X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe która z nas "otworzy" porodówkę na wątku 😛😁 już niedługo będą pierwsze nowiny ;-)

Marta93 lubi tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Ciekawe która z nas "otworzy" porodówkę na wątku 😛😁 już niedługo będą pierwsze nowiny ;-)
    Pierwsza się przywitałam to i może rozpocznę sezon na rozpakowanie 🥲

Ciekawa jestem dziewczyn, które przestały się udzielać, czy wszystko u nich w porządku?

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Strata Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrojki też się nad tym ostatnio zastanawiałam.
    A my zarezerwowaliśmy jeszcze pobyt w hotelu w Wiśle. Jedziemy za dwa tygodnie na kilka dni . Ostatni wyjazd e trójkę.
    Rodzina zdziwiona, że jeszcze w trasę samkchodem się udajemy. A ja obstawiam że jeszcze na jakąś górkę się wdrapie.
    W Wiśle pewnie jest jakaś porodówka? 😆😁

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo, ale bym się cykała z tym czopem, bądź dzielna XD

U mnie dziś 32+0, strasznie mnie wzrusza, że już tak niewiele czasu zostało do momentu, kiedy spotkamy nasze maleństwa. Dzisiaj przeglądaliśmy zdjęcia z początku ciąży (robimy instaxem fotkę co tydzień lub kilka, by mieć porównanie rosnącego brzunia) i kurczę, jak ciało się zmienia, niesamowiteeee!

Muszę Wam się pochwalić, wczoraj zjadłam pierwszego śledzia w ciąży! Do tej pory się bałam (to w końcu surowa ryba lol) i ciągle zapominałam zapytać ginki, czy można XD

Zaprzyjaźniłam się też z herbatą - melisa z wiśniami. Ależ mi ona koi nerwy!

Dzisiaj i wczoraj cały dzień sprzątaliśmy. Dziś porządek z książkami, segregowaliśmy co oddać do biblioteki, a co można wcisnąć na dno szafy i odkopać, gdy synek będzie starszy :D

Angelaaaa, MamaTrójki, Scandi-B lubią tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak nasze ciało zmienia się niesamowicie 😍 i pomyśleć że zaraz wyklują się nasze kurczaczki 🥰
    Będzie mi brakować brzuszka 🥹 może kiedyś pomyślimy o 3 dziecku ale to dalekie plany 😂
    Zaraz zakończymy piękny etap 🤰 i rozpoczniemy jeszcze piękniejszy 👶🍼

Olo323, MamaTrójki, Scandi-B lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata, odważnie! 😂

Podziwiam Cię Angelaaaa, że może kiedyś zgodzicie się na 3 😅. Ja to kuźwa już jestem tak wytyrana psychicznie po hospitalizacjach, że myśli o 2 nie dochodzą do mojej głowy 😂. No ale może mi się odmieni.

Powiem Wam, że ja to jestem zaje*bista. Właśnie jedziemy do rodziców i zapomniałam karty ciąży w razie wu 🤦‍♀️. Plus, nie wiem, czy czasem i u mnie szyjka nie luzuje, bo widziałam jakieś gluty na papierze po Kościele i WYDAWAŁO mi się, że były lekko podbarwione krwią. Oczywiście zanim wyjechaliśmy z 10x odwiedziłam WC, by sprawdzić, czy się ze mnie nic nie leje 😅. I tak jadę sobie w stresie, mężowi nawet nie mówiłam, bo by mi zaraz panikował 😅.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    MamaTrojki też się nad tym ostatnio zastanawiałam.
    A my zarezerwowaliśmy jeszcze pobyt w hotelu w Wiśle. Jedziemy za dwa tygodnie na kilka dni . Ostatni wyjazd e trójkę.
    Rodzina zdziwiona, że jeszcze w trasę samkchodem się udajemy. A ja obstawiam że jeszcze na jakąś górkę się wdrapie.
    W Wiśle pewnie jest jakaś porodówka? 😆😁
    Polo ja jestem gdzie mniej id ciebie i nawet w wakacje nad morze nie pojechałam bo bym nie dała rady dojść do plaży,może to też wina stawiania się macicy ale ogólnie wow 😱

Strata lubi tę wiadomość

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Strata, odważnie! 😂

Podziwiam Cię Angelaaaa, że może kiedyś zgodzicie się na 3 😅. Ja to kuźwa już jestem tak wytyrana psychicznie po hospitalizacjach, że myśli o 2 nie dochodzą do mojej głowy 😂. No ale może mi się odmieni.

Powiem Wam, że ja to jestem zaje*bista. Właśnie jedziemy do rodziców i zapomniałam karty ciąży w razie wu 🤦‍♀️. Plus, nie wiem, czy czasem i u mnie szyjka nie luzuje, bo widziałam jakieś gluty na papierze po Kościele i WYDAWAŁO mi się, że były lekko podbarwione krwią. Oczywiście zanim wyjechaliśmy z 10x odwiedziłam WC, by sprawdzić, czy się ze mnie nic nie leje 😅. I tak jadę sobie w stresie, mężowi nawet nie mówiłam, bo by mi zaraz panikował 😅.
    U mnie też śluz dziś ale wczoraj wzięłam k dziś utrogestan to on wypłynął, niech maluszki jeszcze posiedzą

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za 6 dni ciąża donoszona 🙈 chyba czas spakować torbę do szpitala... W środę idę umówić CC. Mam nadzieję, że dziecko nie wymyśli sobie przyjścia na świat we wcześniejszym terminie 😝 wczoraj złożyliśmy przewijak, dzisiaj ogarniemy dostawkę... Cały czas zastanawiam się kiedy to zleciało... Powoli zaczynam stresować się rozstaniem ze starszą córeczką. Najbardziej boję się jak zareaguje na siostrę i jak poradzi sobie z tym, że nie będę mogła już w 100% być tylko dla niej...

Angelaaaa, MamaTrójki lubią tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Strata, odważnie! 😂

Zawsze chciałam 3 dzieci ale zobaczymy jak to będzie finansowo w naszym kraju bo to co się dzieje to aż brak słów..🫣

Może czop Ci wychodzi na raty ? Bo to takie gluty i u niektórych on wychodzi stopniowo 🤔

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Aga300 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Olo, ale bym się cykała z tym czopem, bądź dzielna XD

U mnie dziś 32+0, strasznie mnie wzrusza, że już tak niewiele czasu zostało do momentu, kiedy spotkamy nasze maleństwa. Dzisiaj przeglądaliśmy zdjęcia z początku ciąży (robimy instaxem fotkę co tydzień lub kilka, by mieć porównanie rosnącego brzunia) i kurczę, jak ciało się zmienia, niesamowiteeee!

Muszę Wam się pochwalić, wczoraj zjadłam pierwszego śledzia w ciąży! Do tej pory się bałam (to w końcu surowa ryba lol) i ciągle zapominałam zapytać ginki, czy można XD

Zaprzyjaźniłam się też z herbatą - melisa z wiśniami. Ależ mi ona koi nerwy!

Dzisiaj i wczoraj cały dzień sprzątaliśmy. Dziś porządek z książkami, segregowaliśmy co oddać do biblioteki, a co można wcisnąć na dno szafy i odkopać, gdy synek będzie starszy :D

Ze śledziami chyba spoko. Jak leżałam w szpitalu to były na kolację z cebulą - nikt się nie poczęstował. Wszyscy brali chleb z masłem - położne były załamane :) myślę, że ich szpitalna jakość była wątpliwa, ale znalazły się w diecie ciężarnych:)

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    U mnie za 6 dni ciąża donoszona 🙈 chyba czas spakować torbę do szpitala... W środę idę umówić CC. Mam nadzieję, że dziecko nie wymyśli sobie przyjścia na świat we wcześniejszym terminie 😝 wczoraj złożyliśmy przewijak, dzisiaj ogarniemy dostawkę... Cały czas zastanawiam się kiedy to zleciało... Powoli zaczynam stresować się rozstaniem ze starszą córeczką. Najbardziej boję się jak zareaguje na siostrę i jak poradzi sobie z tym, że nie będę mogła już w 100% być tylko dla niej...

Pakuj torbę nie ma na co czekać 🤭😂

Też bardzo przeżywam jak ma na tyle dni zostawić córkę...😭
    Jak tylko o tym myślę to mam ochotę ryczeć
    I jestem ciekawa jak ona sobie poradzi beże mnie i jak zareaguje na siostrę 🥹

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Pierwsza się przywitałam to i może rozpocznę sezon na rozpakowanie 🥲

Ciekawa jestem dziewczyn, które przestały się udzielać, czy wszystko u nich w porządku?

Ja jestem w miarę na bieżąco, staram się chociaz czytac, co tu piszecie :D u mnie 32+1 i też się zastanawiam, kiedy to zleciało. Strasznie mi twardnieje brzuch, gin sprawdzał szyjkę i wszystko ok, długa i zamknięta, ale kazal zwolnić i się oszczędzać. Choć wydawało mi się, że się nie przeciążam specjalnie, z aktywności to głównie spokojne ćwiczenia na piłce i spacery z psem... Ale zwykłe sprzątanie potrafi mocno dać w kość 😐 i dołączam do narzekających na bol w lędźwiach, u mnie od początku ciąży z tym kiepsko :(

Joanne lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ostatnio brzuch spina przy chorobie kaszel katar itp. 🫣 najgorzej wieczorem ale chyba nie ma sensu brać czegoś ?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KaroInka Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na spinanie brzucha to ginka kazała mi brac magnez ale ciągle zapominam.
    Mój mąż też coś czasem palnie o 3 dziecku, że przydałaby się córeczka. O nie, nie. Teraz z jednym mam hardkor a jak się urodzi drugi to nie wiem jak to ogarniemy. Mój pierworodny ostatnio znowu przechodzi jakiś skok rozwojowy, regres snu, zęby i przeziębienie w jednym i już psychicznie nie daje rady 😅.
    Ja chyba jestem jakąś dziwna bo jak myślę o szpitalu to oprócz tego, że No niechce mi się rodzic i być w połogu to w sumie z pozytywów cieszę się, że dadzą mi tam jeść i będę mogła cały dzień leżeć:D. Mam nadzieję, że starszak i tata sobie poradzą. W I trym ciąży byłam 3 dni w szpitalu i nie było źle. Wiadomo, że będę bardzo tęsknić ale to też będzie taki czas dla mnie i noworodka. No i też się boję co będzie po powrocie do domu. Codziennie mówię synowi, że będzie miał braciszka, pokazuje mu brzuch, dotykam jego rączka ale pewnie to dla niego jakąś abstrakcja i nie do końca rozumie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2022, 16:00

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Strata, odważnie! 😂

Nie denerwuj się, to Ci karty do torebki nie schowa 😁
    Na pewno wszystko będzie dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Pakuj torbę nie ma na co czekać 🤭😂

Też bardzo przeżywam jak ma na tyle dni zostawić córkę...😭
    Jak tylko o tym myślę to mam ochotę ryczeć
    I jestem ciekawa jak ona sobie poradzi beże mnie i jak zareaguje na siostrę 🥹

Nie wiem jak u was w szpitalach, wle w Szczecinie trzymają 2 doby nawet po cc.

Rozłąka na 2 dni nie jest tragedią 😊

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Nie wiem jak u was w szpitalach, wle w Szczecinie trzymają 2 doby nawet po cc.

Rozłąka na 2 dni nie jest tragedią 😊

U nas minimum 3 dni a jak mam cukrzycę to może być dłużej bo diabetologa nie ma codziennie 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze marzyłam o 3 dzieci. Pomiędzy chłopcami straciliśmy córeczkę i sądziliśmy, że trzecie mamy w niebie, a tu ciach! Kiedy zupełnie się nie spodziewaliśmy udało się 😁
    Co miesiąc praktycznie robiłam test ciążowy i zawsze patrzyłam z nadzieją, a jak wyszła 1 kreska to był żal, a tym razem robiąc test nie byłam tak nastawiona, a tu po 2 sek dwie kreski 🤣🤣🤣
    Mąż niedowierzał 🤣🤣🤣 Trzy testy zrobiliśmy 😁

MamaTrójki, Joanne, Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    U nas minimum 3 dni a jak mam cukrzycę to może być dłużej bo diabetologa nie ma codziennie 🙈

Co miasto to inne normy. Pamiętam, że jak chłopców rodziłam to tez 3 doby leżałam, a Miki miał żółtaczkę to 5 dób

‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ