Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • bambari Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po, z kropką wszystko ok ❤️ zapytałam czy mąż może wejść na USG i po zwykłym badaniu lekarka poprosiła meza do gabinetu. Jest serduszko i chwilę słuchaliśmy , ja się oczywiście wzruszyłam ❤️ zarodek ma 1cm i wychodzi tak jak z miesiączki 7+1. Dostałam kartę ciąży i receptę na xonvea.
    Pani ginekolog też bardzo w porządku, byłam u niej kiedyś raz w błahej sprawie i wydała się spoko. Chyba będę się jej trzymać.

Takaja12, Niaha, MaggLbn, Kofinka, MonReve96, Gusta Blu, Bibi24, Bruised, LaBellePerle, Pati2804, juss92, zulka, Przedszkolanka123, Asioreq, Jasminum, AgaOs lubią tę wiadomość

II 16.03.2024

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dziewczyny, gratulacje 🥰😊🍀

Gusta Blu lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze czytać takie cudne wieści od Was 😍

Gusta Blu lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu, bambari super że wszystko dobrze się rozwija 💚

Gusta Blu, bambari lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • AnnaEm Nowa

Wysłany: 8 kwietnia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 😊 nie udzielam się tu zbytnio (bo tak szczerze, nie nadążam z tymi tematami) ale w wolnej chwili czytam co nieco i Wasze wpisy są mega pomocne. U mnie powoli zbliża się czas umawiania się na badania prenatalne i moje pytanie do Was kobietki, czy wykonujecie je u swojego lekarza prowadzącego (jeśli ma takowe uprawnienia) czy może umawiacie się do innego lekarza, aby spojrzał na wszystko bardziej obiektywnie? Będę wdzięczna za podpowiedzi 🤗

• Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    A ja mam czasami dalej plamienia takie jakby żółtawe, jutro będę na wizycie I myślę czy nie poprosić o jakiś wymaz na infekcje , ale nie znam się na tym totalnie 😔 poza tym nic mnie nie boli i nie piecze , ktoś orientuje się w temacie ?
    Ja czytałam, że infekcja bakteryjna nie zawsze musi dawać o sobie znaki w przeciwieństwie do grzybiczej, która powoduje swędzenie pieczenie i śluz jest w postaci grudek. Lepiej zrobić wymaz i będzie wiadomo

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaEm wrote:
    Witajcie 😊 nie udzielam się tu zbytnio (bo tak szczerze, nie nadążam z tymi tematami) ale w wolnej chwili czytam co nieco i Wasze wpisy są mega pomocne. U mnie powoli zbliża się czas umawiania się na badania prenatalne i moje pytanie do Was kobietki, czy wykonujecie je u swojego lekarza prowadzącego (jeśli ma takowe uprawnienia) czy może umawiacie się do innego lekarza, aby spojrzał na wszystko bardziej obiektywnie? Będę wdzięczna za podpowiedzi 🤗

Idę do innego, dlatego, że moja gin nie ma odpowiednich uprawnień.

Wgl zastanawiam się co zrobić, przez położną zostałam zapisana na prenatalne do ginekologa (faceta) - powiedziała też, że nie ma opcji w tej przychodni na zmianę na kobietę, bo takowej nie ma. Nigdy nie byłam u mężczyzny i im bliżej wizyty tym coraz bardziej się do tego zniechęcam (nie mam problemów z innymi specjalizacjami, np. do onkologa mogę iść bez problemu do faceta, pokazuje piersi itd i jest ok, tylko z ginekologiem mam taki problem). Zastanawiam się, czy nie zrobić tego prywatnie u jakiejś babeczki 🤔

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • AnnaEm Nowa

Wysłany: 8 kwietnia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:

Wgl zastanawiam się co zrobić, przez położną zostałam zapisana na prenatalne do ginekologa (faceta) - powiedziała też, że nie ma opcji w tej przychodni na zmianę na kobietę, bo takowej nie ma. Nigdy nie byłam u mężczyzny i im bliżej wizyty tym coraz bardziej się do tego zniechęcam (nie mam problemów z innymi specjalizacjami, np. do onkologa mogę iść bez problemu do faceta, pokazuje piersi itd i jest ok, tylko z ginekologiem mam taki problem). Zastanawiam się, czy nie zrobić tego prywatnie u jakiejś babeczki 🤔

Moim zdaniem faceci ginekolodzy są delikatni, ja chodząc do swojego już nie myślę że to facet i co on tam sobie będzie myślał, to specjalista jak każdy inny i idę do niego, aby mi pomógł / zbadał 😉 Jednak decyzja należy do Ciebie i to Ty musisz się czuć jak najbardziej komfortowo 😊

Złota2024 lubi tę wiadomość

• Elasure Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:

Ja też idę do innego lekarza bo mój nie robi prenatalnych.

Ja zawsze chodzę do facetów raz byłam u jakiejś kobity i była wredna więc się zraziłam. Najważniejsze żebyś się komfortowo czuła podczas badania ☺️

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie też jednak wszystko super. Okazało się, że wtedy to on oczywiście chu*owo zobaczył 🙄🙄 dziś wychodzi 8+2 i termin na 16 Listopada. Serduszko pięknie bije 😍🥰🥺

Pati2804, Nowa1992, Takaja12, juss92, miska122, zulka, Bruised, Przedszkolanka123, Marcik, Niaha, MaggLbn, Asioreq, Elasure, AgaOs, MonReve96, Paima lubią tę wiadomość

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaEm wrote:
    Mi mój ginekolog polecił innego lekarza ale czytałam że ma dobre opinie , także umówiłam się do polecanego przez niego 🙂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lus1a wrote:
    Ja czytałam, że infekcja bakteryjna nie zawsze musi dawać o sobie znaki w przeciwieństwie do grzybiczej, która powoduje swędzenie pieczenie i śluz jest w postaci grudek. Lepiej zrobić wymaz i będzie wiadomo
    Dziękuję za podpowiedź, poproszę go jutro o to 😬

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Dziewczyny, u mnie też jednak wszystko super. Okazało się, że wtedy to on oczywiście chu*owo zobaczył 🙄🙄 dziś wychodzi 8+2 i termin na 16 Listopada. Serduszko pięknie bije 😍🥰🥺
    Bardzo się cieszę! 🥰 mówiłam że będzie dobrze 😊🍀🌞

LaBellePerle lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o lekarzy ginekologów to ja chodziłam do kobiet i facetów i powiem Wam że i kobiety i faceci potrafią nas zrazic do siebie.. myślę że najważniejsze to znaleźć takiego lekarza u którego czujemy się komfortowo i którzy mają duża wiedzę i doświadczenie, nie ważne czy to kobieta czy mężczyzna 🙂 ja chodzę do faceta i naprawdę widać że zna się na rzeczy , jest spokojny, ma kojący ton głosu i jest naprawdę delikatny i nie lekceważy niczego co mówię i o co pytam 🙂 takiego właśnie szukałam 😊 zawsze stresuje się przed wizytą bo boję się o bobasa ale jak wchodzę na gabinetu i widzę jaki on jest spokojny, miły i opanowany to stres przechodzi sam , nawet nie wiem kiedy 🙂

Niaha, MaggLbn lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Nowa1992 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj chyba nie zasnę, tak bardzo się stresuje jutrzejszą wizyta 😞 żołądek ściśnięty, podchodzi mi do gardla..

22.02.2024 transfer

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1992 wrote:
    Ja dzisiaj chyba nie zasnę, tak bardzo się stresuje jutrzejszą wizyta 😞 żołądek ściśnięty, podchodzi mi do gardla..
    Ja też czuje stres ale zjem teraz, pójdę sie wykąpac i mam nadzieję że zasnę w miarę szybko ,żeby być na rano wypoczęta 🙂 staram się od ostatniej wizyty panować nad emocjami i na razie mi wychodzi 🙈 zobaczymy na jak długo 🤭
    Dla mnie jutrzejszy dzień też będzie stresujący bo to ten przeklęty 9 tydzień, który ostatnio zawiódł mnie i zranił, chce go jutro odczarować.. 🙂 🍀
    o której masz wizytę? Ja o 11 🙂 będę trzymać kciuki ✊🍀

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Nowa1992 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja też czuje stres ale zjem teraz, pójdę sie wykąpac i mam nadzieję że zasnę w miarę szybko ,żeby być na rano wypoczęta 🙂 staram się od ostatniej wizyty panować nad emocjami i na razie mi wychodzi 🙈 zobaczymy na jak długo 🤭
    Dla mnie jutrzejszy dzień też będzie stresujący bo to ten przeklęty 9 tydzień, który ostatnio zawiódł mnie i zranił, chce go jutro odczarować.. 🙂 🍀

Ja o 11.10, również trzymam kciuki 🤞🍀

Daj znać po wizycie 😊

22.02.2024 transfer

age.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Na pewno będzie jutro szczęśliwy dzień dla ciebie. 11 godzina to bardzo szybko. Ledwo wstaniesz i juz pojedziesz na wizytę. Ja mam dopiero o 16.30 wiec sporo czasu do myślenia.

• zulka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj dzień samych dobrych wiadomości. Mam nadzieję, że jutro też taki będzie.

Gratuluje dziewczyny oby tak dalej .

• miska122 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prenatalne idę gdzie indziej, ale mój lekarz nie ma uprawnień.
    Jeśli chodzi o kobiety i mężczyzn ginekologów to byłam u różnych i według mnie mężczyźni są dużo delikatniejsi. Poprzednią ciążę prowadziłam u kobiety, teraz u mężczyzny. W sumie nie widzę dużej różnicy 😊

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ