LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurczę ja to jestem jakiś ewenement, bo wszystko inaczej nóż Wy 🙈😂
Ja bez problemu przesypiam całe noce, w dzień tez muszę robić drzemkę- generalnie mogłabym chyba spać cała dobe 😂 Młody u mnie zawsze jest najbardziej aktywny jak leżę na plecach (wtedy to wyglada jakby obcy chciałby się wydostać z brzuchu tak „chodzi” cały brzuch) przekręcałam die na bok, żeby się uspokoił (nie wiem czy na płaskim mu tak złe 🤷♀️) najlepiej śpi mi sie na plecach, ale naczytałam sie żeby w trzecim trymestrze już nie spać na plecach tylko na bokach, wiec staram się zasypiać na bokach, ale i tak zawsze budzę sie na plecach 😂🤷♀️
Co do wody- mnie w szpitalu kazali pic Muszyniankę😅
W ogóle muszę pic jakaś wodę mineralizowane albo gazowane, bo inaczej po „zwykłej” wodzie strasznie mi niedobrze…
Co do rozstępów ja już mam spore na udach, biodrach, pupie i nad pupą- w sumie mnie to nie dziwi, bo zawsze w pierwszej kolejności od „byle czego” idzie mi w uda, widzę ze w tym obszarze jest już bardzo złe, No i +17kg tez się gdzieś ulokowało 🤷♀️ Dzisiaj pakowalam ostatnie stare rzeczy do schowka i nie mogę uwierzyć, ze wchodziłam w takie malutkie spodnie 🙈😂👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Jestem po wizycie, Wiktoria idzie po koszulkę lidera w wielkości - 2469g 🙈 Szyjka zamknięta, wszystko w porządku
Dziś odstawiam w końcu luteinę, za 3 tyg odstawiam acard.
Powiem Wam, że bardzo chciałam próbować rodzic SN, ale jak ona się taka wielka szykuje to chyba jednak się boję 🙈MamaNl, Ultra-Dżasta, Kalli95, Olo323, MamaTrójki, Sóweczka, Angelaaaa, Scandi-B, Strata lubią tę wiadomość
-
meggie94 wrote:Jestem po wizycie, Wiktoria idzie po koszulkę lidera w wielkości - 2469g 🙈 Szyjka zamknięta, wszystko w porządku
Powiem Wam, że bardzo chciałam próbować rodzic SN, ale jak ona się taka wielka szykuje to chyba jednak się boję 🙈
O kurczę 😱
W 32 tygodniu już prawie 2,5kg 😱👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Obejrzałam się z każdej strony, wygooglowalam i nie wiem czy na piersiach mi się nie robią. Nie od dołu tylko od góry. Dziewczyny czy skóra musi być napięta, naprezona żeby rozstępy się robiły czy nie? Bo piersi mi duzo urosły, ale skóra nie jest napieta ale widzę takie czerwone kreseczki. Leżę bez stanika, nabalsamowana i się modlę (a ateistką jestem😆) żeby to nie było to!😭
-
Niestety skóra nie musi być naprezona 😓 ja mam cale pośladki w rozstępach z okresu dojrzewania i później tez po przytyciu na studiach troche mam wrażenie że mi się zrobiły i dodatkowo trochę na udach.
Strasznie mam na tym punkcie kompleksy ale juz tylko jakieś lasery ewentualnie zostały a trochę szkoda tyle kasy.
Póki masz czerwone lub niebieskie paski to jeszcze masz szanse zminimalizować ich widoczność przez smarowanie ale niestety nie polece nic bo ja juz za późno się kiedyś obejrzałam -
Joanne wrote:Obejrzałam się z każdej strony, wygooglowalam i nie wiem czy na piersiach mi się nie robią. Nie od dołu tylko od góry. Dziewczyny czy skóra musi być napięta, naprezona żeby rozstępy się robiły czy nie? Bo piersi mi duzo urosły, ale skóra nie jest napieta ale widzę takie czerwone kreseczki. Leżę bez stanika, nabalsamowana i się modlę (a ateistką jestem😆) żeby to nie było to!😭
Nie musi… Nie mam naprężonej skory w żadnym miejscu gdzie mam rozstępy, a tu gdzie skóra jest najbardziej naprężona czyli cały brzuch na razie (tfu tfu!) nie mam 🙈 -
Tak, czerwone kreseczki. Myślę że to przez to że non stop noszę stanik sportowy, a czasem chodzę bez, bo cycki ogólnie wiszące się zrobiły. Urosły dużo, ale nie są jędrne tylko takie wiszące właśnie. Jak będę w pl to pójdę do jakiegoś dobrego sklepu i wezmę najlepszy stanik jaki mają, może nie jest za późno 🤦🏻♀️ bo tu byłam w różnych ale nawet z pomocą nie mogłam tego stanika dopasować.
-
meggie94 wrote:No mówię, ewidentnie idzie po koszulkę lidera 🙈 I jak do tej pory czytałam i doszkalalam się tylko w temacie SN tak chyba na wszelki wypadek zacznę czytać o CC 🙈
Jejku, naprawdę rekordzistka 😁💪
Właśnie mi mój lekarz powiedział, ze jak dziecko będzie powyżej 4kg to cesarka, bo teraz już takich dużych dzieci się nie rodzi naturalnie, na ostatniej wizycie nawet dał mi do zrozumienia, ze będziemy działać, żeby trochę szybciej się akcja zaczęła, żebym nie rodziła za dużego dziecka 😌👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Dobra, dziś od nowa zacznę się smarować tam, gdzie nie ma rozstępów i tam, gdzie są.
meggie94 ja pitolę, a ja narzekam na swoje bolące plecy 😱. Jak się czujesz z takim brzdącem?
Dziewczyny, słyszałyście/widziałyście? Królowa Elżbieta 2 zmarła 😳, aż mnie ciarki przeszły. W sumie nie ma co się dziwić, kobieta miała 96 lat ale szok jest. Uwielbiałam jej stylówki, zwłaszcza te kapelusiki - czad! Kate też tak ubierają 😍. Kocham kapelusze... 😅11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
meggie94 wrote:No mówię, ewidentnie idzie po koszulkę lidera 🙈 I jak do tej pory czytałam i doszkalalam się tylko w temacie SN tak chyba na wszelki wypadek zacznę czytać o CC 🙈
Chyba lepiej nie czytać żeby się nie bać 🤗 ja nie czytałam nic bo byłam pewna porodu SN po cesarce nic nie czytałam a kiedyś przypadkowo gdzieś w telewizji było o cc i jak zobaczyłam ile to warstw przecinają i co to się przeraziłam i cieszyłam że nie wiedziałam wcześniej 😁meggie94, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ultra-Dżasta wrote:Dobra, dziś od nowa zacznę się smarować tam, gdzie nie ma rozstępów i tam, gdzie są.
meggie94 ja pitolę, a ja narzekam na swoje bolące plecy 😱. Jak się czujesz z takim brzdącem?
Dziewczyny, słyszałyście/widziałyście? Królowa Elżbieta 2 zmarła 😳, aż mnie ciarki przeszły. W sumie nie ma co się dziwić, kobieta miała 96 lat ale szok jest. Uwielbiałam jej stylówki, zwłaszcza te kapelusiki - czad! Kate też tak ubierają 😍. Kocham kapelusze... 😅
Czuje się w III trymestrze naprawdę kiepsko 🙈 Najchętniej już bym tylko plackiem leżała 🙈 -
Wow Meggie, ale córa duża
A ja sobie odpaliłam Disney Dreamlight Valley, przed wczoraj była premieraNowa gra w stylu Animal Crossing ^^ (Jak któraś jest gamerką, to skuma
).
Szukam już prezentów na święta, żeby mieć odciążoną głowę potem. Wymyśliłam, że niektórzy dostaną takie świąteczne świece sojowe. Uwielbiam tego typu zapachy, a Wy? Teraz mam fazę na kokosa i mam taki podgrzewacz do olejków eterycznych - kokoooos all dayyyy
W Action dorwałam nasiona ChiaBaby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Jezu dziewczyny ja się tak boję rozstępów 😱 na pośladkach mam mnóstwo jeszcze z czasów gimnazjum, ale najbardziej boję się tych na brzuchu. Póki co nie widać, ale już się napięty bardzo robi brzuch
-
A w ogóle tu jutro mam wizytę u gina, więc postanowiłam ogolić dziś moją Bożenę. Chryste panie, jak zobaczyłam tego bobra w lusterku to się przestraszyłam 🤣🤣🤣 nagimnastykowalam się i jestem w miarę zadowolona z efektu, ale muszę jeszcze ocenić rano w świetle dziennym xDdd to są prawdziwe problemy 😂
Kalli95, Olo323, Joanne, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
meggie94 wrote:Jestem po wizycie, Wiktoria idzie po koszulkę lidera w wielkości - 2469g 🙈 Szyjka zamknięta, wszystko w porządku
Powiem Wam, że bardzo chciałam próbować rodzic SN, ale jak ona się taka wielka szykuje to chyba jednak się boję 🙈
To mój miniaturka się zapowiada. W poniedziałek miał 1500g. No ale ja jestem niska 158, mąż 178 to też nie duzo.
A co do mleka modyfikowanego ja kupiłam w razie czego żeby w domu było 1 opakowanie Capricare. Z tego co się orientuje z wszystkich mlek, które sprzedawałam w aptece, ma najlepszy skład. Oczywiście nie wiem czy podpasuje dziecku i czy w ogóle podam, bo nastawiam się na pierś.
A w szpitalach często podają Bebilon ten w buteleczkach, bo szpital dostaje go za free od firmy😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 21:49
-
Tony wrote:A w ogóle tu jutro mam wizytę u gina, więc postanowiłam ogolić dziś moją Bożenę. Chryste panie, jak zobaczyłam tego bobra w lusterku to się przestraszyłam 🤣🤣🤣 nagimnastykowalam się i jestem w miarę zadowolona z efektu, ale muszę jeszcze ocenić rano w świetle dziennym xDdd to są prawdziwe problemy 😂
Tony lubi tę wiadomość
-
Przejmujecie się tak bobrem przed lekarzem? Ja to mam gdzieś, szczerze mówiąc, a moja ginka jest wyluzowana. Szkoda kręgosłupa na takie wygibasy już, według mnie
Co do rozstępów - jestem tygryskiem na pośladkach, pamiątka po gimnazjum. Teraz praktycznie niewidoczne. Póki co zero rozstępów gdziekolwiek (nowych), też się ich bardzo boję, mocno wpływa to na samoocenę.Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g