X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używacie już ochraniaczy do łóżeczka ? Przeniosłam Ale od kilku dni z dostawką do łóżeczka to lata po całym 😅 i widzę że ma lekko czerwone na czole chyba się walnęła 🙈 i pierwszy raz spała na brzuchu pozwalacie w nocy tak spać ?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, dzieki. Mam malego kasownika teraz 🤣

Angie, odkad wyciagnelismy z lozeczka kokon, to tak wlasnie chlop lata po calym lozeczku i nie raz znalazlam go z noga albo reka miedzy szczebelkami. Albo na brzuchu. Strasznie stresogenne to jest i mysle nad kupnem ochraniacza. Raz mu tak noga wypadla, ze nie ma opcji, zeby ja sam wyciagnal z powrotem. Ale to mozna rozwiazac spiworkiem, a rece? 🙈

Na brzuchu jak sie ladnie ulozy to zostawiamy, ale chyba powinno sie przerzucac na plecki. On przy refluksie najlepiej usypia na boczku, a z niego o wiele latwiej wyladowac na brzuszku.

Trzymam kciuki, zeby to bylo tylko ugryzienie komara.

Tony piszesz o bialym malzenstwie - smiechlam grubo, bo u nas jest podobnie. W sumie od porodu 4x - dwie proby skonczyly sie fiaskiem, bo bolalo nie do zniesienia, kolejne 2x bylo ok. Ale poza tym ja nie mam kompletnie sily, maz tez. Ale wiecie co - ja mysle, ze to minie szybciej niz nam sie wydaje i wszystko wroci do normy 💁🏻‍♀️

Tony, Scandi-B lubią tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Używacie już ochraniaczy do łóżeczka ? Przeniosłam Ale od kilku dni z dostawką do łóżeczka to lata po całym 😅 i widzę że ma lekko czerwone na czole chyba się walnęła 🙈 i pierwszy raz spała na brzuchu pozwalacie w nocy tak spać ?
    Tak ja mam z allegro ochraniacz na całe łóżeczko tylko odkryte na wysokości buźki bo mam wrażenie że nie ma tam czym oddychać 🤣

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Dorocia Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam ochraniacz do łóżeczka, ale jeszcze nie przyszedł. Coś takiego https://latula.pl/produkt/ochraniacz-do-lozeczka-przeplataniec-szary/ zobaczymy czy się sprawdzi.
    Synek zaczął się tak kręcić w lozeczku ze jak ustawi się w poprzek to uderza głowa i nogami i się czasem przez to wybudza. Wiem, że niby nie są zalecane ale przy maluszkach co się nie potrafią same przekręcać i przemieszczać. Większy bobas da sobie radę.

Scandi-B, kid_aa, Angelaaaa lubią tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to strasznie wam latają dzieci po tym łóżeczku :D Ja wkładam do łóżeczka tylko do spania i mam kokon w nim więc może dlatego jest w miarę spokojnie.

U nas ząbków brak, ale objawy ząbkowania sa. Także Decembery ciesz się bo chyba u Was poszło bardzo sprawnie.
    Moja malutka ma poranione rączki od wkładania do buzi. Żadna zabawka ani gryzak nie jest tak super jak paluszki. I spędzam z nią każda chwilę a mimo to trudno upilnować żeby nie nagryzala sobie paluszków :(
    Piszczy strasznie i pluje :D u Was tez tak jest?
    A w krzesełku mała podciaga mi się do siadu. A rd zaczynamy za 1.5 tygodnia. Teraz planujemy tygodniowy wyjazd wiec nie chce dokładać sobie wrażeń 💩 xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 09:12

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje zabka, Decemberry :)🎉
    U nas objawy zabkowania jakis czas temu zanikly. Po 4 miesiacu byla masakra, a teraz nie wiem… lubi gryzc rzeczy ale juz nie widac zeby sie meczyl, ani sie nie slini tak jak wczesniej 🤔🤔

U mnie w kolysce mam ochraniacz ale jak teraz maly lezy to potrafi sobie go raczkami obnizac zeby wyjrzec na zewnatrz i nogi wcisnac miedzy szczebelki, takie ma silne kopy. Ale on tam lezy tylko w dzien jak ja jestem obok.

Nosiu, udanego wyjazdu i wypoczynku ☺️☺️

Nosia, Decemberry lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi dzięki :) Lecimy w niedzielę. Po powrocie rozpoczynam RD. Chociaż nie powiem, cycus bardzo wygodna sprawa :)

U nas objawy ząbkowania pojawiają się i znikają. Teraz wróciły. Nawet dziasla zmienione, ale ciekawe czy ząbek wyjdzie :) W sumie teraz to niech nie wychodzi :p

Mamy od 3 dni problem z zasypianiem. Zasypiała idealnie a teraz straszne krzyki są. Jakby ją ktoś obdzierał. Kręci się, trze głową na boki w poduszkę, trze oczy, szarpie za włosy, fika nóżkami. A za chwilę uśmiech. I taka przeplatanka. Ma problem ze snem. Myślę, ze to kolejny skok rozwojowy.

Po przyjeździe czeka nas ostatnie szczepienie 6w1 i kolejne meningococi. Przełożyłam bo balam się sutków ubocznych na wyjeździe.

Ola wiesz, że Twoja wiadomość wywołała i mnie troszkę jakby uczucie zazdrości? :) Tęskni mi się za okresem ciąży. Nie wiem kiedy zdecyduje się na kolejne dziecko. Chciałabym żeby Diana miała rodzeństwo, ale z drugiej strony praca i kariera zawodowa. Wszystko zostawiłam.

olanowak90x, Olo323 lubią tę wiadomość

• kid_aa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Nosia
    Ola wiesz, że Twoja wiadomość wywołała i mnie troszkę jakby uczucie zazdrości? :) Tęskni mi się za okresem ciąży. Nie wiem kiedy zdecyduje się na kolejne dziecko. Chciałabym żeby Diana miała rodzeństwo, ale z drugiej strony praca i kariera zawodowa. Wszystko zostawiłam.[/QUOTE]

hmm Ja zawsze chciałam dwójkę dzieciaków, później los zweryfikował nasze możliwości i Dziecko w ogóle było szczytem naszych marzeń.
    W zasadzie mała różnica wieku między dzieciakami ma swoje plusy. Wyobrażam sobie, że te pierwsze 2 lata mogą być hardcorem, ale później dzieciaki już same ze sobą się bawią, mają dobry kontakt, a ewentualne "problemy" już lecą hurtem, podwójnie.
    Myślę sobie, że jak się "odłoży" rodzeństwo na później i wróci do pracy właśnie tak na 200%, to może być ciężko wrócić do tematu.
    Takie tam przemyślenia😘

edit: "Wszystko zostawiłam." Pomyśl jednak, że nieporównywalnie więcej dostałaś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 10:55

Decemberry, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę zainwestować w osłonkę do łóżka, bo pcha nogi między szczebelki.

Ząbków narazie brak.

Ja sobie obecnie nie wyobrażam kolejnego dziecka, ledwo z jednym sobie dajemy radę. Za to mąż by bardzo chciał. Ale podobnie jak Decemberry i tak musimy odczekać po cc więc narazie nad tym nie rozmyślam :)

Decemberry, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! I ja znalazłam czas, by do Was zaglądnąć (choć u mnie prym bardziej wiedzie telefoniczne lenistwo🤣).

Sóweczka, olanowak fajnie, że dałyście o sobie znać. Olanowak, kolejny bobas chyba też listopad/grudzień? Szczerze, przed majówką, 28.04 też miałam robić test, ale przyszedł okres. 😅 Uff, drugie dziecko spoko, ale może jeszcze nie teraz. Chcę wrócić do pracy i zobaczyć, czy w ogóle mam do czego wracać. U prywaciarza nie można być niczego pewnym. 😆

Krótko co u nas:
    - majówkę spędziliśmy w Warszawie, gdzie mamy 4 godziny drogi, spał jedynie 30 min 😵‍💫, na szczęście obeszło się bez awantur;
    - mieliśmy dziś szczepienie, jeszcze 2 z kolejki, ale było darcie, no ale zaraz po nim szybko zasnął 😅;
    - Karol to taki cwaniak, w domu się nie chce obracać, piwotować a u dr istny cyrk na przebieraku, leń jeden;
    - rd też elegancko, chrupie chrupki kukurydziane, a najfajniej to jak próbuje jeść jabłko dolnymi jedynkami 🤣 a i górne jedynki w drodze. Odnoszę wrażenie, że co ząb to jest gorzej. 😳

Co u mnie: wracam do biegania, intensywnie się uczę na egzamin (który powinnam zdać w listopadzie 2022 🤣), prowadzę bez zmian bookstagram. A tak poza tym funkcja matki, żony i kochanki. 😅 Co do śluzu - w płodne się ze mnie leje, i od ostatniej sytuacji tylko w grę wchodzi wspołżycie w suchości. Na razie nie chce brać tabletek anty, bo nie wiem jakby to było po nich z zajściem w kolejną ciążę. Choć na tyle osób, co serio, naciska na nas, mamy ochotę z mężem zrobić im na przekór i zostać przy Karolu. 😅

Tony, Decemberry lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia wrote:
    Ja zamówiłam ochraniacz do łóżeczka, ale jeszcze nie przyszedł. Coś takiego https://latula.pl/produkt/ochraniacz-do-lozeczka-przeplataniec-szary/ zobaczymy czy się sprawdzi.
    Synek zaczął się tak kręcić w lozeczku ze jak ustawi się w poprzek to uderza głowa i nogami i się czasem przez to wybudza. Wiem, że niby nie są zalecane ale przy maluszkach co się nie potrafią same przekręcać i przemieszczać. Większy bobas da sobie radę.

Oo fajny i cena też dasz znać jak przyjdzie jak się sprawdza ?☺️

Ala śpi w śpiworku a i tak lata po łóżeczku 😅

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    hmm Ja zawsze chciałam dwójkę dzieciaków, później los zweryfikował nasze możliwości i Dziecko w ogóle było szczytem naszych marzeń.
    W zasadzie mała różnica wieku między dzieciakami ma swoje plusy. Wyobrażam sobie, że te pierwsze 2 lata mogą być hardcorem, ale później dzieciaki już same ze sobą się bawią, mają dobry kontakt, a ewentualne "problemy" już lecą hurtem, podwójnie.
    Myślę sobie, że jak się "odłoży" rodzeństwo na później i wróci do pracy właśnie tak na 200%, to może być ciężko wrócić do tematu.
    Takie tam przemyślenia😘

edit: "Wszystko zostawiłam." Pomyśl jednak, że nieporównywalnie więcej dostałaś
    Tak, o wiele więcej zyskałam. Zdecydowanie.
    Nie chce mi się do pracy wracać. Z drugiej strony wiem, ze jak nie wrócę to moge pogrzebać szanse duzego awansu. A tak naprawdę to nie wiadomo co życie napisze. Teraz to juz nawet nie jestem pewna czy chce tego awansu :D
    Macierzyństwo przestawia w głowie wiele :)

kid_aa lubi tę wiadomość

• Dorocia Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaa pewnie dam znać :)
    Mi tez ciężko sobie wyobrazić powrót do pracy, w sumie to dobrze mi w domu😀

• olanowak90x Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Scandi dzięki :) Lecimy w niedzielę. Po powrocie rozpoczynam RD. Chociaż nie powiem, cycus bardzo wygodna sprawa :)

U nas objawy ząbkowania pojawiają się i znikają. Teraz wróciły. Nawet dziasla zmienione, ale ciekawe czy ząbek wyjdzie :) W sumie teraz to niech nie wychodzi :p

Mamy od 3 dni problem z zasypianiem. Zasypiała idealnie a teraz straszne krzyki są. Jakby ją ktoś obdzierał. Kręci się, trze głową na boki w poduszkę, trze oczy, szarpie za włosy, fika nóżkami. A za chwilę uśmiech. I taka przeplatanka. Ma problem ze snem. Myślę, ze to kolejny skok rozwojowy.

Po przyjeździe czeka nas ostatnie szczepienie 6w1 i kolejne meningococi. Przełożyłam bo balam się sutków ubocznych na wyjeździe.

Ola wiesz, że Twoja wiadomość wywołała i mnie troszkę jakby uczucie zazdrości? :) Tęskni mi się za okresem ciąży. Nie wiem kiedy zdecyduje się na kolejne dziecko. Chciałabym żeby Diana miała rodzeństwo, ale z drugiej strony praca i kariera zawodowa. Wszystko zostawiłam.

Hehe No ja tak śnie myślałam że fajnie było w coazy i wg ale z drugą ciąża to już całkiem co innego będzie, z małym bobaskiem też już inaczej bo starszak będzie.

Dziewczyna nasz Jasiek też zero zębów i ani śladu po nich 🙈🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 13:38

Jaś 13.11.2022 💙
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się cieszę że Ala nie ma jeszcze zębów bo Maja już miała i wychodziły następne i ciężko było hehe 😅

Wpadła dzisiaj sąsiadka na kawkę z córką 9 miesięczna 😁 fajnie tak z kimś pogadać coś porobić 😁

Nosia, Decemberry, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KaroInka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie spiworki polecacie? Ostatnio w pepco były fajne ale już ich nie ma a Oluś mi z niego wyrasta.

My dzisiaj zakończyliśmy 3dniowe turnee po lekarzach. Oluś zaliczył chirurga i dermatologa a Mikus alergologa. Trochę się podłamałam bo muszę wrócić do restrykcyjnej diety i wykluczyć więcej alergenów. Skóra Olusia bardzo się pogorszyła ostatnio i po dzisisiejszej wizycie dostaliśmy 6 maści robionych w aptece, jedna ze sterydem i antybiotykiem. Jeśli ta kuracja i moja dieta nie przyniesie poprawy to lekarka stwierdziła, że będę musiała odstawić kp🥺 zrobię wszystko żeby jednak karmić chociaż jeszcze te pół roku. Wgle mówiła mi o szpitalu, że jeśli nie będzie poprawy to kolejną możliwością jest pobyt w szpitalu na 3-4 dni żeby dobrać maści. Mamy naderwane uszko i brzydko się ta ranka sączy. Jestem na siebie zła, że jednak u teściów dałam się namówić na jedzenie wszystkiego.
    Starszak też ma podejrzenie alergii ale nie wiadomo na co, bo objawy ma niespecyficzne i do tego pojawiło się AZS. Też mam go smarować jakimiś miksturami z apteki. Aż sobie rozpiskę musiałam zrobić co komu i kiedy mam smarować i czym myć 🙉. No i mamy zrobić panel pediatryczny bo u 2 latków już coś może pokazać.

Jedynie u chirurga okazało się, że naczyniak Olka jest typowy, wczesnodziecięcy i nie wymaga jakieś specjalnej kontroli.
    Z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać o rd, czy mam poczekać aż zaleczymy skórę. Przy starszym takie zalecenie miałam od pediatry więc może poczekam z rd do 25 maja bo wtedy mamy bilans i się upewnię, no chyba, że skóra się polepszy do tego czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 20:27

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje!!! 😍

My rd zaczęliśmy jak Wika miała dokładnie 5 miesięcy i 11 dni 😁 A to dlatego, że alergiczka, mieliśmy po 2 tyg umówioną kontrole u alergologa i chciałam zacząć wcześniej, żeby moc przegadać ewentualne reakcje, moje wątpliwości itp. Wika sama nie siada, ale w krzesełku czy na kolanach ogólnie z podparciem siedzi bardzo stabilnie, się karmimy się w krzesełku :)

Ochraniacz mamy w łóżeczku od początku tylko taki po jednej stronie szczebelek i za głową, a nie na całe łóżeczko :) Śpi w spiworku, wiec nóg w szczebelki nie wkłada. Ja osobiście polecam śpiworki z Motherhood 2w1, które rosną razem z dzieckiem 😊

A i ząbków nie mamy, chociaż wydaje mi się, ze będzie się przebijać jedynka na dole 🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 20:51

Decemberry, olanowak90x lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po ostatnich buntach w gondoli odpaliliśmy spacerówkę... I to był strzał w dziesiątkę. Lau się bardzo podobało, była spokojna, oglądała co się dzieje dookoła i pospała sobie. Nie sądziłam, że tak szybko się przesiądziemy, ale ostatnie spacery w gondoli to był koszmar.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolnka współczuję tych wszystkich problemów skórnych u synów 😔
    Ala ostatnio codziennie dostaje na coś alergię i nie mam pojęcia na co 🙆 tylko u niej po kilku lub kilkunastu godzinach skóra wraca do normy ale kupki brzydkie robi. Nadal ściągam pokarm i dodaje mm u się motywuje żeby całkowicie przejść na mm bo te diety wykończą 😐

Zastanawiam się skąd aż tyle tych alergię.. córki siostra to samo zaraz skończy 2 lata i policzki całe czerwone sucha skóra, ostatnio jakieś plamy dostała. I oczywiście w testach nic nie wyszło była potem u dermatologa też ma maści różne i narazie bez poprawy.

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilę mnie nie było, a ile nadrabiania 🙈

Ola, gratulacje 😊 Dla mnie teraz drugie dziecko to byłby kosmos.

Filip też słabo śpi. Po zaśnięciu prześpi ok 3-3.5 godz., a potem co 2h pobudka🤦‍♀️

Zębów jeszcze nie mamy. Dietę rozszerzamy od niedzieli. Dostał już owsiankę,kaszkę manną, marchewkę, banana, brokuła, ziamniaka rybę. Trochę pojadł rybkę poduszoną z marchewką, samą marchewkę i banana. Pozostałe to sie pobawił i nawet do buzi nie wziął, a jak mu dawałam to buzie zaciskał i się krzywił. Sam jeszcze nie siedzi, ale na 10 min do krzesełka go wkładam i siedzi stabilnie. A jak podajecie owsiankę albo manną? Czymś podrasowujecie smak? Nie chce dawać tych dedykowanych dzieciom bo kiepski skład mają. Zastanawiam się nad tymi smakowymi z helpa.
    Dzisiaj w końcu zaczął się obracać na brzuch.

A z chorobą szybko się uporaliśmy. Gorączkował w sumie niecałe 2 dni, bez kaszlu i minimalny katar. Za to pojawiło się mocno ropiejące oko i musiały wjechać krople z antybiotykiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 23:37

Tony, olanowak90x lubią tę wiadomość

‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ