X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z cenami szaleją jakby człowiek miał tak wszystko kupić to niezła suma wychodzi 🙈🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Tony Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was dziewczyny, że już ze spokojną głową planujecie zakupy, ja dalej nie wierzę, że będzie wszystko dobrze i staram się nie myśleć o tym wszystkim... Ale ja pewnie będę czekać z zakupami do samego końca i dokupywać rzeczy na bieżąco.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie kupuję, ale dobrze że piszecie co i jak to linki ozapisuje a potem zrobię listę życzeń 😅

Dzisiaj kilka razy chciało mi się ryczeć. Za pierwszym razem jak wszystkie rzeczy wyrzuciłam z szafek żeby przymierzyć co mogę wziąć na urlop. Okazało się że niewiele. Nawet 20% ubrań w szafie mi nie zostało. Wszystko już za małe, szczególnie wszystkie jeansy. A ja zawsze miałam rozmiar XS, nigdy nie miałam problemu że w coś się nie mieszczę.

Pojechaliśmy więc na zakupy i patrzyłam rzeczy z kolekcji "mama". Wzięłam sukienkę do przymierzenia, mowie ale prześcieradło, a okazało się że dobra! I jeszcze tej sukienki co w niej pojechałam nie mogłam zdjąć, chłopak musiał ją ze mnie ściągać. Ryczeć mi się chciało. A w kolejnym sklepie ta sama akcja tylko że z jeansami ciążowymi. Mówię że jaka ogromna część na brzuch a okazało się że są dobre. Normalnie popłakiwanie w sklepie z tego powodu że tyle rzeczy tak szybko się zmienia 🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 20:11

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko z wyciąganym bokiem lub co najmniej dwoma szczebelkami, bramki na schody, przewijak na łóżeczko, pieluchy muślinowe, ubranek dla maluszka max po 5 sztuk kazdej części bo bardzo szybko wyrosnie i rozszerzane przy szyi, podgrzewacz (my mielismy Aventa z wybieranym stopniem nagrzania i rodzaju pokarmu) , wózek i to wcale nie nowy chłopak ba, że kupujecie na następną dwójkę 😁 i to z duzymi pompowanymi kołami 3w1

kid_aa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I lozeczko turystyczne z odpinanym "okoenkiem" aby się położyć i w tym tez dzieciaki się bawiły

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bujaczek leżaczek ale nie koniecznie na baterie

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i praktyczne krzeselko do karmienia z regulacją oparcia, zdejmowanym stolikiem i łatwą do wyczyszczenia tapicerką

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubek do mycia włosów taki co się do czoła przykłada i na oczu woda nie leci

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Łóżeczko z wyciąganym bokiem lub co najmniej dwoma szczebelkami, bramki na schody, przewijak na łóżeczko, pieluchy muślinowe, ubranek dla maluszka max po 5 sztuk kazdej części bo bardzo szybko wyrosnie i rozszerzane przy szyi, podgrzewacz (my mielismy Aventa z wybieranym stopniem nagrzania i rodzaju pokarmu) , wózek i to wcale nie nowy chłopak ba, że kupujecie na następną dwójkę 😁 i to z duzymi pompowanymi kołami 3w1
    Ja np musiałam mieć znacznie więcej ubranek 😁 po pierwsze na początku zmieniłam co chwile bo przelane a po drugie córka chodziła w rozmiarze 56 do prawie 4 miesiąca 😅 twardy przewijak na łóżeczko to skarb jeśli chodzi o plecy zmaltretowane ciążą! 😁 natomiast o podgrzewaczu ze jest potrzebny nie pomyślałam ani przez moment przy trójce dzieci 🙈 także powiem Wam ze chyba nie ma uniwersalnej listy która będzie odpowiednia dla każdej mamy bo każda ma inne dziecko 😅

Ale zaintrygowałaś mnie tym kubkiem do mycia głowy🤔 muszę wygooglować co to za cudo bo moja księżniczka nie znosi mycia głowy i odchodzą codzienne dramaty 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2022, 06:37

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Ja np musiałam mieć znacznie więcej ubranek 😁 po pierwsze na początku zmieniłam co chwile bo przelane a po drugie córka chodziła w rozmiarze 56 do prawie 4 miesiąca 😅 twardy przewijak na łóżeczko to skarb jeśli chodzi o plecy zmaltretowane ciążą! 😁 natomiast o podgrzewaczu ze jest potrzebny nie pomyślałam ani przez moment przy trójce dzieci 🙈 także powiem Wam ze chyba nie ma uniwersalnej listy która będzie odpowiednia dla każdej mamy bo każda ma inne dziecko 😅

Ale zaintrygowałaś mnie tym kubkiem do mycia głowy🤔 muszę wygooglować co to za cudo bo moja księżniczka nie znosi mycia głowy i odchodzą codzienne dramaty 🙈

A kupowanie ubranek zaczyna się od rozmiaru 56?

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Ja jeszcze nie kupuję, ale dobrze że piszecie co i jak to linki ozapisuje a potem zrobię listę życzeń 😅

Dzisiaj kilka razy chciało mi się ryczeć. Za pierwszym razem jak wszystkie rzeczy wyrzuciłam z szafek żeby przymierzyć co mogę wziąć na urlop. Okazało się że niewiele. Nawet 20% ubrań w szafie mi nie zostało. Wszystko już za małe, szczególnie wszystkie jeansy. A ja zawsze miałam rozmiar XS, nigdy nie miałam problemu że w coś się nie mieszczę.

Pojechaliśmy więc na zakupy i patrzyłam rzeczy z kolekcji "mama". Wzięłam sukienkę do przymierzenia, mowie ale prześcieradło, a okazało się że dobra! I jeszcze tej sukienki co w niej pojechałam nie mogłam zdjąć, chłopak musiał ją ze mnie ściągać. Ryczeć mi się chciało. A w kolejnym sklepie ta sama akcja tylko że z jeansami ciążowymi. Mówię że jaka ogromna część na brzuch a okazało się że są dobre. Normalnie popłakiwanie w sklepie z tego powodu że tyle rzeczy tak szybko się zmienia 🤦🏻‍♀️

No ja mam rozmiar S i powiem Ci ze obecnie żadne spodnie nie wchodzą już.Kupulam w pelco 2 pary legginsów rozmiar XL i sa dobre 🤦‍♀️ Spodni nie będę chyba żadnych kupować. Mam mnóstwo sukienek i myślę że połowa z nich się nada. Sporo kiecek mam rozmiar 38 no lubiłam w luźnych też chldzoc więc jedyne co to rajstopy ciazowe.

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    A kupowanie ubranek zaczyna się od rozmiaru 56?
    To chyba taki najbardziej typowy rozmiar dla noworodka ale wszystko zależy tez od pomiarów w czasie ciąży. Jak jest maluch większy i lekarz wylicza ze urodzi się z wagą np 4 kg to rozmiar 56 może być od razu za mały 😅 moja córka np ważyła 3200 jak się urodziła i nie przybierała jakoś spektakularnie na wadze wiec długo chodziła w danym rozmiarze 😉 młodszy syn z kolei przybierał na potęgę 🙈 dzieci z tych samych rodziców a całkiem różne 😅

Teraz np spodziewam się ze dzieci urodzą się sporo przed terminem i muszę się zaopatrzyć w rozmiar 50

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2022, 07:18

Paulina12345, Olo323 lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, zależy od dziecka 😁
    Kubek do mycia super sprawa. Cypek jak był mały to piszczał gdy było mycie włosów, a z kubkiem to pozniej sam już sobie płukał. Dlgo go używaliśmy 😊

Zaraz jadę do gin na NFZ

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem z pralką. Zostawia mi takie jakby brązowo- żółte plamy na ubraniach 🤷
    Pralka jest nowa, więc sądzę, że to nie jakas awaria.
    Piorę w kapsulkach ariel i w proszku Persil w zależności od tego, co piorę. Plyn do plukania uzywam softlan z Niemiec. Już nie mam siły. Wszystko zaplamione. Czyścilam filtr, kołnierz i nic.

Mam bardzo twardą wodę i calgonu też uzywalam i nic 🤷

Macie jakieś rady?

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Dziewczyny mam problem z pralką. Zostawia mi takie jakby brązowo- żółte plamy na ubraniach 🤷
    Pralka jest nowa, więc sądzę, że to nie jakas awaria.
    Piorę w kapsulkach ariel i w proszku Persil w zależności od tego, co piorę. Plyn do plukania uzywam softlan z Niemiec. Już nie mam siły. Wszystko zaplamione. Czyścilam filtr, kołnierz i nic.

Mam bardzo twardą wodę i calgonu też uzywalam i nic 🤷

Macie jakieś rady?
    O jesu!! Mój mąż rozkręcał w zeszłym tyg pralkę bo tez nam robiła szare plamy na ubraniach 😫 kurczę nic tam w środku nie było, czysto!! Kapsułek używałam vizir teraz zmieniałam na ariel. Pierwsze pranie ok, serio nie wiem od czego to mogło być.

Puściłam jeszcze pustą pralkę na 90 stopni z sodą oczyszczoną żeby przeczyścić to czego oko nie widzi 😉

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie porady przed prenatalnymi?
    Poza wiadrem melisy 😅😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2022, 09:16

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Dziewczyny jakie macie porady przed prenatalnymi?
    Poza wiadrem melisy 😅😅😅

Zająć sobie tak każdy dzień żeby nawet nie mieć czasu na myślenie 🤦🏻‍♀️ Ja nawet w dzień badania umówiłam się najpierw do podologa na Wkładki do butów. Powiedziała że świetnie że podjęłam taka decyzję podczas ciąży i że pozwoli mi to odciążyć kręgosłup.

age.png

preg.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    No ja mam rozmiar S i powiem Ci ze obecnie żadne spodnie nie wchodzą już.Kupulam w pelco 2 pary legginsów rozmiar XL i sa dobre 🤦‍♀️ Spodni nie będę chyba żadnych kupować. Mam mnóstwo sukienek i myślę że połowa z nich się nada. Sporo kiecek mam rozmiar 38 no lubiłam w luźnych też chldzoc więc jedyne co to rajstopy ciazowe.

Ja wszystkie sukienki miałam dopasowane. Jedynie mam kilka z Mohito w których będę mogła jeszcze krótko pochodzić. Dzisiaj jestem w typowo ciążowej i wygoda ogromna😁 Ale tak mi brzucha wywaliło jak w 5 miesiącu ciąży. I w sumie tak się dzisiaj czuję 🤦🏻‍♀️

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    O jesu!! Mój mąż rozkręcał w zeszłym tyg pralkę bo tez nam robiła szare plamy na ubraniach 😫 kurczę nic tam w środku nie było, czysto!! Kapsułek używałam vizir teraz zmieniałam na ariel. Pierwsze pranie ok, serio nie wiem od czego to mogło być.

Puściłam jeszcze pustą pralkę na 90 stopni z sodą oczyszczoną żeby przeczyścić to czego oko nie widzi 😉
    Czytałam, że niby od zbyt dużej ilosci detergentów, ale ja mniej daję, więc już zglupiałam 🤷

Przed prenatalnymi pomodlić się i wyciszyć 😊

kid_aa lubi tę wiadomość

• Joanne Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie mogę kupić jakieś tańsze ubrania ciążowe? Wiem że w pepco jest dużo ubranek dla dzieci, ale czy są też dla kobiet w ciąży?

Sóweczka lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ