LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Myślę, że owszem zejdzie, ale pewnie nie więcej niż 13 kg, czyli masa dziecka, łożyska, wód płodowych itp. Reszta to niestety tłuszcz, który tak łatwo sam nie zniknie.
U mnie póki co 3,5kg na plusie, więc trzymam się w ryzach -
Ja bardzo chciałam uczęszczać do szkoły rodzenia, ale mąż ma bardzo nienormowany godziny pracy i zdecydowałam się na wykupienie spotkań z położną w domu. Będzie do nas przychodzić w soboty na 2,5 godzinki, a potem na wizyty patronażowe. Chciałabym jak najwiecej wiedzieć i nauczyć się od kogoś kto jest w temacie i ma tez swoje dzieci 😉
Mąż jest bardzo zaangażowany, chodzi na wszystkie wizyty, wybiera ze mną każdą rzecz i oboje chcemy wynieść z tych zajęć jak najwiecej.
Jeśli chodzi o kilogramy to ja dziś 21 tc i jestem 1 na minusie, ale mała rośnie wiec się tym nie przejmuje, mam nadzieję, ze waga nie skoczy nagle…
Jedyne co to nie mam jeszcze nic kupionego, wybraliśmy wózek i łóżeczko, ale nie zamówiłam jeszcze ani jednej rzeczy, uważacie, ze to głupota?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2022, 23:19
-
Tony wrote:Myślę, że owszem zejdzie, ale pewnie nie więcej niż 13 kg, czyli masa dziecka, łożyska, wód płodowych itp. Reszta to niestety tłuszcz, który tak łatwo sam nie zniknie.
U mnie póki co 3,5kg na plusie, więc trzymam się w ryzach
Kitaja lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Zbieram się powoli na połówkowe 🥴, stres na maxa. U mnie na razie się waga waha pomiędzy 4,5/5 kg na plusie 😅. Zależy od dnia i wody w organizmie, są dni w których dużo pije i dużo sikam i są dni, gdzie dużo pije i mało sikam 😂.
kid_aa, Angelaaaa, Joanne, Edyta1987, Olo323 lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ja też mam połówkowe dziś i też mam stresa - jakoś wspomnienia wracają... Trzymajcie kciuki!!!
Jakieś totalnie pokręcone sny nad ranem miałampaulity, Angelaaaa, Kitaja, Joanne, Edyta1987, Olo323 lubią tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Dziewczyny kciuki zaciśnięte!😁
Ja z pierwszym synem +25kg (szybko wróciłam do swoje wagi) potem z córką +8kg (tez szybko zrzucone) a przy następnym synku znowu +20kg🙈 i niestety po nim mi już został taki brzuch trochę większy 🤷🏻♀️ Teraz nie wiem ile dokładnie jestem do przodu, obstawiam 6kg ale dowiem się jutro na wizycie 😉Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Ja z synem przytyłam 28 kg 😱
Wyszłam ze szpitala i zostało 10kg.
W dwa tygodnie weszłam w swoje spodnie sprzed ciąży.
Kg szybciutko zrzuciłam. Ale przez dwa lata zdążyłam też trochę przytyć 😀
Więc teraz zaczynałam z większą waga niż wtedy 🙈 -
U mnie ok 7 kg na plusie. Na ten moment trochę przystopowało z tym przybieraniem z czego się bardzo cieszę, chyba po prostu w pierwszym trymestrze za bardzo sobie pofolgowałam. 🙈 Mam nadzieję, że nie przybędzie mi ostatecznie jakoś bardzo dużo, bo i tak nie należałam do najszczuplejszych przed ciążą. Też trochę liczę na to magiczne chudnięcie przy karmieniu piersią.😂
-
Kciuki za wizyty dziewczyny ✊ja mam połówkowe we wtorek .
A my ciągle w biegu odkąd zjechaliśmy do Polski,nie mam czasu na nic ,ciągle tylko rozpakowywanie i ogarnianie .
Po wizycie wszystko dobrze ,wyszła mi anemia ,dostałam żelazo także będzie dobrze.Wyszly też mi bakterie w moczu ,czekam na wyniki z posiewu.Helenka wierciła się i kopała w głowicę USG ,nie wiem jak ona się tam mieści w tym brzuchu.Co do wagi mam na plusie 0,5kg dopiero ,mdłości i wymioty plus cukrzyca ciążowa,zrobiły swoje z Jaśkiem miałam już ok 10kg 😂
Co do karmienia czy piersią czy mam,to dla mnie najważniejsze żeby dziecko było najedzone .Młodego karmiłam piersią do 6msc ,bo szybko załapał i fajnie to szło ,a jak będzie z Helenka ,zobaczymy będzie chciała cyca to dostanie jak nie to będzie mm😉
Miłego dnia 🙂 ja właśnie siedzę w poradni diabetologicznejmeggie94, Olo323, Scandi-B lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Zazdroszcze wam wizyt, ja nastepna wizyta za 3 tygodnie, a czekam teraz na te wizyty jak na spotkania z dzidziusiem bo mogę go wkoncu zobaczyć 🥰
Zauwazylyscie juz jakis dobowy rytm ruchów maluszków? Bo moj to robi co chce i kiedy chce bez jakiejś zasady 😅Olo323 lubi tę wiadomość
-
Ania98 wrote:Jedyne co to nie mam jeszcze nic kupionego, wybraliśmy wózek i łóżeczko, ale nie zamówiłam jeszcze ani jednej rzeczy, uważacie, ze to głupota?
Ale dlaczego głupota? Też jeszcze nic nie mam i wezmę się za to pewnie gdzieś pod koniec września. Jeszcze kupa czasu:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2022, 09:27
-
U nas spoko, 515 g. Chłop się za głowę łapał przez całe badanie - szczerze nie wiem co on już rozkminia na tym etapie, lekarz się śmiał, że to przez to, że kiedyś żonę będzie mieć 🤣. Raz pokazał nawet fuck'a i lekarz uchwycił to na zdjęciu 😂.
Kalli95, Joanne, meggie94, Asia11, MamaTrójki, paulity, Angelaaaa, Edyta1987, Olo323, Scandi-B, olanowak90x, Decemberry lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Super zdjęcie 🥰🥰🥰
-
Tony wrote:Ale dlaczego głupota? Też jeszcze nic nie mam i wezmę się za to pewnie gdzieś pod koniec września. Jeszcze kupa czasu:)
Wooow, pod koniec września? :o Ja do połowy października chcę mieć już wszystko gotowe. Zwróć też uwagę, że czasem na takie duże rzeczy typu wózek albo meble trzeba dłużej poczekać. Np. na mebelki w jednym sklepie, który patrzyliśmy trzeba czekać ok 7-8 tygodni.
Ultra, super! Gratuluję udanej wizyty. -
Ultra-Dżasta wrote:
Mały myśliciel 😁 ale ekstra ujęcie się udało 😍 -
Susie wrote:Wooow, pod koniec września? :o Ja do połowy października chcę mieć już wszystko gotowe. Zwróć też uwagę, że czasem na takie duże rzeczy typu wózek albo meble trzeba dłużej poczekać. Np. na mebelki w jednym sklepie, który patrzyliśmy trzeba czekać ok 7-8 tygodni.
Ultra, super! Gratuluję udanej wizyty.
Takie większe rzeczy raczej będziemy kupować używane, z vinted czy olx. Z meblami i tak musimy czekać do przeprowadzki, bo nie mam gdzie tego składować, ale w necie jest tego pełno więc myślę, że bez problemu z dnia na dzień się kupi. A ubranka, kosmetyki itp to już w ogóle jeden dzień zakupów;dSusie lubi tę wiadomość
-
Ultra-Dżasta wrote:
Super fotka 😍 już myśli co narozrabiać przez całe życie 😂😂
Zazdroszcze ładnej fotki bo moja ma super sprzęt a dziecko się nie chce pokazać a jutro na połówkowych tam mają słaby sprzęt więc na ładne foto nie licze 😖Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ultra-Dżasta wrote:
Mój też cały czas myśli i trzyma rączkę na główce
Wczoraj mieliśmy echo serduszka i wszystko jest dobrze waga 431gram 😍
już nie mogę się doczekać kiedy się poznamy osobiścieJoanne, Scandi-B lubią tę wiadomość