LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety mam bakterie E-coli i dostałam antybiotyk. Mam nadzieje, ze obędzie się bez szpitala 🙁14.11.2022 Marcel 3190g, 53 cm, 10 pkt ❤️
🤰🏻30 lat
01.03 ⏸
11.03 pierwsza wizyta (5+6)
29.03 druga wizyta, słyszałam bicie serduszka 166 ud/min (8+2)
26.04 badania prenatalne (12+2)
24.05 będzie chłopak 💚 155 gram, 144 ud/min (16+2)
Niedoczynność tarczycy -Euthyrox 50
PCOS -
Nie mam pojęcia skąd to się wzięło, jest wiele przyczyn: kąpiele w wannie, zbyt duża wilgotność bielizny, podcieranie się od tyłu do przodu a nawet zbyt duże spożywanie cukrów tez i w owocach. Koleżanka miała tą bakterie w ostatnim miesiącu przed urodzeniem i dziecko urodziło się z zapaleniem płuc, wiec mam nadzieje, ze uda się szybko wyleczyć.14.11.2022 Marcel 3190g, 53 cm, 10 pkt ❤️
🤰🏻30 lat
01.03 ⏸
PCOS -
Anita2022 dużo zdrówka dla Ciebie ,a ta bakteria wyszła Ci w moczu czy jak ?
Tony u Ciebie tak jak u mnie ,planuje dopiero większe zakupy na koniec września ,jesteśmy w trakcie przeprowadzki ,wiec caly lipiec będę ogarniać,sprzątać i układać w sierpniu planuje odpocząć,swe wrześniu zabiorę się za wyprawkę Co chwilę i tak coś dostaje od znajomych dla małej 😉Tony lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Tak, przed wizyta robiłam badanie moczu i wyszły liczne bakterie, lekarz kazał zrobić posiew moczu i wysłać wyniki. Mam parcie na pęcherz Idę do łazienki a tam 3 krople i piecze mnie podbrzusze.14.11.2022 Marcel 3190g, 53 cm, 10 pkt ❤️
🤰🏻30 lat
01.03 ⏸
PCOS -
Anita, trzymam kciuki za szybkie wyleczenie tego dziadostwa. Nie wiem czy Wam pisałam, ale te moje plamienia w 14 tyg. wyszły w cytologii. Miałam mnóstwo grzybów i teraz po antybiotyku, jest okej. Będziemy jeszcze raz powtarzać cytologię przed porodem, by wiedzieć czy po urodzeniu podawać dziecku antybiotyk czy nie.
W ogóle dziewczyny, jak u Was z jedzeniem w te upały? Dziś naliczyłam u siebie 1500 kcal, gdzie powinnam zjeść ok. 2300. Trochę mnie to martwi 😐. Zero apetytu... Jeszcze prawie w ogóle nie czułam dziś Karola, tyle co z rana..11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dziewczyny uważajcie na te infekcje, większość z nich (a przede wszystkim te bakteryjne) wynikają z różnych higienicznych niedociągnięć. Ja zupełnie zrezygnowałam ze stringów, podcieram się nawilżanym papierem toaletowym, żeby dokładnie wszystko "wymyć", przed i po seksie obowiązkowo podmywanie (chłop też).
Koniecznie do suplementów dołączcie sobie probiotyk, ja biorę doustnie codziennie, dopochwowo profilaktycznie raz na dwa tygodnie. Póki co jest w porządku.
W pierwszej ciąży nie stosowałam i miałam grzyba
No i dieta - zbyt dużo cukru w moczu sprzyja rozwojowi infekcji.
Ultra, 2300kcaBardzo duże masz zapotrzebowanie, dużo się ruszasz? Ja mam jakieś 1600, ale też myślę, że jem mniej. Ostatnio mam ochotę tylko na owoce, pomidory i cebulę
-
A o ile w ciąży wzrasta zapotrzebowanie kaloryczne? Ja bez ciąży miałam 2000kcal a teraz to sama nie wiem jak to policzyć 🤔Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Wg mojej kuzynki (dietetyczki) to jest tak, że w 2 trymestrze powinno się jeść ok. +300 kcal a w 3 ok. + 500 kcal.
Tony 2300 to jest tak normalnie dla mnie, jak biegałam jadłam ok. 4000 kcal xD teraz, w te upały to staram się zjeść chociaż te 2000 kcal ale nie mam ochoty a rano wstaje głodna 😆.
Nocy nie przespałam, mojego chłopa wczoraj słonko przygrzało. Stękał i wzdychał całą noc a mój sen do twardych nie należy. Kazałam mu zostać w domu, ale nie - on jedzie do pracy. Przed chwilą szwagier go odwiózł, bo prawie zemdlał w szatni. No ku🤬 jestem zła, tyle co się oproszę o głupią czapkę na głowę 😠. Jak będzie źle to jadę z nim na SOR.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dzięki!
O kurcze moze brak czapki plus pił za mało wody? Głównie przyczyna przy takich upałach to właśnie odwodnienie. Jejku biedny. Trzeba teraz na siebie bardzo uważać przy takich temp. Dzisiaj u mnie na padać. Marzę juz o tym deszczu 🙏🙏🙏Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Ja na te upały zamówiłam sobie basen liczę że pomoże
dzidziona na razie chyba nie czuje a to już 19 plus 3 ale czekam cierpliwie
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Do obliczenia zapotrzebowania służą kalkulatory w necie (np na stronie Fabryki Sily) i do wyniku trzeba dodać to co pisze Ultra, chociaż ja znalazłam, że w II trymestrze 360 a nie 300. Więc tak na oko myślę.
Z chłopami tak jest, mój też się nigdy mnie nie słucha a później jest płacz. Tyle razy co był poparzony, gdy go prosiłam żeby się posmarował filtrem to nie zliczę. A w zimie to co chwilę jest chory, bo wychodzi z mokrą głową bez czapki. Gorzej niż z dzieckiem ;dWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 09:11
Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość
-
No w taką pogodę to trzeba uważać, ja staram się rano wychodzić. Dzisiaj ma padać i niby mają być burze marzę o tym 😁😁
Dzisiaj o 17.20 mam wizytę więc poproszę o kciuki ☺️Kitaja, MamaTrójki, Kalli95, kid_aa, Strata, Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ja wczoraj sobie zafundowałam niezłą mieszankę wybuchową na kolacje. Fasolka szparagowa + kalafior + czereśnie. Myślałam że nie zasnę, tak mnie brzuch bolał i miałam ogromne wzdęcia. Nie mogłam leżeć ani siedzieć, chodziłam po mieszkaniu do północy. Nie miałam nic na wzdęcia i ratowałam sie rumiankiem. Trochę pomógł i pozwolił zasnąć. Moje dwie kopiącego dziewczyny tez dawały wczoraj czadu
-
Róża92 wrote:Ja wczoraj sobie zafundowałam niezłą mieszankę wybuchową na kolacje. Fasolka szparagowa + kalafior + czereśnie. Myślałam że nie zasnę, tak mnie brzuch bolał i miałam ogromne wzdęcia. Nie mogłam leżeć ani siedzieć, chodziłam po mieszkaniu do północy. Nie miałam nic na wzdęcia i ratowałam sie rumiankiem. Trochę pomógł i pozwolił zasnąć. Moje dwie kopiącego dziewczyny tez dawały wczoraj czadu
Kuuurde ja się tam załatwiłam żelazem bo mi lekarz zmienił witaminy na ekevit. Miałam takie zaparcia że zjadłam sporo śliw suszonych. Totez miałam zaparcia I wzdecia które nie chciały wyjść i myślałam że się przekręcę... Nad eanem wpadłam na to żeby no spe wziąć i wiesz ze trochę pomogła... -
Tony wrote:Dziewczyny uważajcie na te infekcje, większość z nich (a przede wszystkim te bakteryjne) wynikają z różnych higienicznych niedociągnięć. Ja zupełnie zrezygnowałam ze stringów, podcieram się nawilżanym papierem toaletowym, żeby dokładnie wszystko "wymyć", przed i po seksie obowiązkowo podmywanie (chłop też).
Koniecznie do suplementów dołączcie sobie probiotyk, ja biorę doustnie codziennie, dopochwowo profilaktycznie raz na dwa tygodnie. Póki co jest w porządku.
W pierwszej ciąży nie stosowałam i miałam grzyba
No i dieta - zbyt dużo cukru w moczu sprzyja rozwojowi infekcji.
Ultra, 2300kcaBardzo duże masz zapotrzebowanie, dużo się ruszasz? Ja mam jakieś 1600, ale też myślę, że jem mniej. Ostatnio mam ochotę tylko na owoce, pomidory i cebulę
Święta racja! Ja z kolei biorę codziennie provag godzinę po encortoniez raz lub dwa razy na tydzień florę typowo na jelita i właśnie lactovaginal jeden raz na tydzień. Od początku ciazy biorę też femisept uro z zurawina bo jak tylko odstawie to mma problemy z moczem.Tony lubi tę wiadomość
-
Tony wrote:Ja planuje zacząć gdzieś pod koniec września. Po pierwsze- ciągle boję się, że coś jeszcze może pójść nie tak i zostanę sama z tymi wszystkimi rzeczami. Po drugie - wejdą już jesienno-zimowe kolekcje i będzie większy wybór. A po trzecie będziemy się w lecie przeprowadzać, więc mniej rzeczy do pakowania i wożenia:)
To masz to co ja... trauma na całego. -
w takie upały dobrze pić soki pomidorowe i inne soki naturalne, ale akurat pomidorowy ma najmniej kalorii, z solą jest dobrym izotonikiem na upały, smakuje dobrze, można sobie troche nawet dosłodzić bo sam sok ma tylko 17 kcal / 100ml, 3 razy mniej niż inne slodkie soki.
Tony lubi tę wiadomość