X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Dziewczyny, co można na katar w ciąży? 😕

Ja mam ibuprom zatoki hipertonic spray

age.png

preg.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was latała samolotem w 7 mc? Czy różnica ciśnienia była w jakiś szczególny sposób odczuwalna? Jak samopoczucie po podróży?

Moja młoda ale miała zgodę lekarza bo towymagala linia lotnicza

Joanne lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Dziewczyny czy macie jakieś aplikacje ciążowe?? Ja patrzę tydzień po tygodniu na necie na różnych stronach, ale widziałam w sklepie play apki tylko nie wiem która jest warta instalacji

Ja od początku mam ciąża + a wczoraj ściągnęłam pregnalife

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja latałam z Jaśkiem do 32tyg,musisz sprawdzić w regulaminie linii lotniczych do którego tyg pozwalają .Wiem że Wizzair wpuszcza do 28tyg a później chcą pisemnej zgody od lekarza,że nie ma przeciwwskazań

Joanne lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Dziewczyny czy macie jakieś aplikacje ciążowe?? Ja patrzę tydzień po tygodniu na necie na różnych stronach, ale widziałam w sklepie play apki tylko nie wiem która jest warta instalacji

Ja używam Preglife i HiMommy 😊

Scandi-B lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dobrze, że zareagowałaś a dziecku nic nie jest ☺. Do środy niedaleko, choć wiem z doświadczenia jak pobyt w szpitalu lubi się dłużyć 😉.

Olo, u mnie na katar działa Gripovit.

Sóweczka - co to jest Lidluś? Teściowa ostatnio się pytała czy robimy coś na zimę dla dziecka ale zanim dojdzie do rozszerzania diety to akuratnie lato będzie 😂.

A Wam napiszę, że spotkała mnie miła niespodzianka ze strony kasjerki Biedronki i nie miła ze strony innych kupujących a najbardziej ze strony starszej pani, na oko po 60-tce 😂. Stoimy z mężem w dłuuuugiej kolejce i podeszła do nas kasjerka i mówi: chodźcie do 1, to Was obsłużę. A wiecie jak to w takich sklepach bywa xD przede mną już stały 3 kobitki i kasjerka prosiła, by one nas przepuściły, bo jestem w ciąży. I mnie przepuściły ale męża z wózkiem już nie 😂🤣. No i kuwa, z bólem serca to zrobiły xD i najlepsza była ta babka za nami: jaka ciąża, co za ciąża, kto jest w ciąży, co mnie to obchodzi, w ciąży a z mężem itd. No ale to polski standard, więc luzik, spojrzałam jej pobłażliwie prosto w oczy i tyle xD. Mąż już był gotów do słownej potyczki a ja: nic nie mów, nie warto się wdawać w dyskusję. I on westchnął: okej. Zepsułam mu zabawę ale co by nam dała ta kłótnia? XD

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta standard… Dobrze, że trafiłaś na taką kasjerkę, na mnie kasjerki nie zwróciły jeszcze nigdy uwagi ;)
    Lidluś to lidlomix, lidlowska wersja thermomixa

age.png

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że muszę mieć pozwolenie pisemne od położnej ale mi chodzi o to jak Wy lot znosiłyscie.

Dżasta proste, w ciąży jesteś to przeszłaś, mężowi brzuch nie rośnie to może stać w kolejce. Czego nie rozumiesz?😅😅😅

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak serio, to braciom powiedziałam że każdą kobietę ciężarną mają przepuszczać i pomagać jesli będzie taka potrzeba. Nawet sam gest jest niezwykle ważny.

Kitaja lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Aga, dobrze, że zareagowałaś a dziecku nic nie jest ☺. Do środy niedaleko, choć wiem z doświadczenia jak pobyt w szpitalu lubi się dłużyć 😉.

Olo, u mnie na katar działa Gripovit.

Sóweczka - co to jest Lidluś? Teściowa ostatnio się pytała czy robimy coś na zimę dla dziecka ale zanim dojdzie do rozszerzania diety to akuratnie lato będzie 😂.

A Wam napiszę, że spotkała mnie miła niespodzianka ze strony kasjerki Biedronki i nie miła ze strony innych kupujących a najbardziej ze strony starszej pani, na oko po 60-tce 😂. Stoimy z mężem w dłuuuugiej kolejce i podeszła do nas kasjerka i mówi: chodźcie do 1, to Was obsłużę. A wiecie jak to w takich sklepach bywa xD przede mną już stały 3 kobitki i kasjerka prosiła, by one nas przepuściły, bo jestem w ciąży. I mnie przepuściły ale męża z wózkiem już nie 😂🤣. No i kuwa, z bólem serca to zrobiły xD i najlepsza była ta babka za nami: jaka ciąża, co za ciąża, kto jest w ciąży, co mnie to obchodzi, w ciąży a z mężem itd. No ale to polski standard, więc luzik, spojrzałam jej pobłażliwie prosto w oczy i tyle xD. Mąż już był gotów do słownej potyczki a ja: nic nie mów, nie warto się wdawać w dyskusję. I on westchnął: okej. Zepsułam mu zabawę ale co by nam dała ta kłótnia? XD

Lidluś to urządzenie, które akurat od dzisiaj jest w Lidlu

• Tony Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na poczcie jak zobaczyłam kolejkę to sama zapytałam ludzi, czy mogę stanąć przed kolejką. Babcia na samym początku zmierzyła mnie wzrokiem, oceniła wielkość brzucha i ostatecznie wpuściła xD Ale tak żeby mnie ktoś puścił sam z siebie to jeszcze się nie zdarzyło, ludzie udają, że nie widzą. Raz kasjerka w Aldi mnie poprosiła jako pierwszą, co było bardzo miłe :)

kamilamhm lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was latała samolotem w 7 mc? Czy różnica ciśnienia była w jakiś szczególny sposób odczuwalna? Jak samopoczucie po podróży?

Ja lecialam na przelomie 28-29 tyg i w zasadzie nie odczulam zadnych roznic w samopoczuciu. Juz wspominalam ze na wszelki wypadek mialam te rajstopy uciskowe, ale mysle ze bez tego tez by sie obeszlo. Lot trwal ponad 3 godz, nie pamietam dokladnie ;)

Joanne lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Lidluś to urządzenie, które akurat od dzisiaj jest w Lidlu

Okej, ogarnęłam 😂. Spoko urządzenie, moja kuzynka jest z niego bardzo zadowolona. Na pewno kiedyś sobie zakupów, najpewniej wtedy, jak będę urządzać kuchnię w domu 😅. Nie wiem kiedy to będzie, mam nadzieję, że do mojej 30-tki się wyrobimy 😂🤣.

Nie no, dziewczyny, ja w ogóle jestem zaskoczona zachowaniem kasjerki. Niedaleko jest sklep i prawie zawsze jest kolejka do mięsnego. Jak tylko się zbliżam do kolejki to jakbym za mgłą była, każdy odwraca wzrok 😂. Powiem szczerze, że Polacy nie są przyzwyczajeni do takich standardów. Osobiście zazwyczaj puszczałam kobiety w ciąży przed siebie ale karma nie wraca 😅.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jest przykre? Że prawdopodobnie te kobiety same kiedyś były w ciąży i partnerki tych mężczyzn. Terqz się odwracają jakby nigdy tego nie doswiadczyli

Decemberry, meggie94, Olo323 lubią tę wiadomość

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio jakaś dziewczyna w Action wpuściła przed siebie. Tak mnie to zaskoczyło, że aż się wzruszyłam, bo to pierwszy raz się zdarzyło.

Najgorzej jest u rodzinnego. Wieczne tłumy, ludzie mają wyrąbane, trzeba ich błagać o pierwszeństwo. Eh..

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jak idę oddać krew na badania to nawet się nie pytam 😌 kuźwa, dajcie spokój, już wolę odczekać i sobie postać lub jadę godzinę później, by tłumy minęły. W ciąży zbyt nerwowo reaguję na potyczki słowne 😬.

W ogóle zaczynam cierpieć na bezsenność, o 4 wstałam siku i od tej pory... Szukam butów na zimę 😆, tylko w jakiś rozsądnych cenach znaleźć nie przejściowe a eleganckie, skórzane i ocieplane muszkieterki to cud. Wzdycham od pewnego czasu do tych z Kazara, jedne już mam 7 lat i nic się z nimi nie dzieje, drugie botki dożyły już 5 i są jak nowe (ogólnie o tak drogie buty mega dbam) i tak się zastanawiam nad kolejnymi kozakami na lata 😅. Muszę przegadać temat z mężem 😆.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • MamaZuzi Znajoma

Wysłany: 6 września 2022, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Wiecie co jest przykre? Że prawdopodobnie te kobiety same kiedyś były w ciąży i partnerki tych mężczyzn. Terqz się odwracają jakby nigdy tego nie doswiadczyli
    Mnie ostatnio Pan w kasie pierszeństwa! w Auchan powiedział, ze wcale nie widać, ze jeszcze "nie urosłam". 110 w pasie, polowa 7 miesiaca to widocznie za mało. Wstyd ze kasie pierszeństwa trzeba sie upominac i wykłócać. Po co Ci ludzie tam stają.

07.11.2022 💖🤱Zuzanna 3330 g, 57 cm
    07.10.2021 miomektomia mięśniaków
    09.07.2021 💔
    04.05.2021 💔
  • Ania98 Znajoma

Wysłany: 6 września 2022, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Ja to jak idę oddać krew na badania to nawet się nie pytam 😌 kuźwa, dajcie spokój, już wolę odczekać i sobie postać lub jadę godzinę później, by tłumy minęły. W ciąży zbyt nerwowo reaguję na potyczki słowne 😬.

W ogóle zaczynam cierpieć na bezsenność, o 4 wstałam siku i od tej pory... Szukam butów na zimę 😆, tylko w jakiś rozsądnych cenach znaleźć nie przejściowe a eleganckie, skórzane i ocieplane muszkieterki to cud. Wzdycham od pewnego czasu do tych z Kazara, jedne już mam 7 lat i nic się z nimi nie dzieje, drugie botki dożyły już 5 i są jak nowe (ogólnie o tak drogie buty mega dbam) i tak się zastanawiam nad kolejnymi kozakami na lata 😅. Muszę przegadać temat z mężem 😆.

Ja zawiesiłam oko na tych, może tez Ci się spodobają:
    https://www.zalando.pl/zign-leather-sniegowce-black-zi111x05c-q11.html

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj pani w rejestracji zawołała pierwsza i mówi do babki która miała wejść wezmę szybko tą panią a sobą dobrze proszę ale widziałam jej mine 🤣 mile to było 🤣. Byłam u diabetologa to ważne za mało mam jeść częściej ale dania z diety cukrzycowej ale już nie wiem co jeść warzywa 😏 ile można jeść sałata rzodkiewki pomidorów masakra

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj szczepilam się na krztusiec i tragedia chyba mam wszystkie skutki uboczne 🤮🤮 i jakby mnie grypa miała rozkładać …..

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ