X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Strata wyszło super 😊
    Będzie pamiątka 🥰

Ja się niestety witam ze szpitala 😕
    Przedwczoraj wieczorem złapał mnie straszny ból brzucha takie jakby mnie złapał skurcz i nie puścił nic, czułam się jakbym miała zakwasy na całym brzuchu- ale mały się ruszał, wiec tak bardzo się nie martwiłam. Wczoraj rano wstałam i lekko tylko smyrniecia czułam a ten skurcz brzucha cały czas, ruchów praktycznie nie czułam do 16 o 16 jakieś smyrniecie (a nie porządne kopniaki jak wcześniej) napisałam do prowadzącego, ale kazał jechać do szpitala. Dopiero jak położna zaczęła szukać tętna to Młody (nie da się inaczej tego nazwać, wiec przepraszam z góry) ale zaje*bał takiego kopa, ze nie wiem czy mi łzy stanęły w oczach z bólu czy z ulgi 😂
    Na usg lekarz sprawdził dzidziora i wszystko w porządku, ale przyznał ze faktycznie mało ruchliwy, powiedział ze może śpi, ale muszę zostać na obserwacji.
    Oczywiście dopytał dwa razy czy zawsze maluch był o te prawie trzy tygodnie większy, zapewniała ze od początku niemal 😅
    Nie wiem ile wazy, bo nie spytałam, dopytam przy następnym badaniu 😊
    Dostałam zastrzyk przeciwbólowy i kroplówkę na rozluźnienie, pomogła ale dziś znowu takie spięcie brzucha 😕
    Czekam na obchód 😌

Najważniejsze ze jesteś pod kontrola trzymam kciuki żeby szybko popuscilo i żebyś wróciła do domu bo wiadomo ze nawet leżąco w domu to w domu - ja nie cierpię szpitali 😅😅😅

Olo323 lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie Wam dziewczyny współczuję przebojów szpitalnych. Zwłaszcza, że to dopiero początek 3 trymestru tak naprawdę.. Ale grunt, że jesteście pod dobrą opieką. To najważniejsze!

Kitaja lubi tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o krwi pępowinowej?czy któraś z Was będzie decydowała się na jej pobranie przy porodzie?jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2022, 10:49

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja immunoglobuline już miałam podaną w zeszły poniedziałek czyli 29tc 😊

Dziewczyny szpitalne wierzę, ze wszystko będzie dobrze! Najważniejsze ze jesteście pod opieką lekarzy. Kciuki za krótkie pobyty 🤗

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Ja immunoglobuline już miałam podaną w zeszły poniedziałek czyli 29tc 😊

Dziewczyny szpitalne wierzę, ze wszystko będzie dobrze! Najważniejsze ze jesteście pod opieką lekarzy. Kciuki za krótkie pobyty 🤗

I jak, to taki zwykły zastrzyk? Cos Ci się po nim działo? Czy kompletnie bez skutków ubocznych? Robiłaś wyniki na obecność przeciwcial?

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilamhm wrote:
    I jak, to taki zwykły zastrzyk? Cos Ci się po nim działo? Czy kompletnie bez skutków ubocznych? Robiłaś wyniki na obecność przeciwcial?
    Tak, zwykły zastrzyk w cztery litery :) kazali siedzieć 10 min po i zgłaszać jakby się coś działo, ale kompletnie nic mi nie było 😊 odczyn coombsa robiłam 2 razy 😉

kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej, ja już wszystko załatwiłam. Nawet nie było źle w tym Starostwie 😅 ale co stresu się najadłam - nie polecam. Byłam też ogarnąć przyłącz gazu i kuźwa, gość mi mówił, że z tego względu, że już na działce mam gaz to przyłącz i dopięcie do domu mogą mi zrobić w każdej chwili. Mam dzwonić jak już będzie po wszystkim i wtedy spiszemy umowę. Super sprawa, mój brat czekał 2 lata i musieli mu kopać przyłącz przez 3 działki 😅.

W ogóle właśnie skończyłam ćwiczyć i kuźwa jak wstawałam z maty, lewa pachwina najpierw zabolała a później zapiekła. Zastane to wszystko takie, że hej.

Co do immunoglobuliny, na szkole rodzenia dziewczyny mówiły, że jest to zwykły zastrzyk. Ponoć trochę boli 😅.

kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Altair Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Dziewczyny co myślicie o krwi pępowinowej?czy któraś z Was będzie decydowała się na jej pobranie przy porodzie?jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Możliwość wykorzystania materiału do ewentualnej terapii jest mocno ograniczona. Nie będziemy pobierać.

Asia11 lubi tę wiadomość

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:

Ja się obczytałam w tym temacie i się nie decyduję. Przekonały mnie 2 argumenty. Jeden to taki że pobierana ilość jest tak mała że na nic się zda, a drugą, że do terapii i tak wykorzystuje się obce komórki od dawcy bo są o wiele skuteczniejsze.

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również nie będziemy pobierać, nawet wczoraj rozmawialiśmy na ten temat

age.png

age.png
  • Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilamhm wrote:
    ja mam robić za niecałe 2 tyg. Apropos badań. W szpitalu powiedzieli że trzeba mieć badanie na przeciwciała max. Sprzed 14 dni w dniu podania. Także planuje zrobić pod koniec 27 tyg i wtedy bede dzwonić się umówić.

kamilamhm lubi tę wiadomość

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie!
    Mały klocuszek wazy juz 1,7kg 😍🤭
    Ustawiona glowkowo, wszystkie parametry w normie! No i nieźle się już w tym brzuchu rozpycha agentka 🤭 porod będę miała w 38tc ze względu na cukrzycę ciążowa. Oby się samo zaczęło, indukcja ponoc niezbyt ciekawa 😵

Kitaja, Scandi-B, MamaNl, Asia11, Ultra-Dżasta, Kalli95, meggie94, MamaTrójki, Angelaaaa, Altair, Olo323 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamhm, Kitaja, kciuki za USG 🍀
    Olo za was tez zeby was szybko puscili do domu 🤞

Co do krwi pepowinowej, to ja tez nie bede pobierac, probowalam sie rozeznac w temacie ale najwyrazniej w Norwegii niechetnie do tego podchodza - sluchalam podkastu z polozna ktora tlumaczyla ze uwazaja to za nieetyczne poniewaz ta krew jest wazna dla dziecka zaraz po urodzeniu, Natomiast pobranie jej pozbawia dziecka jej dobroczynnego wplywu na rzecz potencjalnej sytuacji w przyszlosci, ktora moze sie nigdy nie wydarzyc, a nawet jak sie wydarzy to moze sie okazac ze ta pobrana krew nie pomoze. Ma to troche sensu chociaz tez rozumiem ze ktos jednak wolalby sie zabezpieczyc. Moja kolezanka ktora niebawem urodzi trzecie dziecko, przechowuje krew tamtej dwojki ale powiedziala ze dla trzeciego juz tez odpuszczaja.

Mama Nl, zamowilismy ten sam fotelik z baza obrotowa, bo kilka osob nam go polecilo. We wrzesniu powinnien juz dotrzec, to ocenimy 👍

MamaNl, kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Melduję się po wizycie!
    Mały klocuszek wazy juz 1,7kg 😍🤭
    Ustawiona glowkowo, wszystkie parametry w normie! No i nieźle się już w tym brzuchu rozpycha agentka 🤭 porod będę miała w 38tc ze względu na cukrzycę ciążowa. Oby się samo zaczęło, indukcja ponoc niezbyt ciekawa 😵

Jest mnóstwo "naturalnych" sposobów na wywołanie porodu: seks, spacery, koktajl położnej, napar z liści malin, świeże daktyle i ananasy, stymulacja brodawek 😁. A sama od 37 tc będę na legalu chodzić, na spacery 😂.

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Strata Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym wywoływaniem porodu to różnie bywa.ja od 38 tc robiłam wszystko by urodzić. Wszystko. A syn przeterminowany, proof indukowany 😆

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę bankowac krwi pępowinowej. Ale ja chce odciąć pępowinę jak już przestanie tętnić, więc i tak nie byłoby co pobrać

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Okej, ja już wszystko załatwiłam. Nawet nie było źle w tym Starostwie 😅 ale co stresu się najadłam - nie polecam. Byłam też ogarnąć przyłącz gazu i kuźwa, gość mi mówił, że z tego względu, że już na działce mam gaz to przyłącz i dopięcie do domu mogą mi zrobić w każdej chwili. Mam dzwonić jak już będzie po wszystkim i wtedy spiszemy umowę. Super sprawa, mój brat czekał 2 lata i musieli mu kopać przyłącz przez 3 działki 😅.

W ogóle właśnie skończyłam ćwiczyć i kuźwa jak wstawałam z maty, lewa pachwina najpierw zabolała a później zapiekła. Zastane to wszystko takie, że hej.

Co do immunoglobuliny, na szkole rodzenia dziewczyny mówiły, że jest to zwykły zastrzyk. Ponoć trochę boli 😅.

Nie boisz się, że Ci się szyjka skróci od tych cwiczeń?

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Nie boisz się, że Ci się szyjka skróci od tych cwiczeń?

Kochana, przy tej intensywności szyjka nie ma prawa się skrócić 😂. To są ćwiczenia i pozycje pod poród: mobilizacja bioder, relaksacja mięśni dna miednicy, pozycje na piłce/krześle/boku/leżąco. Ćwiczenia na 1 okres porodu i 2, wstawianie dziecka w kanał rodny (to będę robić po konsultacji z lekarzem, ale Dembińska zaleca od 36 tygodnia). Plus oddech w porodzie i podczas parcia. Bardziej chodzi o to w tych ćwiczeniach, by wesprzeć miednicę w trakcie porodu i by była przygotowana na rozszerzenie się do 2-3 cm dla bobasa w częściach ruchomych (bez ćwiczeń jest to max 1 cm) i elastycznych dzięki hormonom, i by nie była taka zastana i sztywna. Rano robię zawsze 40 minut ćwiczeń na jakiś rzeczach, głównie piłce, bo najbardziej mi pasuje 😅 a po południu robię mobilizację bioder i miednicy (ok. 15 min). W ciągu dnia też staram się wplatać różne ćwiczenia, np. jak stoję czy oglądam tv - jakieś koła miednicą, bujanie itp. 😊.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak się nazywają wasze szczepionki na krztusiec? Szczepicie się Adacelem czy Boostrixem czy jeszcze jakaś inna? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 07:21

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Z tym wywoływaniem porodu to różnie bywa.ja od 38 tc robiłam wszystko by urodzić. Wszystko. A syn przeterminowany, proof indukowany 😆
    No właśnie tez slyszalam ze nieraz te metody to pic na wodę 🙈 ale będziemy pewnie próbować już od 37 💪 co mi szkodzi.

Nosia ja mialam boostrixa.

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ