LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja bym chciała aby moja mama mi pomogła, niestety 5lat temu zmarła 😞
Pamiętam jak bardzo pomocne mi było, gdy zajęła się chłopcami abym mogla nawet spokojnie się wykąpać czy pojechać na zakupy. Do niczego się nie wtrącała chyba, że prosiłam o radę.
Mam jeszcze cudowną teściową, ale ona rzadko do nas przyjeżdża bo to prawie 50 km i zajmuje się też wnukami od rodzenstwa M, ale sądzę, że nie jestem już na tyle młoda i wystraszona aby sobie nie poradzic z trzecim dzieckiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 13:32
Aruni lubi tę wiadomość
-
Moja teściowa też jest spoko, do niczego się nie wtrąca a teść tym bardziej 😅. Mama też raczej na luzie 😂. Jestem ciekawa jak to u nas będzie koniec końców.
Dziewczyny, mam pytanie - temat już się kilka razy pojawiał - jaka butelka dla bobasa? Niby ciągle w googlach wyskakuje mi ta z Philipsa Avent (jaki szok dla mnie, że ta firma ma butelki niemowlęce 😂). Jakie kupiłyście, co polecacie? Będę wdzięczna 😅.
Sóweczka, Olo323 lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Okej, właśnie też zamówię z Philips Avent zestaw antykolkowy, mam nadzieję, że to nie ściema xD plus do tego od razu podgrzewacz.
Jeszcze z takich pierdół został termofor, zestaw pielęgnacyjny, gąbka do podtrzymania w wanience (planuje kąpać 2x w tygodniu) i myjka na rękę (do przecierania go w dni nie kąpielowe). Jeszcze mocno rozmyślam nad laktatorem, czy jest sens go kupować ale chyba w razie wu, w szpitalu wolę mieć własny niż publiczny...11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
nick nieaktualnyUltra-Dżasta wrote:Moja teściowa też jest spoko, do niczego się nie wtrąca a teść tym bardziej 😅. Mama też raczej na luzie 😂. Jestem ciekawa jak to u nas będzie koniec końców.
Dziewczyny, mam pytanie - temat już się kilka razy pojawiał - jaka butelka dla bobasa? Niby ciągle w googlach wyskakuje mi ta z Philipsa Avent (jaki szok dla mnie, że ta firma ma butelki niemowlęce 😂). Jakie kupiłyście, co polecacie? Będę wdzięczna 😅.
Przy chłopcach miałam Avent, a teraz kupilam Lovi
-
nick nieaktualnyUltra-Dżasta wrote:Okej, właśnie też zamówię z Philips Avent zestaw antykolkowy, mam nadzieję, że to nie ściema xD plus do tego od razu podgrzewacz.
Jeszcze z takich pierdół został termofor, zestaw pielęgnacyjny, gąbka do podtrzymania w wanience (planuje kąpać 2x w tygodniu) i myjka na rękę (do przecierania go w dni nie kąpielowe). Jeszcze mocno rozmyślam nad laktatorem, czy jest sens go kupować ale chyba w razie wu, w szpitalu wolę mieć własny niż publiczny...
Podgrzewacz znalazłam taki
https://allegro.pl/oferta/podgrzewacz-sterylizator-do-butelek-akcesoria-11908965864
Wydaje mi się fajny
-
Ultra-Dżasta wrote:Okej, właśnie też zamówię z Philips Avent zestaw antykolkowy, mam nadzieję, że to nie ściema xD plus do tego od razu podgrzewacz.
Jeszcze z takich pierdół został termofor, zestaw pielęgnacyjny, gąbka do podtrzymania w wanience (planuje kąpać 2x w tygodniu) i myjka na rękę (do przecierania go w dni nie kąpielowe). Jeszcze mocno rozmyślam nad laktatorem, czy jest sens go kupować ale chyba w razie wu, w szpitalu wolę mieć własny niż publiczny...
Termofor polecam z pestek wiśni 🤪 gąbkę do wanienki przemyśl bo ja użyłam może z 2 razy i przerażało mnie to ile trzeba wody wlać do wanienki bo ta gąbka to pochłania i jak potem długo schnie 🙈🙈Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Laktator uratował mi cycki w czasie nawału i później też okazał się bardzo przydatny. W jednej piersi miałam mega dużo pokarmu i musiałam go ściągać, bo aż wyciekał 🤦🏼♀️😛 miałam najzwyklejszy, ręczny z medeli harmony i byłam zadowolona. Myślę, że jeżeli któraś chce kp to laktator będzie bardzo pomocny, chociażby po to żeby móc odciągnąć pokarm przed wyjściem z domu, żeby ktoś inny mógł nakarmić dziecko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 21:13
Olo323 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Angelaaaa wrote:U mnie mąż również zaangażowany w opiekę przy córce od samego początku ☺️ pierwsze wspólne kąpieli, przewijanie itp. ☺️ Pamiętam jak mu było przykro jak mała się nie mogła u niego uspokoić a u mnie od razu ale tłumaczyłam że potrzebuje mojej bliskości bardziej bo ją karmię piersią i czuję moze się wtedy bardziej bezpieczna czy coś 🙈 i jak np odciągałam mleko bo gdzieś musiałam wyjść to był bardzo dumny że on też może karmić i że jest potrzebny 😁😁
To jeden z powodów, dla których raczej od razu rezygnuję z kp. Mój Mąż jest dla mnie najważniejszą osobą w życiu i chcę, by miał takie same możliwości w nawiązywaniu więzi z Maleństwem jak ja. Mleko modyfikowane nam to umożliwiNie będzie Dzidziut wisiał na piersi, czas będzie po równo na nas podzielony. Sprawiedliwość
Co do pomocy innych osób - mojej mamy nawet nie obchodzi jak ja się czuję, ani jak idą przygotowania do porodu, więc na pomoc nie liczę i nawet nigdy nie liczyłam. Zresztą bym jej nie zaufałaNatomiast Teściową mam wspaniałą i jeśli będzie chciała pomóc, to jej to umożliwimy. Ale raczej w formie takiej, żeby miała frajdę, bo jest kochana i zawsze nas wspiera jak może.
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
nick nieaktualnyLalala wrote:Laktator uratował mi cycki w czasie nawału i później też okazał się bardzo przydatny. W jednej piersi miałam mega dużo pokarmu i musiałam go ściągać, bo aż wyciekał 🤦🏼♀️😛 miałam najzwyklejszy, ręczny z medeli harmony i byłam zadowolona. Myślę, że jeżeli któraś chce kp to laktator będzie bardzo pomocny, chociażby po to żeby móc odciągnąć pokarm przed wyjściem z domu, żeby ktoś inny mógł nakarmić dziecko
Ja kupiłam taki
https://www.empik.com/baby-ono-laktator-elektryczny-compact-5-trybowy-babyono,p1254215149,dziecko-p?utm_source=app&utm_medium=share&utm_content=produkt -
Ja mam butelki avent natural (sprawdziły się przy córce)😉
Dziewczyny mi położna odradziła bardzo te gąbki do wanienki jeszcze przy córce, bo tam podobno mnóstwo bakterii się rozwija na niej. Nie schnie to od razu, leży takie wilgotne dłuższy czas i idealne środowisko dla zarazków. Albo wymieniać co tydzień albo zrezygnować. Ja zrezygnowałam i jakoś dało radę bez 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 07:23
Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
MamaTrójki wrote:Ja mam butelki avent natural (sprawdziły się przy córce)😉
Dziewczyny mi położna odradziła bardzo te gąbki do wanienki jeszcze przy córce, bo tam podobno mnóstwo bakterii się rozwija na niej. Nie schnie to od razu, leży takie wilgotne dłuższy czas i idealne środowisko dla zarazków. Albo wymieniać co tydzień albo zrezygnować. Ja zrezygnowałam i jakoś dało radę bez 😉