👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Domisiek, Ignaś od miesiąca tak robi jak jest zmęczony i chce mu się spać.
Co do spania to ja też przestałam walczyć z dzieckiem i często śpi mi na rękach, czasem z cycem w buzi, rzadko kiedy da się go odłożyć do łóżeczka na drzemkę. Ale na noc to fakt ładnie śpi w łóżeczku. -
https://www.instagram.com/reel/DVt-kZtjjS_/?igsh=MXNubmNuamJ2ZjBnZA== TO MY bezwzględnu czy jest pomoc czy jej nie ma 🤡
AnaPyza, Mmagda389, Bećka lubią tę wiadomość
-
No właśnie u nas to raczej nie kwestia zmęczenia bo robi to nawet przez sen w nocy i zaraz po spaniu i w ogóle co chwile. Ale nie ma ani kataru, ani wysypki 🤷🏼♀️ Nieco zakraplanie oczek solą fizjologiczną pomogło.12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Domisiek może tarcie oczu przez suche powietrze w mieszkaniu? I dlatego zakrapianie oczek pomaga? Skóra też może być wysuszona przez to
AnaPyza, spojrzałam właśnie na Twój suwaczek i sobie myślę whaaaaat, jakim cudem minęło już 5 miesięcy odkąd zaczęłyśmy się rozpakowywać? 🥹
Domisiek lubi tę wiadomość
-
NowaMama95 wrote:Hej! Czy Wasze dzieciątka jak leżą na brzuszku to wystawiają po zabawki obie rączki? U nas tylko lewą rączka sięga, a prawą się podpiera i zastanawiam się czy to normalne.
Na początku jak zaczynał interesować się dotykanie zabawek to też miał jedną ulubioną rękę, a tą drugą wcale nie sięgał, ale z czasem mu się to zmieniło samo i teraz obie ręce są w akcji. -
A może wpadło mi coś do oczu, ja ostatnio walczyłam z rzęsa w lewym oku Ignasia 3 dni, w końcu skubana sama wyszła 😅
-
Ja zdaję relacje po wizycie u fizjo. Jest ok, dostaliśmy inne ćwiczenia, teraz na wzmocnienie boczków, jeden jest leniwy 😉 Przeżywałam tą główkę, a mówi, że to tylko czoło i czesaniem powinno się wyrównać.
A wizyty mamy co 2-3 tygodnie i płacimy 200zl.
Niestety walczymy teraz ze skórą, bo a to ma suche rejony, a to inne placki, pediatra mówi, że ŁZS ☹️
Ogólnie to mamy gorszy, marudny okres. Średnio się czuję, myślałam, że na ładną pogodę, będzie fajnie, a tu jest człowiek zjechany. Jeszcze trochę mi przykro, że jestem sama/koniec ciąży tak samo, moi rodzice nie pracują, a tylko pytają kiedy ja przyjadę...
*Jeszcze pytanie o chrzest, czy bobasy mają cały strój biały? Bo ja chciałam połączyć z błekitem. -
Bećka wrote:Ja zdaję relacje po wizycie u fizjo. Jest ok, dostaliśmy inne ćwiczenia, teraz na wzmocnienie boczków, jeden jest leniwy 😉 Przeżywałam tą główkę, a mówi, że to tylko czoło i czesaniem powinno się wyrównać.
A wizyty mamy co 2-3 tygodnie i płacimy 200zl.
Niestety walczymy teraz ze skórą, bo a to ma suche rejony, a to inne placki, pediatra mówi, że ŁZS ☹️
Ogólnie to mamy gorszy, marudny okres. Średnio się czuję, myślałam, że na ładną pogodę, będzie fajnie, a tu jest człowiek zjechany. Jeszcze trochę mi przykro, że jestem sama/koniec ciąży tak samo, moi rodzice nie pracują, a tylko pytają kiedy ja przyjadę...
*Jeszcze pytanie o chrzest, czy bobasy mają cały strój biały? Bo ja chciałam połączyć z błekitem.
Z ubrankiem na chrzest to całkowicie Twój wybór. Ja już dawno nie widziałam całego bobasa ubranego na biało, szczególnie chłopca. U nas był taki strój:
Asia091, Mmagda389 lubią tę wiadomość
-