LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta93 wrote:A powiedzxie mi zamierzacie kąpać codziennie? Czy co np drugi dzień?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 09:14
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
nick nieaktualnyMamaTrójki wrote:Ja mam butelki avent natural (sprawdziły się przy córce)😉
Dziewczyny mi położna odradziła bardzo te gąbki do wanienki jeszcze przy córce, bo tam podobno mnóstwo bakterii się rozwija na niej. Nie schnie to od razu, leży takie wilgotne dłuższy czas i idealne środowisko dla zarazków. Albo wymieniać co tydzień albo zrezygnować. Ja zrezygnowałam i jakoś dało radę bez 😉
Ja też teraz nie kupuje tej gabki i kupiłam stelaż
Marta ja zawsze kąpałam chłopców codziennie, że rytm dziecko zachowuje i czuje się bezpieczniej. Nie wiem jak teraz
-
U mnie tez dzieci kąpaliśmy codziennie zreszta młodzi do dziś sie kapią codziennie
Do wanienki mam gąbkę ale mam tez leżaczek materiałowy i pieluszki tetrowe i te chyba zawsze sie najlepiej sprawdzały bo po codziennej kąpieli ładowały do prania 😁🫢 -
Ja kąpałam co 2/3dzien w wanience. A tak codziennie tak zw sucha kąpiel. Wacikami i woda.
W wanience nie mam nic. Żadnych gąbek, wkładów, leżaczków. Myje małego ręką, bez żadnych myjek, gabek, pieluszek
Wydaje mi się że to zbędne wydatki ( przy i tak rozkreconym konsupcjonizmie dzieciecym )i siedlisko bakteri.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 11:17
-
My na początku kąpaliśmy co 2-3 dni (urodziła się w lutym), latem codziennie. Od jakiegoś czasu kąpiemy codziennie, bo to jest część wieczornej rutyny. Niemowlaka pewnie nie będziemy kąpać codziennie, na pewno nie na początku. Nie mamy żadnych gąbek i innych akcesoriów. Na początku używaliśmy dużej wanienki, ale gdy córka zaczęła siedzieć to zmieniliśmy na tę małą z Ikea.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 11:37
-
Cześć dziewczyny 😊 trochę mnie tu nie było, ale nadrabiałam wpisy na forum. Wakacje intensywnie, bo miesiąc spędziłam u rodziny nad morzem, brak zasięgu, internetu,potem imprezy rodzinne, w tym wesele. Generalnie czułam się dobrze, takie codzienne bolączki - zgaga, ból bioder, itp., z małą też wszystko w porządku. Niestety teraz piszę ze szpitala. Nic tak naprawdę się nie dzieje, ale od piątku słabo ja czułam. Jak wcześniej kicała, że brzuch podskakiwał, dało się ja pobudzić czymś słodkim, czy zmianą pozycji tak było takie plumknięcie i tyle. Tłumaczyłam sobie, że mąż był w domu, spacerowaliśmy dużo i może śpi, no ale... Wytrzymałam 3 dni i wczoraj już nie dałam rady, tym bardziej że na ostatnim USG miała pępowinę na główce. Na szczęście wszystko dobrze - 1050 g człowieka, jak ruszyło ktg to tylko dostawałam kopniaki. Jestem na obserwacji i wyczekuje wypisu, ale środa to najbliższy termin. Wyprawkowo powoli coś zaczęłam zbierać i czuje się jak taki chomik. Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam 😊
Scandi-B lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga dobrze, że wszystko w normie i pod kontrolą 🤗
Ja dziś zaczynam 32 tc 🙆
Czuję, że Marlenka rusza się coraz mniej, ale jestem spokojna
Ja od wczoraj robię deserki dla małej 😁
Dostałam od sąsiadki jabłek i gruszek i w Lidlusiu chwila moment i deserki gotowe. Mam małe słoiczki i będzie na wiosnę jak znalazł 😊
Dziś będę robiła gruszkę z bananem 😁MamaNl lubi tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:Aga dobrze, że wszystko w normie i pod kontrolą 🤗
Ja dziś zaczynam 32 tc 🙆
Dostałam od sąsiadki jabłek i gruszek i w Lidlusiu chwila moment i deserki gotowe. Mam małe słoiczki i będzie na wiosnę jak znalazł 😊
Dziś będę robiła gruszkę z bananem 😁
Jak robisz deserki w Lidlusiu? Masz jakieś przepisy ? I jak robisz z przechowywaniem ? Pasteryzujesz? -
Sóweczka wrote:Aga dobrze, że wszystko w normie i pod kontrolą 🤗
Ja dziś zaczynam 32 tc 🙆
Dziś będę robiła gruszkę z bananem 😁
Moja córka tez narobiła pyszności dla małej do słoiczków ja narazie nic nie robię zobaczymy jak będzie 😅Sóweczka, Olo323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymeggie94 wrote:Jak robisz deserki w Lidlusiu? Masz jakieś przepisy ? I jak robisz z przechowywaniem ? Pasteryzujesz?
Obieram i pestkuję. Następnie siekam w lidlusiu na puree 15sek/9obr(jak ktoś woli większe kawałki to 15 sek/5 obr), dolewam 1/3 lub 1/2 szklanki wody (jak mocno soczyste to mniej wody) i gotuję 120° /10 min, obr 2 prawo
meggie94 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sóweczka wrote:Obieram i pestkuję. Następnie siekam w lidlusiu na puree 15sek/9obr(jak ktoś woli większe kawałki to 15 sek/5 obr), dolewam 1/3 lub 1/2 szklanki wody (jak mocno soczyste to mniej wody) i gotuję 120° /10 min, obr 2 prawo
Zrobiłam sobie screen 😁 dziękuje ❤️Sóweczka lubi tę wiadomość
-
My nie kąpalismy noworodka codziennie. Jakoś 2-3 razy w tyg. W dni niekąpielowe była pielęgnacja wodą i wacikiem. Pamiętam, że mocno zdziwiło mnie to co dzieje się ze skórą takiego maluszka. Na początku jeszcze w szpitalu wychodziły takie czerwone plamki tzw. rumień toksyczny, potem skóra się łuszczyła a po jakiś 2 czy 3 tyg obsypał synka trądzik niemowlęcy:D to wszystko było fizjologiczne ale jakoś nigdy wcześniej o tym nie slyszalam. Jak syn miał z 2 miesiące to zaczęliśmy go kąpać codziennie i tak jest do dzisiaj
.
Chyba zacznę kompletować koszyk w aptece i może wreszcie coś wypiorę z ubranek.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
nick nieaktualny