LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kitaja wrote:Miałam na badaniach prenatalnych podejrzenie łożyska przodującego,lekarz mnie wtedy uspokajał że jak mała będzie rosła to łożysko powinno pójść do góry .Niestety łożysko się nie podniosło.Lekarz powiedział że w takich przypadkach ciężarna musi być w szpitalu ,bo małe krwawienie z dróg rodnych kobiety jest bardzo niebezpieczne dla mnie i małej.Musze być pod ciągłą obserwacja ,lekarze będą czekać aż Helenka będzie na tyle duża by móc zrobić CC,wspominali też o podaniu sterydów na szybsze rozwinięcie się płuc malutkiej ale póki nie krwawię i Helena rosnie jak należy to oni czekają .Mała już ma 1,300.
Trochę mnie przeraża opcja leżenia tutaj tyle czasu .Jaśko idzie teraz do pierwszej klasy ,dopiero co się przeprowadziliśmy a już mamy nie ma i nie wiadomo kiedy wróci,strasznie przykro mi że go zostawilam
Rozumiemczas szybko płynie, oby Tobie zleciał szybko i wszystko potoczyło się szczęśliwie ❤️
Kitaja lubi tę wiadomość
-
Kitaja, bardzo Ci współczuję i tulę mocno. To wszystko dla Waszego dobra ❤. Rozumiem obawy o syna, myślę, że pomimo wieku zrozumie, że sprawa jest ważna. Dobrze, że doktor o Ciebie dba i woli dmuchać na zimne 😉.
Choć kurde nie powiem, leżenie do listopada i szpitalne racje żywnościowe to jest jakiś kosmos. Ledwie wytrzymałam 10 dni 😳. Kiedy wypada Ci 37 tydzień?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2022, 09:54
Kitaja lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dzasta póki co mam 27tydzien i lekarz mówił że przy moim łożysku po 30tyg mogą pojawić się plamienia które trzeba będzie kontrolować ,mam nadzieję że uda nam się dotrwać do 36tyg im dłużej tym lepiej dla Helenki ,ale może być tak że będą musieli wcześniej zrobić CC by nas 'ratowac"gdyby pojawiło się większe krwawienie.A co do żywności to jest ciekawie bo nie dość że celiakia i dieta bez glutenu i laktozy to jeszcze cukrzyca ciążowa 🙊🙈 moja rodzinka mieszka koło szpitala także obiadki mi donoszą ,tylko moi chłopcy mają do mnie ponad godzinę drogi ,ah jak ja za nimi tęsknięCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
nick nieaktualny
-
Kitaja współczuje sytuacji ale wierze tez ze wszystko będzie dobrze synuś jest duży myśle ze dużo może już zrozumieć
Ale rozumiem ciebie jak mój młodszy szedł do 1 klasy byłam już na kontrakcie poza Pl wiem jak to ciężko ale nikt nie mówił ze bycie mama będzie łatwe …. Tak czasem sobie to tłumacze
Ważne żeby wszystko dobrze się skończyło dużo z młodym rozmawiaj i myśl o was a oni z tata napewno dadzą radę 💓
-
czekamynadzidzie wrote:Ja biorę cały czas pregna start 😅 tylko dołożyłam do tego dha 😁
Ja zmieniłam po 12 tc pregne start na pregne plus, choć różnice cen w niektórych aptekach mnie rozwalają. Ostatnio udało mi się ją kupić internetowo za 20 kilka zł, a w stacjonarnych to kolo 48 zł, straszna przebitka ;/
-
kamilamhm wrote:Ja zmieniłam po 12 tc pregne start na pregne plus, choć różnice cen w niektórych aptekach mnie rozwalają. Ostatnio udało mi się ją kupić internetowo za 20 kilka zł, a w stacjonarnych to kolo 48 zł, straszna przebitka ;/
chore
kamilamhm lubi tę wiadomość
-
kamilamhm wrote:Ja zmieniłam po 12 tc pregne start na pregne plus, choć różnice cen w niektórych aptekach mnie rozwalają. Ostatnio udało mi się ją kupić internetowo za 20 kilka zł, a w stacjonarnych to kolo 48 zł, straszna przebitka ;/
Ja kupuję na allegro też z apteki i jest o wiele taniejkamilamhm lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Kitaja, wspolczuje bardzo i przykro ze musisz przez to przechodzic, ale bedziesz pod stala opieka, no i szczescie ze masz rodzine blisko. Dobrze ze jestescie w Polsce
i ze udalo Wam sie uporac z przeprowadzka jeszcze przed tym. Na pewno znajdziesz jakis sposob zeby uporac sie z tak dlugim czasem w szpitalu 🍀 i przygotowac sie na przyjecie coreczki 🌸
Kitaja lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie wszystko ok, oczywiście infekcja się zaczyna wiec znowu leki 🙈
Ala waży 1074g w 27+5tc także chyba nie tak źle 😁
Na następnej wizycie będę się szczepić na krztusiec mogę też na grupę bo jest darmowa ale nie wiem czy chce 🤔
Do następnej wizycie mam podać w jakim szpitalu chce rodzić 🙈 i potem mam ktg mieć 1 w tygodniu
Mówi że nie powinni ni kazać rodzić naturalnie ale nie wiadomo na kogo trafię, i czy mnie nie położyć na indukcję porodu 😳 trochę się tym wszystkim martwię tym bardziej że mam w domu małą córeczkę i nie chce długo być w szpitalu 🥺Kitaja, meggie94, MamaNl, Strata lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ja miałam się szczepić w tym tyg na krztusiec ale mąż zaraził mnie jakimś przeziębieniem. To chyba nie covid bo test u męża negatywny. Brzuch od tego kaszlu mi już twardnieje. Ja płacę za szczepienie na krztusiec.
Angelaaa Ja bym się zaszczepiła na grypę. Tym bardziej, że poród wypada na listopad. Jak będę miała możliwość to się zaszczepię. Na jednej wizycie możesz się szczepić?7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Dziwne, 29 tydzień za pasem a mi lekarz nic o żadnych szczepieniach nie mówił 😳.
Boże dziewczyny, ale wtopa. Jestem przerażona. Chodzi o budowę domu. Znów zaczął mi się brzuch spinać z tego wszystkiego, ja je*ie. Od momentu mego pobytu w szpitalu cała papierologia nietknięta a mąż się nawet nie zainteresował tematem, bo raz - ja w szpitalu, dwa - praca, trzy - popołudnia na budowie, cztery - najzwyklej zapomniał. I okazało się, że jeden termin składania papierów o miesiąc przegapiliśmy. Jestem ciekawa, co na to jutro powiedzą w starostwie. Czy dadzą jakąś grzywnę, czy co 😳. Już mnie nosi z nerwów 😳. Leżę i staram się odstresować ale kuwa średnio mi to wychodzi. Nawet nie mam auta, by pojechać tam dziś i załatwić połowępołowę z tych spraw.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2022, 11:42
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dżasta No niestety tak jak Ci pisałam budowa domu to ostra nerwówka, wiec bardzo Ci współczuje przechodzenia tego w ciąży 🙈
Mój lekarz tez nic nie wspominał o szczepieniu.
Byliśmy dziś w Lublinie w 8* za fotelikiemDo naszego peugeota nie było zbyt wielkiego wyboru, bo ma mega pochyłe kanapy 🙈 Ale panowie dobrali nam Britax Romer Baby Safe 3 z obrotową bazą i jaramy się tym fotelikiem na maxa, nawet po mężu dziś zobaczyłam chyba pierwszy raz taką mega radość z czegoś dla małej i że to już zaraz 😁 A o 14 mamy pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia
-
U nas szczepienie na krztusiec darmowe właśnie mam już termin na 5.09 robiłam tez test na grupę krwi dziecka z mojej krwi i czekam na wynik czy muszę tez już mieć zastrzyk
15.09 dowiem się kiedy i jak planują poród a może 13.09 poznam wagę znów bo boja się wielkiego chłopa 🙈🙈🙈 -
nick nieaktualnymeggie94 wrote:Dżasta No niestety tak jak Ci pisałam budowa domu to ostra nerwówka, wiec bardzo Ci współczuje przechodzenia tego w ciąży 🙈
Mój lekarz tez nic nie wspominał o szczepieniu.
Byliśmy dziś w Lublinie w 8* za fotelikiemDo naszego peugeota nie było zbyt wielkiego wyboru, bo ma mega pochyłe kanapy 🙈 Ale panowie dobrali nam Britax Romer Baby Safe 3 z obrotową bazą i jaramy się tym fotelikiem na maxa, nawet po mężu dziś zobaczyłam chyba pierwszy raz taką mega radość z czegoś dla małej i że to już zaraz 😁 A o 14 mamy pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia
My też kupujemy ten fotelik i też w 8* 😁
Ja się w nim zakochałam jak do bobolandu pojechałam w 9 tc i zobaczyłam jak on działa i jakie ma możliwości ♥️
Fakt, nie kosztuje mało, ale jedt super.
Ja już bujam się Dodgem od soboty 😁 więc kwestia głębokich foteli z BMW juz nam odpadła 😊
Dżasta nie denerwuj się bo TO NIC NIE ZMIENI
Po prostu pojedź i powiedz, że lezalas w szpitalu i niestety przegapiliscie ten termin, ale nie specjalnie.
Zadzwoń dzisiaj, wytlumacz i się umów na konkretny termin. W urzędzie też ludzie pracują 🤗