LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Podziwiam Was dziewczyny, że już ze spokojną głową planujecie zakupy, ja dalej nie wierzę, że będzie wszystko dobrze i staram się nie myśleć o tym wszystkim... Ale ja pewnie będę czekać z zakupami do samego końca i dokupywać rzeczy na bieżąco.
-
Ja jeszcze nie kupuję, ale dobrze że piszecie co i jak to linki ozapisuje a potem zrobię listę życzeń 😅
Dzisiaj kilka razy chciało mi się ryczeć. Za pierwszym razem jak wszystkie rzeczy wyrzuciłam z szafek żeby przymierzyć co mogę wziąć na urlop. Okazało się że niewiele. Nawet 20% ubrań w szafie mi nie zostało. Wszystko już za małe, szczególnie wszystkie jeansy. A ja zawsze miałam rozmiar XS, nigdy nie miałam problemu że w coś się nie mieszczę.
Pojechaliśmy więc na zakupy i patrzyłam rzeczy z kolekcji "mama". Wzięłam sukienkę do przymierzenia, mowie ale prześcieradło, a okazało się że dobra! I jeszcze tej sukienki co w niej pojechałam nie mogłam zdjąć, chłopak musiał ją ze mnie ściągać. Ryczeć mi się chciało. A w kolejnym sklepie ta sama akcja tylko że z jeansami ciążowymi. Mówię że jaka ogromna część na brzuch a okazało się że są dobre. Normalnie popłakiwanie w sklepie z tego powodu że tyle rzeczy tak szybko się zmienia 🤦🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 20:11
-
nick nieaktualnyŁóżeczko z wyciąganym bokiem lub co najmniej dwoma szczebelkami, bramki na schody, przewijak na łóżeczko, pieluchy muślinowe, ubranek dla maluszka max po 5 sztuk kazdej części bo bardzo szybko wyrosnie i rozszerzane przy szyi, podgrzewacz (my mielismy Aventa z wybieranym stopniem nagrzania i rodzaju pokarmu) , wózek i to wcale nie nowy chłopak ba, że kupujecie na następną dwójkę 😁 i to z duzymi pompowanymi kołami 3w1
kid_aa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sóweczka wrote:Łóżeczko z wyciąganym bokiem lub co najmniej dwoma szczebelkami, bramki na schody, przewijak na łóżeczko, pieluchy muślinowe, ubranek dla maluszka max po 5 sztuk kazdej części bo bardzo szybko wyrosnie i rozszerzane przy szyi, podgrzewacz (my mielismy Aventa z wybieranym stopniem nagrzania i rodzaju pokarmu) , wózek i to wcale nie nowy chłopak ba, że kupujecie na następną dwójkę 😁 i to z duzymi pompowanymi kołami 3w1
Ale zaintrygowałaś mnie tym kubkiem do mycia głowy🤔 muszę wygooglować co to za cudo bo moja księżniczka nie znosi mycia głowy i odchodzą codzienne dramaty 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2022, 06:37
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
MamaTrójki wrote:Ja np musiałam mieć znacznie więcej ubranek 😁 po pierwsze na początku zmieniłam co chwile bo przelane a po drugie córka chodziła w rozmiarze 56 do prawie 4 miesiąca 😅 twardy przewijak na łóżeczko to skarb jeśli chodzi o plecy zmaltretowane ciążą! 😁 natomiast o podgrzewaczu ze jest potrzebny nie pomyślałam ani przez moment przy trójce dzieci 🙈 także powiem Wam ze chyba nie ma uniwersalnej listy która będzie odpowiednia dla każdej mamy bo każda ma inne dziecko 😅
Ale zaintrygowałaś mnie tym kubkiem do mycia głowy🤔 muszę wygooglować co to za cudo bo moja księżniczka nie znosi mycia głowy i odchodzą codzienne dramaty 🙈
A kupowanie ubranek zaczyna się od rozmiaru 56? -
Joanne wrote:Ja jeszcze nie kupuję, ale dobrze że piszecie co i jak to linki ozapisuje a potem zrobię listę życzeń 😅
Dzisiaj kilka razy chciało mi się ryczeć. Za pierwszym razem jak wszystkie rzeczy wyrzuciłam z szafek żeby przymierzyć co mogę wziąć na urlop. Okazało się że niewiele. Nawet 20% ubrań w szafie mi nie zostało. Wszystko już za małe, szczególnie wszystkie jeansy. A ja zawsze miałam rozmiar XS, nigdy nie miałam problemu że w coś się nie mieszczę.
Pojechaliśmy więc na zakupy i patrzyłam rzeczy z kolekcji "mama". Wzięłam sukienkę do przymierzenia, mowie ale prześcieradło, a okazało się że dobra! I jeszcze tej sukienki co w niej pojechałam nie mogłam zdjąć, chłopak musiał ją ze mnie ściągać. Ryczeć mi się chciało. A w kolejnym sklepie ta sama akcja tylko że z jeansami ciążowymi. Mówię że jaka ogromna część na brzuch a okazało się że są dobre. Normalnie popłakiwanie w sklepie z tego powodu że tyle rzeczy tak szybko się zmienia 🤦🏻♀️
No ja mam rozmiar S i powiem Ci ze obecnie żadne spodnie nie wchodzą już.Kupulam w pelco 2 pary legginsów rozmiar XL i sa dobre 🤦♀️ Spodni nie będę chyba żadnych kupować. Mam mnóstwo sukienek i myślę że połowa z nich się nada. Sporo kiecek mam rozmiar 38 no lubiłam w luźnych też chldzoc więc jedyne co to rajstopy ciazowe. -
Paulina12345 wrote:A kupowanie ubranek zaczyna się od rozmiaru 56?
Teraz np spodziewam się ze dzieci urodzą się sporo przed terminem i muszę się zaopatrzyć w rozmiar 50Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2022, 07:18
Paulina12345, Olo323 lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam problem z pralką. Zostawia mi takie jakby brązowo- żółte plamy na ubraniach 🤷
Pralka jest nowa, więc sądzę, że to nie jakas awaria.
Piorę w kapsulkach ariel i w proszku Persil w zależności od tego, co piorę. Plyn do plukania uzywam softlan z Niemiec. Już nie mam siły. Wszystko zaplamione. Czyścilam filtr, kołnierz i nic.
Mam bardzo twardą wodę i calgonu też uzywalam i nic 🤷
Macie jakieś rady? -
Sóweczka wrote:Dziewczyny mam problem z pralką. Zostawia mi takie jakby brązowo- żółte plamy na ubraniach 🤷
Pralka jest nowa, więc sądzę, że to nie jakas awaria.
Piorę w kapsulkach ariel i w proszku Persil w zależności od tego, co piorę. Plyn do plukania uzywam softlan z Niemiec. Już nie mam siły. Wszystko zaplamione. Czyścilam filtr, kołnierz i nic.
Mam bardzo twardą wodę i calgonu też uzywalam i nic 🤷
Macie jakieś rady?
Puściłam jeszcze pustą pralkę na 90 stopni z sodą oczyszczoną żeby przeczyścić to czego oko nie widzi 😉Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Dziewczyny jakie macie porady przed prenatalnymi?
Poza wiadrem melisy 😅😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2022, 09:16
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
kid_aa wrote:Dziewczyny jakie macie porady przed prenatalnymi?
Poza wiadrem melisy 😅😅😅
Zająć sobie tak każdy dzień żeby nawet nie mieć czasu na myślenie 🤦🏻♀️ Ja nawet w dzień badania umówiłam się najpierw do podologa na Wkładki do butów. Powiedziała że świetnie że podjęłam taka decyzję podczas ciąży i że pozwoli mi to odciążyć kręgosłup. -
Paulina12345 wrote:No ja mam rozmiar S i powiem Ci ze obecnie żadne spodnie nie wchodzą już.Kupulam w pelco 2 pary legginsów rozmiar XL i sa dobre 🤦♀️ Spodni nie będę chyba żadnych kupować. Mam mnóstwo sukienek i myślę że połowa z nich się nada. Sporo kiecek mam rozmiar 38 no lubiłam w luźnych też chldzoc więc jedyne co to rajstopy ciazowe.
Ja wszystkie sukienki miałam dopasowane. Jedynie mam kilka z Mohito w których będę mogła jeszcze krótko pochodzić. Dzisiaj jestem w typowo ciążowej i wygoda ogromna😁 Ale tak mi brzucha wywaliło jak w 5 miesiącu ciąży. I w sumie tak się dzisiaj czuję 🤦🏻♀️ -
nick nieaktualnyMamaTrójki wrote:O jesu!! Mój mąż rozkręcał w zeszłym tyg pralkę bo tez nam robiła szare plamy na ubraniach 😫 kurczę nic tam w środku nie było, czysto!! Kapsułek używałam vizir teraz zmieniałam na ariel. Pierwsze pranie ok, serio nie wiem od czego to mogło być.
Puściłam jeszcze pustą pralkę na 90 stopni z sodą oczyszczoną żeby przeczyścić to czego oko nie widzi 😉
Przed prenatalnymi pomodlić się i wyciszyć 😊
kid_aa lubi tę wiadomość