X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    A powiedzxie mi zamierzacie kąpać codziennie? Czy co np drugi dzień?
    Nie wiem jak to będzie przy bliźniaczkach (i ogólnie przy takiej gromadce maluchów) ale do tej pory kąpiemy codziennie żeby zachować rutynę 😉 przy niemowlakach to się super sprawdzało: kąpiel, cyc i spanie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 09:14

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Ja mam butelki avent natural (sprawdziły się przy córce)😉

Dziewczyny mi położna odradziła bardzo te gąbki do wanienki jeszcze przy córce, bo tam podobno mnóstwo bakterii się rozwija na niej. Nie schnie to od razu, leży takie wilgotne dłuższy czas i idealne środowisko dla zarazków. Albo wymieniać co tydzień albo zrezygnować. Ja zrezygnowałam i jakoś dało radę bez 😉

Ja też teraz nie kupuje tej gabki i kupiłam stelaż

Marta ja zawsze kąpałam chłopców codziennie, że rytm dziecko zachowuje i czuje się bezpieczniej. Nie wiem jak teraz

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też bym chciała stworzyć taką rutynę ❤️

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez dzieci kąpaliśmy codziennie zreszta młodzi do dziś sie kapią codziennie
    Do wanienki mam gąbkę ale mam tez leżaczek materiałowy i pieluszki tetrowe i te chyba zawsze sie najlepiej sprawdzały bo po codziennej kąpieli ładowały do prania 😁🫢

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kąpałam co 2/3dzien w wanience. A tak codziennie tak zw sucha kąpiel. Wacikami i woda.
    W wanience nie mam nic. Żadnych gąbek, wkładów, leżaczków. Myje małego ręką, bez żadnych myjek, gabek, pieluszek
    Wydaje mi się że to zbędne wydatki ( przy i tak rozkreconym konsupcjonizmie dzieciecym )i siedlisko bakteri.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 11:17

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    A powiedzxie mi zamierzacie kąpać codziennie? Czy co np drugi dzień?

Ja planuje co 2 dzień :) Zwłaszcza, że to będzie okres jesienno zimowy, co innego w lecie kiedy jest skwar i człowiek się bardzo poci :)

age.png

age.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku kąpaliśmy co 2-3 dni (urodziła się w lutym), latem codziennie. Od jakiegoś czasu kąpiemy codziennie, bo to jest część wieczornej rutyny. Niemowlaka pewnie nie będziemy kąpać codziennie, na pewno nie na początku. Nie mamy żadnych gąbek i innych akcesoriów. Na początku używaliśmy dużej wanienki, ale gdy córka zaczęła siedzieć to zmieniliśmy na tę małą z Ikea.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 11:37

atdccwa173tcycke.png
  • Aga300 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 trochę mnie tu nie było, ale nadrabiałam wpisy na forum. Wakacje intensywnie, bo miesiąc spędziłam u rodziny nad morzem, brak zasięgu, internetu,potem imprezy rodzinne, w tym wesele. Generalnie czułam się dobrze, takie codzienne bolączki - zgaga, ból bioder, itp., z małą też wszystko w porządku. Niestety teraz piszę ze szpitala. Nic tak naprawdę się nie dzieje, ale od piątku słabo ja czułam. Jak wcześniej kicała, że brzuch podskakiwał, dało się ja pobudzić czymś słodkim, czy zmianą pozycji tak było takie plumknięcie i tyle. Tłumaczyłam sobie, że mąż był w domu, spacerowaliśmy dużo i może śpi, no ale... Wytrzymałam 3 dni i wczoraj już nie dałam rady, tym bardziej że na ostatnim USG miała pępowinę na główce. Na szczęście wszystko dobrze - 1050 g człowieka, jak ruszyło ktg to tylko dostawałam kopniaki. Jestem na obserwacji i wyczekuje wypisu, ale środa to najbliższy termin. Wyprawkowo powoli coś zaczęłam zbierać i czuje się jak taki chomik. Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam 😊

Scandi-B lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dobrze, że wszystko w normie i pod kontrolą 🤗

Ja dziś zaczynam 32 tc 🙆
    Czuję, że Marlenka rusza się coraz mniej, ale jestem spokojna

Ja od wczoraj robię deserki dla małej 😁
    Dostałam od sąsiadki jabłek i gruszek i w Lidlusiu chwila moment i deserki gotowe. Mam małe słoiczki i będzie na wiosnę jak znalazł 😊

Dziś będę robiła gruszkę z bananem 😁

MamaNl lubi tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:

Ja dziś zaczynam 32 tc 🙆

Dostałam od sąsiadki jabłek i gruszek i w Lidlusiu chwila moment i deserki gotowe. Mam małe słoiczki i będzie na wiosnę jak znalazł 😊

Jak robisz deserki w Lidlusiu? Masz jakieś przepisy ? I jak robisz z przechowywaniem ? Pasteryzujesz?

age.png

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:

Ja dziś zaczynam 32 tc 🙆

Moja córka tez narobiła pyszności dla małej do słoiczków ja narazie nic nie robię zobaczymy jak będzie 😅

Sóweczka, Olo323 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2022, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Jak robisz deserki w Lidlusiu? Masz jakieś przepisy ? I jak robisz z przechowywaniem ? Pasteryzujesz?

Obieram i pestkuję. Następnie siekam w lidlusiu na puree 15sek/9obr(jak ktoś woli większe kawałki to 15 sek/5 obr), dolewam 1/3 lub 1/2 szklanki wody (jak mocno soczyste to mniej wody) i gotuję 120° /10 min, obr 2 prawo

meggie94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorące od razu do słoiczka i obracam do góry dnem na 5-10 min i znowu obracam dnem na dół

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym roku nie pasteryzuje tylko gorące do słoiczka

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa wkładam do lidlusia 1 kg owoców

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Obieram i pestkuję. Następnie siekam w lidlusiu na puree 15sek/9obr(jak ktoś woli większe kawałki to 15 sek/5 obr), dolewam 1/3 lub 1/2 szklanki wody (jak mocno soczyste to mniej wody) i gotuję 120° /10 min, obr 2 prawo

Zrobiłam sobie screen 😁 dziękuje ❤️

Sóweczka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie kąpalismy noworodka codziennie. Jakoś 2-3 razy w tyg. W dni niekąpielowe była pielęgnacja wodą i wacikiem. Pamiętam, że mocno zdziwiło mnie to co dzieje się ze skórą takiego maluszka. Na początku jeszcze w szpitalu wychodziły takie czerwone plamki tzw. rumień toksyczny, potem skóra się łuszczyła a po jakiś 2 czy 3 tyg obsypał synka trądzik niemowlęcy:D to wszystko było fizjologiczne ale jakoś nigdy wcześniej o tym nie slyszalam. Jak syn miał z 2 miesiące to zaczęliśmy go kąpać codziennie i tak jest do dzisiaj :).
    Chyba zacznę kompletować koszyk w aptece i może wreszcie coś wypiorę z ubranek.

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie jakieś aplikacje ciążowe?? Ja patrzę tydzień po tygodniu na necie na różnych stronach, ale widziałam w sklepie play apki tylko nie wiem która jest warta instalacji

• Joanne Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was latała samolotem w 7 mc? Czy różnica ciśnienia była w jakiś szczególny sposób odczuwalna? Jak samopoczucie po podróży?

age.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co można na katar w ciąży? 😕

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ