LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w czwartek, to juz wrzesień i nie mogę wyjść ze zdziwienia jak ten czas szybko leci 😱
Zaraz będziemy wszystkie zdawać relacje z porodówek 😁
Dopiero chyba zaczęło do mnie docierać ze juz zaraz nic nie będzie takie jak wcześniej a nasz swiat bedzie się kręcił wokół małego człowieczka 🥰
U nas dzisiaj 30+6 i 8,5 kg na plusie 🙄 myślałam że będzie mniej a to jeszcze 2 miesiące największego przybierania na wadze 🥲
Pozdrawiamy ze Stanisławem w brzuszku ❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 09:25
MamaTrójki, Ultra-Dżasta, MamaNl, Altair, Olo323, Asia11, Angelaaaa, Kitaja, Scandi-B, kamilamhm, Decemberry lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sóweczka wrote:Za 5 dni wizyta i III USG prenatalne
Miałam mieć dziś, ale przesunęłam wizytę o prawie tydzień bo M wraca na weekend i też by chciał zobaczyć.
Właśnie zbieramy się z chłopcami na grzyby 😊 uwielbiam zbierać grzybki 🍄 🤣 -
W lesie, za domem teściów są i ponoć całkiem sporo. Byłam raz na grzybach kilka lat temu i to było TAK NUDNE... Nigdy więcej.
Dziewczyny napiszę Wam jedno - ja to się chyba w końcu na żaden nowy wózek nie zdecyduje, dopiero aż na spacerówkę 😂🤣. Jak patrzę na olx jest mnóstwo wózków za 500 zł 3w1 a mnie i tak najbardziej interesowałaby gondola na te 6-7 miesięcy jak już. Jest jeszcze któraś tak niezdecydowana jak ja? 😳 Zaraz coś mnie trafi, serio.
Ku*wa. Sama się na siebie złoszczę. Mąż mówi tak o tej gondoli, no że trzeba kupić w razie wu (jestem bardziej za chustonoszeniem) ale już widzę jak on w listopadzie/grudniu dyla z Młodym na spacer 😆. Przecież od momentu, gdy wróciłam ze szpitala tak koło mnie skacze, że hej a już sobie wyobrażam jak reaguje na pierwszy spacer z Karolem pod koniec listopada w owej gondoli 🥶. Przecież on (mąż, nie syn 😂) jajo zniesie, serio. Na spacerach wolałabym mieć malucha przy sobie w chuście 🥰. Nie wiem jak to rozwiążę a czas tyka ⏰. Gdzie to moje zdecydowanie sprzed ciąży to ja nie wiem 🤣.
Sóweczka, my z teściową również upajamy się ciszą. Aż ciężko się przyzwyczaić xD, w końcu nikt za mną nie chodzi i nie powtarza, że mu się nudzi non-stop. Jedna przedszkolaczka, druga 4 klasa... Pomachałyśmy im z balkonu jak jechały przed 8 na rozpoczęcie 👋. Po czym teściowa mówi: Boże, żeby tylko nie chorowały, bo oszaleję 🙏.Sóweczka lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ja bym w ogóle nie przywiązywała wagi do gondoli. To wózek na kilka miesięcy, w dodatku w naszym wypadku zimą, więc na pewno nie będziemy robić 30 kilometrowych spacerów. Mój wózek dostałam, ale gdyby nie to, kupiłabym jakiś używany, niezbyt drogi i dostępny blisko. Mam natomiast zamiar zainwestować w porządniejszą i nową spacerówkę, bo będzie służyć dłużej i na pewno będzie bardziej eksploatowana, bo jestem długodystansowcem
Poza tym chwalę się! Jestem już po III badaniach prenatalnych. Wszystko w normie. Rozmiar dzidziusia pokrywa się z OM, czyli młody podgonił, bo wcześniej był kilka dni do tyłu. No i obrócił się głową w dół, więc może jednak uda się siłami natury? Ma śliczny, mały nosek - to chyba największy zysk z adopcji zarodka - potomek nie będzie miał wielkiego kinola po mnie i mężu
Zastanawiam się teraz, jak liczyć termin porodu. Według OM i dzisiejszego badania ma być 21 listopada. Według badania z II trymestru wychodziło 27 listopada.
Angelaaaa, Kitaja, Scandi-B, kid_aa, Decemberry lubią tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Ultra, ja na pewno będę kupować używany wózek na te pierwsze miesiące, zobaczymy jak się sprawdzi i ewentualnie na wiosnę kupię lepszą spacerówkę.
Przeprowadzamy się na wieś, tam nie ma żadnych chodników, tylko pola, lasy i wąskie drogi, więc jestem pewna, że nie będziemy za wiele chodzić na spacery z wózkiem przez zimę. Więc kupię jakikolwiek, który się w miarę dobrze prowadzi i buja, bo podobno wiele dzieci lubi usypiać w wózku.
Prędzej już nosidło albo chusta, bo mam dużego psa, więc iść gdzieś z nim i jeszcze z wózkiem to się popłaczę ;d
MamaNl, Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość
-
A w ogóle dziś na porannym spacerze przypomniałam sobie, jak ja kocham jesień
powietrze pachnie cudownie, czuć już ten chłodny powiew, jarzębina dojrzewa... no pięknie jest. Jesień mi się dobrze kojarzy, jest to dla mnie czas zmian, a i ta jesień szykuje dla mnie ogromne zmiany
Anita2022, MamaTrójki, Kitaja, Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Tony wrote:Ultra, ja na pewno będę kupować używany wózek na te pierwsze miesiące, zobaczymy jak się sprawdzi i ewentualnie na wiosnę kupię lepszą spacerówkę.
Przeprowadzamy się na wieś, tam nie ma żadnych chodników, tylko pola, lasy i wąskie drogi, więc jestem pewna, że nie będziemy za wiele chodzić na spacery z wózkiem przez zimę. Więc kupię jakikolwiek, który się w miarę dobrze prowadzi i buja, bo podobno wiele dzieci lubi usypiać w wózku.
Prędzej już nosidło albo chusta, bo mam dużego psa, więc iść gdzieś z nim i jeszcze z wózkiem to się popłaczę ;d
Kochana my mieliśmy wózek i uczyliśmy psa chodzić z nim jak mój wnuk się urodził to mieliśmy w domu dwa młode owczarki niemieckie moja do dziś nie ma z tym problemu 😅😅😅
Ja znow mam dwie chusty ale jakos sie nie widze z nimi wogole i pewnie jak inne rzeczy trafi do sprzedania wlasnie walcze z grupa wyprzedazy damskich ciuchow w nl no dramatos jakos idzie ale jak mi sie nie chce ,,,,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 11:20
Tony lubi tę wiadomość
-
I jeszcze chcę Wam powiedzieć, że od kiedy poczułam przez brzuch tę nóżkę, to jakoś do mnie dotarło, że rośnie we mnie córeczka i będziemy rodzicami. Wcześniej sobie tego nie uświadamiałam. I powoli zaczynam kochać tego człowieczka
MamaNl, Asia11, Angelaaaa, Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość
-
MamaNl wrote:Kochana my mieliśmy wózek i uczyliśmy psa chodzić z nim jak mój wnuk się urodził to mieliśmy w domu dwa młode owczarki niemieckie moja do dziś nie ma z tym problemu 😅😅😅
Mój ma narazie pół roku, ciągnie jak szalony jak tylko zobaczy psa albo gołębia, mam nadzieję, że do listopada się opanujeNarazie waży 20kg, ale za parę miesięcy będzie 40kg
chyba będę wcześniej chodzić z nim i z pustym wózkiem, żeby się nauczył
-
Tony wrote:Mój ma narazie pół roku, ciągnie jak szalony jak tylko zobaczy psa albo gołębia, mam nadzieję, że do listopada się opanuje
Narazie waży 20kg, ale za parę miesięcy będzie 40kg
chyba będę wcześniej chodzić z nim i z pustym wózkiem, żeby się nauczył
Moja miała 11 mcy jak sie urodził mały a druga miała 9 mcy obie suki sa bardzo za małym do dziś a on siebie nie pozwolił ustawić i nie są alfa nad nim
U nas waga psow podobna teraz jedna ma 33kg a druga 37 kgMoja z ta mniejsza waga trzyma ja od dwoch lat takze tez jestem zadowolona
No i nie boje sie o malego choc moze byc zazdrosna na bank na poczatku ale wrzuce malego na gleboka wode i zobaczymy jak bedzie
-
nick nieaktualny
-
MamaNI, super te Twoje pieski!!
Ja mam owczarka szwajcarskiego, mam nadzieję, że też zaakceptuje małą. Powoli mu już puszczamy z youtuba dźwięki płaczącego dziecka, początkowo szczekał, teraz tylko słucha i kręci głową
Przez to, że dużo z nim spędzam czasu jest strasznym mamisynkiem i boję się, że będzie zazdrosny. Więc jak już się przeprowadzimy to zacznę z nim pracować, może z jakąś lalką na początek, muszę poczytać jeszcze jak przygotować psa na dziecko...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 12:19
-
Tony wrote:MamaNI, super te Twoje pieski!!
Ja mam owczarka szwajcarskiego, mam nadzieję, że też zaakceptuje małą. Powoli mu już puszczamy z youtuba dźwięki płaczącego dziecka, początkowo szczekał, teraz tylko słucha i kręci głową
Przez to, że dużo z nim spędzam czasu jest strasznym mamisynkiem i boję się, że będzie zazdrosny. Więc jak już się przeprowadzimy to zacznę z nim pracować, może z jakąś lalką na początek, muszę poczytać jeszcze jak przygotować psa na dziecko...
U nas nie bylo przygotowan jak wrocili ze szpitala dalam malego na stol i dlugo go wachaly po rekach i golych nozkachA pozniej same go pilnowaly
MamaTrójki, Kitaja, Olo323 lubią tę wiadomość