X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 6 maja, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Natha Ekspertka

Wysłany: 6 maja, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mam update mojej batalii z badaniami prenatalnymi.

Po 2 tygodniach czekania jak na wyrok, z dwoma mętnymi diagnozami podejrzenia wad wrodzonych płuc i serca oraz niewidoczną kością nosową, ze wskazaniami do dalszej diagnostyki - doczekałam się na prywatną wizytę w naszej klinice.

Specjalnie nie mówiłam lekarzowi o wcześniejszych „kwiatkach”. Serce idealne, płucka pięknie zobrazowane, kość nosowa widoczna, wszystkie parametry w normie, podręcznikowy obraz 1 trymestru. Lekarz jak usłyszał moją przeprawę to opadła mu szczęka.

Także spokojna - i w dalszym ciągu się skierowaniem do szpitala którego chyba nie wykorzystam - mogę wrócić do domu i cieszyć się z mojego Synka ❤️

Czytam forum i serce mi pęka jak ktoś traci swoje szczęście. Wspieram i trzymam kciuki za każdą !!🍀

• Natalia K Autorytet

Wysłany: 14 maja, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Czy ktoś tu jeszcze zagląda?
    Co słychać?

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Galena Ekspertka

Wysłany: 18 maja, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    Dzień dobry,
    Czy ktoś tu jeszcze zagląda?
    Co słychać?
    Ja zaglądam :) Aktualnie dziecko mi wyrasta z baby hug i muszę coś wymyśleć na drzemki. Mam łóżeczko szczebelkowe, które zastąpi niedługo dostawkę i to jest na piętrze. Baby hug mam na dole, super się sprawdzał ale Mała nie może w nim leżeć na brzuchu, miejsca na obroty brak. Jakiś kojec na kółkach chodzi mi po głowie, wybór niestety niewielki. Macie jakieś pomysły? (łózeczka turystyczne odpadają)

Poza tym Mała miewa lepsze i gorsze dni ale ogólnie jest nadal spoko. Wyszły już 2 zęby :) Rozszerzamy dietę bez problemów (ale i bez pośpiechu).

Wasze maluszki zdrowe? Jakieś nowe pomysły czy odkrycia ułatwiające życie?

czaranna lubi tę wiadomość

• Natalia K Autorytet

Wysłany: 20 maja, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galena wrote:
    Ja zaglądam :) Aktualnie dziecko mi wyrasta z baby hug i muszę coś wymyśleć na drzemki. Mam łóżeczko szczebelkowe, które zastąpi niedługo dostawkę i to jest na piętrze. Baby hug mam na dole, super się sprawdzał ale Mała nie może w nim leżeć na brzuchu, miejsca na obroty brak. Jakiś kojec na kółkach chodzi mi po głowie, wybór niestety niewielki. Macie jakieś pomysły? (łózeczka turystyczne odpadają)

Poza tym Mała miewa lepsze i gorsze dni ale ogólnie jest nadal spoko. Wyszły już 2 zęby :) Rozszerzamy dietę bez problemów (ale i bez pośpiechu).

Wasze maluszki zdrowe? Jakieś nowe pomysły czy odkrycia ułatwiające życie?

Ja akurat używam łóżeczka turystycznego i wózka do drzemek to nie bardzo podpowiem. Plus mieszkam w mieszkaniu.
    I jak idzie odkrywanie nowych smaków? :D

Moja zakatarzona od kilku dni ale no cóż... bywa :D również mamy 2 zęby i delikatnie rozszerzamy dietę ale chyba muszę coś o tym poczytać bo w sumie mam dużo pytań bez odpowiedzi 😅

Sama bym przyjęła cokolwiek ułatwiającego życie.

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Galena Ekspertka

Wysłany: 24 maja, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turystyczne jest super ala mam koty, które wykończyłyby siateczki z turystycznego za tydzień 😑 ostatnio wyleciała z domu mata puzzle, bo też była idealna dla kotów 😑 na szczeście znalazłam inną, która nie jest drapana i nie lapie tak sierści.

Ale koty ogólnie super i obustronna przyjaźń z Małą kwitnie.

Nie świruje z rozszerzaniem, zazwyczaj 1 dodatkowy "posiłek". Najpierw wjechały słoiczki, teraz jakieś kaszki wprowadzam z dodanymi owocami. Jesteśmy zacofani na etapie tego , co ma na etykiecie od 4 mca 😅

Szybkiego powrotu do zdrowia dla Twojej coreczki ❤️

‹‹ 782 783 784 785 786
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ