X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki mocno zaciśnięte 🍀
    redken

MaggLbn, Elasure, Karmen, redken, agatka06, juss92, KarolinaAnastazja, Natalia K, Jenny93, Galena, Gusta Blu, Bibi24, Przedszkolanka123, Pati2804, zulka, Sparky, Asioreq lubią tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może jakieś sposoby na poprawę pamięci w ciąży? Jestem przerażona tym, co się dzieje z moją głową 🫣

age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Macie może jakieś sposoby na poprawę pamięci w ciąży? Jestem przerażona tym, co się dzieje z moją głową 🫣

Też szukam sposobu 😂 Wczoraj przegonilam siebie i meza bladym świtem z wizyty u rodziców (350 km), żeby w rejestracji się dowiedzieć, że wizyta jest dzisiaj 😅 Rękę bym sobie dała uciąć, że to mialo być w poniedziałek...

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:

Niestety trwa to dość długo po porodzie 🙈

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    Też szukam sposobu 😂 Wczoraj przegonilam siebie i meza bladym świtem z wizyty u rodziców (350 km), żeby w rejestracji się dowiedzieć, że wizyta jest dzisiaj 😅 Rękę bym sobie dała uciąć, że to mialo być w poniedziałek...

O kurcze 😮 współczuję 😟
    Ja "tylko" kolejny raz zapomniałam wziąć acard na noc 🫠a może nie zapomniałam, sama już nie wiem 😔
    Od dzisiaj będę wydzielała wszystkie leki i suple do pojemniczka.

Bibi24 lubi tę wiadomość

age.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciuki 😊

Czy któraś z Was podróżowała za granicę z lekami i ma wzór zaświadczenia dla linii lotniczych? Muszę wziąć ze sobą heparynę i chce ją wziąć do bagażu podręcznego tylko nie wiem jak takie zaświadczenie powinno wyglądać. Czy może jednak karta ciąży i recepta wystarczą?

Niaha lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    O kurcze 😮 współczuję 😟
    Ja "tylko" kolejny raz zapomniałam wziąć acard na noc 🫠a może nie zapomniałam, sama już nie wiem 😔

Ja mam tak wydzielone na cały tydzień, i też mi się zapomina wziąć a leżą jak byk koło łóżka ☺️
    Terminy wszystkie wrzucam w kalendarz google i dodaje męża więc podwójne czuwanie. Maile też mu wszystkie podsyłam i dobrze bo wczoraj rezerwowałam szkołe rodzenia na sierpień a Pani nam odpisała z potwierdzeniem na wrzesień. Ja w ogóle nie zwróciłam na to uwagi a mój w sekundę wyłapał 😂
    Ogólnie w ostatnim tygodniu nie miałam jakiejś gafy pamięciowej ale zostałam nazwana krewetką bo mój mózg dużo nie mieści i szybko zapomina 🤣

Niaha, Natalia K, MaggLbn lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    przetrwać :D

Niaha, MaggLbn lubią tę wiadomość

• Takaja12 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma ujemną cytomegalie igg? Ja mam i właśnie za tydzień powtarzam przeciwciala. Stresuje się bardzo...W rodzinie mam pełno dzieci zlobkowo przedszkolnych i nie daje rady ich całkowicie unikać 😪

age.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ujemną i mam przedszkolaka w domu. Pilnuję żeby mył ręce i nie dojadam po nim 😉 Chyba więcej nie da się zrobić.

Takaja12 lubi tę wiadomość

preg.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    O kurcze 😮 współczuję 😟
    Ja leki mam w pudełeczku, a acard w szufladzie koło łóżka 😁

Co do rzeczy ważnych w tygodniu posługuje się kalendarzem w telefonie z przypomnieniami

Widziałam, że są też apki do karmienia dziecka żeby pamiętać o której godzinie itp. To też zainstaluje 😅

Na ile mogę to sobie wszystko pisze. Chodz czasami wracam "po cos" do domu z 4 razy zanim wyjadę 😂

Elasure lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:

Też chciałabym wiedzieć! Czuję się jakbym miała Alzheimera 😂 dosłownie nie wiem po co poszłam do sklepu, nie pamiętam nazwy połowy rzeczy, po wyjściu z łazienki nie wiem co chciałam powiedzieć mężowi i najlepsze na koniec. Przeglądam sklep internetowy i myślę, że sprawdzę coś jeszcze. Klikam w kategorię i zonk... Za nic nie pamiętam co to było 😂😂 Złota rybka by ze mną wygrała w konkursach pamięciowych

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Dziękuję za kciuki 😊

Czy któraś z Was podróżowała za granicę z lekami i ma wzór zaświadczenia dla linii lotniczych? Muszę wziąć ze sobą heparynę i chce ją wziąć do bagażu podręcznego tylko nie wiem jak takie zaświadczenie powinno wyglądać. Czy może jednak karta ciąży i recepta wystarczą?

Dwa lata temu przywiozłam wszystkie leki w bagażu podręcznym, nie było problemu, zaświadczenia nie miałam. Nie było tam igieł, więc nie wiem, czy procedury są inne.
    Może spróbuj skontaktować się z kimś z lotniska?

redken lubi tę wiadomość

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    Też chciałabym wiedzieć! Czuję się jakbym miała Alzheimera 😂 dosłownie nie wiem po co poszłam do sklepu, nie pamiętam nazwy połowy rzeczy, po wyjściu z łazienki nie wiem co chciałam powiedzieć mężowi i najlepsze na koniec. Przeglądam sklep internetowy i myślę, że sprawdzę coś jeszcze. Klikam w kategorię i zonk... Za nic nie pamiętam co to było 😂😂 Złota rybka by ze mną wygrała w konkursach pamięciowych

Działanie mojego mózgu i brak pamięci krótkotrwałej jest moim największym zaskoczeniem w ciąży.
    Przerażające 😵‍💫
    Zastanawiam się, czy zwiększenie dawki choliny (oczywiście po konsultacji z lekarzem), włączenie większej ilości orzechów do diety i trenowanie pamięci w sudoku lub krzyżówkach cokolwiek by pomogło 🤔

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Ja mam tak wydzielone na cały tydzień, i też mi się zapomina wziąć a leżą jak byk koło łóżka ☺️
    Terminy wszystkie wrzucam w kalendarz google i dodaje męża więc podwójne czuwanie. Maile też mu wszystkie podsyłam i dobrze bo wczoraj rezerwowałam szkołe rodzenia na sierpień a Pani nam odpisała z potwierdzeniem na wrzesień. Ja w ogóle nie zwróciłam na to uwagi a mój w sekundę wyłapał 😂
    Ogólnie w ostatnim tygodniu nie miałam jakiejś gafy pamięciowej ale zostałam nazwana krewetką bo mój mózg dużo nie mieści i szybko zapomina 🤣

Wygrałaś tą krewetką 🤣

Elasure lubi tę wiadomość

age.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Działanie mojego mózgu i brak pamięci krótkotrwałej jest moim największym zaskoczeniem w ciąży.
    Przerażające 😵‍💫
    Zastanawiam się, czy zwiększenie dawki choliny (oczywiście po konsultacji z lekarzem), włączenie większej ilości orzechów do diety i trenowanie pamięci w sudoku lub krzyżówkach cokolwiek by pomogło 🤔

Mam podobnie z pamięcią 😵‍💫 jadę do apteki wykupić leki staje w okienku i nie wiem po co przyszłam 🫣

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko logistyczne. Dostawkę będziemy mieć w sypialni, jak ogarniałyście/myślicie ogarniać nocne przewijanie?
    Przewijak będzie w drugim pokoju ale zastanawiam się czy na pół śpiąco szybsze/praktyczniejsze będzie po prostu ogarnięcie tego na łóżku? Trzymać jakiś podkład i pampersy pod ręką w sypialni?

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Pytanko logistyczne. Dostawkę będziemy mieć w sypialni, jak ogarniałyście/myślicie ogarniać nocne przewijanie?
    Przewijak będzie w drugim pokoju ale zastanawiam się czy na pół śpiąco szybsze/praktyczniejsze będzie po prostu ogarnięcie tego na łóżku? Trzymać jakiś podkład i pampersy pod ręką w sypialni?

Ja do przewijania głównie budziłam męża (przecież jego płacz dziecka nie obudzi xd) i przewijał na przewijaku na komodzie. Chyba, że musiałam przewinąć przy karmieniu to zazwyczaj na łóżku. Przy takim maleństwie na początek wolałam przewijak, a z czasem tylko łóżko.

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Bruised Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Ja przewijałam na łóżku. Podstawa to podkład, żeby w razie siku z zaskoczenia nie trzeba było całej pościeli wymieniać w środku nocy 🙈

Elasure, Bibi24 lubią tę wiadomość

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze brzuszki rosną miarowo, czy bardziej skokowo? Do tej pory powiększał się powoli, ale dziś mam wrażenie, że z 5 miesiąca przeskoczył od razu w 7 🙃🙂

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ