LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MamaTrójki ogromny brzuszek! Życzę siły i wytrwałości bo pewnie będzie ciężko ❤️
Dżasta nie daj się prosić😉
Ja właśnie wpadłam na pomysł żeby zrobić ponowny porządek w szafie żeby już spakować to co nie będę teraz potrzebować a przy okazji naszykować ubrania na tydzień w Polsce. Okazało się że co niektóre sukienki ciążowe które kupowałam kilka tygodni temu są już za małe. Za małe są nawet wszystkie moje bluzki oversizowe. I buty! Muszę kupić o rozmiar większe buty😭 -
My dzisiaj jesteśmy po wizycie 🙂 maly ma juz 1800 g i juz jest włochaty na główce 😍 wszystko z dzieckiem jest w porządku 🙂
U mnie bole z prawej strony pleców, które mialam od jakichś 2 tygodni i wyszło ze mam zastoj w prawej nerce. Także nie polecam pic w ciazy Muszynianki czy innych wód wysoko zmineralizowanych 🙃 a tak chcialam uzupełnić naturalnie magnez żeby mi brzuch tak nie twardniał 😅MamaNl, Angelaaaa, MamaTrójki, meggie94, Ultra-Dżasta, czekamynadzidzie, Olo323, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Kalli95 wrote:My dzisiaj jesteśmy po wizycie 🙂 maly ma juz 1800 g i juz jest włochaty na główce 😍 wszystko z dzieckiem jest w porządku 🙂
U mnie bole z prawej strony pleców, które mialam od jakichś 2 tygodni i wyszło ze mam zastoj w prawej nerce. Także nie polecam pic w ciazy Muszynianki czy innych wód wysoko zmineralizowanych 🙃 a tak chcialam uzupełnić naturalnie magnez żeby mi brzuch tak nie twardniał 😅
Omg, ja piję tylko Muszyniankę 😀 lekarz Ci powiedzial, że tego typu wody mogą na to wpływać? Jaką kazali pic?
-
Źródlaną wodę i do tego herbaty robić tylko z przefiltrowanej wody ale u nas woda i tak bez kamienia bo mamy stacje uzdatniania na tabletki solne zainstalowana 🙂 także to pewnie od tej Muszynianki i od nacisku macicy
-
Kurczę, Kalli to mnie pocieszyłaś, bo ja od szpitalnych przygód tylko Piwniczankę piję 😅. Niby już nie czuję nerek ale kto wie, co tam się dzieje 😬.
Dziewczyny, czy Wy też czujecie jak Wam brzuch rośnie? 😂 Pytam, bo dziś obudziłam się z takim uczuciem większego brzucha. No i faktycznie - dziś mąż powiedział, że Karol mi pępek wykopał na zewnątrz, gdzie wczoraj tak nie miałam 😆. A jak się wypycha to już w ogóle nie mam pępka, dziwne 🤭.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Wydaje mi się że na takie zmiany w wielkości brzucha ma wpływ ułożenie się dziecka. Ja czasem się budzę i myślę "Boże jaki wielki", a dzisiaj wstałam i jakiś taki mały mi się wydawał i miękki;d
Ja się z kolei zastanawiam, jak dziecko odczuwa ułożenie mojego ciała. Jak leżę na plecach to jest najspokojniejsza, a tylko się położę na bok to wariuje tak, że się nie da spać. Boję się, że może w jakiś sposób jest jej tak źle, niewygodnie? Z kolei na plecach mi się co raz gorzej leży
I mam też takie rozkminy, że jak ona tam skacze w tym brzuchu to się owinie pępowinąwięc staram się ją uspokajać zawsze. Nie wiem na ile to jest realne w ogóle.
-
Tony ja mam podobnie. Położę się na boku i mała wariuje strasznie. Mnie najwygodniej się śpi na plecach i mimo, że staram się spać na boku to i tak w nocy budzę się na plecach.. Kładę się na bok i znowu wybudzam się na plecach. Więc to jest niezależne ode mnie. A czasami mała tak szaleje, że też się zastanawiam o co jej chodzi
-
Nosia wrote:Z najgorszych rzeczy jakie teraz mam to omamy węchowe. Cały czas czuje dym papierosowy... 😒 Nikt u mnie w domu nie pali. Czuję dym w domu, w pracy. Nawet w aucie jak jadę. Okropne. Nie wiem skąd się to wzięło.
A przechodziłaś covida ? Bo moja siostra po covidzie długi czas czuła dym papierosowy 🙈kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:A przechodziłaś covida ? Bo moja siostra po covidzie długi czas czuła dym papierosowy 🙈
Ja znow Czułam domestos po COVID 😂😂😂
Ja znów nocka z bani boli mnie całe ramie i to tak ze spać nie szło dopiero popuscilo na chwile po paracetamolu zastanawiam się czy to może buc coś znów po tej szczepionce na krztusiec bo to ciagle ta sama ręka
U mnie tez brzusio pięknie odstaje szczególnie wieczorem 🤣🤣🤣
MamaTrójki, Kitaja, Olo323, Joanne, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Nosia wrote:Z najgorszych rzeczy jakie teraz mam to omamy węchowe. Cały czas czuje dym papierosowy... 😒 Nikt u mnie w domu nie pali. Czuję dym w domu, w pracy. Nawet w aucie jak jadę. Okropne. Nie wiem skąd się to wzięło.Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
nick nieaktualnyKalli95 wrote:Ja dzisiaj tez pol nocy nie przestałam,caly czas mialam napięty brzuch i co chwile twardniał. Dopiero poduszka ciążowa mi pomogła ale za to szyja teraz boli 😓
Witam w gronie niewyspanych.
Nie dość, że się kręciłam i ciężko było się przekręcić z boku na bok to po 4 już wstałam i dopiero przed 6 zasnęłam, a o 6:30 pobidka
-
Myślałam że tylko ja się tak budzę w nocy i spać nie mogę 🤣dziś miałam tak ale od 2.00-3.00 nie raz to jest od 4:00-5:30🤣 mnie wczoraj brzuch ciągnął i twardniał jak chodziłam 😔 nospy nie miałam żeby wziąć, zobaczymy jak dziś będzie11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
W ogóle dziewczyny, moj maluszek nadal jest ułożony pośladkowo i raczej nie czuje w brzuchu zwariowanych akrobacji - chyba trafil mi się spokojny i leniwy egzemplarz 🙂 no ale ostatni tydzień jakoś mnie brało przygnębienie i straszna panika na mysl o cesarce, kilka razy tez się pobeczałam. Strasznie boje się operacji. Po wczorajszej wizycie chyba się oswoiłam z myślą ze jest duże prawdopodobieństwo se z uwagi na ułożenie nie będę miała szansy spróbować urodzić naturalnie.
Dziewczyny po cesarce - jak wasze wrażenia i odczucia po tym? Jakbyście miały wybor to jak byście chciały rodzic? -
kamilamhm wrote:Omg, ja piję tylko Muszyniankę 😀 lekarz Ci powiedzial, że tego typu wody mogą na to wpływać? Jaką kazali pic?
kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Dziewczyny będę się chwalić w maju znów będę babcia a mój wnuk będzie miał rodzeństwo udało się im za 2 podejściem 🥳🥳🥳
MamaTrójki, Kalli95, Sóweczka, Olo323, Asia11, Kitaja, Nosia, Strata, Angelaaaa, Joanne, Scandi-B, Anita2022 lubią tę wiadomość
-
Kalli95 wrote:W ogóle dziewczyny, moj maluszek nadal jest ułożony pośladkowo i raczej nie czuje w brzuchu zwariowanych akrobacji - chyba trafil mi się spokojny i leniwy egzemplarz 🙂 no ale ostatni tydzień jakoś mnie brało przygnębienie i straszna panika na mysl o cesarce, kilka razy tez się pobeczałam. Strasznie boje się operacji. Po wczorajszej wizycie chyba się oswoiłam z myślą ze jest duże prawdopodobieństwo se z uwagi na ułożenie nie będę miała szansy spróbować urodzić naturalnie.
Dziewczyny po cesarce - jak wasze wrażenia i odczucia po tym? Jakbyście miały wybor to jak byście chciały rodzic?
Ja tez liczę na poród naturalny choć różnie może być ze względu głównie na ciśnienie 😤😤😤i tez nie umiem ogarnąć ze miałaby być cesarka także czekam na wizytę może tym razem już poznam plan porodu 😛😋