X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja to jestem jakiś ewenement, bo wszystko inaczej nóż Wy 🙈😂
    Ja bez problemu przesypiam całe noce, w dzień tez muszę robić drzemkę- generalnie mogłabym chyba spać cała dobe 😂 Młody u mnie zawsze jest najbardziej aktywny jak leżę na plecach (wtedy to wyglada jakby obcy chciałby się wydostać z brzuchu tak „chodzi” cały brzuch) przekręcałam die na bok, żeby się uspokoił (nie wiem czy na płaskim mu tak złe 🤷‍♀️) najlepiej śpi mi sie na plecach, ale naczytałam sie żeby w trzecim trymestrze już nie spać na plecach tylko na bokach, wiec staram się zasypiać na bokach, ale i tak zawsze budzę sie na plecach 😂🤷‍♀️

Co do wody- mnie w szpitalu kazali pic Muszyniankę😅
    W ogóle muszę pic jakaś wodę mineralizowane albo gazowane, bo inaczej po „zwykłej” wodzie strasznie mi niedobrze…

Co do rozstępów ja już mam spore na udach, biodrach, pupie i nad pupą- w sumie mnie to nie dziwi, bo zawsze w pierwszej kolejności od „byle czego” idzie mi w uda, widzę ze w tym obszarze jest już bardzo złe, No i +17kg tez się gdzieś ulokowało 🤷‍♀️ Dzisiaj pakowalam ostatnie stare rzeczy do schowka i nie mogę uwierzyć, ze wchodziłam w takie malutkie spodnie 🙈😂

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, Wiktoria idzie po koszulkę lidera w wielkości - 2469g 🙈 Szyjka zamknięta, wszystko w porządku :) Dziś odstawiam w końcu luteinę, za 3 tyg odstawiam acard.
    Powiem Wam, że bardzo chciałam próbować rodzic SN, ale jak ona się taka wielka szykuje to chyba jednak się boję 🙈

MamaNl, Ultra-Dżasta, Kalli95, Olo323, MamaTrójki, Sóweczka, Angelaaaa, Scandi-B, Strata lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta też mam rozstępy na pośladkach! I na piersiach, na biodrach i pod brzuchem 🤷🏼‍♀️

age.png

age.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Jestem po wizycie, Wiktoria idzie po koszulkę lidera w wielkości - 2469g 🙈 Szyjka zamknięta, wszystko w porządku :) Dziś odstawiam w końcu luteinę, za 3 tyg odstawiam acard.
    Powiem Wam, że bardzo chciałam próbować rodzic SN, ale jak ona się taka wielka szykuje to chyba jednak się boję 🙈

O kurczę 😱
    W 32 tygodniu już prawie 2,5kg 😱

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Joanne Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam się z każdej strony, wygooglowalam i nie wiem czy na piersiach mi się nie robią. Nie od dołu tylko od góry. Dziewczyny czy skóra musi być napięta, naprezona żeby rozstępy się robiły czy nie? Bo piersi mi duzo urosły, ale skóra nie jest napieta ale widzę takie czerwone kreseczki. Leżę bez stanika, nabalsamowana i się modlę (a ateistką jestem😆) żeby to nie było to!😭

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety skóra nie musi być naprezona 😓 ja mam cale pośladki w rozstępach z okresu dojrzewania i później tez po przytyciu na studiach troche mam wrażenie że mi się zrobiły i dodatkowo trochę na udach.
    Strasznie mam na tym punkcie kompleksy ale juz tylko jakieś lasery ewentualnie zostały a trochę szkoda tyle kasy.
    Póki masz czerwone lub niebieskie paski to jeszcze masz szanse zminimalizować ich widoczność przez smarowanie ale niestety nie polece nic bo ja juz za późno się kiedyś obejrzałam

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Obejrzałam się z każdej strony, wygooglowalam i nie wiem czy na piersiach mi się nie robią. Nie od dołu tylko od góry. Dziewczyny czy skóra musi być napięta, naprezona żeby rozstępy się robiły czy nie? Bo piersi mi duzo urosły, ale skóra nie jest napieta ale widzę takie czerwone kreseczki. Leżę bez stanika, nabalsamowana i się modlę (a ateistką jestem😆) żeby to nie było to!😭

Nie musi… Nie mam naprężonej skory w żadnym miejscu gdzie mam rozstępy, a tu gdzie skóra jest najbardziej naprężona czyli cały brzuch na razie (tfu tfu!) nie mam 🙈

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    O kurczę 😱
    W 32 tygodniu już prawie 2,5kg 😱

No mówię, ewidentnie idzie po koszulkę lidera 🙈 I jak do tej pory czytałam i doszkalalam się tylko w temacie SN tak chyba na wszelki wypadek zacznę czytać o CC 🙈

Olo323 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, czerwone kreseczki. Myślę że to przez to że non stop noszę stanik sportowy, a czasem chodzę bez, bo cycki ogólnie wiszące się zrobiły. Urosły dużo, ale nie są jędrne tylko takie wiszące właśnie. Jak będę w pl to pójdę do jakiegoś dobrego sklepu i wezmę najlepszy stanik jaki mają, może nie jest za późno 🤦🏻‍♀️ bo tu byłam w różnych ale nawet z pomocą nie mogłam tego stanika dopasować.

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę w stanikach tych co przed ciaza. Piersi mi jakoś bardzo nie urosly. Są tylko takie nabrzmiałe. Pewnie dopiero rusza przed porodem.

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    No mówię, ewidentnie idzie po koszulkę lidera 🙈 I jak do tej pory czytałam i doszkalalam się tylko w temacie SN tak chyba na wszelki wypadek zacznę czytać o CC 🙈

Jejku, naprawdę rekordzistka 😁💪
    Właśnie mi mój lekarz powiedział, ze jak dziecko będzie powyżej 4kg to cesarka, bo teraz już takich dużych dzieci się nie rodzi naturalnie, na ostatniej wizycie nawet dał mi do zrozumienia, ze będziemy działać, żeby trochę szybciej się akcja zaczęła, żebym nie rodziła za dużego dziecka 😌

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, dziś od nowa zacznę się smarować tam, gdzie nie ma rozstępów i tam, gdzie są.

meggie94 ja pitolę, a ja narzekam na swoje bolące plecy 😱. Jak się czujesz z takim brzdącem?

Dziewczyny, słyszałyście/widziałyście? Królowa Elżbieta 2 zmarła 😳, aż mnie ciarki przeszły. W sumie nie ma co się dziwić, kobieta miała 96 lat ale szok jest. Uwielbiałam jej stylówki, zwłaszcza te kapelusiki - czad! Kate też tak ubierają 😍. Kocham kapelusze... 😅

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Chyba lepiej nie czytać żeby się nie bać 🤗 ja nie czytałam nic bo byłam pewna porodu SN po cesarce nic nie czytałam a kiedyś przypadkowo gdzieś w telewizji było o cc i jak zobaczyłam ile to warstw przecinają i co to się przeraziłam i cieszyłam że nie wiedziałam wcześniej 😁

meggie94, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dobra, dziś od nowa zacznę się smarować tam, gdzie nie ma rozstępów i tam, gdzie są.

meggie94 ja pitolę, a ja narzekam na swoje bolące plecy 😱. Jak się czujesz z takim brzdącem?

Dziewczyny, słyszałyście/widziałyście? Królowa Elżbieta 2 zmarła 😳, aż mnie ciarki przeszły. W sumie nie ma co się dziwić, kobieta miała 96 lat ale szok jest. Uwielbiałam jej stylówki, zwłaszcza te kapelusiki - czad! Kate też tak ubierają 😍. Kocham kapelusze... 😅

Czuje się w III trymestrze naprawdę kiepsko 🙈 Najchętniej już bym tylko plackiem leżała 🙈

age.png

age.png
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Meggie, ale córa duża :D

A ja sobie odpaliłam Disney Dreamlight Valley, przed wczoraj była premiera :) Nowa gra w stylu Animal Crossing ^^ (Jak któraś jest gamerką, to skuma :D).

Szukam już prezentów na święta, żeby mieć odciążoną głowę potem. Wymyśliłam, że niektórzy dostaną takie świąteczne świece sojowe. Uwielbiam tego typu zapachy, a Wy? Teraz mam fazę na kokosa i mam taki podgrzewacz do olejków eterycznych - kokoooos all dayyyy XD

W Action dorwałam nasiona Chia <3

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Tony Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny ja się tak boję rozstępów 😱 na pośladkach mam mnóstwo jeszcze z czasów gimnazjum, ale najbardziej boję się tych na brzuchu. Póki co nie widać, ale już się napięty bardzo robi brzuch :/

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle tu jutro mam wizytę u gina, więc postanowiłam ogolić dziś moją Bożenę. Chryste panie, jak zobaczyłam tego bobra w lusterku to się przestraszyłam 🤣🤣🤣 nagimnastykowalam się i jestem w miarę zadowolona z efektu, ale muszę jeszcze ocenić rano w świetle dziennym xDdd to są prawdziwe problemy 😂

Kalli95, Olo323, Joanne, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

To mój miniaturka się zapowiada. W poniedziałek miał 1500g. No ale ja jestem niska 158, mąż 178 to też nie duzo.

A co do mleka modyfikowanego ja kupiłam w razie czego żeby w domu było 1 opakowanie Capricare. Z tego co się orientuje z wszystkich mlek, które sprzedawałam w aptece, ma najlepszy skład. Oczywiście nie wiem czy podpasuje dziecku i czy w ogóle podam, bo nastawiam się na pierś.

A w szpitalach często podają Bebilon ten w buteleczkach, bo szpital dostaje go za free od firmy😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 21:49

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    A w ogóle tu jutro mam wizytę u gina, więc postanowiłam ogolić dziś moją Bożenę. Chryste panie, jak zobaczyłam tego bobra w lusterku to się przestraszyłam 🤣🤣🤣 nagimnastykowalam się i jestem w miarę zadowolona z efektu, ale muszę jeszcze ocenić rano w świetle dziennym xDdd to są prawdziwe problemy 😂
    Ja ostatnio męża zatrudniłam do tego zadania. Tyle bylo śmiechu a koniec końców i tak później sama poprawiałam 😂

Tony lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejmujecie się tak bobrem przed lekarzem? Ja to mam gdzieś, szczerze mówiąc, a moja ginka jest wyluzowana. Szkoda kręgosłupa na takie wygibasy już, według mnie :)

Co do rozstępów - jestem tygryskiem na pośladkach, pamiątka po gimnazjum. Teraz praktycznie niewidoczne. Póki co zero rozstępów gdziekolwiek (nowych), też się ich bardzo boję, mocno wpływa to na samoocenę.

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ