LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcik wrote:No to mam nadzieję, że się uspokoiłaś 👌☺️
Tak jest 😁Marcik lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Wg lekarza maleństwo ma dopiero 2mm, na serduszko jest jeszcze za wcześnie. Zgodnie z jej wyliczeniami dzisiaj mamy 5t 6d.
Wszystko jest jak najbardziej w porządku ❤️
Dostałam już listę badań do wykonania, na następnej wizycie dostanę kartę ciąży.
Ciekawa jestem, czy jest szansa na serduszko w czwartek 🤔
(USG niestety fatalnej jakości, znowu trafiłam na ten gorszy sprzęt)
Jest maleństwo ❤️
Najważniejsze, że się upewniłaś i możesz odetchnąć.
Bardzo dobre wieści 😉😉Niaha lubi tę wiadomość
-
Niaha, piękny kropuś! co Ty ze mną robisz kobieto! Kusisz mnie również nie wytrzymać 😁😁
Niaha lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Niaha wrote:Wg lekarza maleństwo ma dopiero 2mm, na serduszko jest jeszcze za wcześnie. Zgodnie z jej wyliczeniami dzisiaj mamy 5t 6d.
Wszystko jest jak najbardziej w porządku ❤️
Dostałam już listę badań do wykonania, na następnej wizycie dostanę kartę ciąży.
Ciekawa jestem, czy jest szansa na serduszko w czwartek 🤔
(USG niestety fatalnej jakości, znowu trafiłam na ten gorszy sprzęt)Niaha lubi tę wiadomość
-
Paima wrote:Oj tak 😔
I tak jak mówi Damrade od razu warto do fizjoterapeuty bo w ciąży i po porodzie będzie gorzej jeśli nie zadbasz.
Ja chodziłam po porodzie, bardzo mi pomogła ☺️ -
Pati2804 wrote:A czy Twoje objawy rwy były podobne do moich ? I nie wiem jak to zdiagnozować.. a może naciągnęłam sobie coś, sama nie wiem☹
Pytanie jaki to jest ból.
U mnie zaczęło się na etapie 3trymestru.
Był to taki ucisk, rozpieranie w odcinku krzyżowym/pośladku promieniujący na nogę. Tyle, że mnie nie bolała łydka, tylko stopa od spodu, jakbym miała taką nitkę, która się rozciągała z każdym krokiem.
Najbardziej "aktywowały" się te dolegliwości w pozycji takiej jak przy zamiataniu-gdy byłam lekko zgięta.
-
Hej dziewczyny!
Myślę, że mogę się przywitać nieśmiało Z aplikacji pokazuje datę na 15.11 4t 3d
Beta HCG ze środy: 27, dzisiaj 378. Wydaje mi się, że ten przyrost jest ok. Jednak, jestem straszna panikara i umówiłam się na jutro do lekarza (to moja pierwsza ciąża) Czytam wątek i chyba to jednak za wcześnie na wizytę…
Na ten moment oswajam się z nową sytuacją
Karmen, Paima, Paula29, Pati2804, miska122, Niaha, LaBellePerle, juss92, Elasure lubią tę wiadomość
-
MaggLbn wrote:Hej dziewczyny!
Beta HCG ze środy: 27, dzisiaj 378. Wydaje mi się, że ten przyrost jest ok. Jednak, jestem straszna panikara i umówiłam się na jutro do lekarza (to moja pierwsza ciąża) Czytam wątek i chyba to jednak za wcześnie na wizytę…
Hejka, super, że postanowiłaś do nas dołączyć ❤️
Przy takiej becie lekarz pewnie nic nie zobaczy, w czwartek/piątek mógłby być dopiero pęcherzyk widoczny na USG 👍damrade lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Hejka, super, że postanowiłaś do nas dołączyć ❤️
Przy takiej becie lekarz pewnie nic nie zobaczy, w czwartek/piątek mógłby być dopiero pęcherzyk widoczny na USG 👍
Kuuurcze może jednak się wstrzymam z tą wizytą, chociaż z tydzień. Cierpliwość nie jest moją mocną stroną 😂
Bardzo się cieszę, że tutaj do Was trafiłam Przeczytałam cały wątek i trzymam kciuki za wszystkie badania i wizyty ❤️Paima, Pati2804, Niaha, juss92, Elasure lubią tę wiadomość
-
Witaj ☺️
U mnie też 15.11 ☺️ -
Paima wrote:Pytanie jaki to jest ból.
U mnie zaczęło się na etapie 3trymestru.
Był to taki ucisk, rozpieranie w odcinku krzyżowym/pośladku promieniujący na nogę. Tyle, że mnie nie bolała łydka, tylko stopa od spodu, jakbym miała taką nitkę, która się rozciągała z każdym krokiem.
Najbardziej "aktywowały" się te dolegliwości w pozycji takiej jak przy zamiataniu-gdy byłam lekko zgięta.Paima lubi tę wiadomość
-
Na ten moment oswajam się z nową sytuacją -
MaggLbn wrote:Kuuurcze może jednak się wstrzymam z tą wizytą, chociaż z tydzień. Cierpliwość nie jest moją mocną stroną 😂
Bardzo się cieszę, że tutaj do Was trafiłam Przeczytałam cały wątek i trzymam kciuki za wszystkie badania i wizyty ❤️
Powiem Ci z doświadczenia, bo ja też taka w gorącej wodzie kąpana byłam w pierwszej ciąży 😂
Mnie lekarka na tym etapie wyśmiała 🙄 a ja serio nie wiedziałam o ciąży prawie nic i chamskie to było strasznie. Więcej do niej nie poszłam.
Mam nadzieję, że masz milszego ginekologa, ale mimo wszystko ja bym troszkę dłużej poczekała 😉 -
Czekanie w ciąży jest turnde, to prawda. Dla mnie najgorsze jest czekanie do momentu kiedy można znaleźć serduszko detektorem. Później trochę luzuję. No i oczywiście jak przychodzą ruchy to już w ogóle jest łatwiej. Niestety dziewczyny musimy się uzbroić w cierpliwość 🙈 Niaha gratulacje maleństwa ❤️ jeśli możesz to może poczekaj jeszcze chwilkę z wizytą. Ja wiem jakie to trudne, ale lepiej mieć pewność że na 100% już zobaczysz serduszko ☺️
Ja oczywiście po wizycie przespałam pół dnia. Nie wiem jak przeżyje do drugiego trynestru, jestem definicją zmęczenia...damrade, Pati2804, Niaha, LaBellePerle, juss92 lubią tę wiadomość
-
Hej fajnie że jesteś! Gratulacje, beta ładnie przyrasta. Tak jak dziewczyny mówią na wizytę może być za wczesnie. Ja poszłam zaraz po pozytywnym teście, zanim jeszcze miałam wynik bety ze względu na to że wyjeżdżaliśmy na weekend. To była świadoma wizyta i nie chciałam USG, chciałam tylko potwierdzić suplementacje.
Kolejną wizytę mam jutro czekałam na nią 2tyg. I gdyby nie to że muszę skonsultować wyniki to jeszcze bym chętnie poczekała kilka dni żeby już było serduszko, a tak to pewnie jak za mało jutro zobaczę to będę czuć niedosyt🤭
Co do rwy kulszowej to ja też mam tendencję uaktywniła się na kilka dni na początku i już się wyciszyła. Ale za waszą radą rzeczywiście umówię się do fizjo.Pati2804 lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Pati2804, MaggLbn 🤞🍀 za dzisiaj ❤️
Pati2804, Elasure, Paima, LaBellePerle lubią tę wiadomość
-
Ja tak tylko na sekundkę xD bo wiesz Niaha… termin mam niby 25-27.09 więc równie dobrze mogę być listopadowa z Tobą buziaki
Trzymam kciuki za wszystkie mamuśki
P.S. edit - japierdziu to się nazywa to „głupienie” w ciąży… po wrześniu jest październik a ja się nakręciłam hahahah omgWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 06:46
Niaha lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Jak wasze samopoczucie dzisiaj? Ja się dzisiaj obudziłam w środku nocy z mega mdłościami i rano też było bardzo ciężko. Całe szczęście jeszcze bez wymiotów ale mam wrażenie, że to kwestia czasu.
A z pozytywnych rzeczy udało mi się umówić na prenatalne do polecanej lekarki na 25.04. To będzie równo 13tc. -
MonReve96 wrote:Cześć dziewczyny. Jak wasze samopoczucie dzisiaj? Ja się dzisiaj obudziłam w środku nocy z mega mdłościami i rano też było bardzo ciężko. Całe szczęście jeszcze bez wymiotów ale mam wrażenie, że to kwestia czasu.
A z pozytywnych rzeczy udało mi się umówić na prenatalne do polecanej lekarki na 25.04. To będzie równo 13tc.
Oj współczuję, ja czuje że moje powoli nadchodzą, już jest brak apetytu i inaczej mi się odbija. Poduszkę do spania już wyżej wolę.
Dziś był duży ból w prawym boku przez kilka godzin, teraz już niżej w pachwinie, zdrętwienie uda i łydka spięta jak w lekkim skurczu. Ból w boku przeniósł się teraz na lewą stronę. Podobno poszerzanie macicy może dawać takie odczucia i bóle ale tu zdam się na wiedzę doświadczonych koleżanek. Lista pytań do lekarza coraz dłuższą 😂
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
MonReve96 wrote:Cześć dziewczyny. Jak wasze samopoczucie dzisiaj? Ja się dzisiaj obudziłam w środku nocy z mega mdłościami i rano też było bardzo ciężko. Całe szczęście jeszcze bez wymiotów ale mam wrażenie, że to kwestia czasu.
A z pozytywnych rzeczy udało mi się umówić na prenatalne do polecanej lekarki na 25.04. To będzie równo 13tc.
👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)