LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Używacie już ochraniaczy do łóżeczka ? Przeniosłam Ale od kilku dni z dostawką do łóżeczka to lata po całym 😅 i widzę że ma lekko czerwone na czole chyba się walnęła 🙈 i pierwszy raz spała na brzuchu pozwalacie w nocy tak spać ?Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Tony, dzieki. Mam malego kasownika teraz 🤣
Angie, odkad wyciagnelismy z lozeczka kokon, to tak wlasnie chlop lata po calym lozeczku i nie raz znalazlam go z noga albo reka miedzy szczebelkami. Albo na brzuchu. Strasznie stresogenne to jest i mysle nad kupnem ochraniacza. Raz mu tak noga wypadla, ze nie ma opcji, zeby ja sam wyciagnal z powrotem. Ale to mozna rozwiazac spiworkiem, a rece? 🙈
Na brzuchu jak sie ladnie ulozy to zostawiamy, ale chyba powinno sie przerzucac na plecki. On przy refluksie najlepiej usypia na boczku, a z niego o wiele latwiej wyladowac na brzuszku.
Trzymam kciuki, zeby to bylo tylko ugryzienie komara.
Tony piszesz o bialym malzenstwie - smiechlam grubo, bo u nas jest podobnie. W sumie od porodu 4x - dwie proby skonczyly sie fiaskiem, bo bolalo nie do zniesienia, kolejne 2x bylo ok. Ale poza tym ja nie mam kompletnie sily, maz tez. Ale wiecie co - ja mysle, ze to minie szybciej niz nam sie wydaje i wszystko wroci do normy 💁🏻♀️Tony, Scandi-B lubią tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Angelaaaa wrote:Używacie już ochraniaczy do łóżeczka ? Przeniosłam Ale od kilku dni z dostawką do łóżeczka to lata po całym 😅 i widzę że ma lekko czerwone na czole chyba się walnęła 🙈 i pierwszy raz spała na brzuchu pozwalacie w nocy tak spać ?11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Ja zamówiłam ochraniacz do łóżeczka, ale jeszcze nie przyszedł. Coś takiego https://latula.pl/produkt/ochraniacz-do-lozeczka-przeplataniec-szary/ zobaczymy czy się sprawdzi.
Synek zaczął się tak kręcić w lozeczku ze jak ustawi się w poprzek to uderza głowa i nogami i się czasem przez to wybudza. Wiem, że niby nie są zalecane ale przy maluszkach co się nie potrafią same przekręcać i przemieszczać. Większy bobas da sobie radę.Scandi-B, kid_aa, Angelaaaa lubią tę wiadomość
-
No to strasznie wam latają dzieci po tym łóżeczku
Ja wkładam do łóżeczka tylko do spania i mam kokon w nim więc może dlatego jest w miarę spokojnie.
U nas ząbków brak, ale objawy ząbkowania sa. Także Decembery ciesz się bo chyba u Was poszło bardzo sprawnie.
Moja malutka ma poranione rączki od wkładania do buzi. Żadna zabawka ani gryzak nie jest tak super jak paluszki. I spędzam z nią każda chwilę a mimo to trudno upilnować żeby nie nagryzala sobie paluszków
Piszczy strasznie i plujeu Was tez tak jest?
A w krzesełku mała podciaga mi się do siadu. A rd zaczynamy za 1.5 tygodnia. Teraz planujemy tygodniowy wyjazd wiec nie chce dokładać sobie wrażeń 💩 xdWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 09:12
-
Gratuluje zabka, Decemberry
🎉
U nas objawy zabkowania jakis czas temu zanikly. Po 4 miesiacu byla masakra, a teraz nie wiem… lubi gryzc rzeczy ale juz nie widac zeby sie meczyl, ani sie nie slini tak jak wczesniej 🤔🤔
U mnie w kolysce mam ochraniacz ale jak teraz maly lezy to potrafi sobie go raczkami obnizac zeby wyjrzec na zewnatrz i nogi wcisnac miedzy szczebelki, takie ma silne kopy. Ale on tam lezy tylko w dzien jak ja jestem obok.
Nosiu, udanego wyjazdu i wypoczynku ☺️☺️Nosia, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Scandi dzięki
Lecimy w niedzielę. Po powrocie rozpoczynam RD. Chociaż nie powiem, cycus bardzo wygodna sprawa
U nas objawy ząbkowania pojawiają się i znikają. Teraz wróciły. Nawet dziasla zmienione, ale ciekawe czy ząbek wyjdzieW sumie teraz to niech nie wychodzi :p
Mamy od 3 dni problem z zasypianiem. Zasypiała idealnie a teraz straszne krzyki są. Jakby ją ktoś obdzierał. Kręci się, trze głową na boki w poduszkę, trze oczy, szarpie za włosy, fika nóżkami. A za chwilę uśmiech. I taka przeplatanka. Ma problem ze snem. Myślę, ze to kolejny skok rozwojowy.
Po przyjeździe czeka nas ostatnie szczepienie 6w1 i kolejne meningococi. Przełożyłam bo balam się sutków ubocznych na wyjeździe.
Ola wiesz, że Twoja wiadomość wywołała i mnie troszkę jakby uczucie zazdrości?Tęskni mi się za okresem ciąży. Nie wiem kiedy zdecyduje się na kolejne dziecko. Chciałabym żeby Diana miała rodzeństwo, ale z drugiej strony praca i kariera zawodowa. Wszystko zostawiłam.
olanowak90x, Olo323 lubią tę wiadomość
-
[QUOTE=Nosia
Ola wiesz, że Twoja wiadomość wywołała i mnie troszkę jakby uczucie zazdrości?Tęskni mi się za okresem ciąży. Nie wiem kiedy zdecyduje się na kolejne dziecko. Chciałabym żeby Diana miała rodzeństwo, ale z drugiej strony praca i kariera zawodowa. Wszystko zostawiłam.[/QUOTE]
hmm Ja zawsze chciałam dwójkę dzieciaków, później los zweryfikował nasze możliwości i Dziecko w ogóle było szczytem naszych marzeń.
W zasadzie mała różnica wieku między dzieciakami ma swoje plusy. Wyobrażam sobie, że te pierwsze 2 lata mogą być hardcorem, ale później dzieciaki już same ze sobą się bawią, mają dobry kontakt, a ewentualne "problemy" już lecą hurtem, podwójnie.
Myślę sobie, że jak się "odłoży" rodzeństwo na później i wróci do pracy właśnie tak na 200%, to może być ciężko wrócić do tematu.
Takie tam przemyślenia😘
edit: "Wszystko zostawiłam." Pomyśl jednak, że nieporównywalnie więcej dostałaśWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 10:55
Decemberry, Olo323 lubią tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Też muszę zainwestować w osłonkę do łóżka, bo pcha nogi między szczebelki.
Ząbków narazie brak.
Ja sobie obecnie nie wyobrażam kolejnego dziecka, ledwo z jednym sobie dajemy radę. Za to mąż by bardzo chciał. Ale podobnie jak Decemberry i tak musimy odczekać po cc więc narazie nad tym nie rozmyślamDecemberry, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! I ja znalazłam czas, by do Was zaglądnąć (choć u mnie prym bardziej wiedzie telefoniczne lenistwo🤣).
Sóweczka, olanowak fajnie, że dałyście o sobie znać. Olanowak, kolejny bobas chyba też listopad/grudzień? Szczerze, przed majówką, 28.04 też miałam robić test, ale przyszedł okres. 😅 Uff, drugie dziecko spoko, ale może jeszcze nie teraz. Chcę wrócić do pracy i zobaczyć, czy w ogóle mam do czego wracać. U prywaciarza nie można być niczego pewnym. 😆
Krótko co u nas:
- majówkę spędziliśmy w Warszawie, gdzie mamy 4 godziny drogi, spał jedynie 30 min 😵💫, na szczęście obeszło się bez awantur;
- mieliśmy dziś szczepienie, jeszcze 2 z kolejki, ale było darcie, no ale zaraz po nim szybko zasnął 😅;
- Karol to taki cwaniak, w domu się nie chce obracać, piwotować a u dr istny cyrk na przebieraku, leń jeden;
- rd też elegancko, chrupie chrupki kukurydziane, a najfajniej to jak próbuje jeść jabłko dolnymi jedynkami 🤣 a i górne jedynki w drodze. Odnoszę wrażenie, że co ząb to jest gorzej. 😳
Co u mnie: wracam do biegania, intensywnie się uczę na egzamin (który powinnam zdać w listopadzie 2022 🤣), prowadzę bez zmian bookstagram. A tak poza tym funkcja matki, żony i kochanki. 😅 Co do śluzu - w płodne się ze mnie leje, i od ostatniej sytuacji tylko w grę wchodzi wspołżycie w suchości. Na razie nie chce brać tabletek anty, bo nie wiem jakby to było po nich z zajściem w kolejną ciążę. Choć na tyle osób, co serio, naciska na nas, mamy ochotę z mężem zrobić im na przekór i zostać przy Karolu. 😅
Tony, Decemberry lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dorocia wrote:Ja zamówiłam ochraniacz do łóżeczka, ale jeszcze nie przyszedł. Coś takiego https://latula.pl/produkt/ochraniacz-do-lozeczka-przeplataniec-szary/ zobaczymy czy się sprawdzi.
Synek zaczął się tak kręcić w lozeczku ze jak ustawi się w poprzek to uderza głowa i nogami i się czasem przez to wybudza. Wiem, że niby nie są zalecane ale przy maluszkach co się nie potrafią same przekręcać i przemieszczać. Większy bobas da sobie radę.
Oo fajny i cena też dasz znać jak przyjdzie jak się sprawdza ?☺️
Ala śpi w śpiworku a i tak lata po łóżeczku 😅Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
kid_aa wrote:hmm Ja zawsze chciałam dwójkę dzieciaków, później los zweryfikował nasze możliwości i Dziecko w ogóle było szczytem naszych marzeń.
W zasadzie mała różnica wieku między dzieciakami ma swoje plusy. Wyobrażam sobie, że te pierwsze 2 lata mogą być hardcorem, ale później dzieciaki już same ze sobą się bawią, mają dobry kontakt, a ewentualne "problemy" już lecą hurtem, podwójnie.
Myślę sobie, że jak się "odłoży" rodzeństwo na później i wróci do pracy właśnie tak na 200%, to może być ciężko wrócić do tematu.
Takie tam przemyślenia😘
edit: "Wszystko zostawiłam." Pomyśl jednak, że nieporównywalnie więcej dostałaś
Nie chce mi się do pracy wracać. Z drugiej strony wiem, ze jak nie wrócę to moge pogrzebać szanse duzego awansu. A tak naprawdę to nie wiadomo co życie napisze. Teraz to juz nawet nie jestem pewna czy chce tego awansu
Macierzyństwo przestawia w głowie wielekid_aa lubi tę wiadomość
-
Nosia wrote:Scandi dzięki
Lecimy w niedzielę. Po powrocie rozpoczynam RD. Chociaż nie powiem, cycus bardzo wygodna sprawa
U nas objawy ząbkowania pojawiają się i znikają. Teraz wróciły. Nawet dziasla zmienione, ale ciekawe czy ząbek wyjdzieW sumie teraz to niech nie wychodzi :p
Mamy od 3 dni problem z zasypianiem. Zasypiała idealnie a teraz straszne krzyki są. Jakby ją ktoś obdzierał. Kręci się, trze głową na boki w poduszkę, trze oczy, szarpie za włosy, fika nóżkami. A za chwilę uśmiech. I taka przeplatanka. Ma problem ze snem. Myślę, ze to kolejny skok rozwojowy.
Po przyjeździe czeka nas ostatnie szczepienie 6w1 i kolejne meningococi. Przełożyłam bo balam się sutków ubocznych na wyjeździe.
Ola wiesz, że Twoja wiadomość wywołała i mnie troszkę jakby uczucie zazdrości?Tęskni mi się za okresem ciąży. Nie wiem kiedy zdecyduje się na kolejne dziecko. Chciałabym żeby Diana miała rodzeństwo, ale z drugiej strony praca i kariera zawodowa. Wszystko zostawiłam.
Hehe No ja tak śnie myślałam że fajnie było w coazy i wg ale z drugą ciąża to już całkiem co innego będzie, z małym bobaskiem też już inaczej bo starszak będzie.
Dziewczyna nasz Jasiek też zero zębów i ani śladu po nich 🙈🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 13:38
Jaś 13.11.2022 💙 -
Ja tam się cieszę że Ala nie ma jeszcze zębów bo Maja już miała i wychodziły następne i ciężko było hehe 😅
Wpadła dzisiaj sąsiadka na kawkę z córką 9 miesięczna 😁 fajnie tak z kimś pogadać coś porobić 😁
Nosia, Decemberry, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
A jakie spiworki polecacie? Ostatnio w pepco były fajne ale już ich nie ma a Oluś mi z niego wyrasta.
My dzisiaj zakończyliśmy 3dniowe turnee po lekarzach. Oluś zaliczył chirurga i dermatologa a Mikus alergologa. Trochę się podłamałam bo muszę wrócić do restrykcyjnej diety i wykluczyć więcej alergenów. Skóra Olusia bardzo się pogorszyła ostatnio i po dzisisiejszej wizycie dostaliśmy 6 maści robionych w aptece, jedna ze sterydem i antybiotykiem. Jeśli ta kuracja i moja dieta nie przyniesie poprawy to lekarka stwierdziła, że będę musiała odstawić kp🥺 zrobię wszystko żeby jednak karmić chociaż jeszcze te pół roku. Wgle mówiła mi o szpitalu, że jeśli nie będzie poprawy to kolejną możliwością jest pobyt w szpitalu na 3-4 dni żeby dobrać maści. Mamy naderwane uszko i brzydko się ta ranka sączy. Jestem na siebie zła, że jednak u teściów dałam się namówić na jedzenie wszystkiego.
Starszak też ma podejrzenie alergii ale nie wiadomo na co, bo objawy ma niespecyficzne i do tego pojawiło się AZS. Też mam go smarować jakimiś miksturami z apteki. Aż sobie rozpiskę musiałam zrobić co komu i kiedy mam smarować i czym myć 🙉. No i mamy zrobić panel pediatryczny bo u 2 latków już coś może pokazać.
Jedynie u chirurga okazało się, że naczyniak Olka jest typowy, wczesnodziecięcy i nie wymaga jakieś specjalnej kontroli.
Z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać o rd, czy mam poczekać aż zaleczymy skórę. Przy starszym takie zalecenie miałam od pediatry więc może poczekam z rd do 25 maja bo wtedy mamy bilans i się upewnię, no chyba, że skóra się polepszy do tego czasu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 20:27
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Ola gratulacje!!! 😍
My rd zaczęliśmy jak Wika miała dokładnie 5 miesięcy i 11 dni 😁 A to dlatego, że alergiczka, mieliśmy po 2 tyg umówioną kontrole u alergologa i chciałam zacząć wcześniej, żeby moc przegadać ewentualne reakcje, moje wątpliwości itp. Wika sama nie siada, ale w krzesełku czy na kolanach ogólnie z podparciem siedzi bardzo stabilnie, się karmimy się w krzesełku
Ochraniacz mamy w łóżeczku od początku tylko taki po jednej stronie szczebelek i za głową, a nie na całe łóżeczkoŚpi w spiworku, wiec nóg w szczebelki nie wkłada. Ja osobiście polecam śpiworki z Motherhood 2w1, które rosną razem z dzieckiem 😊
A i ząbków nie mamy, chociaż wydaje mi się, ze będzie się przebijać jedynka na dole 🤷🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 20:51
Decemberry, olanowak90x lubią tę wiadomość
-
A my po ostatnich buntach w gondoli odpaliliśmy spacerówkę... I to był strzał w dziesiątkę. Lau się bardzo podobało, była spokojna, oglądała co się dzieje dookoła i pospała sobie. Nie sądziłam, że tak szybko się przesiądziemy, ale ostatnie spacery w gondoli to był koszmar.
-
Karolnka współczuję tych wszystkich problemów skórnych u synów 😔
Ala ostatnio codziennie dostaje na coś alergię i nie mam pojęcia na co 🙆 tylko u niej po kilku lub kilkunastu godzinach skóra wraca do normy ale kupki brzydkie robi. Nadal ściągam pokarm i dodaje mm u się motywuje żeby całkowicie przejść na mm bo te diety wykończą 😐
Zastanawiam się skąd aż tyle tych alergię.. córki siostra to samo zaraz skończy 2 lata i policzki całe czerwone sucha skóra, ostatnio jakieś plamy dostała. I oczywiście w testach nic nie wyszło była potem u dermatologa też ma maści różne i narazie bez poprawy.Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Chwilę mnie nie było, a ile nadrabiania 🙈
Ola, gratulacje 😊 Dla mnie teraz drugie dziecko to byłby kosmos.
Filip też słabo śpi. Po zaśnięciu prześpi ok 3-3.5 godz., a potem co 2h pobudka🤦♀️
Zębów jeszcze nie mamy. Dietę rozszerzamy od niedzieli. Dostał już owsiankę,kaszkę manną, marchewkę, banana, brokuła, ziamniaka rybę. Trochę pojadł rybkę poduszoną z marchewką, samą marchewkę i banana. Pozostałe to sie pobawił i nawet do buzi nie wziął, a jak mu dawałam to buzie zaciskał i się krzywił. Sam jeszcze nie siedzi, ale na 10 min do krzesełka go wkładam i siedzi stabilnie. A jak podajecie owsiankę albo manną? Czymś podrasowujecie smak? Nie chce dawać tych dedykowanych dzieciom bo kiepski skład mają. Zastanawiam się nad tymi smakowymi z helpa.
Dzisiaj w końcu zaczął się obracać na brzuch.
A z chorobą szybko się uporaliśmy. Gorączkował w sumie niecałe 2 dni, bez kaszlu i minimalny katar. Za to pojawiło się mocno ropiejące oko i musiały wjechać krople z antybiotykiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 23:37
Tony, olanowak90x lubią tę wiadomość