LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Kciuki mocno zaciśnięte 🍀
redkenMaggLbn, Elasure, Karmen, redken, agatka06, juss92, KarolinaAnastazja, Natalia K, Jenny93, Galena, Gusta Blu, Bibi24, Przedszkolanka123, Pati2804, zulka, Sparky, Asioreq lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Macie może jakieś sposoby na poprawę pamięci w ciąży? Jestem przerażona tym, co się dzieje z moją głową 🫣
Też szukam sposobu 😂 Wczoraj przegonilam siebie i meza bladym świtem z wizyty u rodziców (350 km), żeby w rejestracji się dowiedzieć, że wizyta jest dzisiaj 😅 Rękę bym sobie dała uciąć, że to mialo być w poniedziałek... -
Niaha wrote:Macie może jakieś sposoby na poprawę pamięci w ciąży? Jestem przerażona tym, co się dzieje z moją głową 🫣
Niestety trwa to dość długo po porodzie 🙈 -
MaggLbn wrote:Też szukam sposobu 😂 Wczoraj przegonilam siebie i meza bladym świtem z wizyty u rodziców (350 km), żeby w rejestracji się dowiedzieć, że wizyta jest dzisiaj 😅 Rękę bym sobie dała uciąć, że to mialo być w poniedziałek...
O kurcze 😮 współczuję 😟
Ja "tylko" kolejny raz zapomniałam wziąć acard na noc 🫠a może nie zapomniałam, sama już nie wiem 😔
Od dzisiaj będę wydzielała wszystkie leki i suple do pojemniczka.Bibi24 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za kciuki 😊
Czy któraś z Was podróżowała za granicę z lekami i ma wzór zaświadczenia dla linii lotniczych? Muszę wziąć ze sobą heparynę i chce ją wziąć do bagażu podręcznego tylko nie wiem jak takie zaświadczenie powinno wyglądać. Czy może jednak karta ciąży i recepta wystarczą?Niaha lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:O kurcze 😮 współczuję 😟
Ja "tylko" kolejny raz zapomniałam wziąć acard na noc 🫠a może nie zapomniałam, sama już nie wiem 😔
Od dzisiaj będę wydzielała wszystkie leki i suple do pojemniczka.
Ja mam tak wydzielone na cały tydzień, i też mi się zapomina wziąć a leżą jak byk koło łóżka ☺️
Terminy wszystkie wrzucam w kalendarz google i dodaje męża więc podwójne czuwanie. Maile też mu wszystkie podsyłam i dobrze bo wczoraj rezerwowałam szkołe rodzenia na sierpień a Pani nam odpisała z potwierdzeniem na wrzesień. Ja w ogóle nie zwróciłam na to uwagi a mój w sekundę wyłapał 😂
Ogólnie w ostatnim tygodniu nie miałam jakiejś gafy pamięciowej ale zostałam nazwana krewetką bo mój mózg dużo nie mieści i szybko zapomina 🤣Niaha, Natalia K, MaggLbn lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Niaha wrote:O kurcze 😮 współczuję 😟
Od dzisiaj będę wydzielała wszystkie leki i suple do pojemniczka.
Co do rzeczy ważnych w tygodniu posługuje się kalendarzem w telefonie z przypomnieniami
Widziałam, że są też apki do karmienia dziecka żeby pamiętać o której godzinie itp. To też zainstaluje 😅
Na ile mogę to sobie wszystko pisze. Chodz czasami wracam "po cos" do domu z 4 razy zanim wyjadę 😂Elasure lubi tę wiadomość
-
Też chciałabym wiedzieć! Czuję się jakbym miała Alzheimera 😂 dosłownie nie wiem po co poszłam do sklepu, nie pamiętam nazwy połowy rzeczy, po wyjściu z łazienki nie wiem co chciałam powiedzieć mężowi i najlepsze na koniec. Przeglądam sklep internetowy i myślę, że sprawdzę coś jeszcze. Klikam w kategorię i zonk... Za nic nie pamiętam co to było 😂😂 Złota rybka by ze mną wygrała w konkursach pamięciowych -
redken wrote:Dziękuję za kciuki 😊
Czy któraś z Was podróżowała za granicę z lekami i ma wzór zaświadczenia dla linii lotniczych? Muszę wziąć ze sobą heparynę i chce ją wziąć do bagażu podręcznego tylko nie wiem jak takie zaświadczenie powinno wyglądać. Czy może jednak karta ciąży i recepta wystarczą?
Dwa lata temu przywiozłam wszystkie leki w bagażu podręcznym, nie było problemu, zaświadczenia nie miałam. Nie było tam igieł, więc nie wiem, czy procedury są inne.
Może spróbuj skontaktować się z kimś z lotniska?redken lubi tę wiadomość
-
Natalia K wrote:Też chciałabym wiedzieć! Czuję się jakbym miała Alzheimera 😂 dosłownie nie wiem po co poszłam do sklepu, nie pamiętam nazwy połowy rzeczy, po wyjściu z łazienki nie wiem co chciałam powiedzieć mężowi i najlepsze na koniec. Przeglądam sklep internetowy i myślę, że sprawdzę coś jeszcze. Klikam w kategorię i zonk... Za nic nie pamiętam co to było 😂😂 Złota rybka by ze mną wygrała w konkursach pamięciowych
Działanie mojego mózgu i brak pamięci krótkotrwałej jest moim największym zaskoczeniem w ciąży.
Przerażające 😵💫
Zastanawiam się, czy zwiększenie dawki choliny (oczywiście po konsultacji z lekarzem), włączenie większej ilości orzechów do diety i trenowanie pamięci w sudoku lub krzyżówkach cokolwiek by pomogło 🤔 -
Elasure wrote:Ja mam tak wydzielone na cały tydzień, i też mi się zapomina wziąć a leżą jak byk koło łóżka ☺️
Terminy wszystkie wrzucam w kalendarz google i dodaje męża więc podwójne czuwanie. Maile też mu wszystkie podsyłam i dobrze bo wczoraj rezerwowałam szkołe rodzenia na sierpień a Pani nam odpisała z potwierdzeniem na wrzesień. Ja w ogóle nie zwróciłam na to uwagi a mój w sekundę wyłapał 😂
Ogólnie w ostatnim tygodniu nie miałam jakiejś gafy pamięciowej ale zostałam nazwana krewetką bo mój mózg dużo nie mieści i szybko zapomina 🤣
Wygrałaś tą krewetką 🤣Elasure lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Działanie mojego mózgu i brak pamięci krótkotrwałej jest moim największym zaskoczeniem w ciąży.
Przerażające 😵💫
Zastanawiam się, czy zwiększenie dawki choliny (oczywiście po konsultacji z lekarzem), włączenie większej ilości orzechów do diety i trenowanie pamięci w sudoku lub krzyżówkach cokolwiek by pomogło 🤔
Mam podobnie z pamięcią 😵💫 jadę do apteki wykupić leki staje w okienku i nie wiem po co przyszłam 🫣 -
Pytanko logistyczne. Dostawkę będziemy mieć w sypialni, jak ogarniałyście/myślicie ogarniać nocne przewijanie?
Przewijak będzie w drugim pokoju ale zastanawiam się czy na pół śpiąco szybsze/praktyczniejsze będzie po prostu ogarnięcie tego na łóżku? Trzymać jakiś podkład i pampersy pod ręką w sypialni?
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Elasure wrote:Pytanko logistyczne. Dostawkę będziemy mieć w sypialni, jak ogarniałyście/myślicie ogarniać nocne przewijanie?
Przewijak będzie w drugim pokoju ale zastanawiam się czy na pół śpiąco szybsze/praktyczniejsze będzie po prostu ogarnięcie tego na łóżku? Trzymać jakiś podkład i pampersy pod ręką w sypialni?
Ja do przewijania głównie budziłam męża (przecież jego płacz dziecka nie obudzi xd) i przewijał na przewijaku na komodzie. Chyba, że musiałam przewinąć przy karmieniu to zazwyczaj na łóżku. Przy takim maleństwie na początek wolałam przewijak, a z czasem tylko łóżko. -
Elasure wrote:Pytanko logistyczne. Dostawkę będziemy mieć w sypialni, jak ogarniałyście/myślicie ogarniać nocne przewijanie?
Przewijak będzie w drugim pokoju ale zastanawiam się czy na pół śpiąco szybsze/praktyczniejsze będzie po prostu ogarnięcie tego na łóżku? Trzymać jakiś podkład i pampersy pod ręką w sypialni?Elasure, Bibi24 lubią tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864