👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Smoczkowe bobasy- pytanie, czy zmienione macie już rozmiarowo smoczki? Czy jeśli dziecko ma jeszcze 3m to używacie tych 0-3 czy już 3-6m?
Zumi extra miejsce na spacery w szlafroku🥰 -
Paulivvv wrote:Zumi - ja odkąd jest Antoś to mam stałe stylizacje 😅 legginsy i taka większa bluza. Mam te 2 elementy garderoby w różnych kolorach i wersjach, więc są tutaj różne zestawy tworzone!
Pocieszam się tym, że mam tutaj niedaleko koleżankę, która urodziła tydzień później dziecko i jak się nieraz spotkamy na spacerze to ona ma dokładnie taki sam rodzaj stylizacji jak ja 🤣
To trend tego roku tzw szafa kapsułowa 🤣🤣
Paulivvv lubi tę wiadomość
-
My też używamy smoczków 0-6msc
Też się zastanawiam nad tym samodzielnym zasypianiem i nad spaniem w łóżeczku ale nie wiem czy wspolspanie i karmienie na leżąco nie jest wygodniejsze. Z drugiej strony Robert zajmuje w chu.. miejsca w łóżku bo ręce rozkłada na boki jak zaśnie. Gorzej będzie jak zacznie się turlać, boje się że mi spadnie z łóżka. W sumie dlatego najbardziej się zastanawiam nad tym samodzielnym zasypianiem w łóżeczku.
-
Ja wymieniłam już smoczki. Co do spania to od poniedziałku odkladamy Wojtka na pierwszy sen nocny do łóżeczka obok Naszego łóżka. Wcześniej całą nockę spał z Nami i leżał sobie i się glaskalismy i zasypiał. Teraz zasypia na klacie męża lub u mnie na rękach i ląduje w łóżeczku.
-
Maddie_Ist wrote:My też używamy smoczków 0-6msc
Też się zastanawiam nad tym samodzielnym zasypianiem i nad spaniem w łóżeczku ale nie wiem czy wspolspanie i karmienie na leżąco nie jest wygodniejsze. Z drugiej strony Robert zajmuje w chu.. miejsca w łóżku bo ręce rozkłada na boki jak zaśnie. Gorzej będzie jak zacznie się turlać, boje się że mi spadnie z łóżka. W sumie dlatego najbardziej się zastanawiam nad tym samodzielnym zasypianiem w łóżeczku.
Są takie specjalne barierki do lozka, rodzice, ktorzy na stale wspolspia z dziecmi to takie wlasnie montuja na lozku i wtedy nie ma ryzyka upadku. 😁 -
Asia091 wrote:Smoczkowe bobasy- pytanie, czy zmienione macie już rozmiarowo smoczki? Czy jeśli dziecko ma jeszcze 3m to używacie tych 0-3 czy już 3-6m?
Zumi extra miejsce na spacery w szlafroku🥰
My używamy tych z Suavinex i one są chyba 0-6msc więc ciągle ten sam rozmiar u nas. -
Dziewczyny, mój pierwszy syn był trudny w obsłudze (podobnie jak u Domisiak) - tak że każdy myślał, że zostanie jedynakiem. A kolejne dzieci nr 2,3 i 4 już zupełnie inne - odkładalne, samośpiące, zawsze uśmiechnięte. Teraz Tośka nr 5 znów mi się trafiła bardziej wymagająca, ale ja wiem, że to minie.
A w ogóle Tośka dziś zrobiła swój pierwszorazowy w życiu piruet przewracając się z pleców na brzuch 👏
I w ogóle... byłam dziś u dentysty. Dwa zęby do leczenia. Dentystka mnie pyta, czy chcę znieczulenie. Waham się. A ona na to: "Tyle razy pani rodziła, że chyba nie ma sensu znieczulać". No i poborowała mi zęby bez znieczulenia. Przeżyłam 😁 -
Eh, a ja wracam do Was dziewczyny ze słabymi wieściami 😕 Nasza "normalność" trwała tydzień. Niestety zmiany na wątrobie to prawdopodobnie przerzut... Plus jest taki, że prowadzący wybłagali Kraków o nasze wyniki genetyki i są one prawidłowe, ponoć to bardzo duży plus i światełko w tunelu; badania krwi dalej dobre. Także dzięki temu póki co zostajemy na obserwacji, bo ponoć te zmiany z wątroby u takich maluchów często same się wycofują. Jutro Mała ma mieć jeszcze trepanobiopsję. Siedzę właśnie w szpitalu, ze złamanym sercem po kilkukrotnej próbie pobrania krwi i cewnikowaniu i chlipie sobie cichutko dlaczego po raz kolejny dostałam od życia policzek...
Taki mały pozytyw dzisiejszego dnia to przeskoczenie na pajace w rozmiarze 74, niby nic, ale...Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰
11/25 - witaj na świecie 🩷😍 -
Psaj nie wyobrażam sobie co musicie teraz czuć i przeżywać. Wojtek miał "tylko" grypę a drżałam o jego zdrowie, nie mogłam patrzeć jak cierpi i się męczy a co dopiero Wy. Gdybym mogła to utuliłabym Ciebie i Twoje dzielne dzieciątko. Dużo siły dla Was, wierze i trzymam kciuki, ze wkrótce będzie normalnie. Już na dłużej. ♥️
psaj91 lubi tę wiadomość
-
Psaj 🥺🫂
Wierzę, że wasz maluch jest silny i waleczny i że ten dziad się wycofa tak jak twierdza lekarze.
Ty też dbaj o siebie kochana w tym trudnym czasie, żeby być silna dla tej małej istotki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 22:23
psaj91 lubi tę wiadomość
-
Dziś mija rok jak zobaczyłam wymarzone dwie kreseczki na teście😍 przepiękny to był dzień. Jutro Was nadrobię, bo mam spore zaległości, ale teraz ide spać, bo poprzednią nic prawie całą nie spałam i padam na twarz.
Wczoraj 5 godzin łaziłam po centrum handlowym z malutką i efekt jest taki, że jej nakupowalam różnych ciuchów, a sobie tylko zwykłą gumkę do włosów 🤣
Dobrej nocki dziewczyny -
Psaj, serce mi pękło 💔 tak bardzo mi przykro ☹️ nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czujesz. Płacz jak mała śpi, żeby uwolnić z ciała te emocje. Wierzę, że będzie tak jak mówią lekarze i choroba się wycofa. Czytałam, że u tak małych dzieci, faktycznie zdarza się to często 🫂 przytulam Cię z całych sił 🫂
psaj91 lubi tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-