X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Ja wczoraj szczepilam się na krztusiec i tragedia chyba mam wszystkie skutki uboczne 🤮🤮 i jakby mnie grypa miała rozkładać …..

Oo mi w tamtej ciąży mówili że objawem jest ból ręki i faktycznie bolało tanie kilka dni. Ciekawe jak teraz zniosę 🙄

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a o jakiej nazwie przyjmowałyście szczepionkę na krztusiec?

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszły piątek mam wizytę i muszę właśnie dopytać o szczepienia, bo ostatnio zapomniałam.
    Byłam dzisiaj u fizjo aby zobaczyła mi brzuszek i rozmasowała rwę (bo znów się przypomniała niestety) i jestem w szoku, bo powiedziała, ze mam tak minimalne rozejście mięśnia prostego, ze tylko mi pozazdrościć 😀 chyba faktycznie z tym brzuchem mam szczęście, bo jak byłam w szpitalu tez lekarz na odchodne mi powiedział, ze dobre geny złapałam i żeby się nie chwalić innym paniom, bo jak na takiego dużego dzieciaka i sporo wód płodowych, mam naprawdę malutki brzuszek 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 16:33

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle w końcu usiadłam i zrobiłam w końcu zakupy apteczno-wyprawkowe, trochę żałuje ze nie rozłożyłam to w czasie, bo jak zobaczyłam sumę na koniec to zabolało 🙈😂
    Zostały mi tylko koszule do szpitala, stacjonarnie wejdę i poszukam jeszcze jakiś czapeczek, bo nie mam.
    Jeszcze tylko fotelik (ale najpierw musimy w końcu kupić auto😅 powiem Wam, ze dałam mężowi wolna rękę, bo to ma być „główne” auto a w przyszłym roku jak wrócę do prace kupimy coś dla mnie i tu ja będę wybierać, ale teraz Mąż tak wybrzydza, tak niezdecydowany, ze boje się ze do porodu nie wybierze😂)

Dziewczyny a czy otulacz do fotelika jest potrzebny? Czy jak mam taki kombinezon zimowy to wystarczy?

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Anita2022 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2022, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu mam pokoik gotowy, jestem bardzo zadowolona z tego. Zostało mi jeszcze dokupić kilka artykułów apteczno-higienicznych, a w następnym tygodniu biorę się za pranie i prasowanie. Chciałabym już w październiku mieć spakowana walizkę i już tylko czekać bo przyznam, ze coraz mniej siły już mam.

Olo323 ja mam tylko kombinezon zimowy taki w formie misia pod spod dam pajacyk i jak coś to na wierzch okryje kocykiem

Olo323 lubi tę wiadomość

14.11.2022 Marcel 3190g, 53 cm, 10 pkt ❤️
    🤰🏻30 lat
    01.03 ⏸
    11.03 pierwsza wizyta (5+6)
    29.03 druga wizyta, słyszałam bicie serduszka 166 ud/min (8+2)
    26.04 badania prenatalne (12+2)
    24.05 będzie chłopak 💚 155 gram, 144 ud/min (16+2)
    Niedoczynność tarczycy -Euthyrox 50
    PCOS
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Oo mi w tamtej ciąży mówili że objawem jest ból ręki i faktycznie bolało tanie kilka dni. Ciekawe jak teraz zniosę 🙄

Ręka boli trochę mniej niż po COVID heheh ale wymioty brak sił zawroty głowy dreszcze No dramatos

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W foteliku bezpieczniej jest w otulaczu. Im mniej wartstw ubrań tym lepiej można docisnąć pasy
    .
    Dlatego nie powinno się przewozić dzieci w kombinezonach i kurtkach.

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie. Dziewczyny ważą 1700 i 1900g. Niestety szyjka ma 2cm 😞 dostałam luteinę dopochwowo i nakaz leżenia. Modlę się teraz żeby wytrzymać te 3-4 tygodnie ☹️

Angelaaaa, meggie94, Strata, Scandi-B, Asia11 lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Hej ja po wizycie. Dziewczyny ważą 1700 i 1900g. Niestety szyjka ma 2cm 😞 dostałam luteinę dopochwowo i nakaz leżenia. Modlę się teraz żeby wytrzymać te 3-4 tygodnie ☹️

Pięknie rosną 💓💓
    Domyślam się ze z maluchami trochę ciężko leżeć …

Ja kontrola w następnym tygodniu aż jestem ciekawa co się dowiem nowego

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

My właśnie jedziemy na wizytę na 19, właśnie wjechaliśmy do Szczecina 😊
    Już się nie mogę doczekać, miesiąc nie podglądaliśmy dzidziolka.

Ja kupilam do gotelika otulacz aby jak najmniej warstw ubran miec bo pasy się ześlizgują

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2022, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrojki Ty leż i się nie wypakowuj

• Anita2022 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Hejka

My właśnie jedziemy na wizytę na 19, właśnie wjechaliśmy do Szczecina 😊
    Już się nie mogę doczekać, miesiąc nie podglądaliśmy dzidziolka.

Ja kupilam do gotelika otulacz aby jak najmniej warstw ubran miec bo pasy się ześlizgują

I co wtedy tylko pajacyk i taki otulacz ? Dziecko nie zmarznie ?

14.11.2022 Marcel 3190g, 53 cm, 10 pkt ❤️
    🤰🏻30 lat
    01.03 ⏸
    11.03 pierwsza wizyta (5+6)
    29.03 druga wizyta, słyszałam bicie serduszka 166 ud/min (8+2)
    26.04 badania prenatalne (12+2)
    24.05 będzie chłopak 💚 155 gram, 144 ud/min (16+2)
    Niedoczynność tarczycy -Euthyrox 50
    PCOS
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://fotelik.info/pl/news/sprzedawca-powiedzial-ze-nie-moge-przewozic-corki-w-kombinezonie-dlaczego,960.html

Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam otulacz taki bardziej kocykowaty bo u nas nie ma aż takich zim mam nadzieje ze starczy choć moja córka mówi ze kupi bratu śpiworek jeszcze z😅😅😅 a to ona mnie nakierowała na otulacz 😅

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita2022 wrote:
    I co wtedy tylko pajacyk i taki otulacz ? Dziecko nie zmarznie ?

Mam taki polarowy pajacyk

• Strata Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do fotelika wkładałam starszaka tak nam był ubrany w domu. I opatuallam otulaczem. Gdy auto się rozgrzało odkrywałam go z otulaczka. Było mu zawsze wygodnie.

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie

Mała waży 1700g ♥️
    Wszystkie organy zdrowe 😊
    Jest śliczna 😊

MamaNl, Angelaaaa, MamaTrójki, Scandi-B, Olo323, Asia11, meggie94, kamilamhm lubią tę wiadomość

• Tony Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak słyszę prognozy, że gaz i węgiel już się kończą to serio trzeba będzie te nasze dzieci w bety owijać i pięć śpiworków bo nie będzie czym grzać 🤣 albo wprowadzić model norweski i od razu dziecko na śnieg;d

Marta93 lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Dziewczyny jak słyszę prognozy, że gaz i węgiel już się kończą to serio trzeba będzie te nasze dzieci w bety owijać i pięć śpiworków bo nie będzie czym grzać 🤣 albo wprowadzić model norweski i od razu dziecko na śnieg;d

Mój mąż stwierdził, że faktycznie może gazu zabraknąć i w największe upały, jak ludzie kupowali klimatyzatory to pojechał kupić grzejnik olejowy na prąd żeby chociaż coś było do grzania ( prąd też drogi, ale chociaż coś ogrzeje). Trochę dziwnie w Media Expert się patrzyli🤣 No ale obstawia, że potem ceny poszybują w górę to kupi latem

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

My dzisiaj kupiliśmy 1 t ekogroszku, daliśmy 3500zl, a potrzebujemy jeszcze 2 t

‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ