LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sóweczka wrote:Dziewczyny zmieniłyście witaminy w wyższej ciąży??
Nie, cały czas biorę Pregnę Plus. Dziś jadę ją zakupić, bo od 2 dni nie biorę a ciężko mi się zebrać 😅.
Powoli ogarniam firmy z mlekami modyfikowanymi oraz ich składy (trochę mnie one łamią 😂). Jestem już bardziej niż pewna, że nie chcę karmić piersią. Położne w szpitalu oszaleją z niezadowolenia a o środowiskowej nie wspomnę, ona jest taka PRO, że hej 😅. Lekarz mówił, że w szpitalu będą pytać dlaczego podjęłam taką decyzję i kazał wymyśleć jakieś konkretne usprawiedliwienie 😅. I zaczęłam się zastanawiać czy to, że nie chcę być przywiązana non stop do cycka to dobre wytłumaczenie. Lepiej już chyba powiedzieć, że robię to z własnego egoizmu, bo nie wyobrażam sobie wracać do biegania z laktatorem w ręce 😬😂🤣.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta jak nie chcesz kp to chyba jednym z lepszych mlek jest capri care. Mimo wszystko polecam spróbować chociaż podać siarę maluszkowi jak bedziesz miała nawał, chyba że planujesz włączyc leki na wygaszenie laktacji. Ale z tego co wiem to mogą dawać nieprzyjemne skutki uboczne i lepiej wygaszać powoli naturalnie. Oczywiście to Twój wybór i nikomu nic do tego.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Po tygodniu syfu w domu, dziś wreszcie syn spał w swoim nowym pokoju. Wielu, wielu rzeczy brakuje i wszędzie jest coś do zrobienia ale grubsza robota skończona. Jest czysto.
A ja po tym tygodniu stwierdzam, że niegdy więcej remontu w trzecim trymestrze. Nigdy !Marta93, MamaTrójki, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Strata wrote:Po tygodniu syfu w domu, dziś wreszcie syn spał w swoim nowym pokoju. Wielu, wielu rzeczy brakuje i wszędzie jest coś do zrobienia ale grubsza robota skończona. Jest czysto.
A ja po tym tygodniu stwierdzam, że niegdy więcej remontu w trzecim trymestrze. Nigdy !11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Dziewczyny z cukrzycą jak wam się waga trzyma ? Ja jestem w szoku bo miałam tylko +7kg a dzisiaj wchodzę na wagę a tam -0.5kg 😁 w poprzedniej ciąży to już ponad 15kg więcej miałam 😂 kurde chyba muszę zostać na tej diecie 🙈Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Dziewczyny z cukrzycą jak wam się waga trzyma ? Ja jestem w szoku bo miałam tylko +7kg a dzisiaj wchodzę na wagę a tam -0.5kg 😁 w poprzedniej ciąży to już ponad 15kg więcej miałam 😂 kurde chyba muszę zostać na tej diecie 🙈
Angelaaaa, Joanne, Kalli95 lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Angelaaaa wrote:Dziewczyny z cukrzycą jak wam się waga trzyma ? Ja jestem w szoku bo miałam tylko +7kg a dzisiaj wchodzę na wagę a tam -0.5kg 😁 w poprzedniej ciąży to już ponad 15kg więcej miałam 😂 kurde chyba muszę zostać na tej diecie 🙈
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
kid_aa wrote:Mojej koleżance z cukrzycą ciążową, po przejściu na dietę i leki waga zaczęła nieco spadać. Więc to chyba całkiem normalne
No u mnie sama dieta i jestem w szoku bo co 3 godziny muszę jeść posiłek więc myślałam że waga ruszy mocno w górę 😁Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Sóweczka wrote:Dziewczyny zmieniłyście witaminy w wyższej ciąży??Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Angelaaaa wrote:Dziewczyny z cukrzycą jak wam się waga trzyma ? Ja jestem w szoku bo miałam tylko +7kg a dzisiaj wchodzę na wagę a tam -0.5kg 😁 w poprzedniej ciąży to już ponad 15kg więcej miałam 😂 kurde chyba muszę zostać na tej diecie 🙈Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Angelaa ja z Jaśkiem na tym etapie miałam już jakieś 13kg na plusie a teraz z Helena i cukrzyca mam dopiero 4,5kg .
Witamy się ze szpitala od piątku leżę na patologii ze względu na łożysko przodujące ,mój lekarz prowadzący nie chciał ryzykowac i że względu na moją historię i podejrzenie łożyska przodującego wysłała nas do szpitala ,ma konsultować mnie po weekendzie z innym lekarzem i może uda się nam wyjść do domu na tydzień lub dwa ale potem powrót i do końca ciąży szpital 😞Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Kitaja wrote:Angelaa ja z Jaśkiem na tym etapie miałam już jakieś 13kg na plusie a teraz z Helena i cukrzyca mam dopiero 4,5kg .
Witamy się ze szpitala od piątku leżę na patologii ze względu na łożysko przodujące ,mój lekarz prowadzący nie chciał ryzykowac i że względu na moją historię i podejrzenie łożyska przodującego wysłała nas do szpitala ,ma konsultować mnie po weekendzie z innym lekarzem i może uda się nam wyjść do domu na tydzień lub dwa ale potem powrót i do końca ciąży szpital 😞
O kurczę współczuje szpitala… Ale w sumie dlaczego masz tam tyle leżeć ? -
Kitaja wrote:Angelaa ja z Jaśkiem na tym etapie miałam już jakieś 13kg na plusie a teraz z Helena i cukrzyca mam dopiero 4,5kg .
Witamy się ze szpitala od piątku leżę na patologii ze względu na łożysko przodujące ,mój lekarz prowadzący nie chciał ryzykowac i że względu na moją historię i podejrzenie łożyska przodującego wysłała nas do szpitala ,ma konsultować mnie po weekendzie z innym lekarzem i może uda się nam wyjść do domu na tydzień lub dwa ale potem powrót i do końca ciąży szpital 😞
Ojej współczuję że musisz być w szpitalu 🥺🥺Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Witamy się ze szpitala od piątku leżę na patologii ze względu na łożysko przodujące ,mój lekarz prowadzący nie chciał ryzykowac i że względu na moją historię i podejrzenie łożyska przodującego wysłała nas do szpitala ,ma konsultować mnie po weekendzie z innym lekarzem i może uda się nam wyjść do domu na tydzień lub dwa ale potem powrót i do końca ciąży szpital 😞Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Miałam na badaniach prenatalnych podejrzenie łożyska przodującego,lekarz mnie wtedy uspokajał że jak mała będzie rosła to łożysko powinno pójść do góry .Niestety łożysko się nie podniosło.Lekarz powiedział że w takich przypadkach ciężarna musi być w szpitalu ,bo małe krwawienie z dróg rodnych kobiety jest bardzo niebezpieczne dla mnie i małej.Musze być pod ciągłą obserwacja ,lekarze będą czekać aż Helenka będzie na tyle duża by móc zrobić CC,wspominali też o podaniu sterydów na szybsze rozwinięcie się płuc malutkiej ale póki nie krwawię i Helena rosnie jak należy to oni czekają .Mała już ma 1,300.
Trochę mnie przeraża opcja leżenia tutaj tyle czasu .Jaśko idzie teraz do pierwszej klasy ,dopiero co się przeprowadziliśmy a już mamy nie ma i nie wiadomo kiedy wróci,strasznie przykro mi że go zostawilamCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan