LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Grunt to zaufanie do swojego czworonoga tez
Ta która tu głowe wsadza to chodzace adhd a mimo to jest na codzien z malym i do dzis nigdy nic nie zrobila i z nim jest mega delikatna - z toba bedzie sie szarpac zabawka ale jak on wezmie do reki sama mu oddaje
-
Ja tez chodziłam i dalej chodzę na spacery z dzieckiem i owczarkiem (40kg). Tylko ja przewiązuje smycz przez ramię, nigdy do wózka. Mój pies pięknie chodzi przy wózku, reaguje na komendy. Ale to psy obronne i ich instynktem jest bronić. Często spotykamy dzika zwierzynę, koty czy inne psy bez smyczy, wtedy wiem że najwyżej mnie szarpanie a nie polcei z wózkiem...
MamaNl, Tony, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Witam się w 28+0tc 😁 normalnie muszę sprawdzać w aplikacji który to już tydzień leci bo tak czas leci że ledwo ogarniam 🙈
Dzisiaj spanikowałam że nie mam nic gotowe 🤣 pierzecie już ciuszki ? I kiedy macie zamiar pakować torbę ? Z poprzedniej ciąży pamiętam że torbę że 100 razy pakowałam bo ciągle coś mi nie pasowało 🙈Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Strata wrote:Ja tez chodziłam i dalej chodzę na spacery z dzieckiem i owczarkiem (40kg). Tylko ja przewiązuje smycz przez ramię, nigdy do wózka. Mój pies pięknie chodzi przy wózku, reaguje na komendy. Ale to psy obronne i ich instynktem jest bronić. Często spotykamy dzika zwierzynę, koty czy inne psy bez smyczy, wtedy wiem że najwyżej mnie szarpanie a nie polcei z wózkiem...
U mnie tez smycz w receAle ta mało kiedy ciagnie to wypracowane od malego nie ciagnie i nie skacze
-
A ja się wyleczyłam z psów i kotów 😂. Miałam Teodora (kota) na mieszkaniu i kuwa przez to, że zostawiałam go na 8h samego na mieszkaniu wyrósł na bardzo... Denerwującego osobnika xD. U rodziców jest podobnie ale ma więcej pola do popisu - drzewa, kwiaty, ptaki itd. (działka 30 ar 😂). I największy szok - nauczył się chodzić po drzewach, zajęło mu to całe 1.5 roku (obcinałam mu pazury na mieszkaniu).
U teściowej znowu jest pies maltańczyk. Łazi za mną jak cień, ciągle chce na kolana i pyszczek musi być na brzuchu i stąd moje odkrywcze spostrzeżenie warte Nobla 😜 na bank psy czują, że coś się w brzuchach dzieje. Nie uwierzę, że nie xD. Nawet 3 miesięczna shi-tzu u szwagra ostatnio jak ją wzięłam na kolana to tak intensywnie się wpatrywała w brzuchol, chciała łapami go drapać, akuratnie nie wiem o co jej wtedy chodziło 😅. No muszą jakoś "coś" wyczuwać 😅.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
nick nieaktualny
-
Sóweczka wrote:W Szczecinie są, a niestety u nas (40km od Sz-na) brak 🤷
Wróciliśmy bez grzybów, ale za to z wiaderkami kukurydzy z pola sąsiada 🤣
Właśnie zjadłam - pyyyszna 😋
U nas jest taka susza, że jak nie popada to nie ma szans na grzyby. Za sucho jest w lesie -
My mamy małą, ok 7kg psinę i też boimy się trochę jak to będzie po narodzinach Wiktorii, bo Nela jest niesamowitą zazdrośnicą 🙈 Nawet jak mój Mąż przychodzi się do mnie przytulić, pocałować brzuszek to ta już leci i popiskuje żeby ją przytulać 🙈
Sóweczka, Tony lubią tę wiadomość
-
My też mamy owczarka długowłosego (suczka). Jest tak rozpuszczona
Dzieci uwielbia i się nimi opiekuje, broni ich i nie odstępuje na krok. Jest łagodna, ale jak ktoś obcy podchodzi do siostrzenic albo robi jakieś dziwne ruchy to szczeka i ludzie się boją.
Tony lubi tę wiadomość
-
My juz w 32 tygodniu. Szok ze to juz niedlugo 😳 tutaj nasz brzuszek 💕 o dziwo nadal bylam w stanie pomalowac sobie paznokcie u nog 😅 waga juz prawie +12 kg.
Angelaaa, ja juz wypralam i wyprasowalam wiekszosc, zostaly tylko rzeczy «specjalnej troski» ktore nie mogly byc prane w tych samych warunkach co reszta. Natomiast torby nie zaczelam pakowac, chyba czas sie zastanowic co przygotowac.
Zlozylam wreszcie wniosek o urlop macierzynski, koniec koncow do 14 pazdziernika mam pracowac bo tylko 3 tyg przed terminem bede miec wolne. Jak dlugo planujecie byc na urlopach? Ja mam 31 tygodni, ale potem wezme dni urlopowe i moze ze 2-3 miesiace bezplatnego urlopu. Nie wiem jakie regulacje teraz sa w PL.Kalli95, MamaTrójki, Angelaaaa, Kitaja, Decemberry, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Ja jutro jadę do Ikei, po parę pierdół które są mi potrzebne do organizacji rzeczy małego. I jutro też przyjdą mi środki do prania dla niemowląt. Dlatego jutro zacznę prac. I powolutku ogarniać pokoik Krasnala.
-
Temat przygotowań na dziecko u mniej dalej stoi, więc jeśli któraś się stresuje, że jeszcze nic nie zrobiła, to przypomnijcie sobie o mnie, która zostawia wszystko na listopad 🤣
Angelaaaa, Nosia, Asia11, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Hej chciałam się przywitać, wcześniej się nie udzielałam, termin mam na koniec listopada (CC) a w brzuszku dziewczynkę 🥰
Dziewczyny czy któraś z Was była na jakiś targach dziecięcych typu np babyexpo na Śląsku? Czytałam że podczas takich targów są różni wystawcy np wózków i można liczyć na zniżki i się zastanawiam czy czekać na te targi z zakupem wózka? 🤔Decemberry lubi tę wiadomość
👱♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
cykle: 25-27 dni, owulacje
kariotyp ✅
Frax ✅
przeciwciała przeciwjajnikowe ✅
Homocysteina: 6,84 ✅
mutacje: MTHFR_C677/PAI-1 4G hetero
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅ -
Scandi-B wrote:My juz w 32 tygodniu. Szok ze to juz niedlugo 😳 tutaj nasz brzuszek 💕 o dziwo nadal bylam w stanie pomalowac sobie paznokcie u nog 😅 waga juz prawie +12 kg.
Angelaaa, ja juz wypralam i wyprasowalam wiekszosc, zostaly tylko rzeczy «specjalnej troski» ktore nie mogly byc prane w tych samych warunkach co reszta. Natomiast torby nie zaczelam pakowac, chyba czas sie zastanowic co przygotowac.
Zlozylam wreszcie wniosek o urlop macierzynski, koniec koncow do 14 pazdziernika mam pracowac bo tylko 3 tyg przed terminem bede miec wolne. Jak dlugo planujecie byc na urlopach? Ja mam 31 tygodni, ale potem wezme dni urlopowe i moze ze 2-3 miesiace bezplatnego urlopu. Nie wiem jakie regulacje teraz sa w PL.
W PL jest 20 tyg macierzyńskiego i 32 tyg rodzicielskiego, czyli w skrócie myślowym rok macierzyńskiego 😊 Ja ja pewno skorzystam z tego roku, a potem będę wykorzystywać 24 dni urlopu za ten rok i 26 za przyszły, to gdzieś z początkiem stycznia bym pewnie wróciła do pracy, a u nas jeszcze jest tak w korpo, że 1 miesiąc po powrocie jest 50% czasu płatne jak za pełny etatScandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Ja też czekałam z wyprawka a potem w sierpniu jak się dowiedziałam od lekarza że za dwa tygodnie do szpitala w tydzień wszystko ogarnęłam plus jeszcze wyprawkę szkolna dla Jaśka 😉
Scandi śliczny brzusio❤️ja obecnie jestem na zasiłku ciążowym a macierzyński zaczyn od 11.11 (3tyg przed terminem)my z mężem wybraliśmy opcje 80% czyli ja mam do końca sierpnia macierzyński a potem on bierze tacierzynski do końca grudnia ,plus jeszcze chce wykorzystać mój urlop z tego roku także do listopada zostaje w domu 😉Scandi-B lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Dziś odwiedzili mnie moi chłopcy ,eh strasznie tęsknię za Jaśkiem ,ciągle też liczyłam na to że może wypuszcza mnie dziś po USG i wrócę z nimi do domu.Niestety łożysko jest brzeznie przodujące niby to lepsza opcja jak centralnie przodujące,ale niestety zostaje dalej na obserwacji.Helenka ma się dobrze ,na badaniu robiła fikołki 😂
Decemberry, MamaTrójki lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Kitaja, trzymam kciuki, żeby mała długo jeszcze w brzuszku posiedziała. A Tobie szybko mijającego czasu, fajnych współlokatorek i braku poczucia żalu, że nie jesteś z chłopakami! Czas zleci raz dwa i nim się obejrzysz juz w czwórkę będziecie razem w domciu 💪😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 22:44
Scandi-B lubi tę wiadomość