👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
kalinok wrote:o, a jeśli mogę zapytać to będziesz rodzić też w Krakowie (nie wiem czy jesteś z krk czy z okolic i dojeżdżasz do konkretnej poradni:))? Jeśli tak to z chęcią bym Cię dodała do przyjaciółek, możemy się po wymieniać opiniami czy sugestiami.
Współczuję komplikacji, mam nadzieję że wszystko będziesz dobrze!
Pochodze z okolic, ale z mezem kupilismy w Krakowie mieszkanko i narazie jeszcze nie mozemy go wykanczac dlatego dojezdzam na badania. Mam nadzieje, ze uda sie wykonczyc do listopada bo bardzo chcialabym rodzic w Krakowie
Z checia przyjme zapro! -
Dziewczyny które mają detektor tętna? Jak często używacie?
Niby jak czytam to piszą, że jest to bezpieczne do używania bez większych ograniczeń ale też nieraz spotykam takie głosy, że nie powinno się częściej niż 1/2 razy na tydzień.
Ja go mam do tygodnia i użyłam go 2 razy i tak się zastanawiam, czy to za często czy nie. Jak już się znajdzie tego dzieciaczka tam to tak kusi posłuchać jak fajnie mu to serce bije 🤩 -
Paulivvv wrote:Dziewczyny które mają detektor tętna? Jak często używacie?
Niby jak czytam to piszą, że jest to bezpieczne do używania bez większych ograniczeń ale też nieraz spotykam takie głosy, że nie powinno się częściej niż 1/2 razy na tydzień.
Ja go mam do tygodnia i użyłam go 2 razy i tak się zastanawiam, czy to za często czy nie. Jak już się znajdzie tego dzieciaczka tam to tak kusi posłuchać jak fajnie mu to serce bije 🤩
Teraz akurat nie uzywam, ale wczesniej uzywalam codziennie raz dziennie dopoki nie poczulam ruchow. 😅 -
Ale powiem Wam że myślałam że to USG będzie dużo lepsze. Bo Wy piękne zdjęcia z USG wystawiacie a tutaj to zdecydowanie bez szału USG . Zdjęcia niezbyt wyraźne a się nastawiłam że będą piękne.
-
Ja go mam do tygodnia i użyłam go 2 razy i tak się zastanawiam, czy to za często czy nie. Jak już się znajdzie tego dzieciaczka tam to tak kusi posłuchać jak fajnie mu to serce bije 🤩Paulivvv, wellwellwell lubią tę wiadomość
-
Ania 89 wrote:Ale powiem Wam że myślałam że to USG będzie dużo lepsze. Bo Wy piękne zdjęcia z USG wystawiacie a tutaj to zdecydowanie bez szału USG . Zdjęcia niezbyt wyraźne a się nastawiłam że będą piękne.
U mnie z wizyt normalnych mam całkiem fajne zdjęcia, a z prenatalnych totalnie tragiczne 🤣 widać mu tylko po kawałku wszystkiego - dla lekarza wiadomo że tam jest to co chciał dokładniej zobaczyć, ale dla zwykłego pacjenta to są jakieś skrawki ciała 🤣 -
Ja go mam do tygodnia i użyłam go 2 razy i tak się zastanawiam, czy to za często czy nie. Jak już się znajdzie tego dzieciaczka tam to tak kusi posłuchać jak fajnie mu to serce bije 🤩
Mniej więcej raz w tygodniu, max 2 razy. Niby bezpieczne, ale w sumie w internecie jest napisane, że lepiej nie robić zbyt często, więc nie czuję potrzeby więcej, staram się też nie za długo. Ale od tego czasu jak nie mogłam znaleźć w ogóle bicia serca, to teraz zajmuje mi to 5 sekund12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm
25.04. 152 bpm, 13+2 -
Ja mam całego bobaska ,ale sprzęt kiepskiej jakości 🙄
Paulivvv lubi tę wiadomość
-
Ania 89 wrote:Ja mam całego bobaska ,ale sprzęt kiepskiej jakości 🙄
U mnie na każdym zdjęciu inna część ciała.
Moje ulubione to zdjęcie gdzie jest sama, jedna stopa. To jest takie słodziutkie 😭 -
Ja się już nie pochwalę nigdy, że się dobrze czuję, bo dzisiaj naciąga mnie, nawet jak sobie pobieram krew z palca 👌🏻
Ania, gratuluję 🥰 Co do zdjęć, to moja lekarka ma dobry sprzęt, ale zdjęć ładnych nie mam, dziecko nie chce współpracować na wizytach. -
Czy ktoś ma jeszxze prenatalne przed sobą czy jestem ostatnia?🙂 Mam w pn przed 20, zniosę jajo przez cały dzień w pracy 😬👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, acard 75, euthyrox 50, besins 2×100
-
Foxy96 wrote:Ja się już nie pochwalę nigdy, że się dobrze czuję, bo dzisiaj naciąga mnie, nawet jak sobie pobieram krew z palca 👌🏻
Ania, gratuluję 🥰 Co do zdjęć, to moja lekarka ma dobry sprzęt, ale zdjęć ładnych nie mam, dziecko nie chce współpracować na wizytach.
Ja też się już nie pochwalę, jak się pochwaliłam ze 2tyg temu tak od tamtej pory jest tylko gorzej 😅😅 -
Odnośnie detektora, ja po wizycie u gina jestem spokojniejsza i nie używam wcale kilka dni. Później nadchodzi czas że chce sprawdzić i robię np 2-3 dni pod rząd. Też czekam na ruchy, że wtedy będzie już łatwiej zrezygnować z detektora. I zauważam że teraz jak dzidzia jest większa to też ucieka. Ale rzeczywiście korci sprawdzanie
Paulivvv lubi tę wiadomość
-
Fabregasowa wrote:Czy ktoś ma jeszxze prenatalne przed sobą czy jestem ostatnia?🙂 Mam w pn przed 20, zniosę jajo przez cały dzień w pracy 😬
Ja mam dopiero za tydzien w piatek
Przed ostatnia wizyta mialam 3 tygodnie przerwy i jakos tak az „zapomnialam”, ze jestem w ciazy i ze tam jest maly ktos.
A po ostatniej wizycie gdzie juz sluchalismy serducha, maluch przypominal w koncu czlowieka i machal sobie raczka to robi mi sie „cos” jak o tym pomysle i juz nie moge sie doczekac tych prenatalnych, zeby znowu go podejrzec 😍 -
Ja dzisiaj miałam wizytę, 17 tydzień, zdjęcia nie mam, ale tym razem przynajmniej poprosiłam, żeby popatrzeć sobie na monitor chwilę. Płci kolejny raz nawet cienia podejrzeń, kto tam się chowa niestety 🙈 A taką mam ochotę już jakieś ubranka kupić
Za to doskonale kręgosłup było widać i jak sobie macha nóżkami bejbik
edka85, Paulivvv, Bećka, wellwellwell, psaj91, kalinok, Karolka11, nnaciaa, Zumi, Foxy96 lubią tę wiadomość
12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm
25.04. 152 bpm, 13+2 -
U mnie wszystko dobrze, dzidziuś zdrowy, piękny okrągły nosek, serce, wątroba, przepływy. Pobrali krew i za tydzień wyniki.Nareszcie mogę oddychać, że wszystko dobrze! Tak to człowiek się martwi czy donosi, później czy zdrowy itd. Prawdopodobnie dziewczynka 🙂
anna.90, Nadzieja32, Kasiek7, Paulivvv, Bećka, wellwellwell, Apatheia, Wilga27, psaj91, kalinok, Karolka11, edka85, nnaciaa, Zumi, Foxy96 lubią tę wiadomość
-
Fabregasowa wrote:Czy ktoś ma jeszxze prenatalne przed sobą czy jestem ostatnia?🙂 Mam w pn przed 20, zniosę jajo przez cały dzień w pracy 😬
Ja mam dopiero 21.05 🫣👩31 🧔♂️37
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
22.03. beta 72,2, progesteron 27,48
24.03 beta 279, progesteron 27,7
27.03 beta 1478, progesteron 22,28
29.03 beta 3649, progesteron 25,13
31.03 beta 7414
2.04 beta 15353
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne
27.05 wizyta -
Ja mam dopiero 20.05też już się nie mogę doczekać!
-
A wgl to kupujecie już coś do wyprawki czy jeszcze nic?
Ja się narazie trzymam i nic nie kupiłam ale już jak widzę te słodziutkie ubranka i pierdoły to mnie coś bierze w tych sklepach 😅 no i nie wiem jak długo wytrzymam w tym braku zakupów