresztą w moim otoczeniu sporo osób choruje w ostatnim czasie, mój mąż chociażby.

MamaTrójki, Scandi-B, Ultra-Dżasta, Rossetia, Olo323, Angelaaaa lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wszystkie wizyty z usg były z mężem ☺ zawsze staram się umawiać wizyty na popołudnie żeby się maz musial jak najmniej z pracy zwalniać ☺

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Aga300 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga300, ja tez mialam Covid w 6 tygodniu po 3 dawkach i w sumie samopoczucie bylo ok, tylko kaszel dlugo trzymal prawie 6 tygodni. Na ciaze to nie wplynelo, Mam nadzieje ze i u Ciebie bedzie dobrze. Przypomnij sie przed wizyta, to bedziemy trzymac kciuki ☺️[/QUOTE]

Dzięki wielkie za wsparcie. Z dnia na dzień lepiej, wiec mam nadzieję, że jakoś przetrzymamy. Mój mąż mi sprzedał, a że jest alergikiem i ciągle w ostatnim czasie miał katar to nie zwracaliśmy uwagi, dopiero jak w sobotę jadł śniadanie i stwierdził, że nie czuje smaku, to zaczęło się testowanie, a wieczorem jużialam.pierwsze objawy.
    Jedyny plus, to przez to, że jestem uziemiona znalazłam to forum 😊
    Jak poczytałam Wasze wpisy to jakbym o sobie czytała. Objawy raz są, raz nie ma (macanie po cyckach i upewnianie się czy bolą 🙈). Mdłości miałam głównie 5-9 tc i zaczynały się ok. 16:00 i tak do końca dnia, teraz czasem wieczorem, szczególnie po bardziej stresującym dniu. Ja na L4 prawie od początku. Na USG w 9 tc był mały krwiak, ale teraz na kontroli nie było śladu.
    Tony wspieram i trzymam mocno kciuki😊

Tony lubi tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 18 maja 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, na prenatalnych też byłam bez męża 😂 i w sumie babeczki za mną również. Natomiast u prowadzącego już 2 wizyty zaliczyliśmy wspólnie 🙂. Cieszę się, że z dzieckiem wszystko okej. Jak będzie dziewczynka, to przerwiesz passę chłopaków na forum, córa będzie mieć w kim wybierać 😂.

Edit. Właśnie przyszła mi myśl, by zamówić jakąś grę na xboxa, taką na mój poziom ale chyba nie chce ryzykować, bo przepadnę 😅😂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2022, 12:33

Tony lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Strata Autorytet

Wysłany: 18 maja 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jechałam 20 km do przychodni na szczepienie, a oakzalo się że jest nowa rejestratorka i umówiła nas na szczepienie ale zapomniała zamówić szczepionki...ja pierdziele. Jeszcze 40 minut czekania na poczekalni pełnej ludzi i wszystko na nic.....

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gratuluje wizyty, cieszę się ze wszystko w porządku 🥰

Dziewczyny piękne macie brzuszki 😍

Tony, współczuje Ci stresu pamiętam jak sama to przechodziłam…
    Najważniejsze, ze wszystko w porządku z dzieckiem ♥️

Tony, Angelaaaa lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga będzie dobrze 😁

Strata współczuję, ale nie denerwuj się - nie warto 🤗 Nic tym nie zmienisz 🤗

Robilyscie kiedyś gołąbki, ale z kapusty pekińskiej?? Ja zaraz zacznę, q nigdy nie robiłam. Ciekawa jestem smaku 😁

U mnie ssanie na jadło dalej trwa - juz 2 dni 😁
    I obowiazkowo kupiłam przed chwilą młode ziemniaczki 🤣

• Tony Autorytet

Wysłany: 18 maja 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Jechałam 20 km do przychodni na szczepienie, a oakzalo się że jest nowa rejestratorka i umówiła nas na szczepienie ale zapomniała zamówić szczepionki...ja pierdziele. Jeszcze 40 minut czekania na poczekalni pełnej ludzi i wszystko na nic.....

Ehh znam te przygody, ja mam zawsze jakoś fuck up z laboratorium że po sto razy muszę tam jeździć. Więc rozumiem twój wkurw :/

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 18 maja 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Aga będzie dobrze 😁

Robilyscie kiedyś gołąbki, ale z kapusty pekińskiej?? Ja zaraz zacznę, q nigdy nie robiłam. Ciekawa jestem smaku 😁

Z pekińskiej? Teściowa robi ale z tej zwykłej i włoskiej 😅. Oooo i już jest pomysł na jutrzejszy obiad 😋. Dziś serwuję udko z kurczaka, z ziemniakami i surówką z selera 😂. A chodzi za mną kwaśne mleko, z młodymi ziemniakami w masełku i koperku, i mizerią 😍😋, smak dzieciństwa 😅.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Tony Autorytet

Wysłany: 18 maja 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Aga będzie dobrze 😁

Ja w ogóle chyba nigdy w życiu gołąbków nie robiłam 😂 w ogóle jestem beznadziejna w te klocki, wymarzyłam sobie ostatnio bigos z młodej kapusty więc poszłam do sklepu i na dziale warzywnym zorientowałam się, że nawet nie wiem jak wygląda młoda kapusta 😂😂😂 na szczęście stała obok starsza Pani, więc że szczegółami mi wytłumaczyła xD

MamaTrójki, Sóweczka, Ultra-Dżasta, Olo323, Scandi-B lubią tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 18 maja 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ja w ogóle chyba nigdy w życiu gołąbków nie robiłam 😂 w ogóle jestem beznadziejna w te klocki, wymarzyłam sobie ostatnio bigos z młodej kapusty więc poszłam do sklepu i na dziale warzywnym zorientowałam się, że nawet nie wiem jak wygląda młoda kapusta 😂😂😂 na szczęście stała obok starsza Pani, więc że szczegółami mi wytłumaczyła xD
    Haha ja rok temu podobnie… musiałam odpalić grafikę Google 😂

Sóweczka, Tony, Susie, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2022, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

🤣🤣🤣 Ciekawie to musiało wyglądać 😁

Tony lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię gotować, mam w domu peeełno sprzętów, ale i tak najlepiej to mój Mąż (M) gotuje- niebo w gębie 😁. Wykorzystuję to jak tylko mogę 🤣

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 18 maja 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że mąż lepiej gotuje. Zresztą ja wolę jeść dania, które ktoś mi zrobi, lepiej smakują 😅. Gotować nawet lubię a piec... Cóż. Odnośnie ciast to muszą być szybkie przepisy a najlepiej, by były bez pieczenia 😂. No ale na weekend wjedzie makowiec japoński (też z Kwestii Smaku). Co najlepsze - jak zjem jeden kawałek to sukces 😂.

Podobnie z tym ciastem, z rabarbarem. Zjadłam dosłownie dwa kawałki 😂🤣.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 18 maja 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie gotować jak wiem co, a z reguły nie mam na nic ochoty ani żadnego pomysłu i tu jest problem 🤷🏻‍♀️ U nas to mąż jest lepszą „kurą domową” 😂

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, podczytuje Was od paru dni i chciałabym dołączyć do Waszej grupy.
    Mam 37 lat i to moja 3 ciąża. Termin na 14 listopad. Powiem szczerze, że teraz bardziej się stresuję niż przy poprzednich dwóch, chociaż nic niepokojącego się nie dzieje... Może to wiek robi swoje, bo martwię się jak dam radę znów nie spać nocami... Starszaki to córka 11 lat i syn 8 więc już duże dzieci :) Mąż się śmieje, że córka mi pomoże :)
    Pozdrawiam

mashimo, MamaTrójki, Ultra-Dżasta, Aga300, Scandi-B, Asia11, Angelaaaa, Rossetia lubią tę wiadomość

UFmbp2.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 18 maja 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia1985 wrote:
    Mam 37 lat i to moja 3 ciąża. Termin na 14 listopad. Powiem szczerze, że teraz bardziej się stresuję niż przy poprzednich dwóch, chociaż nic niepokojącego się nie dzieje... Może to wiek robi swoje, bo martwię się jak dam radę znów nie spać nocami... Starszaki to córka 11 lat i syn 8 więc już duże dzieci :) Mąż się śmieje, że córka mi pomoże :)
    Pozdrawiam
    Cześć 😁 rozgość się 😁

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia1985 wrote:
    Pozdrawiam

Hej 👋
    To praktycznie jestesmy w tej samej bazie 😁 ja też 37 i dwóch starych synów (13 i 9)

Straszaki będą pomagały, ale sądzę, ze po czasie nie bez obiekcji 🤣

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 18 maja 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia1985 wrote:
    Pozdrawiam

Moj maz pochodzi z rodziny w ktorej byl identyczny rozstrzal wiekowy miedzy rodzenstwem jak u Ciebie. On jest najstarszy, mowil ze razem z srodkowym bratem lubili sie zajmowac najmlodszym, ale bez przymusu. Teraz tez widze ze jest bardzo opiekunczy w stosunku do niego, szczegolnie dopoki mlody nie skonczyl studiow i nie zaczal pierwszej pracy.

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony współczuję wiem jaki to stres..

Dobrze że z dzidzia wszystko wporzadku. Ja na zwolnieniu do końca maja z powodu tego krwawienia i już czułam się nieźle w pon wiec we wtorek znów zaczęłam gotować sprzątać parę spraw z pracy załatwiłam mimo zwolnienia zrobiłam zakupy i szybko się to na mnie odbiło. Migrena od 18 do prawie rana. Dzisiaj jak tylko coś się mocniej poruszałam typu spacer z psem to się znowu zaczynało wiec się szybko kładę żeby się nie zaczęło znów. Organizm daje mi wyraźne sygnały że nie tak to ma wyglądać..

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ