X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Dziewczyny, co można na katar w ciąży? 😕

Ja mam ibuprom zatoki hipertonic spray

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was latała samolotem w 7 mc? Czy różnica ciśnienia była w jakiś szczególny sposób odczuwalna? Jak samopoczucie po podróży?

Moja młoda ale miała zgodę lekarza bo towymagala linia lotnicza

Joanne lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Dziewczyny czy macie jakieś aplikacje ciążowe?? Ja patrzę tydzień po tygodniu na necie na różnych stronach, ale widziałam w sklepie play apki tylko nie wiem która jest warta instalacji

Ja od początku mam ciąża + a wczoraj ściągnęłam pregnalife

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja latałam z Jaśkiem do 32tyg,musisz sprawdzić w regulaminie linii lotniczych do którego tyg pozwalają .Wiem że Wizzair wpuszcza do 28tyg a później chcą pisemnej zgody od lekarza,że nie ma przeciwwskazań

Joanne lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Dziewczyny czy macie jakieś aplikacje ciążowe?? Ja patrzę tydzień po tygodniu na necie na różnych stronach, ale widziałam w sklepie play apki tylko nie wiem która jest warta instalacji

Ja używam Preglife i HiMommy 😊

Scandi-B lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dobrze, że zareagowałaś a dziecku nic nie jest ☺. Do środy niedaleko, choć wiem z doświadczenia jak pobyt w szpitalu lubi się dłużyć 😉.

Olo, u mnie na katar działa Gripovit.

Sóweczka - co to jest Lidluś? Teściowa ostatnio się pytała czy robimy coś na zimę dla dziecka ale zanim dojdzie do rozszerzania diety to akuratnie lato będzie 😂.

A Wam napiszę, że spotkała mnie miła niespodzianka ze strony kasjerki Biedronki i nie miła ze strony innych kupujących a najbardziej ze strony starszej pani, na oko po 60-tce 😂. Stoimy z mężem w dłuuuugiej kolejce i podeszła do nas kasjerka i mówi: chodźcie do 1, to Was obsłużę. A wiecie jak to w takich sklepach bywa xD przede mną już stały 3 kobitki i kasjerka prosiła, by one nas przepuściły, bo jestem w ciąży. I mnie przepuściły ale męża z wózkiem już nie 😂🤣. No i kuwa, z bólem serca to zrobiły xD i najlepsza była ta babka za nami: jaka ciąża, co za ciąża, kto jest w ciąży, co mnie to obchodzi, w ciąży a z mężem itd. No ale to polski standard, więc luzik, spojrzałam jej pobłażliwie prosto w oczy i tyle xD. Mąż już był gotów do słownej potyczki a ja: nic nie mów, nie warto się wdawać w dyskusję. I on westchnął: okej. Zepsułam mu zabawę ale co by nam dała ta kłótnia? XD

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta standard… Dobrze, że trafiłaś na taką kasjerkę, na mnie kasjerki nie zwróciły jeszcze nigdy uwagi ;)
    Lidluś to lidlomix, lidlowska wersja thermomixa

age.png

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że muszę mieć pozwolenie pisemne od położnej ale mi chodzi o to jak Wy lot znosiłyscie.

Dżasta proste, w ciąży jesteś to przeszłaś, mężowi brzuch nie rośnie to może stać w kolejce. Czego nie rozumiesz?😅😅😅

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak serio, to braciom powiedziałam że każdą kobietę ciężarną mają przepuszczać i pomagać jesli będzie taka potrzeba. Nawet sam gest jest niezwykle ważny.

Kitaja lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Aga, dobrze, że zareagowałaś a dziecku nic nie jest ☺. Do środy niedaleko, choć wiem z doświadczenia jak pobyt w szpitalu lubi się dłużyć 😉.

Olo, u mnie na katar działa Gripovit.

Sóweczka - co to jest Lidluś? Teściowa ostatnio się pytała czy robimy coś na zimę dla dziecka ale zanim dojdzie do rozszerzania diety to akuratnie lato będzie 😂.

A Wam napiszę, że spotkała mnie miła niespodzianka ze strony kasjerki Biedronki i nie miła ze strony innych kupujących a najbardziej ze strony starszej pani, na oko po 60-tce 😂. Stoimy z mężem w dłuuuugiej kolejce i podeszła do nas kasjerka i mówi: chodźcie do 1, to Was obsłużę. A wiecie jak to w takich sklepach bywa xD przede mną już stały 3 kobitki i kasjerka prosiła, by one nas przepuściły, bo jestem w ciąży. I mnie przepuściły ale męża z wózkiem już nie 😂🤣. No i kuwa, z bólem serca to zrobiły xD i najlepsza była ta babka za nami: jaka ciąża, co za ciąża, kto jest w ciąży, co mnie to obchodzi, w ciąży a z mężem itd. No ale to polski standard, więc luzik, spojrzałam jej pobłażliwie prosto w oczy i tyle xD. Mąż już był gotów do słownej potyczki a ja: nic nie mów, nie warto się wdawać w dyskusję. I on westchnął: okej. Zepsułam mu zabawę ale co by nam dała ta kłótnia? XD

Lidluś to urządzenie, które akurat od dzisiaj jest w Lidlu

• Tony Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na poczcie jak zobaczyłam kolejkę to sama zapytałam ludzi, czy mogę stanąć przed kolejką. Babcia na samym początku zmierzyła mnie wzrokiem, oceniła wielkość brzucha i ostatecznie wpuściła xD Ale tak żeby mnie ktoś puścił sam z siebie to jeszcze się nie zdarzyło, ludzie udają, że nie widzą. Raz kasjerka w Aldi mnie poprosiła jako pierwszą, co było bardzo miłe :)

kamilamhm lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was latała samolotem w 7 mc? Czy różnica ciśnienia była w jakiś szczególny sposób odczuwalna? Jak samopoczucie po podróży?

Ja lecialam na przelomie 28-29 tyg i w zasadzie nie odczulam zadnych roznic w samopoczuciu. Juz wspominalam ze na wszelki wypadek mialam te rajstopy uciskowe, ale mysle ze bez tego tez by sie obeszlo. Lot trwal ponad 3 godz, nie pamietam dokladnie ;)

Joanne lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Lidluś to urządzenie, które akurat od dzisiaj jest w Lidlu

Okej, ogarnęłam 😂. Spoko urządzenie, moja kuzynka jest z niego bardzo zadowolona. Na pewno kiedyś sobie zakupów, najpewniej wtedy, jak będę urządzać kuchnię w domu 😅. Nie wiem kiedy to będzie, mam nadzieję, że do mojej 30-tki się wyrobimy 😂🤣.

Nie no, dziewczyny, ja w ogóle jestem zaskoczona zachowaniem kasjerki. Niedaleko jest sklep i prawie zawsze jest kolejka do mięsnego. Jak tylko się zbliżam do kolejki to jakbym za mgłą była, każdy odwraca wzrok 😂. Powiem szczerze, że Polacy nie są przyzwyczajeni do takich standardów. Osobiście zazwyczaj puszczałam kobiety w ciąży przed siebie ale karma nie wraca 😅.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jest przykre? Że prawdopodobnie te kobiety same kiedyś były w ciąży i partnerki tych mężczyzn. Terqz się odwracają jakby nigdy tego nie doswiadczyli

Decemberry, meggie94, Olo323 lubią tę wiadomość

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio jakaś dziewczyna w Action wpuściła przed siebie. Tak mnie to zaskoczyło, że aż się wzruszyłam, bo to pierwszy raz się zdarzyło.

Najgorzej jest u rodzinnego. Wieczne tłumy, ludzie mają wyrąbane, trzeba ich błagać o pierwszeństwo. Eh..

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jak idę oddać krew na badania to nawet się nie pytam 😌 kuźwa, dajcie spokój, już wolę odczekać i sobie postać lub jadę godzinę później, by tłumy minęły. W ciąży zbyt nerwowo reaguję na potyczki słowne 😬.

W ogóle zaczynam cierpieć na bezsenność, o 4 wstałam siku i od tej pory... Szukam butów na zimę 😆, tylko w jakiś rozsądnych cenach znaleźć nie przejściowe a eleganckie, skórzane i ocieplane muszkieterki to cud. Wzdycham od pewnego czasu do tych z Kazara, jedne już mam 7 lat i nic się z nimi nie dzieje, drugie botki dożyły już 5 i są jak nowe (ogólnie o tak drogie buty mega dbam) i tak się zastanawiam nad kolejnymi kozakami na lata 😅. Muszę przegadać temat z mężem 😆.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • MamaZuzi Znajoma

Wysłany: 6 września 2022, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Wiecie co jest przykre? Że prawdopodobnie te kobiety same kiedyś były w ciąży i partnerki tych mężczyzn. Terqz się odwracają jakby nigdy tego nie doswiadczyli
    Mnie ostatnio Pan w kasie pierszeństwa! w Auchan powiedział, ze wcale nie widać, ze jeszcze "nie urosłam". 110 w pasie, polowa 7 miesiaca to widocznie za mało. Wstyd ze kasie pierszeństwa trzeba sie upominac i wykłócać. Po co Ci ludzie tam stają.

07.11.2022 💖🤱Zuzanna 3330 g, 57 cm
    07.10.2021 miomektomia mięśniaków
    09.07.2021 💔
    04.05.2021 💔
  • Ania98 Znajoma

Wysłany: 6 września 2022, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Ja to jak idę oddać krew na badania to nawet się nie pytam 😌 kuźwa, dajcie spokój, już wolę odczekać i sobie postać lub jadę godzinę później, by tłumy minęły. W ciąży zbyt nerwowo reaguję na potyczki słowne 😬.

W ogóle zaczynam cierpieć na bezsenność, o 4 wstałam siku i od tej pory... Szukam butów na zimę 😆, tylko w jakiś rozsądnych cenach znaleźć nie przejściowe a eleganckie, skórzane i ocieplane muszkieterki to cud. Wzdycham od pewnego czasu do tych z Kazara, jedne już mam 7 lat i nic się z nimi nie dzieje, drugie botki dożyły już 5 i są jak nowe (ogólnie o tak drogie buty mega dbam) i tak się zastanawiam nad kolejnymi kozakami na lata 😅. Muszę przegadać temat z mężem 😆.

Ja zawiesiłam oko na tych, może tez Ci się spodobają:
    https://www.zalando.pl/zign-leather-sniegowce-black-zi111x05c-q11.html

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj pani w rejestracji zawołała pierwsza i mówi do babki która miała wejść wezmę szybko tą panią a sobą dobrze proszę ale widziałam jej mine 🤣 mile to było 🤣. Byłam u diabetologa to ważne za mało mam jeść częściej ale dania z diety cukrzycowej ale już nie wiem co jeść warzywa 😏 ile można jeść sałata rzodkiewki pomidorów masakra

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj szczepilam się na krztusiec i tragedia chyba mam wszystkie skutki uboczne 🤮🤮 i jakby mnie grypa miała rozkładać …..

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ