WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Strata Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju cudnie. Nie słyszałam o adopcji zarodków. 🥰
    Ja dzisiaj po III prenatalnych. Krasnal 1.6 kg. Wszystko idealnie. Mam zdjęcia i filmiki 3d.
    Byłam w Ikea, kupiłam kilka pierdół do jego pokoju. I puściłam pierwsza pralkę z jego ubrankami . Zaczynam ogarniac na serio wyprawkę.
    Jak zobaczyłam jego buźkę dzisiaj to dotarło do mnie ze to juz tak niedługo...

Decemberry, Olo323, Altair, Kitaja, Angelaaaa, Scandi-B lubią tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20220902-094510.jpg

Ultra-Dżasta, MamaNl, Decemberry, czekamynadzidzie, Olo323, MamaTrójki, meggie94, Kitaja, Angelaaaa, Scandi-B, kamilamhm lubią tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Podchodziliśmy w Czechach i tam jest tak, że klinika proponuje gotowe zarodki od dawców i dawczyń, którzy wcześniej oddali plemniki i komórki jajowe. Nie mieliśmy opcji wyboru, tylko klinika na podstawie naszych informacji o wzroście, grupie krwi itd. opisała zarodek i mogliśmy się zdecydować lub nie.
    W Polsce adopcja zarodków również jest możliwa i zgodna z prawem, ale tylko od par, które podeszły do in vitro i nadliczbowe zarodki postanowiły oddać do adopcji.
    My z mężem zamierzamy oddać nasze dwa zarodki do dawstwa 🥰

kid_aa, Joanne, MamaNl, czekamynadzidzie, Decemberry, Olo323, Altair, Kitaja, Angelaaaa, Scandi-B, kamilamhm lubią tę wiadomość

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair, Ty dzielna wojowniczko :D Dziękuję za objaśnienie, to bardzo fascynujące i ciekawe. Bardzo się też cieszę, że Wam się udało. Dodatkowo dochodzi tutaj kwestia pewnej sprawiedliwości - przy adopcji samego nasienia, partner w pewien sposób może gdzieś z tyłu głowy się czuć pominięty przez swą niepłodność, bo kobieta ma wtedy 50% dna dziecka. A w Waszym przypadku jest po równo! To pewnie w jakiś sposób Was koi.

Co do tego, czy mówić dziecku, czy nie - też nie jestem fanką atmosfery tajemnicy. Ostatnio na hbomax dorwałam jakiś dokument o adopcji (klasycznej), bodajże czeski. Wiedza o swoim pochodzeniu, oraz informacja o tym, że jest się chcianym przez adopcyjnych rodziców wpływa bardzo dobrze na dzieciaki. Wiadomo, że czasem zdarzają się bunty, ale tak to już jest, każdy jest indywidualną jednostką.

Zwykłam mówić, że nikt nie jest w stanie zrozumieć pojęcia "chciane dziecko" tak, jak osoby/pary, które są Staraczami. Temat niepłodności, bezpłodności, procedur i ogółem wszelkich tych kwestii jest tak głęboki, zawiły i trudny, że możnaby gadać bez końca. Jednak wydaje mi się, że ból pustki rozumie tylko inna staraczka/staracz. Nie umniejszam oczywiście zdrowym ludziom, którzy spełnili marzenie o dziecku w pierwszym cyklu starań, absolutnie. Bo często planowanie dziecka zaczyna się wcześniej, niż realne starania.

Cieszę się, że spotykamy się tu, już 3 trymestr, i wszystkie wyczekujemy tych swoich cudów <3

czekamynadzidzie, Olo323, Altair, meggie94, kid_aa, Angelaaaa lubią tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Jeju cudnie. Nie słyszałam o adopcji zarodków. 🥰
    Ja dzisiaj po III prenatalnych. Krasnal 1.6 kg. Wszystko idealnie. Mam zdjęcia i filmiki 3d.
    Byłam w Ikea, kupiłam kilka pierdół do jego pokoju. I puściłam pierwsza pralkę z jego ubrankami . Zaczynam ogarniac na serio wyprawkę.
    Jak zobaczyłam jego buźkę dzisiaj to dotarło do mnie ze to juz tak niedługo...
    Ja tez mialam dzisiaj prenatalne. Wyszło 1,8 kg 🙈 niby wszystko dobrze ale znalazł skurcze nadkomorowe w serduszku. Którejś dzidziuś miał też moze? Dr wprawdzie mowil zeby się nie martwić tylko poinformować pediatre zeby się przyjrzał lepiej serduszku po porodzie. Ale wiecie ja już o tym myślę 🙈

MamaTrójki, meggie94, Angelaaaa, Scandi-B, Decemberry lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj i ja byłam na usg 3trym:). Wszystko ok, dzidzia ma się dobrze. Trochę ma jeszcze poszerzone nereczki ale lekarz mówi, że to zmiana kosmetyczna i żeby w szpitalu zgłosić to zrobią usg po porodzie. U chłopców to częste i powinno samo zniknąć. Synek waży 1609g.

Angelaaaa, MamaTrójki, Olo323, meggie94, Scandi-B, kamilamhm, Decemberry, Altair lubią tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair ❤️ czytałam Twoje wpisy ze łzami w oczach ,ten maluszek pod Twoim serduszkiem ma wielkie szczęście,że będzie miał takich rodziców jak wy .

Olo323, Scandi-B, Decemberry, Altair lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej, nadszedł dzień w którym robię zakupy ciążowe. Muszę mieć chociaż 3 pary legginsów i jakieś bluzki zakrywające brzuch na okazjonalne wyjścia. Z rana musiałam pilnie wyskoczyć do sklepu i nie miałam w co się ubrać a dziś zimno i pochmurno 😂. W spodnie sprzed pół roku się zmieściłam, jedynie się nie zapięłam 😂. Bluzki wyjściowe za krótkie więc wzięłam mężowi, na to kardigan i elo. XD Jeszcze jak adidasy zakładałam to się zastanawiałam, czy nie robię krzywdy dziecku i czy go nie gniotę 😳. Mam nadzieję, że nic mu nie zrobiłam.

kamilamhm lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra co do butów tez czasem myśle czy go nie gniote ale popylam dalej w moim dresie czy w moich krótkich spodenkach choć tera już wkoncu pięknie brzuszek widać 😅
    Od wczoraj mam wnuka i powiem wam ze taki szczęśliwy ze aż mi mimo ze ciężko czasem to i happy 😅😅
    Dzis mu tłumaczyłam ze w brzuszku jest dzidziuś i teraz chodzi za mna i ciagle mówi w brzuszku baby i przykłada ucho i mówi chyba śpi jest cicho 😅😅😅 niech się uczy rodzice starają się o drugie wiec będzie jak znalazł 😅😅😅

Olo323, Scandi-B, Decemberry lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dresy i bluzy też muszę jakieś kupić bo się nie mieszczę a jak zakładam koszulki to dół brzucha na wierzchu i wieje 😔 kurtke zimową od siostry którejś wezmę,nie będę kupywac na dwa miesiące czy tam miesiąc zależy kiedy nas zima zaskoczy 🤣, mam pytanie odnośnie tego który tydzień ciąży podajcie u lekarza jak pyta np pani w rejestracji czy u innych lekarzy ten z om czy z USG prenatalnego?i termin porodu też który?

• Tony Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Ja mam dresy i bluzy też muszę jakieś kupić bo się nie mieszczę a jak zakładam koszulki to dół brzucha na wierzchu i wieje 😔 kurtke zimową od siostry którejś wezmę,nie będę kupywac na dwa miesiące czy tam miesiąc zależy kiedy nas zima zaskoczy 🤣, mam pytanie odnośnie tego który tydzień ciąży podajcie u lekarza jak pyta np pani w rejestracji czy u innych lekarzy ten z om czy z USG prenatalnego?i termin porodu też który?

Tydzień podaję zawsze z om, a terminy podaję oba :)

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a ja jednak nie ide dziś na wesele :( mam trochę katar i bol gardła, mąż się przeraził i powiedział że absolutnie nigdzie nie wychodzę. Myślałam, że sobie żartuje, ale wpakował mnie do łóżka, owinął w koce i tylko mi donosi herbatę, leki i jedzenie xD czuje się dobrze, ale zrobił ze mnie obłożnie chorą. Poleżę dla świętego spokoju, ale jutro już chce wrócić do żywych, bo ile można leżeć:/

kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:

Ja mialam na USG prenatalnym ten sam termin co z wyliczen na podstawie ostatniej miesiaczki, 2.11. USG polowkowe robilam w NO i byla roznica 2 dni pozniej, ale tutaj jak wyliczaja z miesiaczki to i tak dodaja trzy dni wiecej niz wszystkie ksiazki i apki wyliczaja, nie wiem czemu. Wiec ja caly czas zakladam ze termin jest 2.11. I ten tydzien tez uzywam.
    Szczerze mam nadzieje ze zechce mu sie wyjsc wczesniej, bo juz planujemy lot do Polski na swieta i to zawsze lepiej jak 👶🏼 bedzie mial pare dni wiecej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2022, 12:07

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to różnica jest 01.12 a 26 listopada, ja drugi raz w tym tygodniu mam mdłości nie wiem czy to przez cukrzycę ostatnio tak miałam jak cukier byl 165 ale mdłości miałam jak było już na poziomie 100 a dziś cukier 139 i się zaczęło 🙄 albo id tego że malutka kopię po żołądku 🤣

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miała któraś do czynienia z gestozą w ciąży? Cholera wyszło mi bialko w moczu 27mg/dL przy normie 1-14, napisałam do prowadzącego ale jeszcze nie odpisał i tak sobie siedzę w stresie teraz☹️

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Dziewczyny miała któraś do czynienia z gestozą w ciąży? Cholera wyszło mi bialko w moczu 27mg/dL przy normie 1-14, napisałam do prowadzącego ale jeszcze nie odpisał i tak sobie siedzę w stresie teraz☹️
    O kurde nie słyszałam o tym nigdy ale tego co czytam to do szpitala cię położy a jakie masz ciśnienie?

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    O kurde nie słyszałam o tym nigdy ale tego co czytam to do szpitala cię położy a jakie masz ciśnienie?
    Różne mam, teraz akurat 156/94 ale z reguły mniej niż 140/90

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysokie ciśnienie przy tym występuje może to początek i dadzą leki i będzie ok 🤞

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Wysokie ciśnienie przy tym występuje może to początek i dadzą leki i będzie ok 🤞
    Ja akurat mam nadciśnienie przewlekłe, na tabletkach od paru lat już. Liczę ze może zwiększy mi dawkę i to wystarczy😩

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Tony Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które już mają dzieci.
    Moja mama i teściowa oferują się, że chętnie przyjadą mi pomóc w pierwszych tygodniach z dzieckiem. Wydaje mi się, że jak będziemy razem z mężem to sobie poradzimy, no bo ile może być roboty przy jednym dziecku. I proponują mi, że przyjadą też jak już mąż wróci do pracy.
    Powiedzcie mi ze swojego doświadczenia, z jednym dzieckiem rzeczywiście jest tyle roboty że będę błagała innych o pomoc?

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ