X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20191127-111456.jpg

MamaTrójki, Kitaja, kamilamhm, Tony, Asia11, Olo323 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt to zaufanie do swojego czworonoga tez ;) Ta która tu głowe wsadza to chodzace adhd a mimo to jest na codzien z malym i do dzis nigdy nic nie zrobila i z nim jest mega delikatna - z toba bedzie sie szarpac zabawka ale jak on wezmie do reki sama mu oddaje ;)

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodziłam i dalej chodzę na spacery z dzieckiem i owczarkiem (40kg). Tylko ja przewiązuje smycz przez ramię, nigdy do wózka. Mój pies pięknie chodzi przy wózku, reaguje na komendy. Ale to psy obronne i ich instynktem jest bronić. Często spotykamy dzika zwierzynę, koty czy inne psy bez smyczy, wtedy wiem że najwyżej mnie szarpanie a nie polcei z wózkiem...

MamaNl, Tony, Olo323 lubią tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 28+0tc 😁 normalnie muszę sprawdzać w aplikacji który to już tydzień leci bo tak czas leci że ledwo ogarniam 🙈

Dzisiaj spanikowałam że nie mam nic gotowe 🤣 pierzecie już ciuszki ? I kiedy macie zamiar pakować torbę ? Z poprzedniej ciąży pamiętam że torbę że 100 razy pakowałam bo ciągle coś mi nie pasowało 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Ja tez chodziłam i dalej chodzę na spacery z dzieckiem i owczarkiem (40kg). Tylko ja przewiązuje smycz przez ramię, nigdy do wózka. Mój pies pięknie chodzi przy wózku, reaguje na komendy. Ale to psy obronne i ich instynktem jest bronić. Często spotykamy dzika zwierzynę, koty czy inne psy bez smyczy, wtedy wiem że najwyżej mnie szarpanie a nie polcei z wózkiem...

U mnie tez smycz w rece ;) Ale ta mało kiedy ciagnie to wypracowane od malego nie ciagnie i nie skacze ;)

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wyleczyłam z psów i kotów 😂. Miałam Teodora (kota) na mieszkaniu i kuwa przez to, że zostawiałam go na 8h samego na mieszkaniu wyrósł na bardzo... Denerwującego osobnika xD. U rodziców jest podobnie ale ma więcej pola do popisu - drzewa, kwiaty, ptaki itd. (działka 30 ar 😂). I największy szok - nauczył się chodzić po drzewach, zajęło mu to całe 1.5 roku (obcinałam mu pazury na mieszkaniu).

U teściowej znowu jest pies maltańczyk. Łazi za mną jak cień, ciągle chce na kolana i pyszczek musi być na brzuchu i stąd moje odkrywcze spostrzeżenie warte Nobla 😜 na bank psy czują, że coś się w brzuchach dzieje. Nie uwierzę, że nie xD. Nawet 3 miesięczna shi-tzu u szwagra ostatnio jak ją wzięłam na kolana to tak intensywnie się wpatrywała w brzuchol, chciała łapami go drapać, akuratnie nie wiem o co jej wtedy chodziło 😅. No muszą jakoś "coś" wyczuwać 😅.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 2 Polskie Gończe. Kochane pieski, ale szczerze to nigdy nie były w obecności dzidziolka i nie wiem jak zareaguja. Na pewno coś czują u mnie w brzuchu bo się tulą i wąchają brzuch 😊

Tony lubi tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    W Szczecinie są, a niestety u nas (40km od Sz-na) brak 🤷
    Wróciliśmy bez grzybów, ale za to z wiaderkami kukurydzy z pola sąsiada 🤣
    Właśnie zjadłam - pyyyszna 😋
    Ja też mam kukurydzę i dzisiaj będę gotować wieczorem :D

U nas jest taka susza, że jak nie popada to nie ma szans na grzyby. Za sucho jest w lesie :)

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy małą, ok 7kg psinę i też boimy się trochę jak to będzie po narodzinach Wiktorii, bo Nela jest niesamowitą zazdrośnicą 🙈 Nawet jak mój Mąż przychodzi się do mnie przytulić, pocałować brzuszek to ta już leci i popiskuje żeby ją przytulać 🙈

Sóweczka, Tony lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 20-kg kundelka, jest kochany, ale to taki słoń w składzie porcelany, że boje się, czy mi dziecka nie zgniecie 😂 wiem, że będziemy musieli mieć oczy dookoła głowy. Pozdrawiam wszystkie psiary ❤️

Tony lubi tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy owczarka długowłosego (suczka). Jest tak rozpuszczona :D Dzieci uwielbia i się nimi opiekuje, broni ich i nie odstępuje na krok. Jest łagodna, ale jak ktoś obcy podchodzi do siostrzenic albo robi jakieś dziwne ruchy to szczeka i ludzie się boją.

Tony lubi tę wiadomość

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz w 32 tygodniu. Szok ze to juz niedlugo 😳 tutaj nasz brzuszek 💕 o dziwo nadal bylam w stanie pomalowac sobie paznokcie u nog 😅 waga juz prawie +12 kg.

0-B6-F7-BE1-EF44-4736-8-BD2-7-DD4-B713-E732.jpg

Angelaaa, ja juz wypralam i wyprasowalam wiekszosc, zostaly tylko rzeczy «specjalnej troski» ktore nie mogly byc prane w tych samych warunkach co reszta. Natomiast torby nie zaczelam pakowac, chyba czas sie zastanowic co przygotowac.

Zlozylam wreszcie wniosek o urlop macierzynski, koniec koncow do 14 pazdziernika mam pracowac bo tylko 3 tyg przed terminem bede miec wolne. Jak dlugo planujecie byc na urlopach? Ja mam 31 tygodni, ale potem wezme dni urlopowe i moze ze 2-3 miesiace bezplatnego urlopu. Nie wiem jakie regulacje teraz sa w PL.

Kalli95, MamaTrójki, Angelaaaa, Kitaja, Decemberry, Olo323 lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Strata Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jadę do Ikei, po parę pierdół które są mi potrzebne do organizacji rzeczy małego. I jutro też przyjdą mi środki do prania dla niemowląt. Dlatego jutro zacznę prac. I powolutku ogarniać pokoik Krasnala.

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat przygotowań na dziecko u mniej dalej stoi, więc jeśli któraś się stresuje, że jeszcze nic nie zrobiła, to przypomnijcie sobie o mnie, która zostawia wszystko na listopad 🤣

Angelaaaa, Nosia, Asia11, kamilamhm lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Esperanza05 Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej chciałam się przywitać, wcześniej się nie udzielałam, termin mam na koniec listopada (CC) a w brzuszku dziewczynkę 🥰

Dziewczyny czy któraś z Was była na jakiś targach dziecięcych typu np babyexpo na Śląsku? Czytałam że podczas takich targów są różni wystawcy np wózków i można liczyć na zniżki i się zastanawiam czy czekać na te targi z zakupem wózka? 🤔

Decemberry lubi tę wiadomość

👱‍♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
    cykle: 25-27 dni, owulacje
    kariotyp ✅
    Frax ✅
    przeciwciała przeciwjajnikowe ✅
    Homocysteina: 6,84 ✅
    mutacje: MTHFR_C677/PAI-1 4G hetero

👱
    kariotyp ✅
    MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
    SCD✅
    FSH ⬇
    testosteron✅
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    My juz w 32 tygodniu. Szok ze to juz niedlugo 😳 tutaj nasz brzuszek 💕 o dziwo nadal bylam w stanie pomalowac sobie paznokcie u nog 😅 waga juz prawie +12 kg.

0-B6-F7-BE1-EF44-4736-8-BD2-7-DD4-B713-E732.jpg

Angelaaa, ja juz wypralam i wyprasowalam wiekszosc, zostaly tylko rzeczy «specjalnej troski» ktore nie mogly byc prane w tych samych warunkach co reszta. Natomiast torby nie zaczelam pakowac, chyba czas sie zastanowic co przygotowac.

Zlozylam wreszcie wniosek o urlop macierzynski, koniec koncow do 14 pazdziernika mam pracowac bo tylko 3 tyg przed terminem bede miec wolne. Jak dlugo planujecie byc na urlopach? Ja mam 31 tygodni, ale potem wezme dni urlopowe i moze ze 2-3 miesiace bezplatnego urlopu. Nie wiem jakie regulacje teraz sa w PL.

W PL jest 20 tyg macierzyńskiego i 32 tyg rodzicielskiego, czyli w skrócie myślowym rok macierzyńskiego 😊 Ja ja pewno skorzystam z tego roku, a potem będę wykorzystywać 24 dni urlopu za ten rok i 26 za przyszły, to gdzieś z początkiem stycznia bym pewnie wróciła do pracy, a u nas jeszcze jest tak w korpo, że 1 miesiąc po powrocie jest 50% czasu płatne jak za pełny etat ;)

Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Temat przygotowań na dziecko u mniej dalej stoi, więc jeśli któraś się stresuje, że jeszcze nic nie zrobiła, to przypomnijcie sobie o mnie, która zostawia wszystko na listopad 🤣
    Też nic nie mam :p

Tony lubi tę wiadomość

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekałam z wyprawka a potem w sierpniu jak się dowiedziałam od lekarza że za dwa tygodnie do szpitala w tydzień wszystko ogarnęłam plus jeszcze wyprawkę szkolna dla Jaśka 😉
    Scandi śliczny brzusio❤️ja obecnie jestem na zasiłku ciążowym a macierzyński zaczyn od 11.11 (3tyg przed terminem)my z mężem wybraliśmy opcje 80% czyli ja mam do końca sierpnia macierzyński a potem on bierze tacierzynski do końca grudnia ,plus jeszcze chce wykorzystać mój urlop z tego roku także do listopada zostaje w domu 😉

Scandi-B lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś odwiedzili mnie moi chłopcy ,eh strasznie tęsknię za Jaśkiem ,ciągle też liczyłam na to że może wypuszcza mnie dziś po USG i wrócę z nimi do domu.Niestety łożysko jest brzeznie przodujące niby to lepsza opcja jak centralnie przodujące,ale niestety zostaje dalej na obserwacji.Helenka ma się dobrze ,na badaniu robiła fikołki 😂

Decemberry, MamaTrójki lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, trzymam kciuki, żeby mała długo jeszcze w brzuszku posiedziała. A Tobie szybko mijającego czasu, fajnych współlokatorek i braku poczucia żalu, że nie jesteś z chłopakami! Czas zleci raz dwa i nim się obejrzysz juz w czwórkę będziecie razem w domciu 💪😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 22:44

Scandi-B lubi tę wiadomość

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ