LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja juz ułożona glowkowo. Ale jest taka akrobatka ze tylko modlić się żeby się nie obróciła 🙏
Ja tez tak mam ze jak leżę na plecach to młoda jest spokojniejsza niż jak leżę na boku. I co zauwazylam. Kładę się spać na lewym boku a budze sie na prawym i zawsze ten sam schemat 😅Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
U mnie jedna ułożona glowkowo druga pośladkowo. Ale u mnie i tak nacisk na cc 😢 zobaczę kto mi się trafi na zmianie jak poród się zacznie, bo ja jednak chciałabym SN (choć wiem ze dla bliźniaków bezpieczniej cc).
Jezuu tak strasznie współczuje kobietom, które całą ciążę muszą leżećja dopiero dwa dni i już mnie trafia, plecy bolą, masakra jakaś.
Jeśli chodzi o nieprzespaną noc to żadna mnie dziś nie pobije. Moje maluchy gorączkują i nic tylko będą spać z mamą. Wiec miałam dwóch lokatorów, kaszlących, smarkających i wzdychających, budzących siebie nawzajem…🥴
Ja tez pije tylko Muszyniankę😅 męża mam z Muszyny wiec innej opcji nie ma 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 09:37
kamilamhm, Ultra-Dżasta, Olo323, Kalli95, Kitaja lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Kalli, a może fizjoterapeutka uroginekologiczna Ci pomoże? One mają swoje sposoby: masują, robią miejsce pod przeponą, miednicę nastawiają i wskazują tym maluchowi, że jednak byłoby dla niego lepiej, by się obrócił 😆. Spróbuj też pozycji kolankowo-łokciowej - nie tylko odciążasz mięśnie dna macicy ale i sama pokazujesz, że no uciskanie na twarde żebra mamy to nie jest to, czego główka dziecka potrzebuje 😅. W tej pozycji jest też więcej luzu i miejsca, może będzie chcieć się obrócić. A jak nie, to wtedy zapytaj swojego położnika, czy Ci nie obróci dziecka (oni już obracają w widoku USG).
Karol najpierw "wstawał" o 5:30, później o 6, ostatnio nie mogłam go o 7 obudzić a teraz rozpoczyna wiercenie od 9 i to tak baaaardzo leniwie. Za to po 13 jest jazda, non stop. Jak nie kopie, to się pręży i wije. Chwila przerwy 17-19 a później znów impreza. Po 21 czytam mu Peppę i idziemy spać 😆. Tzn. ja idę, on coś tam jeszcze się chwilę rusza. Noc raczej przesypia całą 😆.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MamaNl wrote:Dziewczyny będę się chwalić w maju znów będę babcia a mój wnuk będzie miał rodzeństwo udało się im za 2 podejściem 🥳🥳🥳11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
To tez się witam w tym gronie co mają problem ze spaniem, a dzisiaj to jakieś apogeum 🤦♀️ Mój maluch póki co ułożony główkowo,ruchy czuję w każdej pozycji ale na plecach najbardziej. Od razu jak się położę, to zumba na całego. Co do porodu to ja znowu boję się naturalnego. Już mam wizję przyduszonego małego i jakiegoś porażenia 😐 większość kolezanek poleca mi cc i tak się nastawiam. Już o tym rozmawiałam z lekarzem.
-
nick nieaktualnyAsia11 wrote:Jeszcze przy cesarce będę znała termin, przy naturalnym niewiadoma, a mam daleko do szpitala.
To też dla mnie +
Możemy spokojnie z M ustalić jego pracę i powrót do PL
My będziemy wtedy 38+2 tc
Marlenka ułożona nóżkami w kanał rodny, ale ze względu na cc nie spinam się tym z gin 😁
-
Ultra-Dżasta wrote:Kalli, a może fizjoterapeutka uroginekologiczna Ci pomoże? One mają swoje sposoby: masują, robią miejsce pod przeponą, miednicę nastawiają i wskazują tym maluchowi, że jednak byłoby dla niego lepiej, by się obrócił 😆. Spróbuj też pozycji kolankowo-łokciowej - nie tylko odciążasz mięśnie dna macicy ale i sama pokazujesz, że no uciskanie na twarde żebra mamy to nie jest to, czego główka dziecka potrzebuje 😅. W tej pozycji jest też więcej luzu i miejsca, może będzie chcieć się obrócić. A jak nie, to wtedy zapytaj swojego położnika, czy Ci nie obróci dziecka (oni już obracają w widoku USG).
Karol najpierw "wstawał" o 5:30, później o 6, ostatnio nie mogłam go o 7 obudzić a teraz rozpoczyna wiercenie od 9 i to tak baaaardzo leniwie. Za to po 13 jest jazda, non stop. Jak nie kopie, to się pręży i wije. Chwila przerwy 17-19 a później znów impreza. Po 21 czytam mu Peppę i idziemy spać 😆. Tzn. ja idę, on coś tam jeszcze się chwilę rusza. Noc raczej przesypia całą 😆.
Spróbuję codziennie pozycji kolankowo łokciowej moze cos pomoże bo trochę boje się "ustawiania" dziecka przez fizjouro 😓 -
MamaTrójki wrote:Tez pierwsze co to pomyślałam o covidzie🙈 często były przypadki ze pacjenci czuli dym papierosowy 🤔
-
Nosia wrote:Też już myślałam, że może jakiś covid teraz przeszłam totalnie bezobjawowo czyli bez kataru i czegokolwiek. Mialam coś 'ala covidowego w styczniu tego roku. Test apteczny miał bladziusienka druga kreskę nawet się śmiałam, że ani ciążowy ani covidowy nie ma porządnej kreski :p styczeń a wrzesień to chyba za duży odstęp czasu żeby mieć takie objawy. Chyba, że to jakieś późne objawy po covidowe. Bardzo to jest nieprzyjemne
Można chorować więcej niż raz -
Marta93 wrote:Tak zapytam ile masz lat:) że będziesz babcia i mamą jednocześnie 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 12:41
Olo323 lubi tę wiadomość
-
MamaNl brzuszek już typowo ciążowy widać 🥰 no i gratulacje z okazji kolejnej dobrej nowiny!🌻😊
MamaTrójki mi też ciężko jest leżeć. Po prostu miejsca znaleźć sobie nie mogę. Z wychodzeniem ciężko, szczególnie na spacery, bo ten brzuch tak szybko mi spina i strasznie szybko się męczę. Aż ciężko mi w to uwierzyć.
Dzisiaj też spać nie mogłam i jeszcze kocur zarzygał pół dywanu i sprzątać musiałam. I uświadomiłam sobie, że od początku ciąży nie śpię na lewym boku tylko na prawym!😅 I nie wiem kto w tej kwestii jest głupszy, ja czy mój chłop, bo tyle razy mówiłam że przewrócę się na lewy bo mi wygodniej, że dobrze że śpię na lewym bo dla dziecka lepiej, a on ani razu nie zorientował się ze to "nie ten lewy"🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 13:01
Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość
-
My dzis bylismy u poloznej, ale w zasadzie tylko rozmawialismy o porodzie, sluchalismy serca no i sprawdzala ulozenie - nadal glowkowe. W poniedzialek mam u USG w szpitalu to moze sie dowiem ile maluszek juz wazy 😊🤞🍀
-
Dziewczyny, wiecie co. Nie wiem co mnie podkusiło, by spojrzeć w lustro... Kuźwa. Chyba mam rozstępy na (dosłownie) całej du*ie 😳. Nie na brzuchu czy udach ale kuźwa na CAŁYCH POŚLADKACH. Jak wyszłam ze szpitala, to myślałam, że to jest po prostu od leżenia albo rozszerzone naczynia krwionośne 😅 a tu takie coś 😳. Normalnie jestem w szoku. Aż z wrażenia sprawdzałam google grafika i wszystko się zgadza 😱😱😱. Nie ukrywam, że mi od zawsze wszystko idzie w pośladki. Bardziej mnie dziwi to, że one są tylko na tyłku a nie np. na udach czy brzuchu 😅. Zawsze myślałam, że idzie to bardziej równomiernie 😂.
Muszę mamy zapytać o rozstępy na tyłku, tych to nigdy nie widziałam 😂. Na brzuchu i udach na pewno nie ma xD.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dziewczyny, myślałyście już jakie mm będziecie chciały podawać dziecku? W szpitalu, w którym rodziłam dokarmiali dzieci buteleczkami bebilonu, ale doradca laktacyjny poleca też nan... Podobno są też mm dla dzieci po CC. Za duży wybór,nie wiem co wybrać na początek 🤷🏼♀️ planuję kp, ale z racji tego że na stanie mam też 1.5 roczniaka to od razu chcę wprowadzić mm, żeby w razie czego ktoś inny też mógł nakarmić dziecko...
-
Ultra-Dżasta wrote:Dziewczyny, wiecie co. Nie wiem co mnie podkusiło, by spojrzeć w lustro... Kuźwa. Chyba mam rozstępy na (dosłownie) całej du*ie 😳. Nie na brzuchu czy udach ale kuźwa na CAŁYCH POŚLADKACH. Jak wyszłam ze szpitala, to myślałam, że to jest po prostu od leżenia albo rozszerzone naczynia krwionośne 😅 a tu takie coś 😳. Normalnie jestem w szoku. Aż z wrażenia sprawdzałam google grafika i wszystko się zgadza 😱😱😱. Nie ukrywam, że mi od zawsze wszystko idzie w pośladki. Bardziej mnie dziwi to, że one są tylko na tyłku a nie np. na udach czy brzuchu 😅. Zawsze myślałam, że idzie to bardziej równomiernie 😂.
Muszę mamy zapytać o rozstępy na tyłku, tych to nigdy nie widziałam 😂. Na brzuchu i udach na pewno nie ma xD.
Ciąża robi z pupą różne, "dziwne" rzeczy 🤣 zawsze uważałam, że mam ładna pupę (w przeciwieństwie do moich mikropiersi 🤪🤭), a po porodzie ku zdziwieniu stała się ona płaska i jakaś taka opadnięta. Szybko przewertowałam internet i okazało się że jest coś takiego jak anemia pośladków po ciąży 🤣 na szczęście później kształty w miarę wróciły po poprzedniego stanu. A co to rozstępów to poprzednio przez całą (prawie) ciążę bardzo się cieszyłam, że nie miałam ani jednego. Ale wyszły małpy około tydzień przed porodem dokładnie na samym środku nad pępkiem 🤦🏼♀️😆 na szczęście -
Lalala wrote:Dziewczyny, myślałyście już jakie mm będziecie chciały podawać dziecku? W szpitalu, w którym rodziłam dokarmiali dzieci buteleczkami bebilonu, ale doradca laktacyjny poleca też nan... Podobno są też mm dla dzieci po CC. Za duży wybór,nie wiem co wybrać na początek 🤷🏼♀️ planuję kp, ale z racji tego że na stanie mam też 1.5 roczniaka to od razu chcę wprowadzić mm, żeby w razie czego ktoś inny też mógł nakarmić dziecko...
przy synku miałam plan na bebilon profutura ale mm pluł dalej niż widział 🙈 a pierwszy syn z tego co pamietam pił sporadycznie NAN (jeszcze wtedy po prostu NESTLE) ale to było 17 lat temu i to już pewnie nie to samo 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 15:47
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹