LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola mimo wszystko gratulacje bo to kolejny cud w Tobie się rozwija!🥹 Mogę domyślać się co czujesz bo to z jednej strony ogromne szczęście, z drugiej przerażenie że tu jedno małe dziecko a brzuch rośnie i lżej nie będzie a potem jazda z dwójką maluchów. Mam nadzieję że będziesz miała pomoc i że wszytko będzie się dobrze układało ❤️
Altair co u Was? Od soboty mnie rozkładało no i rozłożyło. Wczoraj jak napisałaś o covid to od razu test combo zrobiłam ale wszystko negatywne. Tak więc zwykle przeziębienie ale poziom max. Krysi jeszcze nic się nie dzieje. Oby tak dalej.
Miałam cc ale ginekolog na wizycie mówiła że po pół roku mogę starać się o kolejną ciążę. Jednak planujemy poczekać przynajmniej do momentu aż Krystyna zacznie chodzić.
Odnośnie rd jak byłam na kontroli z Małą to pielęgniarka mówiła że jeśli dopiero po 6mż będę jej rozszerzać dietę to nie muszę dawać jej łyżeczkę, dwie na spróbowanie tylko mogę od razu dawać po 100-150g, że te małe ilości wcześniej są z tego powodu że układ pokarmowy nie jest na tyle dojrzały żeby trawić więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2023, 12:17
olanowak90x lubi tę wiadomość
-
Jeszcze odnośnie śluzu, pierwszy okres miałam w zeszłym miesiącu i nie mialam śluzu dni płodnych, teraz 20 dzień cyklu i też nie miałam. W zeszłym miesiącu jedynie ten suchy śluz ale już nie pamiętam w której fazie.
Jeśli nie mam typowego śluzu dla dni płodnych to myślicie że występuje jajeczkowanie? -
Tony wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które karmią piersią i nie dostały jeszcze okresu - jak wygląda Wasz śluz pochwowy? Bo ostatnio zdarza się, że mój jest żółto-pomaranczowy i nie wiem czy się martwić. Seksow nie było od dawna, jedynie boję się że mogłam coś złapać na basenie.
Tony lubi tę wiadomość
11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Ja dziś znow płakałam z bezsilności:( jestem zmęczona ,kocham mała nad życie ale czasem mam dość jak patrzę na ten syf w głowie że tu obiad tu zaraz kolacja i noc z pobudkami co 2h 😭 eh któreś z was też tak słabo śpi?11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
Ola gratulacje! Ja właśnie dziś w nocy myślałam co by to było jakbym teraz zaszła znowu w ciąże 😀 jeszcze nie dostałam okresu, ale na 100% miałam teraz owulacje i klasyczne dni płodne i dużo śluzu. Także czekam teraz kiedy okres się pojawi.
Marta usypiasz córeczkę przy piersi w ciągu dnia i w nocy? Jeśli tak to to jest pewnie przyczyna tak częstych pobudek bo dziecko nawet pewnie nie jest głodne ale chce tej bliskości i ssania. Jak oddzielisz jedzenie od zasypiania to powinno się poprawić.olanowak90x lubi tę wiadomość
-
olanowak90x wrote:Hej dziewczyny nie udzielam się tu bo jakoś brak czasu z bobasem, ale teraz muszę komuś o tym powiedzieć.... pierwszy okres po porodzie miałam 29 marca, już 12 dni się spóźnia, dziś zrobiłam test, i...... myślicie ze on jest pozytywny?
https://zapodaj.net/ebaa304667561.jpg.html
Gratulacje 🥰olanowak90x lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dorocia wrote:Ola gratulacje! Ja właśnie dziś w nocy myślałam co by to było jakbym teraz zaszła znowu w ciąże 😀 jeszcze nie dostałam okresu, ale na 100% miałam teraz owulacje i klasyczne dni płodne i dużo śluzu. Także czekam teraz kiedy okres się pojawi.
Marta usypiasz córeczkę przy piersi w ciągu dnia i w nocy? Jeśli tak to to jest pewnie przyczyna tak częstych pobudek bo dziecko nawet pewnie nie jest głodne ale chce tej bliskości i ssania. Jak oddzielisz jedzenie od zasypiania to powinno się poprawić.11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
nick nieaktualnyMarta93 wrote:Ja dziś znow płakałam z bezsilności:( jestem zmęczona ,kocham mała nad życie ale czasem mam dość jak patrzę na ten syf w głowie że tu obiad tu zaraz kolacja i noc z pobudkami co 2h 😭 eh któreś z was też tak słabo śpi?
Witam w klubie 😊
Też jestem zmęczona i kocham dzieci nad życie, ale już siły brak. Męża nie ma praktycznie od 5 miesiecy - łącznie w ten czas w domu był 4 tygodnie 🤦🏼♀️ a na dodatek dziś mi powiedział, że jak wyjedzie w środę po komunii to znowu MINIMUM miesiąc go nie będzie 😔
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marta, może to skok rozwojowy, tak jak było u meggie i trzeba przeczekać. Zapadły mi w pamięć słowa chyba MamyTrójki, że w macierzyństwie nie ma się co przyzwyczajać ani do dobrego ani do złego, bo wszystko się szybko i często zmienia
A u nas drugi raz jest niania i wzięła Laurę na spacer w wózku. Strasznie się stresuję. Jeszcze mąż mi nawkręcał jakichś historii o porwaniach dzieci i psychopatach 🤦🏼♀️ trochę żałuję, że zgodziła m się na ten spacer a z drugiej strony sobie powtarzam że przecież nic się nie stanie. Serio nie podejrzewałam, że będę to tak przeżywać... -
Fajna taka krótką różnica wieku między rodzeństwem. Między moją mamą i jej bratem jest półtora roku odstępu i do tej pory mają świetny kontakt.
Tony, u mnie śluz bezbarwny i wodnisty.
Wczoraj byliśmy u pediatry. Covid u małego potwierdzony. Płuca i uszy czyste. Dostaje paracetamol i ma zalecenie inhalacji, ale z tym ostatnim się nie udało, bo się boi inhalatora. Nie chcę go zmuszać na siłę.
Jedynym objawem u małego jest gorączka, oraz ciągłe wiszenie na piersi - pewnie go boli gardło i mleko łagodzi. Kataru nie ma, a kaszel tylko sporadycznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2023, 15:01
kid_aa, Tony lubią tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
KaroInka wrote:Tak, starszy syn miał 9 miesiecy jak okazało sie, ze będzie drugi bobas:D też byłam w szoku, że to tak poszło, bo były 2 okazje a o starszaka staraliśmy się rok:D
Ja bym poszła w sumie za parę dni. Czy jesteś w stanie określić kiedy moglo dojść do zapłodnienia? U mnie było 2 tyg różnicy z terminu z miesiączki a z usg bo ten pierwszy pełny cykl był wydłużony a zawsze miałam bardzo regularne miesiączki. Karmiłam też wtedy piersią starszego i na początku trudno było określić wiek ciazy, tzn lekarka trochę z rezerwą podchodziła do ciąży ale cały czas ta różnica idealnie się utrzymywała, na usg I trym też i wszystko było dobrze:)
Zastanawiałam się nawet ostatnio kiedy u nas na wątku pojawi się znowu ciąża 🥰Angelaaaa lubi tę wiadomość
Jaś 13.11.2022 💙 -
Tony my ostatnio Leona przenieśliśmy ze spaniem do jego pokoju i już prawie 2 tygodnie tak śpi i jest ok. Ile ja się nastresowalam przez pierwsze noce 😂 a jemu to tak naprawdę różnicy chyba nie zrobiło, a może nawet lepiej śpi sam w pokoju. Także denerwowanie się o własne dziecko jest raczej wpisane w macierzyństwo 😊
Tony lubi tę wiadomość
-
Marta93 mój starszy tak spał. Wiem jaka to masakra. Pobudki co 1,5-2h przez wiele miesięcy. Jak przestałam karmić to i tak dalej się budzil jeszcze bardzo długo, teraz też się budzi ale już trochę mniej. Za to przyszły lęki nocne więc zdarzają się ciężkie noce. Olek śpi trochę lepiej z tym, że ostatnie 3 dni były okropne. Nie wiem czy to zęby, skok czy przez to, że nie trzymałam diety i może mu coś dokuczało.
Tony jak pierwszy raz zostawiłam Mikołaja z nianią i poszłam do sklepu oraz przez kilka kolejnych ich wyjść też miałam takie myśli o porwaniach i handlu dziećmi 🤯 także ja Ciebie rozumiem:D na szczęście dzisiaj niania jest ulubienicą mojego syna i jak jej nie ma to ciągle pyta kiedy przyjdzie:D
Tony lubi tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Byłam z Alą na szczepieniu
Jeśli chodzi o to na głowie to lekarka w sumie nie wiedziała co to.. najpierw powiedziała że to na pewno nie ugryzienie że raczej coś bakteryjnego ( ja na necie widziałam że Czyrak podobnie wygląda) ale przyszła pielęgniarka i powiedziała że na pewno komar ją ugryzł. I z zaleceń to nie robic z tym nic chyba że będzie to drapała to kupić maść a jak będzie jakaś ropa z tego wychodzić to do lekarza. Mam wrazenie że jest mocniej spuchnięte i że jakby się ropa zbierała 🙆 no ale zobaczymy co będzie jutro..
Noc była w miarę ok raz płakała i raz na jedzenie wstała ale znowu dzisiaj marudna i płacze. A teraz po tym szczepieniu to wcale nie wiem przez co płacze 🤯 kosmos
Ala waży 5840g troche się zawiodłam bo liczyłam że te 6kg będzie. Także na 6 miesięcy nie podwoi wagi ale teraz przybiera 16g dziennie więc jest ok
Niby ma tylko 62cm długości i jest na 3 centylu 🤨 ale chyba źle mierzą bo mi się wydaje że jest długa i przez to nosi ciuszki na 68 😅
Pokazywałam zdjęcia policzków i plam jakie dostaje i zdjęcia kup bo u lekarza oczywiście skóra idealna 🫠 no i faktycznie coś ją uczula że pewnie ja coś jem ale nie mam pojęcia co 🙄Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️