WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Nana11 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    A wgl to kupujecie już coś do wyprawki czy jeszcze nic?
    Ja się narazie trzymam i nic nie kupiłam ale już jak widzę te słodziutkie ubranka i pierdoły to mnie coś bierze w tych sklepach 😅 no i nie wiem jak długo wytrzymam w tym braku zakupów

Mnie tylko niewiadoma płeć powstrzymuje :D

Paulivvv lubi tę wiadomość

12.24 💔 6tc
    01.25 💔 6tc

19.02 ⏸️
    10.03 0, 53cm - serce bije!
    31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
    14.04. prenatalne - 5,12 cm
    25.04. 152 bpm, 13+2
  • Kasiek7 Ekspertka

Wysłany: 16 maja, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee ja o zakupach to będę myśleć pod koniec wakajek😁

Paulivvv lubi tę wiadomość

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się po 2 latach 💕🌸

15.05- 1 prenatalne
    21.05- gin
    preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 16 maja, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    A wgl to kupujecie już coś do wyprawki czy jeszcze nic?
    Ja się narazie trzymam i nic nie kupiłam ale już jak widzę te słodziutkie ubranka i pierdoły to mnie coś bierze w tych sklepach 😅 no i nie wiem jak długo wytrzymam w tym braku zakupów

Ja poki co tylko zaczelam dziergac na szydelku czapeczke z merino z przeznaczeniem dla bobasa. 😅
    Reszta ubranek jak poznam plec. :)

Paulivvv, Kropka89 lubią tę wiadomość

🩷 Liliana, 13.04.2023, 55cm, 3550g 🩷

age.png

💚29.11.2025💚
    preg.png
  • Paulivvv Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuurde, u mnie i lekarz który robił prenatalne i mój lekarz prowadzący praktycznie pewnie że chłopak i tak mnie kusi żeby coś kupić… narazie mam cel, wytrzymać do końca maja i nic nie zakupić 😀

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. ⏸️
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. kolejna wizyta 🩺

preg.png
  • Capricorni Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u nas na prenatalnych i później u Pani ginekolog potwierdzali, że będzie chłopak. Nasze pierwsze dziecko, wymarzone, wyczekane, wiele lat wystarane, po stracie. Póki co to nikt nie wie z rodziny. Następna wizyta u lekarza 9.06 po powrocie z Chorwacji a następne prenatalne na 11.07. Aktualnie tkwię w zawieszeniu zakupowym. Próbuję zakupić poduszkę ciążową do spania ale nie mam pojęcia co wybrać. O resztę wyprawki poproszę chyba czat gpt żeby rozpisał mi to wszystko na kilka miesięcy. Ogólnie podchodzę do zakupów z takim dystansem tzn. Wolę odkupić używane w spoko stanie niż wydać miliony na nowe jak i tak zaraz z tego wyrośnie. Myślę o zakupie nowego kocyka który posłuży kilka lat, wiadomo pieluszki (nie wiem czy tetrowe czy muślinowe) to też nowe ale ubranka, wózek itp to wszystko raczej używane, nie widzę sensu pakować kasy w nowe rzeczy

Karolka11, edka85, Fabregasowa, nnaciaa, Bećka, Zumi, Foxy96 lubią tę wiadomość

👧 - 33
    PCOS
    Mutacja MTHFR C677T T/T homo
    Mutacja 675 (4G/5G) w PAI-1 4G/5G hetero

🧒 - 33
    Starania od 2020

28.09.2024 - ⏸️
    14.10.2024 - jest ❤️
    23.10.2024 - bliźniaki 2o1k, ❤️ 2 × 159
    05.11.2024 - 💔💔

11.03.2025 - ⏸️

preg.png
  • Kasiek7 Ekspertka

Wysłany: 16 maja, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Capricorni wrote:
    Cześć dziewczyny, u nas na prenatalnych i później u Pani ginekolog potwierdzali, że będzie chłopak. Nasze pierwsze dziecko, wymarzone, wyczekane, wiele lat wystarane, po stracie. Póki co to nikt nie wie z rodziny. Następna wizyta u lekarza 9.06 po powrocie z Chorwacji a następne prenatalne na 11.07. Aktualnie tkwię w zawieszeniu zakupowym. Próbuję zakupić poduszkę ciążową do spania ale nie mam pojęcia co wybrać. O resztę wyprawki poproszę chyba czat gpt żeby rozpisał mi to wszystko na kilka miesięcy. Ogólnie podchodzę do zakupów z takim dystansem tzn. Wolę odkupić używane w spoko stanie niż wydać miliony na nowe jak i tak zaraz z tego wyrośnie. Myślę o zakupie nowego kocyka który posłuży kilka lat, wiadomo pieluszki (nie wiem czy tetrowe czy muślinowe) to też nowe ale ubranka, wózek itp to wszystko raczej używane, nie widzę sensu pakować kasy w nowe rzeczy

Też szukam poduszki napenwo w kształcie u albo 7 bo mam 175. Makabra bo co jakaś chce to złe opinie,chciałam z supermami to piszą że szew się wbija do szyji. A szkoda mi trochę 300 zł za poduszkę dać...

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się po 2 latach 💕🌸

15.05- 1 prenatalne
    21.05- gin
    preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 16 maja, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    Kuurde, u mnie i lekarz który robił prenatalne i mój lekarz prowadzący praktycznie pewnie że chłopak i tak mnie kusi żeby coś kupić… narazie mam cel, wytrzymać do końca maja i nic nie zakupić 😀
    Zawsze można zacząć od jakichś neutralnych wzorow i barw, skoro kusi a ma ci to sprawic przyjemnosc. 😁

@Capricorni to prawda, te najmniejsze rozmiary można znalezc uzywane w świetnym stanie. Ja moge bardzo polecic pod wzgledem jakosci ubranka marki Next, na vinted mozna dostac za grosze, a jakosc rewelacyjna, nie niszcza sie tak w praniu.

Kropka89 lubi tę wiadomość

age.png

💚29.11.2025💚
    preg.png
  • Klekotka Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kupilam takie neutralne body i galoty w hm w serduszka :) jesli chodzi o uzywane ciuszki to duzo dziewczyn sprzedaje na grupach na fb wyprawki 2024/2025, rodze w 2025 itd. Warto luknac :)

👩🏻28
    🧑🏻‍🦱32

⏸️26.02.2025
    ❤️21.03.2025

preg.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nic nie kupuje. Może we wrześniu cokolwiek zacznę kupować. Ja mam ciężką sytuację w domu nawet mówić się nie chce. Grunt że dzidziulek zdrowy ❤️

Inseminacja 1 marca
    Test pozytywny 12 marca🍀
    13.03 beta HCG-51🍀
    15.03 beta HCG-159🍀
    18.03 beta HCG-579🍀
    Pierwsze USG serduszko 1.04 🍀❤️
    1.04 jest ❤️🍀☺️
    13 kwietnia wizyta❤️🍀
    09 maja wizyta ❤️🍀
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze prawdopodobnie chłopczyk 💙
    06.06 wizyta❤️🍀
    preg.png
  • psaj91 Ekspertka

Wysłany: 16 maja, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ania89 Bez kitu! U mnie zdjęcia z prenatalnych to też na totalny odpieprz, byle coś pacjentka dostała 😅

@Paulivvv Ja chyba zacznę zakupy po II prenatalnych na początku lipca. Teraz siedzę w necie i oglądam, dodaję do ulubionych, ale jeszcze się wstrzymuję 😊

Czy wprowadzałyście jakieś zmiany w swoich kosmetykach do pielęgnacji? Ja właśnie wyczytałam, że kwas salicylowy jest zabroniony w ciąży, a od dawna używam szamponu z nim 1/2x w tygodniu zostawiając na kilka minut na skórze głowy.... Kurcze, jak już coś jest zabronione to na butelce powinno być info, że nie powinno się używać w ciąży, a nie, że przypadkiem się z neta dowiadujesz.... 😐

Starania od 04/24

👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem

🧑🏻‍🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony

03/25 - II kreski 🥰
    4+3 tc - jest pęcherzyk 🫧
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    6+6 tc - 1,02 cm 😍
    8+3 tc - 1,97 cm; widoczny ruch, rączki i nóżki 😍
    9+5 tc - 3,28 cm ruchliwego bobasa 😍
    11+6 tc - 5,5 cm; wstępnie brak ryzyk, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
    12+6 tc - I prenatalne - 7,3 cm; brak ryzyk; mały opór na żyle macicznej, ale wciąż w normie; czekamy na PAPPĘ.
    15+5 tc - 🩺
  • anna.90 Ekspertka

Wysłany: 16 maja, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie zakupów to ja parę rzeczy kupiłam 🫣 ale też raczej skupimy się na vinted i używanych (napewno wpadna i nowości). Kupiłam komplet body + leginsy, kaftanik + polspiochy welurowe, jeden pajac do spania, i otulacz do fotelika w kolorze butelkowej zieleni bo napewno z jednym się nie da funkcjonować. I na ten moment to wszystko. Teraz czekam już na potwierdzenie płci, może na następnej wizycie się uda. Łóżeczko raczej kupimy używane, wózek nie wiem czy się uda, póki co z tego co oglądałam jakieś live na tt to podoba mi się venicci upline 2. Fotelik do samochodu raczej kupimy nowy, chyba że trafi się rzeczywiście coś ciekawego. Napewno będziemy chcieli kupić monitor oddechu.

preg.png
  • Apatheia Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    @Ania89 Bez kitu! U mnie zdjęcia z prenatalnych to też na totalny odpieprz, byle coś pacjentka dostała 😅

@Paulivvv Ja chyba zacznę zakupy po II prenatalnych na początku lipca. Teraz siedzę w necie i oglądam, dodaję do ulubionych, ale jeszcze się wstrzymuję 😊

Czy wprowadzałyście jakieś zmiany w swoich kosmetykach do pielęgnacji? Ja właśnie wyczytałam, że kwas salicylowy jest zabroniony w ciąży, a od dawna używam szamponu z nim 1/2x w tygodniu zostawiając na kilka minut na skórze głowy.... Kurcze, jak już coś jest zabronione to na butelce powinno być info, że nie powinno się używać w ciąży, a nie, że przypadkiem się z neta dowiadujesz.... 😐

Ja trochę akurat siedziałam w temacie przed ciążą z tymi kosmetykami i wprowadziłam sobie selekcję, jednak z szamponem spokojnie, spłukujesz go ze skóry głowy, nie powinien żadnej szkody zrobić. Tez pewnie jest bardzo niskie stężenie, to bardziej trzeba uważać, na jakieś sera, peelingi kwasowe z wyższymi stężenami, wiec spokojnie. Najważniejsze unikać serum, kremów z kwasami czy retinolem. A z tym że nie pisze na etykiecie, to niestety takie mamy prawo że producenci nie muszą umieszac takich informacji na etykietach 😅 Łatwo popaść w paranoje z tymi kosmetykami tak jak z jedzeniem, jak ja się w to zgłębiłam to każdy kosmetyk który miałam był zły, a kosmetyki do makijażu to już wgl zło 😂😂

psaj91 lubi tę wiadomość

💁‍♀️27 💁‍♂️28

19.08.2024 - II (1cs)
    11.09.2024 - bicie ❤️🥹
    30.09.2024 - 10tc 💔🕊

13.03.2025 - II (2cs) 🥰
    18.03 - 15 dpo - beta 861, prog 23
    20.03 - 17dpo - beta 2200
    21.03. - pierwsze usg 4+3
    08.04. - jest ❤️ 1,1 cm, 7+0
    29.04 - wizyta
    14.05 - prenatalne

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:

Na pewno była do tego aplikacja te 5 lat temu której nazwy już nie pamiętam aaaale ja sobie właśnie nią skanowałam wszystkie kosmetyki zanim kupowałam.

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po synkach mam jeszcze kocyki i pościele i łóżeczko na strychu. Całą resztę oddawałam sukcesywnie ale raczej też będę kupować na olx całe paki a po cichu też liczę że może coś dostaniemy bo akurat wokół mamy same maluszki i się wymieniamy ze znajomymi :) fotelik też już mamy od brata męża raczej więc to odejdzie.

W ogóle to byłam dziś na wizycie u prowadzącego. Wszystko ok, czekamy na prenatalne wtorkowe. A i dostałam acard dodatkowo na noc 75mg. Ciekawa jestem tego bo nigdy nie miałam. Któraś z Was bierze acard?
    Jeszcze mi endo zamieniła euthyrox na letrox, zobaczymy czy to pomoże na żołądek. Niedługo chyba kupię sobie to pudełeczko na leki bo się pogubię 😁

Jadę dziś wieczorem na próbę do mojego chòru i im powiem że na Święta to będę już dyrygować z nosidełkiem z boku 😅 ciekawa jestem ich reakcji 😁chociaż jedna pani to położna więc zawsze mogę o coś zapytać :)

wellwellwell, nnaciaa, Zumi lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 16 maja, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko zrezygnowalam z retinolu i kwasow w kosmetykach, chociaz wczoraj dermatolog przepisala mi kwas azelainowy- ten akurat jest bezpieczny w ciazy.
    Jak cos nowego kupuje teraz to wklepuje sklad w gpt, zeby mi powiedzial czy jest cos niebezpiecznego.

age.png

💚29.11.2025💚
    preg.png
  • Mylove Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal jestem w szpitalu . Nie wypuścili mnie :(
    Ale miałam wizytę neurologa i mój wynik z rezonansu jest ok . Nic się tam nie dzieje , także potwierdziła mi migrenę . Da mi skierowanie do poradni neurologicznej, ale mogę leczyć to dopiero po ciąży , ale mam już się zapisać bo długo się czeka 😆 mówiła że pewnie po ciąży będzie akurat moja kolej . Póki co mogę ratować się paracetamolem.
    Mam nadzieję że dziś na obchodzie mi chociaż powiedzą czy jutro wyjdę do domu . Już nie mogę wyleżeć w tym łóżku 😆 niby nie muszę leżeć ale nie mam gdzie iść , ewentualnie do łazienki . Najgorzej

🤰34 👨31
    👧 10 👦 6
    🦮🐈
    7.11.24- poronienie samoistne
    6.03.25- ||
    13.03.25- ciąża potwierdzona
    29.04- badania prenatalne
    9.11.25- termin
  • Beta05 Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie otrzymaliśmy wyniki Panoramy, którą robiłam: mamy niskie ryzyka ❤️

edka85, psaj91, Paulivvv, izzou97, nnaciaa, Apatheia, Bećka, Anilorak88, Zumi, Kropka89, anna.90, wellwellwell, Foxy96, kalinok lubią tę wiadomość

👧 - 1995 🧑 -1994

Początek starań listopad 2023 r.:
    👧 - PCOS, podwyższona PRL, nieregularne miesi@czki.
    🧑 - teratozoospermia,
    02.2025 r. - morfologia 9%‼️

2025 r.:
    27 marca - mamy ❤️
  • Daria997 Debiutantka

Wysłany: 16 maja, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wizycie 🫡

Problemy z pęcherzem i pobolewania wynikają z infekcji intymnej. Wypisali mi globulki dopochwowe.

Odnośnie płci (14+1) ginekolog powiedział , że jak zobaczy siusiaka to mi powie jak nie zobaczy to nic nie powie. Nie powiedział nic 😆 a ja na to „aha czyli będzie dziewczynka” powiedzial, że nie mówi tak nie mówi nie bo narazie nic między nóżkami nie urosło a z dziewczynkami to jest tak że oni zawsze się wstrzymują od odpowiedzi bo za kilka tygodni jeszcze może się coś ukazać 😆

Z zakupami też się wstrzymuje 😅😅

edka85, Zumi, Kropka89, wellwellwell, Foxy96 lubią tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta05, super wiadomość. A jaka płeć?
    Daria997 wrote:
    Odnośnie płci (14+1) ginekolog powiedział , że jak zobaczy siusiaka to mi powie jak nie zobaczy to nic nie powie. Nie powiedział nic 😆 a ja na to „aha czyli będzie dziewczynka” powiedzial, że nie mówi tak nie mówi nie bo narazie nic między nóżkami nie urosło a z dziewczynkami to jest tak że oni zawsze się wstrzymują od odpowiedzi bo za kilka tygodni jeszcze może się coś ukazać 😆
    O tak, tak, tak, ma rację. Moi obaj chłopcy na prenatalnych wyglądali na dziewczynki, a w 17 tc pokazywał się siusiak 😛

Zumi, Daria997 lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Paulivvv Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kropka89 ja biorę Acard na noc, tylko ja biorę 150mg, ze względu na przepływy i podwyższone ryzyko preeklampsji u mnie.

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. ⏸️
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. kolejna wizyta 🩺

preg.png
‹‹ 220 221 222 223 224
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ