X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Jestem po wizycie u lekarza mam leki na ciśnienie bo znów wysokie i mamy serduszko ciąża z wiekiem się zgadza 6+1
    W środę mam pierwsza wizytę w Holandii u położnej właśnie tez ze względu na wysokie ciśnienie

🥰🥰🥰

Super! 😍

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż znowu chory 🥴 a mnie dopadł kaszel😟 coś na kaszel można brać ?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KaroInka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:) czy można do Was dołączyć? :D
    Wczoraj byłam na pierwszej wizycie i było ❤. Wg OM mam termin na 30 października ale ciąża jest ok.2 tygodnie młodsza. Dokładny termin wg USG poznam na wizycie w kwietniu.
    Jestem mamą 11 miesięcznego synka, o którego staraliśmy się prawie rok. Teraz nawet nie wiem jak to się stało, że znowu jestem w ciąży🙈. Oczywiście chcieliśmy z mężem drugiego bobasa ale nie spodziewaliśmy się, że tak szybko zajdę w ciążę. Wszystko u mnie jest poprzesuwane bo cały czas jesteśmy kp a ja po porodzie dostałam okres dopiero w styczniu i kolejnego już nie :D.
    Podobnie jak w poprzedniej ciąży od samego początku męczą mnie nudności i wymioty. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, chociaż boję się jak damy sobie radę bo synciu jest kochanym ale nieodkladalnym egzemplarzem.

Angelaaa gratulacje! Widzę, że obydwie zaszalałyśmy:D ciekawe czy jeszcze któraś z majówek też czeka na bobasa;).

Angelaaaa, VIXEN, Ultra-Dżasta, smoothie lubią tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroInka wrote:
    Cześć Dziewczyny:) czy można do Was dołączyć? :D
    Wczoraj byłam na pierwszej wizycie i było ❤. Wg OM mam termin na 30 października ale ciąża jest ok.2 tygodnie młodsza. Dokładny termin wg USG poznam na wizycie w kwietniu.
    Jestem mamą 11 miesięcznego synka, o którego staraliśmy się prawie rok. Teraz nawet nie wiem jak to się stało, że znowu jestem w ciąży🙈. Oczywiście chcieliśmy z mężem drugiego bobasa ale nie spodziewaliśmy się, że tak szybko zajdę w ciążę. Wszystko u mnie jest poprzesuwane bo cały czas jesteśmy kp a ja po porodzie dostałam okres dopiero w styczniu i kolejnego już nie :D.
    Podobnie jak w poprzedniej ciąży od samego początku męczą mnie nudności i wymioty. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, chociaż boję się jak damy sobie radę bo synciu jest kochanym ale nieodkladalnym egzemplarzem.

Angelaaa gratulacje! Widzę, że obydwie zaszalałyśmy:D ciekawe czy jeszcze któraś z majówek też czeka na bobasa;).

Hej 🤗 super gratulacje 😍
    Ja się udzielam na fejsie w tej grupie majówkowej to tylko ja ciążą się pochwaliłam 😁😁 więc teraz jesteśmy we dwie hihi 🤭
    U nas ciąża planowana ale nie braliśmy pod uwagę że tak szybko się uda 😁
    Ja dopiero 5 kwietnia zobaczę serduszko 😍 no i zobaczę co moja ginekolog powie na tak szybką ciążę po cc 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Joanne Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karolnka 🙋🏻‍♀️🌻

MamaNl ja też mieszkam w Holandii. Dzisiaj byłam u położnej. Pytałam się czy ze względu na wiek będę miała robionych więcej badań i okazało się że nie bo tutaj dopiero po 40 r.ż. kobiety mają rozszerzone badania. Ja będę miała coś tam więcej ze względu na wcześniejsze poronienie.

Też nie udało mi się wziąć skierowania na badanie poziomu progesteronu. Nie wiem czy swoją doktorkę pierwszego kontaktu o to się pytać? Tutaj takich badań nawet nie robią 🤦🏻‍♀️
    Jedynie nie muszę na usg do 10 tygodnia czekać. Będę miała w najbliższy czwartek. Nie wiem. Czarno widzę to wszystko.

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Witaj Karolnka 🙋🏻‍♀️🌻

MamaNl ja też mieszkam w Holandii. Dzisiaj byłam u położnej. Pytałam się czy ze względu na wiek będę miała robionych więcej badań i okazało się że nie bo tutaj dopiero po 40 r.ż. kobiety mają rozszerzone badania. Ja będę miała coś tam więcej ze względu na wcześniejsze poronienie.

Też nie udało mi się wziąć skierowania na badanie poziomu progesteronu. Nie wiem czy swoją doktorkę pierwszego kontaktu o to się pytać? Tutaj takich badań nawet nie robią 🤦🏻‍♀️
    Jedynie nie muszę na usg do 10 tygodnia czekać. Będę miała w najbliższy czwartek. Nie wiem. Czarno widzę to wszystko.

Po tym co pisałaś tak się zastanawiałam czy nie mieszkasz w Holandii dlatego zapytałam ;)
    No ja badań wiem ze będę miała więcej bo jestem już trochę po 40,ale ze względu na ciśnienie mam wizytę szybciej bo u mnie to będzie prawie 7 tydz i mam trafić pod opiekę ginekologa w szpitalu nie tylko położna

A tak myśle ze będzie ok moja córka prowadziła ciąże 3 lata temu i naprawdę nie było na co narzekać jedynie jak miała wątpliwości jeździłyśmy do kleve do ginekologa 😅 i tez nad tym myśle jeśli będę miała więcej pytań

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Susie Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2022, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, spokojnego weekendu Wam życzę :)
    Ja standardowo jak mogę się wyspać to seria przeszkadzaczy się włączyła - biegałam 3 razy do łazienki w nocy, mąż chrapał, kot rzygał, także ja już na nogach. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

tqYwp2.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od 6 na nogach wiadomo wolny dzień człowiek może pospać a tu zonk
    Może to emocje dziś moja córka ma ślub cywilny może to się skumulowało 😂😜

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susie wrote:
    Cześć dziewczyny, spokojnego weekendu Wam życzę :)
    Ja standardowo jak mogę się wyspać to seria przeszkadzaczy się włączyła - biegałam 3 razy do łazienki w nocy, mąż chrapał, kot rzygał, także ja już na nogach. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Ha ha, biedna!😅 Ja też wcześnie wstałam pomimo wolnej soboty ale mi ciąża spać nie daje i codziennie o 5 się budzę więc teraz o 7 to i super noc przespana. Idę po śniadanie i kawę. Nigdy śniadań nie jadam a teraz budzę się od razu głodna.

MamaNl ale powiem Ci że ja mam przesłanki do zbadania poziomu progesteronu. No ale "my takich badań nie robimy" i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2022, 07:36

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:

Świetnie! Najlepszego dla córki!💝🌻🌻

MamaNl lubi tę wiadomość

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Ha ha, biedna!😅 Ja też wcześnie wstałam pomimo wolnej osobowy ale mi ciąża spać nie daje i codziennie o 5 się budzę więc teraz o 7 to i super noc przespana. Idę po śniadanie i kawę. Nigdy śniadań nie jadam a teraz budzę się od razu głodna.

MamaNl ale powiem Ci że ja mam przesłanki do zbadania poziomu progesteronu. No ale "my takich badań nie robimy" i tyle.

Ja akurat mam dobrego lekarza i jak proszę o badania jakieś to je robi także nie mogę narzekać ale to domowy nie położne itp ale poczekaj może cię przekieruje do ginekologa do szpitala a jak nie to polecam dr kciuk w kleve tam tez możesz zrobić masę badań

Joanne lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Susie Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2022, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:

Ooo super, wszystkiego dobrego dla córki! :D

tqYwp2.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Obudził mnie o 7 okresowy ból brzucha. Ledwo co wstałam... Od razu poszłam do łazienki sprawdzić sytuację 🤦‍♀️. Prawie codziennie występują takie chwilowe bóle, mam nadzieję, że jest to spowodowane wzrostem Kropka i rozszerzaniem się macicy 🙏. Na razie innych objawów brak. No i co - pewnie po śniadaniu pójdę na spacer 😉.

Dziewczyny z Holandii - dziwne przepisy mają tam odnośnie kobiet ciężarnych 🙈. Z ciekawości pobuszowałam w internetach i osobiście jestem zaskoczona, że tam ciążą zajmują się położne a nie ginekolodzy 😱.

MamaNl lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo dawniej spałam do 10 bez problemu a teraz sobota 7.30 i gotowa do wstawania. Ale dzisiaj coś poczułam objawy ostrzej piersi mnie bolą cały czas od początku ale dzisiaj to juz przesada. 🙄

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród też odbiera położna. No i można rodzić w domu. Dużo Holenderek się na to decyduje. Tu jak rodzisz w szpitalu to znaczy że chora jesteś😅
    Ginekolog zajmuje się ciążą gdy jest problemowa. Położna wczoraj mi powiedziała że nie podtrzymuje się sztucznie ciąży. Jeśli ma polecieć to poleci. I "sama ciąża" nie jest argumentem żeby pójść na chorobowe. Tutaj kobiety na nogach aż do samego wylotu. Za tydzień będę miała pierwsze usg i podzielę się radosną nowiną z szefem😅 mogę pracować ale muszę trochę siedzieć no i żeby nie dźwigać.

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Obudził mnie o 7 okresowy ból brzucha. Ledwo co wstałam... Od razu poszłam do łazienki sprawdzić sytuację 🤦‍♀️. Prawie codziennie występują takie chwilowe bóle, mam nadzieję, że jest to spowodowane wzrostem Kropka i rozszerzaniem się macicy 🙏. Na razie innych objawów brak. No i co - pewnie po śniadaniu pójdę na spacer 😉.

Dziewczyny z Holandii - dziwne przepisy mają tam odnośnie kobiet ciężarnych 🙈. Z ciekawości pobuszowałam w internetach i osobiście jestem zaskoczona, że tam ciążą zajmują się położne a nie ginekolodzy 😱.

Tak jest dziwnie ciąża do 12 tyg nie jest ciąża a położne czasem wiedza mniej niż ja hahah akurat tak było jak córka chodziła w ciąży
    Podobnie jak aborcja która jest legalna do 24 tygodnia ciąży

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamanl gratuluję udanej wizyty. Oby tak dalej 😊

Karolina witaj.

Dziewczyny z Holandii w wielu krajach europejskich sytuacja wygląda podobnie odnośnie ciąży. Mam wrażenie, że w Polska jest jednym z nielicznych krajów gdzie opieka wygląda tak nad ciężarną (w sensie że sią tak nad nami telepią 🤣). To samo że zwolnieniami w ciąży, chyba tylko my polki ciążę kojarzymy ze zwolnieniem. W innych krajach jest to normalny stan.

Ja wczoraj wieczorem dostałam takiej jelitowymi, że szok. myślałam, że się już bede żegnała z tym światem.
    Mam nadzieję,że nie jest to powtórka z rozrywki. W ciąży która poroniłam była dokładnie ta samą kolejność- USG, ciąża mlodsza- jelitowka- koniec ciąży....

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio ja wczoraj też miałam pewne obawy bo lekko ponad rok temu byłam na pierwszej wizycie u położnej, pouciskała mi trochę brzuch, i tego samego dnia miałam poronienie. Wątpię że było ono związane z badaniem, ale wczoraj żałowałam że ponownie na nie pozwoliłam. Teraz sobie wkręcam że mam słabsze objawy ciąży ale z rana zawsze lepiej się czuję niż wieczorem🤦🏻‍♀️ Aby jak najszybciej minęły te pierwsze 12 tygodnie żebyśmy mogły odetchnąć, wyluzować... bo tak właśnie będzie, prawda?😅

Szpacza223 lubi tę wiadomość

age.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Danio ja wczoraj też miałam pewne obawy bo lekko ponad rok temu byłam na pierwszej wizycie u położnej, pouciskała mi trochę brzuch, i tego samego dnia miałam poronienie. Wątpię że było ono związane z badaniem, ale wczoraj żałowałam że ponownie na nie pozwoliłam. Teraz sobie wkręcam że mam słabsze objawy ciąży ale z rana zawsze lepiej się czuję niż wieczorem🤦🏻‍♀️ Aby jak najszybciej minęły te pierwsze 12 tygodnie żebyśmy mogły odetchnąć, wyluzować... bo tak właśnie będzie, prawda?😅

Nie ma wyjścia. Musi tak być jak mówisz 💪👍
    Damy radę a właściwie nasza bombelki 😊

Joanne lubi tę wiadomość

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Mamanl gratuluję udanej wizyty. Oby tak dalej 😊

Karolina witaj.

Dziewczyny z Holandii w wielu krajach europejskich sytuacja wygląda podobnie odnośnie ciąży. Mam wrażenie, że w Polska jest jednym z nielicznych krajów gdzie opieka wygląda tak nad ciężarną (w sensie że sią tak nad nami telepią 🤣). To samo że zwolnieniami w ciąży, chyba tylko my polki ciążę kojarzymy ze zwolnieniem. W innych krajach jest to normalny stan.

Hahaha 😂 masz rację ale wiesz co? Jednak wolę naszą "polską" opiekę 😅 (choć szpital i tak nie równy szpitalowi).

Joanne - odnośnie podtrzymywania ciąży, mój lekarz ma podobne zdanie. Na kontroli po poronieniu mówił mi, że on głównie podtrzymuje ciążę pacjentkom po in vitro i jeśli te "zwykłe" pacjentki mają do tego wskazania, co i tak robi bardzo ostrożnie 😉. Będzie dobrze 😊. Mi musi minąć 7+3, bym czuła się "bezpiecznie".

U mnie szykuje się leżący dzień, przepuklina mi daje w kość. Nie mogę się schylać i kuźwa, normalnie chodzić 😑. A no i leżę z super ochroniarzem - psem teściowej 😂, na krok mnie nie opuszcza od dwóch tygodni. Z maltańczykiem żadna bida mi nie straszna 😂.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ