👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś podobnie tyle że o 6 🙂oddałam mocz i krew - starsza Pani puściła mnie w kolejce bo Panie z rejestracji chyba na całe miasto krzyknęły "puścić ciężarną!" Miałam wrażenie że psy zaczęły wyć 🤪🤣
Dziękuję i również wszystkim Mamuśkom stooo lat, obyśmy miały dużo cierpliwości i siły ☺️Ilka96, Fabregasowa, Foxy96, Bećka, kalinok, Klekotka, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Oj Ja też na dniach muszę zrobić badania krwi i moczu. A tak się chce iść 🙄🤔
-
Ja robiłam w sobotę krew i mocz, przed dzisiejszą wizytą.
Muszę dziś przegadać z lekarzem chyba temat jakiś tabletek na te mdłości, dziś obudziłam się o 4:40 i odrazu zaczęło mi być nie dobrze - mamy 10:00 i dalej mi nie dobrze, na siłę wcisnęłam w siebie bułkę i kilka łyków wody, ale cały czas mam wrażenie, ż ta bułka z wodą chcą opuścić mój organizm tą samą drogą, którą tam weszły 🤦🏼♀️ -
Asia091, Agni97, Bećka, kalinok, Nana11, edka85, Apatheia, Klekotka, AnaPyza lubią tę wiadomość
-
Jjkm97 wrote:Hej, my w czwartek mieliśmy prenatalne. Wszystko dobrze, na 80% chłopiec. ❤️ Termin mam na 28 listopada, ale od poczatku lekarz mowił, że mamy się przygotować, że poród może zacząć się szybciej z uwagi na dwurożną macicę.
Dziewczyny a jak u was z plamieniem po stosunkach? My wstrzymywalismy dotychczas z uwagi na wcześniejsze straty, teraz lekarz dal zielone światło. Stosunek był delikatny, mimo to troszkę plamię na ciemnobrązowo. Jestem w 14 tygodniu (13+2)
Ja grudniowego wątku, ale trochę Was podglądam, co tam mnie czeka za miesiąc 😂
Odnośnie plamienia po stosunku - u mnie to samo, lekarz uspokoił. Co więcej, cały dzień kuło mnie w brzuchu (stosunek był rano), też uspokoił.
Ale ja jestem zniechęcona i nie ma wkładania 😂 ale! Bez wkładania, za to z innymi zabawami też było delikatne plamienie, za to bez bólu brzucha potem 🤷♂️ -
Foxy96, Bećka, Asia091, kalinok, Nana11, edka85, Apatheia, Klekotka, AnaPyza, Ilka96, Molahonkeey, izzou97 lubią tę wiadomość
-
Paulivvv, współczuję Ci tych mdłości 😢
Odnośnie do współżycia, mnie po ostatnim bolało podbrzusze parę dni, w trakcie seksu w niektórych pozycjach odczuwałam dyskomfort. Nie krwawiłam, jednak ból był mocno niekomfortowy. Najgorsze jest to, że libido mi urosło, ale te odczucia mnie zniechęciły 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 10:49
-
Wszystkiego najlepszego mamusie!
Ja na ten mój pierwszy niepełny dzień matki dostałam super prezent od bąbelka - tak mi spadł cukier w nocy, że obudziłam się o 4 rano zalana potem, z drgawkami i mroczkami przed oczami. Niestety mąż na wyjeździe więc jakiś cudem sama doczołgałam się do lodówki, położyłam się podłodze i jadłam lody (jedyne co znalazłam z cukrem) 😂 teraz się z tego śmieje ale w nocy to byłam obsrana ze strachu, bo byłam naprawdę blisko omdlenia👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
👩🏻 Hashimoto - euthyrox112; cukrzyca ciążowa - insulina
01.2025 💔 (6+1)
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy serduszko ❤️ bejbik 0.87cm
28.04 - CRL 2.27cm ❤️
06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm
03.06 - 🩺 kontrola
09.07 - 🩺 połówkowe
-
Asia091 wrote:Ja dziś podobnie tyle że o 6 🙂oddałam mocz i krew - starsza Pani puściła mnie w kolejce bo Panie z rejestracji chyba na całe miasto krzyknęły "puścić ciężarną!" Miałam wrażenie że psy zaczęły wyć 🤪🤣
Dziękuję i również wszystkim Mamuśkom stooo lat, obyśmy miały dużo cierpliwości i siły ☺️
To ja ostatnio w Diagnostyce, drukując bilecik, zaznaczyłam, że jestem w ciąży i weszłam pierwsza. Pierwszy raz skorzystałam z czegoś takiego, mina ludzi bezcenna, tym bardziej że nie wyglądam ciążowo 😶🌫️
PS. Cudny piesek 🥰Asia091 lubi tę wiadomość
-
My się wstrzymujemy od zbliżeń, czytałam już, że przy niskim łożysku może być krwiawienie, więc nie chcę atrakcji. Wczoraj jak mierzyłam biustonosze, to mąż już chciał się napalać, ale biednego zgasiłam ☹️
Wspominałam o swojej teściowej, widujemy się co tydzień minimum 15 minut, a czasem wiadomo, że trochę czasu się spędza. Jak nie chcecie psuć humoru czy złych emocji dzisiaj-to nie czytajcie tego akapitu 🙃
Wczoraj zamówiliśmy sobie z mężem obiad, miałam smaka i dogodziłam sobie 😆 wieczorem przez telefon teściowa oczywiście musiała analizować z mężem, że mogliśmy sami sobie zrobić, co za ile 🙄 Lubię gotować, ale nie lubię godzinami stać w kuchni, a to by z 3 godziny zeszło i jeszcze w tym stanie...
Jak żyć..? Drażnią mnie te teksty, zresztą już były nerwy, bo padł temat spaceru, a my po obiad musimy jechać, no straszne, w niedzielę trzeba czekać na propozycje od teściowej...Niby nic takiego, ale mi się udzielają te złe emocje. Sorki, ale czułam potrzebę się wygadać.
Miłego dnia dzisiaj ☀️ i wszystkiego dobrego 💐
Foxy96, Zumi lubią tę wiadomość
-
Moj maz unika zblizen odkąd jestem w ciazy więc nie mam tego problemu co wy🙄 fakt że nie możemy się zgrać bo rano on wstaje 1h przede mną a wieczorem oboje jesteśmy zdechnieci no ale cóż, jego strata 🤪👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
19.05 prenatalne - niskie ryzyka 🩷
28.05 ->wizyta
16.06 -> amnio
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, acard 75, euthyrox 50, besins 2×100
-
Bećka wrote:My się wstrzymujemy od zbliżeń, czytałam już, że przy niskim łożysku może być krwiawienie, więc nie chcę atrakcji. Wczoraj jak mierzyłam biustonosze, to mąż już chciał się napalać, ale biednego zgasiłam ☹️
Wspominałam o swojej teściowej, widujemy się co tydzień minimum 15 minut, a czasem wiadomo, że trochę czasu się spędza. Jak nie chcecie psuć humoru czy złych emocji dzisiaj-to nie czytajcie tego akapitu 🙃
Wczoraj zamówiliśmy sobie z mężem obiad, miałam smaka i dogodziłam sobie 😆 wieczorem przez telefon teściowa oczywiście musiała analizować z mężem, że mogliśmy sami sobie zrobić, co za ile 🙄 Lubię gotować, ale nie lubię godzinami stać w kuchni, a to by z 3 godziny zeszło i jeszcze w tym stanie...
Jak żyć..? Drażnią mnie te teksty, zresztą już były nerwy, bo padł temat spaceru, a my po obiad musimy jechać, no straszne, w niedzielę trzeba czekać na propozycje od teściowej...Niby nic takiego, ale mi się udzielają te złe emocje. Sorki, ale czułam potrzebę się wygadać.
Miłego dnia dzisiaj ☀️ i wszystkiego dobrego 💐
Wygadaj się ile potrzebujesz 🥰 Teściowe, babcie, mamy i koleżanki to potrafią szurnąć jak z armaty.
Zastanawiam się jak to będzie u mnie po ślubie czy się coś zmieni w zachowaniu teściów, narazie jest ok. Chociaż już powoli słyszę komentarze że mój to wszystko zrobił na odwrót ..i dlaczego nie kościelny tylko cywilny i czemu nie robimy wesela 🫣 życie pokaże co wyjdzie praniu.Bećka lubi tę wiadomość
-
@kalinok Trzymaj przy łóżku chociaż kilka ciastek czy krakersów, zawsze łatwiej sięgnąć niż czołgać się do kuchni 😊
Jeszcze co do współżycia, to tak jak wspomniałam my się wstrzymujemy, natomiast libido w chwili obecnej robi swoje. Mam noce z erotycznymi snami, które miło się kończą 😂 I budzę się w tym momencie i trochę brzuch mnie przez chwilę pobolewa, także podejrzewam, że po seksie byłoby to samo. Aczkolwiek sny nie powodują u mnie plamień.
Mam już wynik badania moczu - jednak Diagnostyka to jest jakieś intercity w porównaniu z Alab, gdzie ostatnio czekałam na wyniki moczu do 18:30... To już chyba wolę dopłacić. W każdym razie wyniki znowu idealne, czyli bobo chce mnie już wykończyć i macica coś tam przyciska 😂 Dobrze, że w środę urolog - zobaczymy co wymyśli.
P.S. Ja też dziś (po raz pierwszy) użyłam złotego przycisku "kobieta w ciąży" w Diagnostyce 😂 Nigdy nie byłam tak szybko obsłużona, ale co zebrałam zawistne spojrzenia to moje 😂 A nawet nikt nie pytał o zaświadczenie o ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 12:16
kalinok, Foxy96, Zumi lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
11+6 tc - 5,5 cm; brak ryzyk, wstępnie dziewczynka 🩷
14+5 tc - 112g 🩷
18+6 tc - 🩺
20+0 tc - połówkowe ➡️
22+6 tc - 🩺 -
U mnie w Diagnostyce nie ma takie złotego przycisku tylko krzyczące Panie też działają jak złoto;)
Jak byłam w 7 tygodniu to byliśmy z partnerem na pobraniu krwi tych pierwszych co się w ciąży robi toxo,różyczka,hiv itp., to mój partner powiedział na cały głos "idź, teraz Ty wchodzisz przecież jesteś w ciąży, masz pierwszeństwo" a ja cała czerwona i tylko ciiiiii ale jakaś kobieta powiedziała" proszę iść , proszę posłuchać męża". Kilka osób miało kwaśne miny no ale.
Ogólnie bardzo nie lubię takich sytuacji żeby się wpychać w kolejki Ale wtedy poczułam się w ciąży nie tylko na papierku.
@Psaj91 też miałam takie sny niektóre to na hardcore ... jakieś smoki, starożytny Egipt czy coś, przy kilku zdarzyły się miłe zakończenia ale akurat w moim przypadku ból był niesamowity,🥲 a w pozostałych to budził mnie chłop że coś mu jęczę przez sen i nie dał dokończyć 🤣Zumi lubi tę wiadomość
-
Asia091 wrote:U mnie w Diagnostyce nie ma takie złotego przycisku tylko krzyczące Panie też działają jak złoto;)
Jak byłam w 7 tygodniu to byliśmy z partnerem na pobraniu krwi tych pierwszych co się w ciąży robi toxo,różyczka,hiv itp., to mój partner powiedział na cały głos "idź, teraz Ty wchodzisz przecież jesteś w ciąży, masz pierwszeństwo" a ja cała czerwona i tylko ciiiiii ale jakaś kobieta powiedziała" proszę iść , proszę posłuchać męża". Kilka osób miało kwaśne miny no ale.
Ogólnie bardzo nie lubię takich sytuacji żeby się wpychać w kolejki Ale wtedy poczułam się w ciąży nie tylko na papierku.
@Psaj91 też miałam takie sny niektóre to na hardcore ... jakieś smoki, starożytny Egipt czy coś, przy kilku zdarzyły się miłe zakończenia ale akurat w moim przypadku ból był niesamowity,🥲 a w pozostałych to budził mnie chłop że coś mu jęczę przez sen i nie dał dokończyć 🤣
Hahah! Padłam! 😂😂 Może dlatego mój kilka razy szedł w nocy na kanapę w salonie 😂😂😂Asia091 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
11+6 tc - 5,5 cm; brak ryzyk, wstępnie dziewczynka 🩷
14+5 tc - 112g 🩷
18+6 tc - 🩺
20+0 tc - połówkowe ➡️
22+6 tc - 🩺 -
🤣 No nie mogę 🤣
Też ostatnio miewam erotyczne, albo czasem straszne, ale bardzo intensywne są te sny. Krzyczę, sapie, kopię męża, ale dzielnie znosi to wszystko, najwyżej mówi "to tylko sen" 😆 -
Dziewczyny, mam gorszy psychicznie czas, a te wasze kartki bardzo mnie wzruszyły i rozczuliły, dziękuję i cieszę się, że mogę tutaj z Wami być ❤️
Może to trochę głupie, ale kiedy wszyscy dookoła zawodzą, to że mogę tutaj Was poczytać bardzo mi pomaga 🥹
Foxy96, Klekotka, Asia091, Bećka, psaj91, Nana11, Ilka96, Zumi lubią tę wiadomość
-
kalinok, uważaj na siebie 😥
Dziewczyny z cukrzycą, ile macie przerwy między kolacją a śniadaniem? Nie wiem, co mi się dzieje z cukrami, ale ostatnio na czczo mam non stop lekko podwyższony. I uwaga na dojrzałe banany, jeden gagatek podwyższył mi cukier do prawie 180Muszę jeść niedojrzałe, wtedy jest ok 😆
Już się boję, że diabetolog da mi insulinę…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 13:34