LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Joanne wrote:Dziewczyny czy któraś z Was latała samolotem w 7 mc? Czy różnica ciśnienia była w jakiś szczególny sposób odczuwalna? Jak samopoczucie po podróży?
Moja młoda ale miała zgodę lekarza bo towymagala linia lotniczaJoanne lubi tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:Dziewczyny czy macie jakieś aplikacje ciążowe?? Ja patrzę tydzień po tygodniu na necie na różnych stronach, ale widziałam w sklepie play apki tylko nie wiem która jest warta instalacji
Ja od początku mam ciąża + a wczoraj ściągnęłam pregnalife -
Ja latałam z Jaśkiem do 32tyg,musisz sprawdzić w regulaminie linii lotniczych do którego tyg pozwalają .Wiem że Wizzair wpuszcza do 28tyg a później chcą pisemnej zgody od lekarza,że nie ma przeciwwskazań
Joanne lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Sóweczka wrote:Dziewczyny czy macie jakieś aplikacje ciążowe?? Ja patrzę tydzień po tygodniu na necie na różnych stronach, ale widziałam w sklepie play apki tylko nie wiem która jest warta instalacji
Ja używam Preglife i HiMommy 😊Scandi-B lubi tę wiadomość
-
Aga, dobrze, że zareagowałaś a dziecku nic nie jest ☺. Do środy niedaleko, choć wiem z doświadczenia jak pobyt w szpitalu lubi się dłużyć 😉.
Olo, u mnie na katar działa Gripovit.
Sóweczka - co to jest Lidluś? Teściowa ostatnio się pytała czy robimy coś na zimę dla dziecka ale zanim dojdzie do rozszerzania diety to akuratnie lato będzie 😂.
A Wam napiszę, że spotkała mnie miła niespodzianka ze strony kasjerki Biedronki i nie miła ze strony innych kupujących a najbardziej ze strony starszej pani, na oko po 60-tce 😂. Stoimy z mężem w dłuuuugiej kolejce i podeszła do nas kasjerka i mówi: chodźcie do 1, to Was obsłużę. A wiecie jak to w takich sklepach bywa xD przede mną już stały 3 kobitki i kasjerka prosiła, by one nas przepuściły, bo jestem w ciąży. I mnie przepuściły ale męża z wózkiem już nie 😂🤣. No i kuwa, z bólem serca to zrobiły xD i najlepsza była ta babka za nami: jaka ciąża, co za ciąża, kto jest w ciąży, co mnie to obchodzi, w ciąży a z mężem itd. No ale to polski standard, więc luzik, spojrzałam jej pobłażliwie prosto w oczy i tyle xD. Mąż już był gotów do słownej potyczki a ja: nic nie mów, nie warto się wdawać w dyskusję. I on westchnął: okej. Zepsułam mu zabawę ale co by nam dała ta kłótnia?11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
nick nieaktualnyUltra-Dżasta wrote:Aga, dobrze, że zareagowałaś a dziecku nic nie jest ☺. Do środy niedaleko, choć wiem z doświadczenia jak pobyt w szpitalu lubi się dłużyć 😉.
Olo, u mnie na katar działa Gripovit.
Sóweczka - co to jest Lidluś? Teściowa ostatnio się pytała czy robimy coś na zimę dla dziecka ale zanim dojdzie do rozszerzania diety to akuratnie lato będzie 😂.
A Wam napiszę, że spotkała mnie miła niespodzianka ze strony kasjerki Biedronki i nie miła ze strony innych kupujących a najbardziej ze strony starszej pani, na oko po 60-tce 😂. Stoimy z mężem w dłuuuugiej kolejce i podeszła do nas kasjerka i mówi: chodźcie do 1, to Was obsłużę. A wiecie jak to w takich sklepach bywa xD przede mną już stały 3 kobitki i kasjerka prosiła, by one nas przepuściły, bo jestem w ciąży. I mnie przepuściły ale męża z wózkiem już nie 😂🤣. No i kuwa, z bólem serca to zrobiły xD i najlepsza była ta babka za nami: jaka ciąża, co za ciąża, kto jest w ciąży, co mnie to obchodzi, w ciąży a z mężem itd. No ale to polski standard, więc luzik, spojrzałam jej pobłażliwie prosto w oczy i tyle xD. Mąż już był gotów do słownej potyczki a ja: nic nie mów, nie warto się wdawać w dyskusję. I on westchnął: okej. Zepsułam mu zabawę ale co by nam dała ta kłótnia?
Lidluś to urządzenie, które akurat od dzisiaj jest w Lidlu -
Ja dziś na poczcie jak zobaczyłam kolejkę to sama zapytałam ludzi, czy mogę stanąć przed kolejką. Babcia na samym początku zmierzyła mnie wzrokiem, oceniła wielkość brzucha i ostatecznie wpuściła xD Ale tak żeby mnie ktoś puścił sam z siebie to jeszcze się nie zdarzyło, ludzie udają, że nie widzą. Raz kasjerka w Aldi mnie poprosiła jako pierwszą, co było bardzo miłe
kamilamhm lubi tę wiadomość
-
Joanne wrote:Dziewczyny czy któraś z Was latała samolotem w 7 mc? Czy różnica ciśnienia była w jakiś szczególny sposób odczuwalna? Jak samopoczucie po podróży?
Ja lecialam na przelomie 28-29 tyg i w zasadzie nie odczulam zadnych roznic w samopoczuciu. Juz wspominalam ze na wszelki wypadek mialam te rajstopy uciskowe, ale mysle ze bez tego tez by sie obeszlo. Lot trwal ponad 3 godz, nie pamietam dokladnieJoanne lubi tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:Lidluś to urządzenie, które akurat od dzisiaj jest w Lidlu
Okej, ogarnęłam 😂. Spoko urządzenie, moja kuzynka jest z niego bardzo zadowolona. Na pewno kiedyś sobie zakupów, najpewniej wtedy, jak będę urządzać kuchnię w domu 😅. Nie wiem kiedy to będzie, mam nadzieję, że do mojej 30-tki się wyrobimy 😂🤣.
Nie no, dziewczyny, ja w ogóle jestem zaskoczona zachowaniem kasjerki. Niedaleko jest sklep i prawie zawsze jest kolejka do mięsnego. Jak tylko się zbliżam do kolejki to jakbym za mgłą była, każdy odwraca wzrok 😂. Powiem szczerze, że Polacy nie są przyzwyczajeni do takich standardów. Osobiście zazwyczaj puszczałam kobiety w ciąży przed siebie ale karma nie wraca 😅.11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
nick nieaktualny
-
Mnie ostatnio jakaś dziewczyna w Action wpuściła przed siebie. Tak mnie to zaskoczyło, że aż się wzruszyłam, bo to pierwszy raz się zdarzyło.
Najgorzej jest u rodzinnego. Wieczne tłumy, ludzie mają wyrąbane, trzeba ich błagać o pierwszeństwo. Eh..Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Ja to jak idę oddać krew na badania to nawet się nie pytam 😌 kuźwa, dajcie spokój, już wolę odczekać i sobie postać lub jadę godzinę później, by tłumy minęły. W ciąży zbyt nerwowo reaguję na potyczki słowne 😬.
W ogóle zaczynam cierpieć na bezsenność, o 4 wstałam siku i od tej pory... Szukam butów na zimę 😆, tylko w jakiś rozsądnych cenach znaleźć nie przejściowe a eleganckie, skórzane i ocieplane muszkieterki to cud. Wzdycham od pewnego czasu do tych z Kazara, jedne już mam 7 lat i nic się z nimi nie dzieje, drugie botki dożyły już 5 i są jak nowe (ogólnie o tak drogie buty mega dbam) i tak się zastanawiam nad kolejnymi kozakami na lata 😅. Muszę przegadać temat z mężem 😆.11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Sóweczka wrote:Wiecie co jest przykre? Że prawdopodobnie te kobiety same kiedyś były w ciąży i partnerki tych mężczyzn. Terqz się odwracają jakby nigdy tego nie doswiadczyli07.11.2022 💖🤱Zuzanna 3330 g, 57 cm
07.10.2021 miomektomia mięśniaków
09.07.2021 💔
04.05.2021 💔 -
Ultra-Dżasta wrote:Ja to jak idę oddać krew na badania to nawet się nie pytam 😌 kuźwa, dajcie spokój, już wolę odczekać i sobie postać lub jadę godzinę później, by tłumy minęły. W ciąży zbyt nerwowo reaguję na potyczki słowne 😬.
W ogóle zaczynam cierpieć na bezsenność, o 4 wstałam siku i od tej pory... Szukam butów na zimę 😆, tylko w jakiś rozsądnych cenach znaleźć nie przejściowe a eleganckie, skórzane i ocieplane muszkieterki to cud. Wzdycham od pewnego czasu do tych z Kazara, jedne już mam 7 lat i nic się z nimi nie dzieje, drugie botki dożyły już 5 i są jak nowe (ogólnie o tak drogie buty mega dbam) i tak się zastanawiam nad kolejnymi kozakami na lata 😅. Muszę przegadać temat z mężem 😆.
Ja zawiesiłam oko na tych, może tez Ci się spodobają:
https://www.zalando.pl/zign-leather-sniegowce-black-zi111x05c-q11.html -
Mnie wczoraj pani w rejestracji zawołała pierwsza i mówi do babki która miała wejść wezmę szybko tą panią a sobą dobrze proszę ale widziałam jej mine 🤣 mile to było 🤣. Byłam u diabetologa to ważne za mało mam jeść częściej ale dania z diety cukrzycowej ale już nie wiem co jeść warzywa 😏 ile można jeść sałata rzodkiewki pomidorów masakra11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko