👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
psaj91 wrote:Kochane jesteście dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za słowa wsparcia ❤️
My już od wczoraj w domku. Prowadząca mówi, że nie spodziewają się żeby cokolwiek w szpiku wyszło, bo Mała jest w bardzo dobrej kondycji i ma ładne wyniki krwi. Narkozę zniosła bardzo ładnie. Konsultowali wyniki z jakimś autorytetem Profesorskim i zdecydowanie zostajemy tylko do obserwacji, ponieważ nawet u 80% niemowląt zmiany same się cofają, szczególnie z wątroby. Ogromnym plusem jest ta prawidłowa genetyka, to totalny game changer w naszej sytuacji, do tego stopnia, że na wypisie widnieje piękne zdanie "(...) co wiąże się z korzystnym rokowaniem" 🥹❤️ Jest na tyle dobrze w tej złej sytuacji, że dopuścili nas nawet do pierwszych szczepień (mamy refundację 5w1 + wzw B + za zaleceniem zdecydowaliśmy sie na Prevanar 20, bo ponoć ma najbardziej aktualne szczepy). Idziemy na nie w poniedziałek, a w środę mamy kontrolne USG. Nie musi mieć nawet każdorazowo pobieranej krwi (uff) 🥹 Rokowanie mimo wszystko wciąż pozostaje dobre 🥹❤️
Była też wczoraj u mnie psycholog. Dużo dała mi rozmowa z nią. Opowiadała, że odkąd tu pracuje (2 lata), to żaden dzieciaczek w podobnej sytuacji nie umarł. Opowiedziała mi historię dwóch maluszków niemal w identycznej sytuacji jak nasza (ale każdy przypadek mimo wszystko jest inny) i obecnie maluchy mają po 1 i 2 lata i są zdrowe oraz prawidłowo się rozwijają.
Przed nami maraton kontroli, ale staram się trzymać tych plusów jak ta genetyka, dobre wyniki krwi i książkowy rozwój Małej.
To są naprawdę dobre wiadomości, na pewno jest Wam ciężko bo to są emocje nie do opisania. Jesteście mega dzielni ! Trzymajcie tylko tych dobrych rokowań ja też będę się tego trzymać i nie biorę pod uwagę innego scenariusza dla Waszej Rodzinki ♥️Wierzę że niedługo to wszystko minie i zapomnicie o tych szpitalnych perypetiach patrząc na córkę jak pięknie rośnie i się rozwija 🥰 celebrujcie każdy dobry moment razem.
Ignacy trzyma mocno piąstki za Was 🤞
psaj91 lubi tę wiadomość
-
PONAWIAM PYTANIE: 🙋♀️
Gdzie polecacie miejsca i noclegi nad morzem 😎☀️🏖️
Kanola, Nadzieja32 lubią tę wiadomość
-
Zumi teraz mi przypomnialas, ze faktycznie na noc uzywalam pantsow u starszej jak juz sie w nie miescila i byly wygodniejsze i chyba bardziej chlonne. W dzien mi jednak latwiej bylo przebierac z pieluchy poki nie chodzila.
U nas starsza z zapaleniem oskrzeli ehh. Z Adą idziemy jutro do lekarza, mam nadzieję, ze u niej chociaz lepiej to wyglada. Balam sie najbardziej tego grudnia pod katem infekcji, a widze ze marzec jeszcze gorszy niz ta zima.
Psaj i tego trzeba sie trzymac. 💪 twoja kruszynka to waleczna dziewczyna jest.🫶
-
Asia091 wrote:PONAWIAM PYTANIE: 🙋♀️
Gdzie polecacie miejsca i noclegi nad morzem 😎☀️🏖️
Ja mam na oku Saltic Grzybowo, bo znajoma polecala i na grupie o podrozach z dziecmi tez widzialam polecajki.
A z pierworodna bylismy w Sarbinowie jak byla mala i miejscowosc polecam. Bylismy we wrzesniu i juz nie bylo tlumow a sporo lokali jeszcze otwartych. Noclegu nie polece bo bylismy w jaichs domkach organizowanych z pracy. 😛
-
@psaj91 Bardzo się cieszę z tych dobrych wiadomości. Dużo zdrowia dla dzielnego maluszka i dużo spokoju dla Was ❤️
Dziewczyny a czy usg brzuszka wykonuja maluchowi zawsze po porodzie? bo u nas nie bylo i się zastanawiam czy pasuje zrobic na wlasna reke. -
Nie zawsze my też nie mieliśmy żadnych dodatkowych badańKlekotka wrote:@psaj91 Bardzo się cieszę z tych dobrych wiadomości. Dużo zdrowia dla dzielnego maluszka i dużo spokoju dla Was ❤️
Dziewczyny a czy usg brzuszka wykonuja maluchowi zawsze po porodzie? bo u nas nie bylo i się zastanawiam czy pasuje zrobic na wlasna reke. -
My mieliśmu usg główki w szpitalu ze względu na moją cukrzycę ciążową, a usg brzucha miał bo wystąpiła u niego silniejsza żółtaczka i miał podwyższone enzymy wątrobowe. Tak rutynowo bez wskazań mało jaki szpital robi usg, a powinien to być standard, bo usg to nie taki wielki koszt 🤷♀️👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-