X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 16 marca, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xmadziax wrote:
    Cześć dziewczyny! Miałam już Wam pisać wcześniej, ale macierzyństwo zabiera tak dużo czasu, że zawsze wyleciało mi z głowy 😅
    A więc 18.02 powitałam na świecie swojego 🌈 synka 💙
    Cięcie (ze względu na ułożenie miednicowe przez połowę ciąży) było zaplanowane na 19.02, ale przy przyjęciu pisały się skurcze, blok operacyjny był wolny więc długo nikt się nie zastanawiał i już o 11:27 przyszedł na świat Leoś 🥹 3000g i 57cm długi 😀 Także we wtorek mamy już miesiąc 🫣 ten czas leci zdecydowanie za szybko...

Na razie jesteśmy z partnerem zgodni, że wystarczy nam ten cud, bo cc nie wspominam za dobrze... zespół popunkcyjny, wymioty, a przy tym boląca rana, tak właśnie spędziłam pierwszy dzień w domu + do tego spanie i wstawanie tylko na karmienie.
    Karmimy się mm... nie mam siły i nerwów na kp 🙃 Mały się denerwował, że nie mógł załapać, ja się denerwowałam, że podawałam nieumiejętnie i że płakał 😊 Ale jesteśmy szczęśliwi, że już jesteśmy we trójkę plus kotek 😅🩷💙

Gratulacje🩵❤️🩵

xmadziax lubi tę wiadomość

• Niaha Autorytet

Wysłany: 16 marca, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xmadziax wrote:
    Cześć dziewczyny! Miałam już Wam pisać wcześniej, ale macierzyństwo zabiera tak dużo czasu, że zawsze wyleciało mi z głowy 😅
    Cięcie (ze względu na ułożenie miednicowe przez połowę ciąży) było zaplanowane na 19.02, ale przy przyjęciu pisały się skurcze, blok operacyjny był wolny więc długo nikt się nie zastanawiał i już o 11:27 przyszedł na świat Leoś 🥹 3000g i 57cm długi 😀 Także we wtorek mamy już miesiąc 🫣 ten czas leci zdecydowanie za szybko...

Na razie jesteśmy z partnerem zgodni, że wystarczy nam ten cud, bo cc nie wspominam za dobrze... zespół popunkcyjny, wymioty, a przy tym boląca rana, tak właśnie spędziłam pierwszy dzień w domu + do tego spanie i wstawanie tylko na karmienie.
    Karmimy się mm... nie mam siły i nerwów na kp 🙃 Mały się denerwował, że nie mógł załapać, ja się denerwowałam, że podawałam nieumiejętnie i że płakał 😊 Ale jesteśmy szczęśliwi, że już jesteśmy we trójkę plus kotek 😅🩷💙

Ogromne gratulacje 🥰

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 16 marca, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xmadziax wrote:

Gratulacje!!! Xoxo

Jak ja dobrze znam te przejscia z cc :(

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xmadziax wrote:

Gratulacje! Dużo zdrowia! ❤️

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 17 marca, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xmadziax wrote:

Uwielbiam takie historie!!

Dużo zdrówka dla Was !🤗

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Takie historie pokazują, że los robi nie tylko te smutne niespodzianki 💚

age.png
  • An_veherzhynska Koleżanka

Wysłany: 18 marca, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne Panie,
    Nazywam się Anastasiia Veherzhynska, jestem studentką V roku psychologii na Uniwersytecie Łódzkim. Prowadzę badanie do pracy magisterskiej dotyczące związku między ciążą a postrzeganiem, obrazem ciała a zachowaniami żywieniowymi. Procedura badania obejmuje wypełnienie kilku wystandaryzowanych kwestionariuszy oraz ankiety socjodemograficznej.
    Badanie skierowane jest do wszystkich kobiet w wieku od 18 do 35 lat, które są po urodzeniu pierwszego dziecka. (dziecko ma nie więcej niż rok)

Badanie jest w pełni anonimowe i wypełnienie zajmuje około 10 minut. Można w każdej chwili przerwać badanie bez podawania przyczyny oraz przesyłania odpowiedzi.
    W badaniu pojawiają się pytania dotyczące samooceny, obrazu ciała oraz zachowań żywieniowych. Jeśli te tematy mogą być dla Ciebie trudne, proszę o ostrożność przy przystępowaniu do badania. Proszę pamiętać, że w każdej chwili można przerwać wypełnianie ankiety bez podawania przyczyny.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7xpEYw7al0O7fvnUcF6WO6g9kvHPfiRDu1ScohJPJo5UMkc2UERHRUtRUEhYUUI2SFgyTUVHSjBPVy4u

Z góry dziękuję za udział!

• MartaS90 Znajoma

Wysłany: 18 marca, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przyjemnością czytam takie historie. Fajnie, że los Ci sprzyjał :)
    Dziewczyny, myślicie, że dam radę to złożyć sama - https://www.wyposazeniegaudia.pl/cat/meble-warsztatowe/?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 18:56

• Natalia K Autorytet

Wysłany: 22 marca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xmadziax wrote:

Gratulację ❤️ Dużo zdrówka dla Was 🍀🍀🍀

Dziewczyny, które zostały. Co u Was słychać? Jak Wasze maluszki?

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Galena Ekspertka

Wysłany: 23 marca, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko ok. Mała podwoiła wagę urodzeniową 💪 (pediatra się smiała, że to osiągnięcie dla 6-mcznego dziecka 🤣) przesypia noce, prawie nie ulewa, po szczepieniach też na spokojnie.
    W oknach aktywności potrafi się zająć (do 30min) sobą/zabawkami, a ja piję ciepłą kawę ☺️

Nie wiem, co będzie dalej ale cieszę się chwilą ❤️

Niaha, Elasure, Fania017, czaranna, bambari, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

• Natalia K Autorytet

Wysłany: 23 marca, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super wieści :D Oby same takie jak najdłużej🍀 a obraca się już?

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Bibi24 Ekspertka

Wysłany: 23 marca, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Dawno mnie tu nie było …macierzyństwo pochłonęło mnie na maxa, a jak chciałam do Was zaglądnąć to apka mnie wyrzuciła z logowania. My nadal walczymy na onkologii co miesiąc jesteśmy na badaniach ale na szczęście tylko badania !
    Ten czas tak szybko teraz mija…
    Jeśli można KarolinaAnastazja wysłałam zaproszenie i jak macie możliwość dodania mnie do grupy na fb to będzie super ☺️

KarolinaAnastazja, Niaha lubią tę wiadomość

preg.png
  • Przedszkolanka123 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja napisałam na priv

age.png
  • An_veherzhynska Koleżanka

Wysłany: 26 marca, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne Panie,
    Nazywam się Anastasiia Veherzhynska, jestem studentką V roku psychologii na Uniwersytecie Łódzkim. Prowadzę badanie do pracy magisterskiej dotyczące związku między ciążą a postrzeganiem, obrazem ciała a zachowaniami żywieniowymi. Procedura badania obejmuje wypełnienie kilku wystandaryzowanych kwestionariuszy oraz ankiety socjodemograficznej.
    Badanie skierowane jest do wszystkich kobiet w wieku od 18 do 35 lat, które są po urodzeniu pierwszego dziecka. (dziecko ma nie więcej niż rok)

Badanie jest w pełni anonimowe i wypełnienie zajmuje około 10 minut. Można w każdej chwili przerwać badanie bez podawania przyczyny oraz przesyłania odpowiedzi.
    W badaniu pojawiają się pytania dotyczące samooceny, obrazu ciała oraz zachowań żywieniowych. Jeśli te tematy mogą być dla Ciebie trudne, proszę o ostrożność przy przystępowaniu do badania. Proszę pamiętać, że w każdej chwili można przerwać wypełnianie ankiety bez podawania przyczyny.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7xpEYw7al0O7fvnUcF6WO6g9kvHPfiRDu1ScohJPJo5UMkc2UERHRUtRUEhYUUI2SFgyTUVHSjBPVy4u

Z góry dziękuję za udział!

• Makija Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mnie też dawno nie było! Mogę dołączyć do grupy?

👩🏼34 lat

👦🏼07/19 Alek
    🧒🏼03/22 Marcel
    👶🏼11/24 Julian
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makija wrote:
    Cześć dziewczyny mnie też dawno nie było! Mogę dołączyć do grupy?
    Już daje znać na grupie, powinnaś dostać link od KarolinaAnastazji, tylko napisz do niej wiadomość.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 20:28

• Galena Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    To super wieści :D Oby same takie jak najdłużej🍀 a obraca się już?
    Obraca się i wkurza jak ją chcę odwrócić, bo wydaje mi się, że jest zmęczona 😅

Czy któryś dzieciaczek zmienia juz kolor oczu?

Jeśli ktoś tu będzie zaglądał, to dajcie znać co u Was, czym Was zaskakują maluchy :) pozdrawiam wszystkie listopadowe mamy ❤️

• miska122 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galena wrote:
    Obraca się i wkurza jak ją chcę odwrócić, bo wydaje mi się, że jest zmęczona 😅

Czy któryś dzieciaczek zmienia juz kolor oczu?

Jeśli ktoś tu będzie zaglądał, to dajcie znać co u Was, czym Was zaskakują maluchy :) pozdrawiam wszystkie listopadowe mamy ❤️

U nas nie zmienia koloru oczu, dlatego liczę, że będzie miał po mnie niebieskie, ale zobaczymy 😊

Galena lubi tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Galena Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @miska122 też liczę na to, że u małej zostaną niebieskie 😍

miska122 lubi tę wiadomość

‹‹ 781 782 783 784 785
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ