X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2022, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Ja nie wiem dziewczyny jak Wy to robicie, że miniaturka Wam wyskakuje 🤷
    Po trzech próbach udało się 😁

Joanne lubi tę wiadomość

• Joanne Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki ogromny brzuszek! Życzę siły i wytrwałości bo pewnie będzie ciężko ❤️

Dżasta nie daj się prosić😉

Ja właśnie wpadłam na pomysł żeby zrobić ponowny porządek w szafie żeby już spakować to co nie będę teraz potrzebować a przy okazji naszykować ubrania na tydzień w Polsce. Okazało się że co niektóre sukienki ciążowe które kupowałam kilka tygodni temu są już za małe. Za małe są nawet wszystkie moje bluzki oversizowe. I buty! Muszę kupić o rozmiar większe buty😭

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam duży brzuch, rozstępy na biodrach, ale na forum nie wstawiam zdjęć 😊
    Ja mam jutro wizytę, pierwszy raz z mężem ❤️ Ciekawa jestem ile mój klocek wazy 🙈

age.png

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj jesteśmy po wizycie 🙂 maly ma juz 1800 g i juz jest włochaty na główce 😍 wszystko z dzieckiem jest w porządku 🙂
    U mnie bole z prawej strony pleców, które mialam od jakichś 2 tygodni i wyszło ze mam zastoj w prawej nerce. Także nie polecam pic w ciazy Muszynianki czy innych wód wysoko zmineralizowanych 🙃 a tak chcialam uzupełnić naturalnie magnez żeby mi brzuch tak nie twardniał 😅

MamaNl, Angelaaaa, MamaTrójki, meggie94, Ultra-Dżasta, czekamynadzidzie, Olo323, Scandi-B lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2022, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    My dzisiaj jesteśmy po wizycie 🙂 maly ma juz 1800 g i juz jest włochaty na główce 😍 wszystko z dzieckiem jest w porządku 🙂
    U mnie bole z prawej strony pleców, które mialam od jakichś 2 tygodni i wyszło ze mam zastoj w prawej nerce. Także nie polecam pic w ciazy Muszynianki czy innych wód wysoko zmineralizowanych 🙃 a tak chcialam uzupełnić naturalnie magnez żeby mi brzuch tak nie twardniał 😅

Omg, ja piję tylko Muszyniankę 😀 lekarz Ci powiedzial, że tego typu wody mogą na to wpływać? Jaką kazali pic?

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źródlaną wodę i do tego herbaty robić tylko z przefiltrowanej wody ale u nas woda i tak bez kamienia bo mamy stacje uzdatniania na tabletki solne zainstalowana 🙂 także to pewnie od tej Muszynianki i od nacisku macicy

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, Kalli to mnie pocieszyłaś, bo ja od szpitalnych przygód tylko Piwniczankę piję 😅. Niby już nie czuję nerek ale kto wie, co tam się dzieje 😬.

Dziewczyny, czy Wy też czujecie jak Wam brzuch rośnie? 😂 Pytam, bo dziś obudziłam się z takim uczuciem większego brzucha. No i faktycznie - dziś mąż powiedział, że Karol mi pępek wykopał na zewnątrz, gdzie wczoraj tak nie miałam 😆. A jak się wypycha to już w ogóle nie mam pępka, dziwne 🤭.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Tony Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że na takie zmiany w wielkości brzucha ma wpływ ułożenie się dziecka. Ja czasem się budzę i myślę "Boże jaki wielki", a dzisiaj wstałam i jakiś taki mały mi się wydawał i miękki;d

Ja się z kolei zastanawiam, jak dziecko odczuwa ułożenie mojego ciała. Jak leżę na plecach to jest najspokojniejsza, a tylko się położę na bok to wariuje tak, że się nie da spać. Boję się, że może w jakiś sposób jest jej tak źle, niewygodnie? Z kolei na plecach mi się co raz gorzej leży :/
    I mam też takie rozkminy, że jak ona tam skacze w tym brzuchu to się owinie pępowiną :/ więc staram się ją uspokajać zawsze. Nie wiem na ile to jest realne w ogóle.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony ja mam podobnie. Położę się na boku i mała wariuje strasznie. Mnie najwygodniej się śpi na plecach i mimo, że staram się spać na boku to i tak w nocy budzę się na plecach.. Kładę się na bok i znowu wybudzam się na plecach. Więc to jest niezależne ode mnie. A czasami mała tak szaleje, że też się zastanawiam o co jej chodzi ;)

• Nosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z najgorszych rzeczy jakie teraz mam to omamy węchowe. Cały czas czuje dym papierosowy... 😒 Nikt u mnie w domu nie pali. Czuję dym w domu, w pracy. Nawet w aucie jak jadę. Okropne. Nie wiem skąd się to wzięło.

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Z najgorszych rzeczy jakie teraz mam to omamy węchowe. Cały czas czuje dym papierosowy... 😒 Nikt u mnie w domu nie pali. Czuję dym w domu, w pracy. Nawet w aucie jak jadę. Okropne. Nie wiem skąd się to wzięło.

A przechodziłaś covida ? Bo moja siostra po covidzie długi czas czuła dym papierosowy 🙈

kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    A przechodziłaś covida ? Bo moja siostra po covidzie długi czas czuła dym papierosowy 🙈

Ja znow Czułam domestos po COVID 😂😂😂

Ja znów nocka z bani boli mnie całe ramie i to tak ze spać nie szło dopiero popuscilo na chwile po paracetamolu zastanawiam się czy to może buc coś znów po tej szczepionce na krztusiec bo to ciagle ta sama ręka

U mnie tez brzusio pięknie odstaje szczególnie wieczorem 🤣🤣🤣

46-E20-FA1-FC0-A-416-A-A321-3-EE8-FCC539-DE.jpg

MamaTrójki, Kitaja, Olo323, Joanne, Scandi-B lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Tez pierwsze co to pomyślałam o covidzie🙈 często były przypadki ze pacjenci czuli dym papierosowy 🤔

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez pol nocy nie przestałam,caly czas mialam napięty brzuch i co chwile twardniał. Dopiero poduszka ciążowa mi pomogła ale za to szyja teraz boli 😓

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Ja dzisiaj tez pol nocy nie przestałam,caly czas mialam napięty brzuch i co chwile twardniał. Dopiero poduszka ciążowa mi pomogła ale za to szyja teraz boli 😓

Witam w gronie niewyspanych.
    Nie dość, że się kręciłam i ciężko było się przekręcić z boku na bok to po 4 już wstałam i dopiero przed 6 zasnęłam, a o 6:30 pobidka

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że tylko ja się tak budzę w nocy i spać nie mogę 🤣dziś miałam tak ale od 2.00-3.00 nie raz to jest od 4:00-5:30🤣 mnie wczoraj brzuch ciągnął i twardniał jak chodziłam 😔 nospy nie miałam żeby wziąć, zobaczymy jak dziś będzie

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny, moj maluszek nadal jest ułożony pośladkowo i raczej nie czuje w brzuchu zwariowanych akrobacji - chyba trafil mi się spokojny i leniwy egzemplarz 🙂 no ale ostatni tydzień jakoś mnie brało przygnębienie i straszna panika na mysl o cesarce, kilka razy tez się pobeczałam. Strasznie boje się operacji. Po wczorajszej wizycie chyba się oswoiłam z myślą ze jest duże prawdopodobieństwo se z uwagi na ułożenie nie będę miała szansy spróbować urodzić naturalnie.
    Dziewczyny po cesarce - jak wasze wrażenia i odczucia po tym? Jakbyście miały wybor to jak byście chciały rodzic?

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilamhm wrote:
    Omg, ja piję tylko Muszyniankę 😀 lekarz Ci powiedzial, że tego typu wody mogą na to wpływać? Jaką kazali pic?
    Kurde ja tez 🙈🙈🙈

kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będę się chwalić w maju znów będę babcia a mój wnuk będzie miał rodzeństwo udało się im za 2 podejściem 🥳🥳🥳

MamaTrójki, Kalli95, Sóweczka, Olo323, Asia11, Kitaja, Nosia, Strata, Angelaaaa, Joanne, Scandi-B, Anita2022 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    W ogóle dziewczyny, moj maluszek nadal jest ułożony pośladkowo i raczej nie czuje w brzuchu zwariowanych akrobacji - chyba trafil mi się spokojny i leniwy egzemplarz 🙂 no ale ostatni tydzień jakoś mnie brało przygnębienie i straszna panika na mysl o cesarce, kilka razy tez się pobeczałam. Strasznie boje się operacji. Po wczorajszej wizycie chyba się oswoiłam z myślą ze jest duże prawdopodobieństwo se z uwagi na ułożenie nie będę miała szansy spróbować urodzić naturalnie.
    Dziewczyny po cesarce - jak wasze wrażenia i odczucia po tym? Jakbyście miały wybor to jak byście chciały rodzic?

Ja tez liczę na poród naturalny choć różnie może być ze względu głównie na ciśnienie 😤😤😤i tez nie umiem ogarnąć ze miałaby być cesarka także czekam na wizytę może tym razem już poznam plan porodu 😛😋

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ