X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała aby moja mama mi pomogła, niestety 5lat temu zmarła 😞
    Pamiętam jak bardzo pomocne mi było, gdy zajęła się chłopcami abym mogla nawet spokojnie się wykąpać czy pojechać na zakupy. Do niczego się nie wtrącała chyba, że prosiłam o radę.

Mam jeszcze cudowną teściową, ale ona rzadko do nas przyjeżdża bo to prawie 50 km i zajmuje się też wnukami od rodzenstwa M, ale sądzę, że nie jestem już na tyle młoda i wystraszona aby sobie nie poradzic z trzecim dzieckiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 13:32

Aruni lubi tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa też jest spoko, do niczego się nie wtrąca a teść tym bardziej 😅. Mama też raczej na luzie 😂. Jestem ciekawa jak to u nas będzie koniec końców.

Dziewczyny, mam pytanie - temat już się kilka razy pojawiał - jaka butelka dla bobasa? Niby ciągle w googlach wyskakuje mi ta z Philipsa Avent (jaki szok dla mnie, że ta firma ma butelki niemowlęce 😂). Jakie kupiłyście, co polecacie? Będę wdzięczna 😅.

Sóweczka, Olo323 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Strata Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wcześniej z medeli, a teraz dla urozmaicenia kupiłam avent 😆

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelki mam avent 60/125/ 240 ml mam ich po 2 szt i smoczki natural i antykolkowe

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam dr Browns antykolkowa

Olo323 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej, właśnie też zamówię z Philips Avent zestaw antykolkowy, mam nadzieję, że to nie ściema xD plus do tego od razu podgrzewacz.

Jeszcze z takich pierdół został termofor, zestaw pielęgnacyjny, gąbka do podtrzymania w wanience (planuje kąpać 2x w tygodniu) i myjka na rękę (do przecierania go w dni nie kąpielowe). Jeszcze mocno rozmyślam nad laktatorem, czy jest sens go kupować ale chyba w razie wu, w szpitalu wolę mieć własny niż publiczny...

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Moja teściowa też jest spoko, do niczego się nie wtrąca a teść tym bardziej 😅. Mama też raczej na luzie 😂. Jestem ciekawa jak to u nas będzie koniec końców.

Dziewczyny, mam pytanie - temat już się kilka razy pojawiał - jaka butelka dla bobasa? Niby ciągle w googlach wyskakuje mi ta z Philipsa Avent (jaki szok dla mnie, że ta firma ma butelki niemowlęce 😂). Jakie kupiłyście, co polecacie? Będę wdzięczna 😅.

Przy chłopcach miałam Avent, a teraz kupilam Lovi

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Okej, właśnie też zamówię z Philips Avent zestaw antykolkowy, mam nadzieję, że to nie ściema xD plus do tego od razu podgrzewacz.

Jeszcze z takich pierdół został termofor, zestaw pielęgnacyjny, gąbka do podtrzymania w wanience (planuje kąpać 2x w tygodniu) i myjka na rękę (do przecierania go w dni nie kąpielowe). Jeszcze mocno rozmyślam nad laktatorem, czy jest sens go kupować ale chyba w razie wu, w szpitalu wolę mieć własny niż publiczny...

Podgrzewacz znalazłam taki
    https://allegro.pl/oferta/podgrzewacz-sterylizator-do-butelek-akcesoria-11908965864

Wydaje mi się fajny

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykły podgrzewacz z Pepco za 50zł można też sterylizować smoczki butelki i jestem zadowolona 🤪

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Termofor polecam z pestek wiśni 🤪 gąbkę do wanienki przemyśl bo ja użyłam może z 2 razy i przerażało mnie to ile trzeba wody wlać do wanienki bo ta gąbka to pochłania i jak potem długo schnie 🙈🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Lalala Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator uratował mi cycki w czasie nawału i później też okazał się bardzo przydatny. W jednej piersi miałam mega dużo pokarmu i musiałam go ściągać, bo aż wyciekał 🤦🏼‍♀️😛 miałam najzwyklejszy, ręczny z medeli harmony i byłam zadowolona. Myślę, że jeżeli któraś chce kp to laktator będzie bardzo pomocny, chociażby po to żeby móc odciągnąć pokarm przed wyjściem z domu, żeby ktoś inny mógł nakarmić dziecko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 21:13

Olo323 lubi tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja mam zwykły podgrzewacz z Pepco za 50zł można też sterylizować smoczki butelki i jestem zadowolona 🤪

W Pepco są podgrzewacze??

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    U mnie mąż również zaangażowany w opiekę przy córce od samego początku ☺️ pierwsze wspólne kąpieli, przewijanie itp. ☺️ Pamiętam jak mu było przykro jak mała się nie mogła u niego uspokoić a u mnie od razu ale tłumaczyłam że potrzebuje mojej bliskości bardziej bo ją karmię piersią i czuję moze się wtedy bardziej bezpieczna czy coś 🙈 i jak np odciągałam mleko bo gdzieś musiałam wyjść to był bardzo dumny że on też może karmić i że jest potrzebny 😁😁

To jeden z powodów, dla których raczej od razu rezygnuję z kp. Mój Mąż jest dla mnie najważniejszą osobą w życiu i chcę, by miał takie same możliwości w nawiązywaniu więzi z Maleństwem jak ja. Mleko modyfikowane nam to umożliwi <3 Nie będzie Dzidziut wisiał na piersi, czas będzie po równo na nas podzielony. Sprawiedliwość <3

Co do pomocy innych osób - mojej mamy nawet nie obchodzi jak ja się czuję, ani jak idą przygotowania do porodu, więc na pomoc nie liczę i nawet nigdy nie liczyłam. Zresztą bym jej nie zaufała :D Natomiast Teściową mam wspaniałą i jeśli będzie chciała pomóc, to jej to umożliwimy. Ale raczej w formie takiej, żeby miała frajdę, bo jest kochana i zawsze nas wspiera jak może.

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Laktator uratował mi cycki w czasie nawału i później też okazał się bardzo przydatny. W jednej piersi miałam mega dużo pokarmu i musiałam go ściągać, bo aż wyciekał 🤦🏼‍♀️😛 miałam najzwyklejszy, ręczny z medeli harmony i byłam zadowolona. Myślę, że jeżeli któraś chce kp to laktator będzie bardzo pomocny, chociażby po to żeby móc odciągnąć pokarm przed wyjściem z domu, żeby ktoś inny mógł nakarmić dziecko :-)

Ja kupiłam taki
    https://www.empik.com/baby-ono-laktator-elektryczny-compact-5-trybowy-babyono,p1254215149,dziecko-p?utm_source=app&utm_medium=share&utm_content=produkt

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    W Pepco są podgrzewacze??

Tak ale nie zawsze 😁 a jak są ostatnie sztuki to i po 30zl w promocji 😊

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelki kupiłam z LOVI, te które można sterylizować w mikrofalówce. Podgrzewacz na vinted też z LOVI. A czy któraś z Was ma jakieś opinie na temat laktatorow NENO?

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam butelki avent natural (sprawdziły się przy córce)😉

Dziewczyny mi położna odradziła bardzo te gąbki do wanienki jeszcze przy córce, bo tam podobno mnóstwo bakterii się rozwija na niej. Nie schnie to od razu, leży takie wilgotne dłuższy czas i idealne środowisko dla zarazków. Albo wymieniać co tydzień albo zrezygnować. Ja zrezygnowałam i jakoś dało radę bez 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 07:23

Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Ja mam butelki avent natural (sprawdziły się przy córce)😉

Dziewczyny mi położna odradziła bardzo te gąbki do wanienki jeszcze przy córce, bo tam podobno mnóstwo bakterii się rozwija na niej. Nie schnie to od razu, leży takie wilgotne dłuższy czas i idealne środowisko dla zarazków. Albo wymieniać co tydzień albo zrezygnować. Ja zrezygnowałam i jakoś dało radę bez 😉
    Tez o tym słyszałam i kupilam do kąpieli co innego taka podstawke z jakiegoś materialu na stelazu metalowym ale nie wiem jak to w praktyce się sprawdzi 🙂

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez do wanienki dostaliśmy pd znajomej taki leżaczek siateczkowy, który zaczepia się o brzegi wanienki, jej się podobno bardzo sprawdziło, zobaczymy u nas 😊 a butelki tez mam avent

age.png

age.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzxie mi zamierzacie kąpać codziennie? Czy co np drugi dzień?

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ